Şimdi Ara

OKS de bir soru iptal ! Sonuçlar ne olacak şimdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir soru iptal edildi, OKS puanları yeniden hesaplanıyor
    Hatalı olduğu gerekçesiyle tartışmalara yol açan OKS fen bilgisi testindeki 13. soru mahkeme kararıyla iptal edildi. Böylece 825 bin öğrencinin puanı ve girecekleri okullar değişti. Puanları yeniden hesaplamaya başlayan bakanlık, sonuçları yarına yetiştirmeye çalışıyor.
    8. sınıf öğrencilerinin katıldığı OKS, 10 Haziran'da yapılmıştı.

    Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) son dakika iptali yaşandı. Ankara 6. İdare Mahkemesi, sınavdan sonra tartışmalara yol açan fen bilgisi bölümündeki 13. soruyu hatalı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Bunun üzerine 825 bin öğrencinin puanı değişti. Yarın sınav sonuçlarını açıklamaya hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı, iptal kararı üzerine ne yapacağını şaşırdı.

    Cuma gecesinden itibaren seferberlik ilan eden bakanlık, 13. soruyu değerlendirme dışına alarak puanları yeniden hesaplamaya başladı. Gece gündüz kesintisiz çalışan uzmanlar, sonuçları yarına yetiştirmeyi amaçlıyor. Yeni bir aksilik yaşanmazsa sonuçlar yarın saat 10.00'dan itibaren ilan edilecek.

    A kitapçığındaki 'zamana göre toz ve kesme şekerin erimesine' ilişkin kimya sorusu, sınavdan sonra tartışma konusu olmuştu. Fen bilgisi testindeki 13. sorunun cevabı 'D' seçeneği olarak verilmiş; ancak bazı öğretmenler doğru seçeneğin 'B' olduğunu ileri sürmüştü. İtirazlar üzerine, uzman öğretmen ve akademisyenlerden oluşan komisyona soruyu yeniden inceleten bakanlık, 'soruda bilimsel hata olmadığını' duyurmuştu.

    Bunun üzerine Ömer Gaffar Ekici isimli öğrencinin velisi Mehmet Ekici, Ankara 6. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerine soruyu inceleten mahkeme, bilirkişiden gelen 'soru yanlış' görüşüne uyarak yürütmeyi durdurma kararı aldı.

    İptal edilen 13. sorunun öğrencilerin en az çözdüğü testlerin başında gelen fen bilgisinden olmasına rağmen 115 binden fazla öğrencinin soruyu doğru bildiği öğrenildi. İptal edilen sorunun sınav birinciliğini de etkileyebileceği kaydedilirken, puan değeri yüksek olan 13. fen sorusunu bilemediği için ikinci olan bir öğrencinin birinci olabileceği belirtildi. Soru iptali standart puanları da etkileyeceği için tüm öğrencilerin az da olsa puanlarında ve başarı sıralarında değişikliğe sebep olacak. Özellikle de iptal edilen soruyu doğru bilen öğrencilerin kaybı, bilmeyenlerin ise kazancı olacak.

    Bu arada OKS sonuçlarını yarın saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik açıklayacak. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nınhttp://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. OKS sonuçlarına göre, 2007-2008 öğretim yılı için resmî ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine öğrenci yerleştirilecek. OKS-Türkçe-Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik-Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek. Fen liselerine ve Anadolu sağlık meslek lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "http://oks2007.meb.gov.tr " veya "http://www.meb.gov.tr " adresli internet sitesinden yapılabilecek. Tercihler, veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecek. Tercihler istek sırasına ve okul türlerine göre karışık veya sırayla yapılabilecek.

    Bu sene ikinci bir tercih işlemi yapılmayacak. Tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları 8 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak ve ikinci yerleştirme için başvurular 9-14 Ağustos 2007 tarihleri arasında alınacak. İkinci yerleştirme sonuçları da 20 Ağustos 2007 tarihinde açıklanacak.
    08 Temmuz 2007, Pazar Zaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milad -- 8 Temmuz 2007; 9:52:41 >







  • Bişey olmaz o soruyu ya herkesin kabul ederler doğru gibi ya da bir soru eksik olarak değerlendirilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jrem

    Bişey olmaz o soruyu ya herkesin kabul ederler doğru gibi ya da bir soru eksik olarak değerlendirilir.
    İşte bu olursa birşey olmuş olur. Daha ne olsun Sıralar değişecek puanlar değişecek üstelik az yapılan sorular olan fende olduğu için sonuçları çok etkileyecek. Yazıyı okumadın galiba
  • Sınavdan çıktığımda bu sorunun yanlış olduğunu söylemiştim hatta foruma açılan konudada söylemiştim çok bilen kişiler saçma saçma olarak açıklayarak doğru olmadığını söylemiştim.Ama inanmamışlardır ama ençok sinir olduğum sorunun yanlış çıkması hemde bukadar basit i soruda ben doğru yapmıştım binlerce kişi yanllış yapmış haksızlık burda iptal olsa bile sinir olduüum bi konu.
  • Benim boş bıraktığım bir soruydu.Benim için iyi oldu :)
  • Ya 1 soru için konumu açılır ya ne takılıyormusuz bu kadar sınava anlamış değilim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarikanarya567

    Sınavdan çıktığımda bu sorunun yanlış olduğunu söylemiştim hatta foruma açılan konudada söylemiştim çok bilen kişiler saçma saçma olarak açıklayarak doğru olmadığını söylemiştim.Ama inanmamışlardır ama ençok sinir olduğum sorunun yanlış çıkması hemde bukadar basit i soruda ben doğru yapmıştım binlerce kişi yanllış yapmış haksızlık burda iptal olsa bile sinir olduüum bi konu.

    Kardeş bende söylemiştim. Kontrol ederken yanlış çıkınca deli oldum




  • Ben MEB'in soruyu iptal etmesi gerektiğini ve edeceğini söylemiştim fakat etmediler....Mahkeme yerinde karar verdi...Soru çok saçma imiş...
  • öss'de sos-1'de coğrafyadan bir sorunun 2 cevabı var.bir arkadaş hayrına dava açsa ne güzel olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yavkar@fb

    öss'de sos-1'de coğrafyadan bir sorunun 2 cevabı var.bir arkadaş hayrına dava açsa ne güzel olur.



    o soru doğruydu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Özgür


    quote:

    Orjinalden alıntı: yavkar@fb

    öss'de sos-1'de coğrafyadan bir sorunun 2 cevabı var.bir arkadaş hayrına dava açsa ne güzel olur.



    o soru doğruydu


    kalıcı kar sınırı ve kar yağışıyla ilgili bir soruydu.grafik vardı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan

    Ya 1 soru için konumu açılır ya ne takılıyormusuz bu kadar sınava anlamış değilim


    bak kardes biz bu sınava hazırlaan 100 binlerce ogrenciden biriyiz ayrıca herkes istedigi konuyu açmakta serbesttir burası konu dışı forumda da oks bolumu olmadıgına gore millet buraya açacak. ayrıca bu sınavı onemsemedigin açık o zaman onemsemiyenler gibi davranıp yorum yazma
    oldumu
  • ohhhhhhh beeee benim yanlıştı
  • Benimki doğruydu. Soruda bir düşüklük olmasına rağmen biraz mantık yürütünce en yakın şık belli zaten.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bonobopanzer


    quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan

    Ya 1 soru için konumu açılır ya ne takılıyormusuz bu kadar sınava anlamış değilim


    bak kardes biz bu sınava hazırlaan 100 binlerce ogrenciden biriyiz ayrıca herkes istedigi konuyu açmakta serbesttir burası konu dışı forumda da oks bolumu olmadıgına gore millet buraya açacak. ayrıca bu sınavı onemsemedigin açık o zaman onemsemiyenler gibi davranıp yorum yazma
    oldumu


    Size iyi önemsemeler bizim müdür oks 2. si bizim okuldan çıkıcak dedi 99 doğru yapmış bir kız bakalım basın gelirse o kızla konuşurken yuğğ çekicez televizyon kanalını sölerim size




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emrcan

    Ya 1 soru için konumu açılır ya ne takılıyormusuz bu kadar sınava anlamış değilim


    Bizim yerimizde olsan anlarsın o bir sorunun değerini.
  • sonuçlar 99 soru üzerinden değerlendirilecekherkesin doğru kabul edilmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 8 Temmuz 2007; 20:35:42 >
  • gençler kuzenim suan bilecikte ama izmirde sınawa girdi bilecikten netten tercih yapabilirmiyiz izmire donmesine gerek warmı
  • soruyu tam olarak yollayabilirmi biri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.