Şimdi Ara

Okul Geleceğim :( [SONUNDA YAZILDIM!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar size bu yıl yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Lütfen yardımcı olun. Geçen sene başında 9. sınıfa geçtim. SBS sonuçlarından sonra kazandığım okulda istediğim bölüm olan Bilişim bölümünü seçtim. Daha sonra daha yakında bir okulda daha varmış ona bakalım diye müdür aradık oda tamam gelin kaydınızı yapayım. Boş kontenjana yerleştireyim dedi. Bizde ertesi gün hemen gittik okula müdür ile konuştuk. Ben Bilişim okumak için geldim dedim. O da tamam dedi. Elimize bir liste verdi şunları alacaksınız dedi ve diğer okuldan kaydınızı sildirin buraya kayıt edeceğim dedi. Bizde kazandığım okulun kaydınız sildirdik ve buraya geldik. Tamam yaptık dedim ve istediklerini verdim ve kayıdımı yapmadan önce gönlünüzden ne koparsa falan dedi bizde 250 TL verdik. Bayağı enayilik yaptık ama verdik, yazdı sonuçta falan dedim. Ve sonra okul günü geldi gittim sınıfıma arkadaşlarımı gördüm oturdum sırama ve öğretmenler geldi. Tanışma faslı oldu işte. Sonra 3 hafta o sınıfa gittim ama hergün listede adım yoktu. Ha yazarlar 1. hafta daha falan dedim ama 2-3 oldu hala yoktum. Bende gittim sordum müdüre hocam bu niye böyle diye. Kayıdın da bir yanlışlık olmuş seni düz matbaaya alacağım dedi. Bende hayır hocam istemiyorum falan dedim, ne demek istemiyorsun diyor istemiyorum falan dedim. Mecbur yazıcaz dediler yoksa ayrıl okuldan diyorlar 1 ay geçmiş Sonra dersin ortasında arkadaşlarımı bırakıp diğer sınıfa gittim. Moralim çökmüştü ağlayacaktım az daha. O seneki hevesim tamamen gitti. Motivasyon falan kalmadı. Ama yinede öyle böyle okudum geçen sene. Tek zayıfım geldi. Sınıfı da bilişim sınıfındaki çoğu çocuktan daha yüksek ortalama ile geçtim. Bu yaz geldi işte bende seneye benim sınıfıma kayıt edicem demişti müdür ona güvenerek bırakıp köye gittim geldim 1 hafta önce. Dün gittim okula müdürle konuşmaya baktım başka müdür var. Birşey konuşmaya geldim dedim. O da tamam dinliyorum dedi. Bende geçen sene böyle böyle diye anlattım. O da yok öyle birşey yapamayız. Düz matbaadan Anadolu Meslek Bilişim e geçiş yok dediler. O zaman niye geçiricem dedi dedim. O da kim dediyse onunla konuş dedi. Ben nereden bulayım o adamı dedim. Bilmem diyen yüz ifadesi yaptı. Konuştuk konuştuk sonra olmadı olmadı adam olmaz diyor. Tek çare başka bir okuldan düz meslek bilişim bulacaksın dediler. Nakilini vericez dediler. Bizde tamam dedik çıktık. Başka bir okula. Bugün gittik işte 1.5 saat falan bekledik girdik müdürün yanına. Nakil olmak istiyorum dedim. Bana kontenjan yok siz seçim yapmadınız mı yaz başında dedi. Bende hayır kimse öyle bir bilgi vermedi dedim. Öyle yapacaktınız dedi. Seçimini yapanlar girdi kontenjandan dolu şuan dedi. Bende hocam bilmiyorduk okulda kimse söylemedi falan dedim. Onlarda takip edecektiniz dedi. Ben bilmediğim şeyi nasıl takip edeyim ? Söyleselerdi takip ederdim. Sonra başka okula gittik o okulda aynı şeyleri söyledi. Sonra eve geldim. Okuldan nefret ettim artık. Ya düz matbaaya gideceğim yada düz lise Arkadaşlar ne yapabilirim ? Geleceğimi mahvetti müdür. MEB' e mi şikayet edeyim, ne yapayım ?

Güncelleme : Arkadaşlar sonunda istediğim okula yazılabiliyorum çok mutluyum MEB Baş müfettişini araya soktuk ve o işi bitirdi. Düz liseye yazılıyorum. O kadar yoğun itiraz eden müdür yumuşadı hemen. Kayırma olmazsa olmaz dimi şerefsiz eğitim sistemi Eski sınıfıma 1-2 hafta gidecekmişim en fazla ve dilekçe verecekmişim nakil için. Nakil okul açıldıktan sonra böyle oluyor en fazla. 10. sınıfta bilerek devamsızlıktan kaldım ve 10. sınıfa düz liseye tekrar yazılıyorum. Verdiğim karardan pişman değilim. Ailem falan çok baskı yaptı beni depresyon noktasına kadar getirdiler ama Allah'a çok şükür dik durabilmeyi başardım. Ailem de sorunlu zaten. Okulda üstüne binmişti bunun. Artık çok çalışacağım kafama koydum. İyi bir üniversitede iyi bir bölüm istiyorum. Bunun için çabalayacağım. Ömür boyu keşke diyerek yaşamaktansa böyle yapmayı doğru buldum. İnşallah hayırlı olacak benim için. Sorunsuzca kaydolurum. Müdürden söz aldık.

2.Güncelleme : Biraz uğraştırdılar ama sonunda nakil oldum çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 30 Eylül 2013; 17:30:00 >

• Lütfen yardım edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Arkadaşlar size bu yıl yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Lütfen yardımcı olun. Geçen sene başında 9. sınıfa geçtim. SBS sonuçlarından sonra kazandığım okulda istediğim bölüm olan Bilişim bölümünü seçtim. Daha sonra daha yakında bir okulda daha varmış ona bakalım diye müdür aradık oda tamam gelin kaydınızı yapayım. Boş kontenjana yerleştireyim dedi. Bizde ertesi gün hemen gittik okula müdür ile konuştuk. Ben Bilişim okumak için geldim dedim. O da tamam dedi. Elimize bir liste verdi şunları alacaksınız dedi ve diğer okuldan kaydınızı sildirin buraya kayıt edeceğim dedi. Bizde kazandığım okulun kaydınız sildirdik ve buraya geldik. Tamam yaptık dedim ve istediklerini verdim ve kayıdımı yapmadan önce gönlünüzden ne koparsa falan dedi bizde 250 TL verdik. Bayağı enayilik yaptık ama verdik, yazdı sonuçta falan dedim. Ve sonra okul günü geldi gittim sınıfıma arkadaşlarımı gördüm oturdum sırama ve öğretmenler geldi. Tanışma faslı oldu işte. Sonra 3 hafta o sınıfa gittim ama hergün listede adım yoktu. Ha yazarlar 1. hafta daha falan dedim ama 2-3 oldu hala yoktum. Bende gittim sordum müdüre hocam bu niye böyle diye. Kayıdın da bir yanlışlık olmuş seni düz matbaaya alacağım dedi. Bende hayır hocam istemiyorum falan dedim, ne demek istemiyorsun diyor istemiyorum falan dedim. Mecbur yazıcaz dediler yoksa ayrıl okuldan diyorlar 1 ay geçmiş Sonra dersin ortasında arkadaşlarımı bırakıp diğer sınıfa gittim. Moralim çökmüştü ağlayacaktım az daha. O seneki hevesim tamamen gitti. Motivasyon falan kalmadı. Ama yinede öyle böyle okudum geçen sene. Tek zayıfım geldi. Sınıfı da bilişim sınıfındaki çoğu çocuktan daha yüksek ortalama ile geçtim. Bu yaz geldi işte bende seneye benim sınıfıma kayıt edicem demişti müdür ona güvenerek bırakıp köye gittim geldim 1 hafta önce. Dün gittim okula müdürle konuşmaya baktım başka müdür var. Birşey konuşmaya geldim dedim. O da tamam dinliyorum dedi. Bende geçen sene böyle böyle diye anlattım. O da yok öyle birşey yapamayız. Düz matbaadan Anadolu Meslek Bilişim e geçiş yok dediler. O zaman niye geçiricem dedi dedim. O da kim dediyse onunla konuş dedi. Ben nereden bulayım o adamı dedim. Bilmem diyen yüz ifadesi yaptı. Konuştuk konuştuk sonra olmadı olmadı adam olmaz diyor. Tek çare başka bir okuldan düz meslek bilişim bulacaksın dediler. Nakilini vericez dediler. Bizde tamam dedik çıktık. Başka bir okula. Bugün gittik işte 1.5 saat falan bekledik girdik müdürün yanına. Nakil olmak istiyorum dedim. Bana kontenjan yok siz seçim yapmadınız mı yaz başında dedi. Bende hayır kimse öyle bir bilgi vermedi dedim. Öyle yapacaktınız dedi. Seçimini yapanlar girdi kontenjandan dolu şuan dedi. Bende hocam bilmiyorduk okulda kimse söylemedi falan dedim. Onlarda takip edecektiniz dedi. Ben bilmediğim şeyi nasıl takip edeyim ? Söyleselerdi takip ederdim. Sonra başka okula gittik o okulda aynı şeyleri söyledi. Sonra eve geldim. Okuldan nefret ettim artık. Ya düz matbaaya gideceğim yada düz lise Arkadaşlar ne yapabilirim ? Geleceğimi mahvetti müdür. MEB' e mi şikayet edeyim, ne yapayım ?

İbrahim kardeşim hakkında hayırlısı olur inş o diyecek laf bulamıyorum müdüre bence hiç vakit geçirmeden milli eğitime şikayet et adam sonuçta yasal olmayan birşeyi yapmış hiç olmazsa o senin başını yaktı sende onun başını yak matbaa okumak istemiyorsan bence düz liseye geçiş yapmalısın allah yardımcı olsun

• Bence kesinlikle düz lise. Bilmiyorum nerde oturuyosun, ama son 4 yılda yeni gelişen sanayi şehirlerinde çok güzel liseler açıldı. Çevrede ara bul güzel bir lise, git. Meslek lisesi hikaye. Geç düz liseye kafan rahat olur. Paşa paşa dersini çalışır nereye gitmek istersen de gidersin
  • Bende Düz Lise mezunuydum ve ortalaması gayet yüksekti.Üniversite düşünüyorsan kesinlikle düz lise geç hem ortam daha iyi olur orda ;)
  • Boşver meslek lisesinde okuyup teknisyen olacağına , git düz liseye güzel bir bilgisayar bölümü kazan hemde ortalamanda iyimiş git düz liseye bende
    eml ile 9 sınıfa basladım bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyorum anlıcagın git düz liseye aldır kaydını takıl...
  • Düz liseyede almıyorlar. Mahalleye bağlı olana gittim. Dolu diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Son sene okula gitmemek
    7 yıl önce açıldı
    uyuyamadım yarın okul var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ulan içimden bir küfür geçti ki sormayın sınırsız yerim yani o kadar. MEB'e şikayet et. Ya sen ilk bulduğun okula niye gitmedin hata birazda sende.
  • MEB'e şikayet et.Hatta bir avukat tanıdığınız varsa ona danış veya bazı avukatlar danışmanlık ücreti almıyor onlara git.Elinden geleni ardına koyma bence.
  • Dün dilekçe verdim MEB' e. Bunların hepsini yazdım. Cevap gelecek artık.
  • Tamam bekliyoruz sonucu. Müdür saçmalamış.
  • Arkadaşlar 1 ay geçti dilekçeyi vereli ve bir kağıt geldi eve, müdürden bir cevap istemişler durum hakkında. Kağıtta yazanları okudum, müdür bana ne dediyse aynısını yazmış. Ek kontenjan kalırsa alacağız dedik demiş. Fakat annemde babamda vardı ve seni kayıt ettik dedi ve güle oynaya eve gittim ben. Bu müdür daha yeni gelmiş. Olay hakkında bir bilgisi yok zaten. Yalan şeyler yazmış kağıda. Öbür müdür olsaydı elimde kalırdı kesin. Birde ek kontenjan açılırsa diye açık ve net bir şekilde belirtilmiştir yazıyor. Bize hiçbirşey belirtmediler, neresinden sallamış bu adam. Kayıdın oldu tamam dediler. Okul bitince bize başka okulda başka bölüm seçmek için kağıtta vermediler. Diğer okullarda hep vermişler. Bu durumda suçlu ben mişim gibi gösteriliyor. Kafayı yiyicem artık. Okuldan nefret ettirdiler Moralim çok bozuk

• Kendi ilçen dışındaki düz liselere git. En iyi anadolu meslek lisesinde olsan bile yapabileceğin işler bellidir. Düz liseden iyi bir çalışmayla içine sinebilecek bir üniversite/bölüm kazanabilirsin. Git başka liselere. Bir şekilde hallediyorlar. Kesinlikle aynı ilçeden olmak zorunda değil.(Aslında öyle olması gerekiyormuş gibi gözüküyor; ama uygulamada yok öyle bir dünya)
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Kendi ilçen dışındaki düz liselere git. En iyi anadolu meslek lisesinde olsan bile yapabileceğin işler bellidir. Düz liseden iyi bir çalışmayla içine sinebilecek bir üniversite/bölüm kazanabilirsin. Git başka liselere. Bir şekilde hallediyorlar. Kesinlikle aynı ilçeden olmak zorunda değil.(Aslında öyle olması gerekiyormuş gibi gözüküyor; ama uygulamada yok öyle bir dünya)

İlk önce bir düz liseye gittim, 1.5 saat bekledik girdik sonra dedi ki mahallenizin düz lisesine gidin o almak zorunda dediler bende gittim mahallemize bağlı düz liseye yer yok alamam dedi. 40 kişiye kadar izin var dedim, müdürde ben 36 kişilik ayarlardım illaki 40 olması gerekmiyor diye beni almadı.
  • quote:

quote:

Kendi ilçen dışındaki düz liselere git. En iyi anadolu meslek lisesinde olsan bile yapabileceğin işler bellidir. Düz liseden iyi bir çalışmayla içine sinebilecek bir üniversite/bölüm kazanabilirsin. Git başka liselere. Bir şekilde hallediyorlar. Kesinlikle aynı ilçeden olmak zorunda değil.(Aslında öyle olması gerekiyormuş gibi gözüküyor; ama uygulamada yok öyle bir dünya)

İlk önce bir düz liseye gittim, 1.5 saat bekledik girdik sonra dedi ki mahallenizin düz lisesine gidin o almak zorunda dediler bende gittim mahallemize bağlı düz liseye yer yok alamam dedi. 40 kişiye kadar izin var dedim, müdürde ben 36 kişilik ayarlardım illaki 40 olması gerekmiyor diye beni almadı.

Senin de başına gelmeyen kalmamış be dostum. Mahallenin düz lisesini geç. Başka ilçelerdeki liselere de gidebilirsin. Sakın düz matbaaya felan gideyim deme. Başka liselere git.

• quote:

quote:

quote:

Senin de başına gelmeyen kalmamış be dostum. Mahallenin düz lisesini geç. Başka ilçelerdeki liselere de gidebilirsin. Sakın düz matbaaya felan gideyim deme. Başka liselere git.

Düz liseye almıyorlar işte. Başka düz liseyede gittim onlarda mahallendeki almak zorunda diyorlar. Düz matbaaya bende istemiyorum. Zaten ilgimide çekmiyor, istemiyorum. Böyle gidersem kesin kalırım. Babamda derslerin kötü olursa okuldan alırım diyor Çok kötü durumdayım şuan

• quote:

quote:

quote:

quote:

Düz liseye almıyorlar işte. Başka düz liseyede gittim onlarda mahallendeki almak zorunda diyorlar. Düz matbaaya bende istemiyorum. Zaten ilgimide çekmiyor, istemiyorum. Böyle gidersem kesin kalırım. Babamda derslerin kötü olursa okuldan alırım diyor Çok kötü durumdayım şuan

Tamam bir tane başka düz liseye gitmişsin. Başka düz lise de mi yok? Git başkalarına. İlçe dışındakilere bak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam bir tane başka düz liseye gitmişsin. Başka düz lise de mi yok? Git başkalarına. İlçe dışındakilere bak.

Bakarım da yol sorun olur. İlçe dışına gitmek eziyet olur hergün İstanbul'da.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne var bunda ya. Ben İstanbul'da üniversiteye 2 vesaitle 1,5 saatte gidiyorum. Liseye de minibüsle yarım saatte giderdim. Alışman lazım böyle şeylere. İstanbuldaymışsın hem de. Ben de sandım Bartın'da felansın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne var bunda ya. Ben İstanbul'da üniversiteye 2 vesaitle 1,5 saatte gidiyorum. Liseye de minibüsle yarım saatte giderdim. Alışman lazım böyle şeylere. İstanbuldaymışsın hem de. Ben de sandım Bartın'da felansın.

Uzakta dedin de ben uzakta başka bir liseyede sormuştum oda doluyuz demişti.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.