Şimdi Ara

Okul dergisi yapıcam yardım edermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalar yaparsın diyorlar fakat nasıl yapıcam neyleri araştırmam lazım tek ben değilim toplam 4 kişiyiz benimde birseyler yapmam lazım bilen yada yapan birisi yardım edebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turbo diye girdim

• Kolay aslında. Öncelikle e-dergi formatında mı, yoksa print dediğimiz baskı için mi çalışacaksın?

Her neyse aslında fark etmez tabii. Önce sayfa dizgileme programlarından birisini edinmelisin. Corel Draw, Quark, InDesign gibi programlar mevcut. Profesyonel olsun, arayüzü beni zorlamasın diyorsan ve elbette ki kişisel tercihim de olarak Adobe CC ya da 6 M.C.'ını malum sitelerden edinerek pc'ne ya da mac'ine kurmalısın. Ardından bir kaç deneme yanılma, e-anlatım videosu izledikten sonra program ile haşır neşir olmalı ve kullanış kazanmalısın. İşin ikircikli noktası ise dergin için hazırlanan metinleri redakte etmen, görsel ögeleri sınıflandırman ve en sonunda da grafik tasarımını program arayüzünden hazırlayarak export etmen kalacaktır. Anlatılınca ne kadar da kolay oluyor. Elbette iş anlatıldığından çok daha zor. Ama izlemen gereken yol bu ya da daha kolay bir yol söyleyeyim, metin ve görselleri hazırla ve programlardan az çok anlayan bir kişiye 10-20 lira karşılığında hazırlat

• Yeni Hayat Belgesi kullanıcısına yanıt
    Baskı için çalışıcam e-dergi formatını ilerki aşamalarda düşünüyoruz dergi yapmak biraz sabır istiyor ve açıkçası verdigimiz tarihte çok yakın ilkinin tutulmasını istiyoruz hocam heralde reklam felan alıcaz bir sorum daha olucak basım parası ne kadara mal olur ?

• Alpoahmo kullanıcısına yanıt
    Eğer iş gerçekten de ciddi ise, baskıya girmeyi düşünüyorsanız şunu baştan bilmelisiniz. Kağıt ve baskı kalıpları için para ödersiniz matbaaya. Ayrıca işçiliğini katmıyorum bile. Ki bu sayı ve kağıt türü ve sayfa sayısı gibi nedenlerle katlanır. Ve tasarımı dışarıya yaptıracağın kadar büyük bir iş ise 20-30 lira kurtarmaz. Sadece tasarım için dahi 1k civarında istenebilir. Benim sana tavsiyem gerçekten de bu işi ciddi olarak ele almak istiyorsan saygın bir matbaaya giderek görüşmen. Elbette profesyonel medya ajanslarından da yardım alabilirsin ama bu senin için maliyeti kabartıcaktır. Sana yuvarlak bir hesap veremem çünkü kaç adet basacağını, hangi kağıt tipini seçeğini ya da kaç sayfa olacağını çalışmanın, bilmiyorum. Şu aşamada yapabileceğin en iyi iş bir matbaaya uğraman, tasarımcıları sana yardımcı olacaktır aynı zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Hayat Belgesi -- 17 Kasım 2014; 21:23:45 >

• Yeni Hayat Belgesi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz

• dergi baskıları mekaşetli bir iştir tasarımı aylar sürer basımı ise bir kaç gündür.
    dergi baskı fiyatlarını inceleyebilirsiniz
    www.istanbulbaski.net
    A4 Dergi Bask� | Dergi Bask� Fiyatlar� | Dergi Bas�m� Fiyat�
    https://www.istanbulbaski.net/dergi-baski-fiyatlari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soru ekleri ayrı yazılır. Önce tdk kılavuzunu okuyarak başla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.