Şimdi Ara

Okuldan kayıt silinmesi ve askerlik başvurusu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1-2 ay sonra yüksek lisans kayıdım silinecek, bedelli askerliğe başvurmak istiyorum kayıdım silindiği zaman hemen bakaya düşer miyim? kayıt silindikten sonra belli bir süre veriliyor mu?

yoksa şimdiden askerlik şubesine gidip başvuru yapmalı mıyım?

• Eğer daha önceden Asal Yoklama Başvurusu yapmadıysanız veya sınıflandırmanız(gideceğiniz birlik) belli olmadıysa
    31.12.2022ye kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

quote:

2. 2022 yılında;

a. 01 Ocak 2022 tarihinde askerlik çağına girecek 2003 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,

b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince ertelenenlerden ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,

c. 2020 yılı (dahil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,

01 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

Ama,
    Paranız hazırsa bedelli için beklemenin bir anlamı yok, en erken 2023 şubata askere gidebileceksiniz zaten. Enflasyon böyle giderse 1 temmuza kallavi bir zam geleceği de ortada. Fazladan vereceğiniz para size daha konforlu askerlik yaptırmayacak.

• teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.