Şimdi Ara

Okula gitmek için bisiklet önerisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Daha önceden dandik markalarda olsa bolca bisiklet deneyimim var. Okula gitmek için ve şehir içinde kullanacağım düzgün uzun ömürlü birşey arıyorum

Ek olarak 1,85 boy 75 kiloyum binince çok küçük durmasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şu bisiklet nasıldır? birde bunun v versiyonu var ama ne gibi bir farkları vardır?
  • Salcano olabilir. Onun dışına Kron'a da bakabilirsin. Bence linkini attığın bisiklet gayet uygun. Fren seçimin de V fren olsun, hem bütçene uygun hem de masrafı az.
  • Teşekkürler, 60v ile 70v arasında kaldım birinde ön maşada süspansiyon var diğerinde yok arada 50 TL gibi bir fark var o paraya kilit falan alabilirim diye düşündüm ki yorumların çoğundada o süspansiyona kalitesiz demişler bu konuda bir fikriniz var mı?
    @Deli Memed @lemonway

Orijinalden alıntı: BehzatÇ.

Teşekkürler, 60v ile 70v arasında kaldım birinde ön maşada süspansiyon var diğerinde yok arada 50 TL gibi bir fark var o paraya kilit falan alabilirim diye düşündüm ki yorumların çoğundada o süspansiyona kalitesiz demişler bu konuda bir fikriniz var mı?
    @Deli Memed @lemonway

50 tllik süspansiyon dan hayır gelmez bence. U kilit al o paraya

"çocukken her akşam yatmadan önce tanrı'ya bana bir mercedes vermesi için dua ederdim. bir gün tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım ve diyanet işleri başkanı oldum."
  • BehzatÇ. kullanıcısına yanıt
    Milletin ne dediğine çok da takılma. Milletin yerden yere vurduğu tourney vitesi ve zoom maşayı 4 senedir kullanıyorum. Profesyonel bir kullanıcı olmadığım için çok da eksikliğini ve kalitesizliğini hissetmedim ben. Hatta benim için çok iyi bile :)
    Daha Fazla Göster
  • Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Kullanacağınız yere göre karar verebilirsiniz. Hafif bozuk yolda konfor yaratabiliyor. Ancak ağırlık artırdığını unutmamak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70v modelini 2 yıldır sürüyorum hatta biraz önce kısa bir sürüş yaptım 10km geldim. v frenleri igrenç ötesi 100 kere bozuldu yaptıkça tekrar bozuluyor. onun harici bir şikayetim yok. akord ayarı hariç tüm tamirlerini kendim yapabiliyorum o yüzden çok sıkıntı yok. bir ara akord makinası alıp onuda yapıcam.

bisikleti alınca direk kaliteli bir fren alıp takarım ve servise gitmem garantisi yokmuş gibi sürerim diyorsan iyi tercih ve kesinlikle süspansiyonlu alma 60v nin süspansiyonu dandik boş yere yorar seni bir işe yaramaz. şehir içinde 70v nin titreşimi yoldaki tümsekler felan rahatsız etmiyor beni sadece çukur gibi yerlerden geçerken ayaga kalkıp geçersen takım taklavatı zarardan korursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P4P800 -- 10 Mart 2016; 11:21:11 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedona 300s, salcano sarejevo ve ng650 sahibiyim. Sanırım 60v modelindeki maşa ng650 de kullanılan maşa ve 5 para etmez. Genelde 300s kullanıyorum ve maşa neredeyse hep kilitli vaziyette. Eğer çok bir yokuş/rampa iniyorsam ancak öyle açıyorum kilidi. Bunun sebebi de yokuş aşağı ister istemez ön tarafa bir yük biniyor ve ufak bir dikkat dağınıklığında, ufakcık bir çukur takla atmanıza sebep olabilir. Oysa amörtisör bu darbeye emerek bunu engelleme kabiliyetine sahip. Yoksa, kaldırımdan atlamk için, hafif boxuk yolda çukurlara rahatça girmek için çekilecek çile değil o fazladan 2kg. Kaç kere düşündüm sabit maşa alayım diye ama dediğim gibi rampa inerken popomu sağlama almak istiyorum. 300s i 800 liraya alanları duyuyorum şu sıralar. Eğer bütçenizi biraz arttırabilirseniz tavsiye ederim. Her ne kadar kağıt üstünde aynı gibi dursalar da imkan varsa carraro 224 ü daha çok öneriririm. 300s vidalı göbek kullanıyor bu da ilerde viteste yükseltmeye gidecek olursanız ek masraf demek.

Sizin seçenkleriniz arasından ise 70v yi tavsiye ediyorum. Bunun sebebi olarak ise 60v nin maşası. Amörtisöre karşı olduğumdan değil, o Zoom maşanın ne mal olduğunu bildiğimden. Bir müddet sonra içeri girdikten sonra eğer gidona yukarı çekmek için güç uygulamazsanız bir kısmı içeride kalıyor. Ayrıca yaylı olması(yağ veya hava olmaması) ki bu orada yazan taçlı kısmına açıklık getirir, bir müddet sonra hassasiyetini kaybediyor.

Not: Sarejevo'nun şehir içindeki sürüş zevki bambaşka. Kocaman sele, dik oturuş, şekil sepet ve port bagaj. Eğer kafanıza yatarsa bu tarz bisikletler de düşünebilirsiniz. Ki ben ng650 yi elden çıkarabilirsem HB'deki Cloud Buttler in 6 vitesli şehir bisikletini düşünüyorum.

• Teşekkürler arkadaşlar sanırım 60-70 olayına kendim karar vereceğim

Hastalığım yüzünden 2-3 gündür yazadım kusuruma bakmayın.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.