Şimdi Ara

Öksürük uykumdan etti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sürekli öksürüp duruyorum, geçmek bilmiyor yahu, 12'de yattım 20 dk önce kalktım, 3 saatlik uykuyla duruyorum zaten. Ailemi de rahatsız ettim, kalkıp salona attım kendimi bilgisayar başına. Uyutmuyor, sürekli bir öksürük geliyor. Bir sürü şurup kullandım, portakal suyu içtim, boğazlarım ağrıyordu sprey kullandım, işe yaramadı. Sağlık ocağına gittim perşembe günü, doktor antibiyotik yazdı, boğazlarım kötüymüş diye. Ama hap şeklinde ve ben de hap kullanamıyorum. Bir çözüm var mıdır şu öksürük krizine ya, çok sinirlerimi bozmaya başladı. Okulda da sınav esnasında öksürüp duruyordum, hem kendi dikkatimi hem de diğer insanlarınkini bozuyordum. Bunu yazarken bile kriz tuttu, bi yerleri kırıp dökesim var.

Bitkisel bir çözümü filan yok mudur acaba? Dün iyiydim ama bugün nedense kötüleşmeye başladım. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 15 Kasım 2014; 3:31:18 >

• Zorla kendini hap kullanamıyorum ne demek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Zorla kendini hap kullanamıyorum ne demek ?

Haklısınız, herkes sen bebek misin hap kullanamıyorsun diyerek azarlıyor beni. Denedim ama kaç kez, su gidiyor hap gitmiyor boğazımdan ya. Antibiyotik hapı ezerek filan içsem sorun olur mu? Tek şansım öyle içmek çünkü. O zaman da bütün tadı geliyor hapın ve affedersiniz de boktan beter. Neyse, bu şekilde kullansam sorun olur mu acep?
  • Suda karışan antibiyotik var. Aynı tylolhot gibi. Daha geçen içtim ben de boğaz ağrısından dolayı. Adı da sefklav gibi bir şeydi sanırım. Doktoruna danış ondan yazsın sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xemreeex

Suda karışan antibiyotik var. Aynı tylolhot gibi. Daha geçen içtim ben de boğaz ağrısından dolayı. Adı da sefklav gibi bir şeydi sanırım. Doktoruna danış ondan yazsın sana.

Teşekkür ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aiden.

quote:

Haklısınız, herkes sen bebek misin hap kullanamıyorsun diyerek azarlıyor beni. Denedim ama kaç kez, su gidiyor hap gitmiyor boğazımdan ya. Antibiyotik hapı ezerek filan içsem sorun olur mu? Tek şansım öyle içmek çünkü. O zaman da bütün tadı geliyor hapın ve affedersiniz de boktan beter. Neyse, bu şekilde kullansam sorun olur mu acep?

Hapı ya da kapsülü yemeğin yada ekmeğin içine koyarak falan yutmayı denedin mi ? işe yarar. Suda eriterekte olur ama rezalet oluyor öyle.
  • quote:

quote:

quote:

Hapı ya da kapsülü yemeğin yada ekmeğin içine koyarak falan yutmayı denedin mi ? işe yarar. Suda eriterekte olur ama rezalet oluyor öyle.

Daha önce denememiştim. Sabah o şekilde deneyeceğim. Teşekkürler. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar geceden beridir o kadar çok öksürüyorum ki artık öksürürken kafam titremeye başladı, normal mi sizce? Antibiyotiği kullanacağım, umarım işe yarar. :(
  • Hocam ilaci yutamiyorsun diye suda ufalayip icme bazi ilaclarda tehlikeli olur emilim midede baslasin agizda baslamasin diye bazi haplarin dis tarafi bir maddeyle kapli olur eger ufalayip agizda baslatirsan emilimi tehlikeli olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninja Mercan Dede

Hocam ilaci yutamiyorsun diye suda ufalayip icme bazi ilaclarda tehlikeli olur emilim midede baslasin agizda baslamasin diye bazi haplarin dis tarafi bir maddeyle kapli olur eger ufalayip agizda baslatirsan emilimi tehlikeli olabilir

Yok hocam, ilacın nasıl içilmesi gerektiğine baktım, bütün olarak ya da ikiye bölüp içmemiz gerekiyormuş. Kesinlikle çiğnenmemesi gerekiyormuş. Ben de büyük ihtimalle ikiye bölüp yutacağım. Ama benim asıl sorum şu ki, şiddetli şekilde öksürürken kafam titremeye başladı artık. Çok fazla öksürürsek olabilecek normal bir şey mi yoksa anormal mi? Korkmaya başlıyorum, normal bir grip değil bu çünkü. Burnum akıyor, boğazlarım kötü ama en sinir bozucusu sürekli öksürük hâlinde olmak. Dün gece de neredeyse kusmanın eşiğine gelmiştim öksürük hâlinde...

• quote:

quote:

Hocam ilaci yutamiyorsun diye suda ufalayip icme bazi ilaclarda tehlikeli olur emilim midede baslasin agizda baslamasin diye bazi haplarin dis tarafi bir maddeyle kapli olur eger ufalayip agizda baslatirsan emilimi tehlikeli olabilir

Yok hocam, ilacın nasıl içilmesi gerektiğine baktım, bütün olarak ya da ikiye bölüp içmemiz gerekiyormuş. Kesinlikle çiğnenmemesi gerekiyormuş. Ben de büyük ihtimalle ikiye bölüp yutacağım. Ama benim asıl sorum şu ki, şiddetli şekilde öksürürken kafam titremeye başladı artık. Çok fazla öksürürsek olabilecek normal bir şey mi yoksa anormal mi? Korkmaya başlıyorum, normal bir grip değil bu çünkü. Burnum akıyor, boğazlarım kötü ama en sinir bozucusu sürekli öksürük hâlinde olmak. Dün gece de neredeyse kusmanın eşiğine gelmiştim öksürük hâlinde...

Neden titredigi konusunda bilgim yok ama bu kadar siddetli oksuruyorsan cigerlerinde bir sorun olabilir aci yesil biber suyu oksuruk nobetlerini kesiyor diye duymustum

• quote:

quote:

quote:

Neden titredigi konusunda bilgim yok ama bu kadar siddetli oksuruyorsan cigerlerinde bir sorun olabilir aci yesil biber suyu oksuruk nobetlerini kesiyor diye duymustum

Çok teşekkürler, eğer hap işe yaramazsa dediğinizi deneyeceğim. :) Sağ olun.

• Geçmiş olsun da buraya mesaj yazmaya uğraşmak yerine birkaç doktora görünsen de tüm sıkıntılarını (hap içemiyom vs..) onlara anlatsan daha iyi olmaz mı ?
    Acile gitsen bu durumda kimse niye geldin demez.
  • Yatmadan önce sırtına havluyu koyuyorsun(bazıları ütüyle ısıtıp koyuyor,bence gerek yok)10dk içinde öksürüğün kesiliyor.
    Benim bademcikler sürekli şiş ve penisilin olmadan geçmiyor , bende hasta olduğumda alıyorum petşişeyi dayıyorum suyu durmadan su içiyorum , bol bol meyve yiyorum ve akşam tek diş sarımsak yiyorum(ağzında sürekli ezeceksin , çıkan suyuda içine çekip bademcikleri yakacaksın ).
    Edit:Aklıma geldi , eğer sümüğün yeşil akıyosa bi doktora görün istersen ,çünkü bakteriler vücudunda moonwalk yapıyo olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezaalp -- 15 Kasım 2014; 11:02:15 >
  • @nokmen

Zaten 1 kere gittim, tüm dertlerimi anlattım. Sadece hap içemediğimi söylemeyi unuttum. Ama önemi yok, sağlığım için içeceğim. Benim tek korkum ya boğaza kaçar da boğulursam diye, yoksa şimdiye kadar susuz götürürdüm. Kendimi bu şekilde şartlandırdığım için, boğazımdan içeri gitmiyor, tıkanıyor. Aşacağım ama, bölerek içmeyi deneyeceğim. İmkansız bir şey değil sonuçta. :) Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için, ayrıca bu sayede akciğer hastalarının bir nebze de olsa derdini anlamış oldum, sürekli öksürük hâlinde olmak çok berbat bir şeymiş, uyutmadı namussuz.

@cezaalp

Yatmadan önce havlu koymayı deneyeyim. :) Suyu ben de içiyorum, dün gece araştırmıştım, bol bol su için yazıyordu ben de yapıştırıyorum durmadan suyu. Tabii sadece suyla olmaz. Bu yüzden, meyve değil de portakal suyu içiyorum, ekşi filan ama iyi geliyor gibi hissediyorum, düzenli olarak içmeye gayret gösteriyorum. Sarımsağı daha önce duymamıştım, siz de işe yarıyorsa ben de deneyebilirim. Teşekkür ettim. Sümük olayına daha önce dikkat etmemiştim, şu an akmıyor zaten sadece durmadan öksürüyorum. Ancak daha önceden hatırladığım kadarıyla sarımsı bir şeydi. Yeşil değildi ya. Öyle olsa mutlaka fark ederdim. :) Bakteriler beni alt edemeyecekler, eğer varsalar... Vücut direncim düşük olabilir ama savaşmadan ölmeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6133BA1EA -- 15 Kasım 2014; 11:10:05 >

• bi ara banada olmustu nasil gecti hatirlmaiorum ama bal limon sicak su karisimi - nane limon ve ihlamura vermistim kendimi gercekten cok kotu ve rahatsiz edici birsey

• quote:

@nokmen

Zaten 1 kere gittim, tüm dertlerimi anlattım. Sadece hap içemediğimi söylemeyi unuttum. Ama önemi yok, sağlığım için içeceğim. Benim tek korkum ya boğaza kaçar da boğulursam diye, yoksa şimdiye kadar susuz götürürdüm. Kendimi bu şekilde şartlandırdığım için, boğazımdan içeri gitmiyor, tıkanıyor. Aşacağım ama, bölerek içmeyi deneyeceğim. İmkansız bir şey değil sonuçta. :) Teşekkür ederim geçmiş olsun dileğiniz için, ayrıca bu sayede akciğer hastalarının bir nebze de olsa derdini anlamış oldum, sürekli öksürük hâlinde olmak çok berbat bir şeymiş, uyutmadı namussuz.

@cezaalp

Yatmadan önce havlu koymayı deneyeyim. :) Suyu ben de içiyorum, dün gece araştırmıştım, bol bol su için yazıyordu ben de yapıştırıyorum durmadan suyu. Tabii sadece suyla olmaz. Bu yüzden, meyve değil de portakal suyu içiyorum, ekşi filan ama iyi geliyor gibi hissediyorum, düzenli olarak içmeye gayret gösteriyorum. Sarımsağı daha önce duymamıştım, siz de işe yarıyorsa ben de deneyebilirim. Teşekkür ettim. Sümük olayına daha önce dikkat etmemiştim, şu an akmıyor zaten sadece durmadan öksürüyorum. Ancak daha önceden hatırladığım kadarıyla sarımsı bir şeydi. Yeşil değildi ya. Öyle olsa mutlaka fark ederdim. :) Bakteriler beni alt edemeyecekler, eğer varsalar... Vücut direncim düşük olabilir ama savaşmadan ölmeyeceğim.

Hap içemiyorsan önce gargara yapmayı dene ve öğren, boğazını iyice açmayı bu şekilde öğrenebilirsin. Ilık suyla gargara antrenmanları yap, büyük hap içmenin ipucu noktası, tam yutkunurken boğazını geriye doğru açabilmektir. Açıldığında genişler ve tam o anda yutma hareketi yaparsın, bir anlık birşeydir, refleks hareketidir, düşünerek yapılmaz. Biraz iri boy nohut haşlayıp onu bütün yutmaya çalışabilirsin mesela.

• Yanındayız Cesur Savaşçı
  • Öksürmeyi senden öğrenecek değiliz.
  • zencefil (küçük parça),
    zerdeçal (küçük parça),
    ıhlamur (iki kaşık),
    keciboynuzu (1 tane),
    tarçın (bir kabuk),
    karanfil (5 tane)
    hepsini 2 bardak su kaynatıp içine koy, tekrar 5 dakika kaynat ve ılık iç. şeker koyma, bal varsa bal koy. limonda ekleyebilirsin. hadi geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 15 Kasım 2014; 11:35:33 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.