Şimdi Ara

Okuduğumu anlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuşmayı , duymayı , yazmayı geçtim. Yanlızca okuduğumu anlamak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerek. Nasıl bir çalışma programı izlemeliyim ?

• kelime ve tense çalış
  • Hocam tense derken ? Simple Past Tense falanmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Defense Devil

Hocam tense derken ? Simple Past Tense falanmı ?

onlar evet
  • Tamam sağol
  • Gramer'lere çalış ve bol bol örnek çöz. Kelime ezberlemeye de ağırlık verirsen tamamdır .
  • Çok sağol hocam , bir kaç güne bir test kitabı alayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okuduğunu anlaman için en önemli şey kelime tabi ki.Ne kadar çok kelime bilirsen o kadar kolay anlarsın.
  • Evet haklısınız. Ne gibi çalışmalar yapmak lazım daha çabuk kelime öğrenmek için ?
  • Herkesin dediğini ben de söyleyeyim. Öncelikle gramer çalış. Gramer'i öğren ve seviye seviye olan hikaye kitaplarından al. Gramer konularını o kitaplarla pekiştirirsin. Mesela Oxford'un seviye kitapları var. 1. seviyeden başlarsın. Oku, bilmediğin kelime varsa fosforlu kalemle çizip anlamını yanına not al. Ardından tekrar ederek çalışabilirsin. Bu kitaplardan binlerce var piyasada. İstanbul'da isen Akmarda milyonlarca var. Sırasıyla söyleyeyim;

1) Akmardan seviye seviye ingilizce hikayeler al.
    2) Ardından akmardan 15TL'ye "Essential Grammar in Use (Kırmızı)" yada "English Grammar in Use (Mavi)" olanını al. Bu kitaplar da gramer çalışman içindir. Seviyene göre kırmızı, mavi ve yeşil olarak değişirler. Okuduğunu anlamadığına göre kırmızıyı tavsiye ederim. Tek tek konular var orada ve çalış hepsine. Ama dersen ki ben İstanbulda değilim ve Akmar'a da gidemem, kitapçıya gidemem, bunları bir e-book sitesinden bul ve indir. İnan çok fazla var internette. Sonra bir ozalite gidip çıkarttırabilirsin yada bilgisayar üzerinden çalışırsın.
    3) İlk başta gramer çalış, tense'leri öğren ve sakın unutma. Konuşurken cümle kurmanı sağlayacak yapılar gramerden geçer.
    4) Gramer çalıştıktan sonra da hikaye kitaplarını oku, bilmediğin kelimelere bak ve anlamlarını araştır. Öğren hepsini.

Bu sayede hem gramerin gelişecek, hem kelime dağarcığın, hem de okuduklarını anlayabileceksin. İyi çalışmalar.

• Çok teşekkür ederim. O zaman gramerden başlayalım
  • Kelime çalışmak için kendine ufak boyutta bir defter al ve hergün 5 tane kelimeyi bu deftere yazıp gün içinde ezberle. Yararlı olacağına inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

Kelime çalışmak için kendine ufak boyutta bir defter al ve hergün 5 tane kelimeyi bu deftere yazıp gün içinde ezberle. Yararlı olacağına inanıyorum.

Ben İngilizce Tercümanlık öğrencisiyim. Hazırlığı yeni bitirdim ve 1. sınıfa geçtim. Şuan kendi kuzenime onun ileride göreceği İngilizce derslerine katkıda bulunması için ve benim de ders anlatmaya alışmam için haftada 4-5 defa derse gitmekteyim. Kız 2. sınıfa yeni geçti ve sadece kelime öğretiyorum ona. O bile günde 5 tane kelime öğrenebiliyorsa bence konuyu açan arkadaşım çok daha fazla kelime öğrenebilir.

Kelime öğrenmek için kağıda yazıp haldır huldur o yazılanları ezberlemek yeterli olmayacak ki bu hiç de tasvip etmediğim bir yöntemdir. Öncelikle kelimelerin türkçelerini aklında tutması gerekecek. Yazdığı kağıdı görüp, zihnine kaydedip, aklına getirdiğinde nerede ne vardı, hangi kelime kaçıncı sıradaydı bilmesi gerekecek. Tabi bunu 15 tane kelime ile sınırlandırmak gerekir yoksa benim sınavlardan önce bi dosya kağıdını doldurup sadece ezberlemek için uğraştığım yönteme benzer. Ayrıca ezber yinede iyi bir yöntem değildir, çünkü zamanla o bilgiler kullanılmayınca unutulur. Sen bugün ezberlersin, 1 hafta sonra aklında kalır, sonraki gün unutursun. Bu nedenle bu bilgileri sürekli tazelemelisin. Her gün aynı kelimeyi sıkılmadan gör. Çalış demiyorum, kelimeyi görmen bile yeterli olacaktır. Bir defa türkçe ve ingilizce olarak tekrar et yeterlidir bence.

Bir yöntem daha var ki bu bizim hayatımızı kolaylaştırdı, üstelik de eğlendirdi. İngilizce TABU!
    Okulda geçilen her ünitenin ardından ders sonlarında bildiğimiz, derste geçen ve önemli olan kelimeleri tek tek kağıtlara yazıp kapatırdık. Ardından hepsi toplanır, hocaya verilirdi. Bir gönüllü tahtaya çıkar ve ilk kelimeyi birisi bilene kadar "İNGİLİZCE" olarak anlatırdı. Bilen kişi de tahtaya kalkıp, yeni kelime anlatırdı. Bu sayede hem ingilizce pratiğiniz olur, hem de kelime dağarcığınız gelişir. Bence muhteşem bir yöntem fakat derste görmediğiniz için size önereceğim bir ürün var.

Bunu ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü paramı denk getirip alamıyorum. Bugün gördüm 39 liraydı. Bunu alın, kendiniz de çalışabilirsiniz evde. Kartları kategorize edin. Mesela hayvanlar, mutfak eşyaları, taşıtlar vs. vs. Ardından o ayırdığınız kartları sürekli elinizde taşıyın. Boş zamanlarınızda hatta tuvalette bile o kartlara bakın ve tekrar edin. Ta ki arkasındaki yazan İngilizcesini veya Türkçesini hatırlayana kadar. İnanın çok işe yarayacak. Bu kartları ben de almayı planlıyorum ki arkadaşlarımla okulda 1-2 saatlik ders aralarında anlattığım şekilde oynayabiliriz. Birçok kişiyle birlikte oynayınca herkesin kelime haznesi gelişir ve herkes aynı kelimeyi aklında tutar.

Son bir şey daha söyleyeyim. Mesela "unbearable" kelimesi dayanılmaz demektir. Arkadaşınız çıktı karşınıza, bunu anlatırken komik bir hareketle göstermeye çalıştı ve herkes güldü. Hepinizin hoşuna gitti hatta dalga bile geçtiniz. O sırada geçen komik olay aslında kelimeyi size sevdirdi ve o olayla direkt olarak aklınıza kazınmasına sebep oldu. Tamam ben demiyorum şaklabanlıkla çalışınca kelime ezberlenir, fakat bu sayede daha çok akılda kalıcı olur kelimeler.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Biz deniyoruz bunları sınıfta, inan ki çok yardımcı oluyor bize. Senin öğrenmek istediğin kelimelerin belki de daha zorları ve en az 200 tane öğrenmek zorunda kalıyoruz. En akılda kalıcı şekli de bizce böyle oluyor. Hem eğlenceli, hem İngilizce anlatım olursa pratiği arttırıcı, hem de kelime dağarcığınızı geliştirici bir aktivitedir. İngilizce Tabu alıp da kendinizi boşuna zora sokmayın çünkü hem kelimeler ağır ve zor, hem de her defasında sözlük bulup bakmak zorunda kalmazsınız. Bu kelime kartlarının bir tarafında kelimenin ingilizcesi ve altında ingilizce olarak cümlesi, diğer tarafında da kelimenin türkçe anlamı ve cümlenin türkçe çevirisi bulunuyor. Çok rahat anlayabilirsiniz. Kırmızı kutuda olan başlangıç, mavi kutuda olan kartlar ise intermediate ve advanced seviyelerdedir. İlk başta kırmızıyı almanız yararınıza olacaktır.

Hepsini ben yazdım, başka yerden alıntı yapmadım. İnşallah bunu okuyan herkesin işine yarar benim de yaradığı gibi. Başka sorun olursa yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim

quote:

Orijinalden alıntı: Koray.

Kelime çalışmak için kendine ufak boyutta bir defter al ve hergün 5 tane kelimeyi bu deftere yazıp gün içinde ezberle. Yararlı olacağına inanıyorum.

Ben İngilizce Tercümanlık öğrencisiyim. Hazırlığı yeni bitirdim ve 1. sınıfa geçtim. Şuan kendi kuzenime onun ileride göreceği İngilizce derslerine katkıda bulunması için ve benim de ders anlatmaya alışmam için haftada 4-5 defa derse gitmekteyim. Kız 2. sınıfa yeni geçti ve sadece kelime öğretiyorum ona. O bile günde 5 tane kelime öğrenebiliyorsa bence konuyu açan arkadaşım çok daha fazla kelime öğrenebilir.

Kelime öğrenmek için kağıda yazıp haldır huldur o yazılanları ezberlemek yeterli olmayacak ki bu hiç de tasvip etmediğim bir yöntemdir. Öncelikle kelimelerin türkçelerini aklında tutması gerekecek. Yazdığı kağıdı görüp, zihnine kaydedip, aklına getirdiğinde nerede ne vardı, hangi kelime kaçıncı sıradaydı bilmesi gerekecek. Tabi bunu 15 tane kelime ile sınırlandırmak gerekir yoksa benim sınavlardan önce bi dosya kağıdını doldurup sadece ezberlemek için uğraştığım yönteme benzer. Ayrıca ezber yinede iyi bir yöntem değildir, çünkü zamanla o bilgiler kullanılmayınca unutulur. Sen bugün ezberlersin, 1 hafta sonra aklında kalır, sonraki gün unutursun. Bu nedenle bu bilgileri sürekli tazelemelisin. Her gün aynı kelimeyi sıkılmadan gör. Çalış demiyorum, kelimeyi görmen bile yeterli olacaktır. Bir defa türkçe ve ingilizce olarak tekrar et yeterlidir bence.

Bir yöntem daha var ki bu bizim hayatımızı kolaylaştırdı, üstelik de eğlendirdi. İngilizce TABU!
    Okulda geçilen her ünitenin ardından ders sonlarında bildiğimiz, derste geçen ve önemli olan kelimeleri tek tek kağıtlara yazıp kapatırdık. Ardından hepsi toplanır, hocaya verilirdi. Bir gönüllü tahtaya çıkar ve ilk kelimeyi birisi bilene kadar "İNGİLİZCE" olarak anlatırdı. Bilen kişi de tahtaya kalkıp, yeni kelime anlatırdı. Bu sayede hem ingilizce pratiğiniz olur, hem de kelime dağarcığınız gelişir. Bence muhteşem bir yöntem fakat derste görmediğiniz için size önereceğim bir ürün var.

Bunu ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü paramı denk getirip alamıyorum. Bugün gördüm 39 liraydı. Bunu alın, kendiniz de çalışabilirsiniz evde. Kartları kategorize edin. Mesela hayvanlar, mutfak eşyaları, taşıtlar vs. vs. Ardından o ayırdığınız kartları sürekli elinizde taşıyın. Boş zamanlarınızda hatta tuvalette bile o kartlara bakın ve tekrar edin. Ta ki arkasındaki yazan İngilizcesini veya Türkçesini hatırlayana kadar. İnanın çok işe yarayacak. Bu kartları ben de almayı planlıyorum ki arkadaşlarımla okulda 1-2 saatlik ders aralarında anlattığım şekilde oynayabiliriz. Birçok kişiyle birlikte oynayınca herkesin kelime haznesi gelişir ve herkes aynı kelimeyi aklında tutar.

Son bir şey daha söyleyeyim. Mesela "unbearable" kelimesi dayanılmaz demektir. Arkadaşınız çıktı karşınıza, bunu anlatırken komik bir hareketle göstermeye çalıştı ve herkes güldü. Hepinizin hoşuna gitti hatta dalga bile geçtiniz. O sırada geçen komik olay aslında kelimeyi size sevdirdi ve o olayla direkt olarak aklınıza kazınmasına sebep oldu. Tamam ben demiyorum şaklabanlıkla çalışınca kelime ezberlenir, fakat bu sayede daha çok akılda kalıcı olur kelimeler.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Biz deniyoruz bunları sınıfta, inan ki çok yardımcı oluyor bize. Senin öğrenmek istediğin kelimelerin belki de daha zorları ve en az 200 tane öğrenmek zorunda kalıyoruz. En akılda kalıcı şekli de bizce böyle oluyor. Hem eğlenceli, hem İngilizce anlatım olursa pratiği arttırıcı, hem de kelime dağarcığınızı geliştirici bir aktivitedir. İngilizce Tabu alıp da kendinizi boşuna zora sokmayın çünkü hem kelimeler ağır ve zor, hem de her defasında sözlük bulup bakmak zorunda kalmazsınız. Bu kelime kartlarının bir tarafında kelimenin ingilizcesi ve altında ingilizce olarak cümlesi, diğer tarafında da kelimenin türkçe anlamı ve cümlenin türkçe çevirisi bulunuyor. Çok rahat anlayabilirsiniz. Kırmızı kutuda olan başlangıç, mavi kutuda olan kartlar ise intermediate ve advanced seviyelerdedir. İlk başta kırmızıyı almanız yararınıza olacaktır.

Hepsini ben yazdım, başka yerden alıntı yapmadım. İnşallah bunu okuyan herkesin işine yarar benim de yaradığı gibi. Başka sorun olursa yanıtlamaya çalışırım elimden geldiğince.

Tabu yöntemi gerçekten yararlı bir yöntem, ben sadece pratik bi yöntem önerdim. Kelimeyi görmen yeterli olacak demişsiniz, benim de kastettiğim buydu, sanırım direk ezberle deyince yanlış anlaşıldı. Bahsettiğim küçük deftere istenilen kadar kelime yazıp gün içinde şöle bi göz gezdirmek de yararlı olabilir.

• Günde 5 kelime ayda 150 kelime eder şaka gibi. Tabi akılda tutması mesela. Kelime kartları yardımcı olurmu bana?
  • @Mütercim Hocam öncelikle teşekkür ederim, çok güzel bir yazı olmuş. Dediğin kartlardan bende almak istiyorum, biraz piyasa araştırması yaptım, çoğu yerde 39 TL; fakat Hepsiburada'da 29TL, 3TL'de kargo toplam 32 TL olur sanırım. NT'de 31 TL; fakat kargoyu bilemiyorum.

http://www.hepsiburada.com/Liste/fono-ingilizcede-en-cok-kullanilan-ilk-1000-sozcuk/ProductDetails.aspx?productId=kfnfono02&categoryId=1503600

http://www.nt.com.tr/esatis/urun.php?uid=63485&urun=ingilizcede-En-Cok-Kullanilan-ilk-1000-Sozcuk#

@Edit

http://www.dr.com.tr/0000000212719,0000000224589/Eser/Kitap/Foreign-Languages/Language/Grammar-and-Vocabulary/Ingilizce-Ilk-1000-Sozcuk-Kartlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0d -- 10 Ağustos 2011; 16:53:48 >

• @Defense Devil

Bence yardımcı olur, dediğim şekilde yaparsan daha iyi olur. Yada hiç arkadaşın olmadı, varsa çevrende birisine de sordurabilirsin. İlk önce çalış, ardından kartları birine ve ve türkçe tarafında yazan kelimeyi sana sorsun, sen de İngilizcesini söylemeye çalış. Bence çok işine yarayacaktır. Bu arada günde 5, ayda 150 kelime eder dedin ama o kelimelerin tamamını sürekli tekrar etmezsen ay sonunda 120 taneye düşebilir. Hergün bir önceki öğrendiğin kelimelere çalış, maksat aklında kalması.

@s0d

Rica ederim, inşallah işinize yarar. Kartlar çok güzel bence, ben kullanmadım ama kullanmadığım halde yapabileceklerimi düşündüm ve yazdım yukarıda. Zaten uzun süredir aklımdaydı almak ama bir türlü kendimi düzeltemiyorum İstediğiniz yerden alabilirsiniz ve düşünün içinde 1000 tane kelime var. Öğrenecek o kadar kelime var ki, hepsi bir gün mutlaka işine yarayacaktır. Valla okullar açılmadan mutlaka alacağım ben, gereksse oyun olarak oynamak, gerekse de çalışmak için bire bir.

• Mesajım bulunsun bende istiyorum okuduğmu anlamak 3000 küsür kelime biliyorum ama yetmiyor
  • 3000 küsür kelime biliyorsun fakat yetmiyor ha ? Bence sen 300 küsür biliyon üstad. 3000 çok ya nasıl öyle şeymi olur Bende 250 civarı falan biliyorum.
  • Kelime sayısı değil de, cümle içinde anlamını kavrayabilmek. İngilizcem oldukça iyi ancak bilmediğim kelimelerle karşılaşabiliyorum tabii ki. bu noktada da okumamı bölecek sözlük araştırmasına girmektense cümle içinden anlamı çıkartmak çok daha yararlı. Zaman içerisinde "context clue" olarak tabir edilen şeyler sayesinde bildiğiniz kelimelerle tüm cümlenin anlamını da hemen çıkartabilrsiniz.

Bu arada, 300 kelime de değildir yav :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.