Vallahi hocam aslında sende haklısın. Mesela bildiğim kelimelerden cümleler çıkıyor fakat gramer bilmediğimden anlamlarını çıkartamıyorum. O yüzden benim ilk önce gramer işini halledip sonramı kelimelere çalışsam ne yapsam.
seviyenize uygun longman, oxford veya cambridge hikayelerini alın ve düzenli olarak okuyun. Bir süre sonra seviyesi basit gelmeye başlayınca bir üst seviyeye geçin. Bıkmadan usanmadan devam ederseniz ve bir düzene oturtursanız sorununuz kendiliğinden çözülür.
Ne yazıkki seviye 1 kitaplarını bile okuyamıyorum hocam. Elimde fono seviye 1 varda. Aslında kelimeleri biliyorum. Ama cümle içinde olunca cümleyi yapamıyorum.
It was hot in the forest under the tress.
mesela burdaki kelimeleri biliyorum hot,forest,under,tress ama ne yazıkki cümleyi anlamıyorum
Kendi kendine çalışarak ne kadar ilerleyebilirsin ki. Kursa gitmekde,birilerinden yardım almakta fayda var diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Defense Devil
Ne yazıkki seviye 1 kitaplarını bile okuyamıyorum hocam. Elimde fono seviye 1 varda. Aslında kelimeleri biliyorum. Ama cümle içinde olunca cümleyi yapamıyorum.
It was hot in the forest under the tress.
mesela burdaki kelimeleri biliyorum hot,forest,under,tress ama ne yazıkki cümleyi anlamıyorum
O zaman senin sorunun gramer. Bir kursta sadece bir takım gramer derslerini alabileceğin kursa yazılmalısın. Kendi kendine öğrenmen zor olacak.
Oradaki tense was-were. Yani bu da bir zaman çeşididir ve hepsini öğrenmek zorundasın okuduğunu anlayabilmen için.
quote:
Orijinalden alıntı: MMavoix
Mesajım bulunsun bende istiyorum okuduğmu anlamak 3000 küsür kelime biliyorum ama yetmiyor
O da birşey mi. Ben 5000 kelime biliyorum. Hala takıldığım yer çok.
Nasıl sayıyorsunuz bildiğiniz kelimeleri?
quote:
Orijinalden alıntı: Hizli_Cocuk
Nasıl sayıyorsunuz bildiğiniz kelimeleri?
+1
Ben 1600 kelimelik kelime kartı almıştım çok kolay geldi. Şu an öyle bir durumdayım ki ingilizce birşey bana ya çok kolay geliyor ya da çok zor. Arada kaldım böyle
quote:
Orijinalden alıntı: wicked_one
Kelime sayısı değil de, cümle içinde anlamını kavrayabilmek. İngilizcem oldukça iyi ancak bilmediğim kelimelerle karşılaşabiliyorum tabii ki. bu noktada da okumamı bölecek sözlük araştırmasına girmektense cümle içinden anlamı çıkartmak çok daha yararlı. Zaman içerisinde "context clue" olarak tabir edilen şeyler sayesinde bildiğiniz kelimelerle tüm cümlenin anlamını da hemen çıkartabilrsiniz.
Bu arada, 300 kelime de değildir yav :)
Ben böyle yapıyordum hep ama yaptığımın adının bu olduğunu bilmiyordum.Bende aynıyım bilmediğim kelimeler çıkabiliyor.Cümleleri anlamak zaten kolay kelimeyi bildikten sonra.Bende bu kartlardan falan alsam bir faydası olurmuki? LYS-5 sınavında çıkan kelimeler gibi kelimeler varmıdır yoksa hep bilinen şeylermi? Ya da bu kartların seviyeleri var mı?
Kartların seviyeleri var tabii, ama kırtasiyelerde bulacağın kartlar üst seviye kartlar olmayacaktır. Bu kartlar ve düşük seviyeli ingilizce kitaplar (seni biraz zorlayacak kadar düşükler) yeterli ilerlemeyi sağlayacaktır ingilizcende.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme