Şimdi Ara

Ogs geçişlerini internetden öğrenme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
25.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir araçdaki ogs cihazının ne zaman, saat kaçda karşı geçtiğini kaydeden ve bunu erişime izin veren bi site var mı? Yani başka birileri benim karşıya geçişlerimi liste halinde görebilir mi?



  • Ya banada lazım, okumadı glb, OGS de araç ustune değildi, subeye gittim sordum ekrana bişi düşmedi sonra gel dediler ugramadım bile
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905

    Ya banada lazım, okumadı glb, OGS de araç ustune değildi, subeye gittim sordum ekrana bişi düşmedi sonra gel dediler ugramadım bile

    kasko yaptırırken verdilerdi. onda eğer bir sorun olurda okumassa plakayı görüp ogs olup olmadığına bakıp ona göre hesaptan düşüyorlar dedi. sürekli okumamazlık yaparsa gidersin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _opeth


    quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905

    Ya banada lazım, okumadı glb, OGS de araç ustune değildi, subeye gittim sordum ekrana bişi düşmedi sonra gel dediler ugramadım bile

    kasko yaptırırken verdilerdi. onda eğer bir sorun olurda okumassa plakayı görüp ogs olup olmadığına bakıp ona göre hesaptan düşüyorlar dedi. sürekli okumamazlık yaparsa gidersin.


    Ben anlatamadım, benim aracımda OGS yoktu ama bende cihaz wardı eskiden sattıgım bir aracımdaki OGS cihazını aldım koydum

    Dınn dınn geçiyordum, 2 kere okumadı adi 1 kere koprude 1 kerede oto yolda

    Sonra gittim koprudeki TCK ya ekranda bişi yok 2-3 gun sonra gel dediler bir daha gitmedim bende acaba ne oldu
  • eger ogs veya kgs'yi is bankasi'ndan aldiysaniz, interaktif bankaciligi kullanarak ne zaman, nereden geci$ yapildigini gorebiliyorsunuz. ayrica, 3 ayda bir mailinize ekstre geliyor, orada da yaziyor bu bilgiler. diger bankalarin boyle bi sistemi var mi, bilemiyorum tabi...
  • Garanti OGS kullanıyorsanız, ertesi gün internet şubesinden hareketleri ve bakiyeyi görebiliyorsunuz. Normal veya kaçak olup olmadığını da yazıyor. saati dakikasına kadar.
    Otoyolda da hangi gişeden girip hangisinden çıkış yaptığını da gösteriyor. Ayrıca aylık e-mail ile bilgilendirme yapılıyor. OGS karttan ya da hesaptan para çekemez ise sms ile uyarıyor.
  • Ziraatin de Ogs ekranı var..Bütün herşeyi görebiliyorsunuz nerden ne zaman geçilmiş ne zaman para yatırılmış vs vs..
  • Teşekkürler arkadaşlar,sorumun cevabını aldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ultrati4

    Arkadaşlar bir araçdaki ogs cihazının ne zaman, saat kaçda karşı geçtiğini kaydeden ve bunu erişime izin veren bi site var mı? Yani başka birileri benim karşıya geçişlerimi liste halinde görebilir mi?




    ARKADAŞLAR,

    kgs, ogs veya köprü kaçak geçiş cezalarını öğrenmek için 0216 310 72 29 u arayın ( 215 veya 244 dahiliyi tuşlayın) çıkan operatöre plakayı verince tüm bilgileri tarihleri ilemeblağları öğrenebilirisiniz. Mutlaka yararlanın. Çünkü özellikle köprü kaçak geçiş cezaları bir hafta içinde ödenmezse eğer 11 katı ceza geliyor. Bilgilerinize sunarım.

  • Garanti bankasından OGS alıp, internet şubesinden takip edebilirsin..Hem oldukça küçük cihaz..
  • kredi kartına bağlayıp bakiye gerekince karttan çekiliyor

    OGS’de eksi bakiyeye dikkat


    Karayolları, hesap bakiyesi yetersiz araç sahiplerinin OGS’lerini duyuru yapmadan iptal etme uygulamasını başlattı.




    Cihazı iptal edilen araçlar kaçak geçmiş sayılıyor, ücretin 11 katını bulan ceza kesiliyor. 3.25 TL olan köprü geçişleri 35.75 TL’ye, 1.75 TL olan en kısa otoyol geçiş bedeli de 60.5 TL’ye çıkıyor.

    Cezada kantarın topunu kaçıran uygulamayı Hürriyet yazarı Erkan Çelebi köşesine taşıdı:

    Bugüne kadar uygulamaya koyduğu birçok farklı caydırıcı önleme rağmen, bir türlü köprü ve otoyollardan kaçak ya da banka hesabında para olmadan OGS cihazıyla yapılan geçişleri engelleyemeyen Karayolları, bu kez işin dozunu kaçırdı.

    Karayolları, hesap bakiyesi yetersiz olan araç sahiplerinin OGS cihazlarını, duyuru yapma gereği duymadan iptal etme uygulaması başlattı. Cihazı iptal edilen araçların sahipleri, kaçak geçiş yapan sürücü konumuna sokuldu. Sürücüler, en uzun mesafe geçiş ücretinin 11 katını bulan cezaları ödemek zorunda bırakıldı. Biriken borç ödenmeden cihaz açılışlarına ve yeni cihaz alımına izin verilmemesi, cezaların katlanarak artmasına yol açtı.

    Önce yüzde 38 faiz

    Karayolları, bu uygulamadan önce banka hesabında yeterli bakiye olmayan araç sahiplerine, cihaz iptaline gitmeden önce yüzde 38 faiz uyguluyor, borç aşırı oranda yükselmeden ödeme yapan sürücülere de başka herhangi bir cezai işlemde bulunmuyordu. Sadece, borcunu uzun süre ödemeyen ve buna rağmen geçiş yapmaya devam eden araç sahiplerinin cihazları iptal edilerek, 11 kat ceza uygulaması yapılıyordu.

    Şoke eden ceza

    Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre, yeni uygulamayla birlikte, OGS hesabında 5 TL eksik olan araç sahiplerinin bile cihazlarını iptal etmek için yeterli gerekçe sayılıyor. Bu da, eksi bakiyede yapılan her geçişin kaçak sayılmasına ve 11 kat fazla ödenmesine yol açıyor.

    Bunun sonucunda, köprülerden yapılan her kaçak geçiş için otomobiller 35.75 TL, otobüs, kamyon ve TIR’lar ise 88 TL ceza ödemek zorunda kalıyor. Otoyollarda ise en kısa çıkış olsa dahi en uzun mesafe üzerinden 11 kat ceza ödeniyor. Bunun sonucunda, 1.75 TL olan Mahmutbey-Avcılar geçişi için otomobillere yansıtılan ceza, 60.5 TL, kamyon, otobüs ve TIR’lar için de 110 TL oluyor. Aynı ceza, dönüşte de yansıtılıyor. Böyle olunca da, aynı gün otomobille gerçekleşen gidiş ve dönüş otoyol bedeli, 3.5 TL yerine 121 TL’ye, otobüs, kamyon ve TIR’ların da 4.5 TL olan gidiş-dönüş geçiş ücreti 220 TL’ye çıkıyor. Araç sahibi, kaçak geçiş yaptığının farkına varana kadar da bu fatura, katladıkça katlıyor.

    Peşin ödeyene indirim var

    1 Haziran 2005 tarihli Kabahatler Kanununa göre, otoyol ve köprülerden yapılan kaçak geçişlerin bedeli peşin ödendiği taktirde, geçiş ücreti hariç, 10 kat ceza üzerinden dörtte bir indirim yapılabiliyor. OGS kaçak geçiş cezaları için Karayolları 17’nci Bölge Müdürlüğü’yle temas kurulması ya da cezalı geçiş ücretleri kurumun posta çeki hesabına yatırılması gerekiyor. Ayrıca, bankalara yatırılan cezaların karayollarının ilgili birimlerine bildirilmesi gerekiyor
  • Bende bi soru sorayım konuyla ilgili olarak bu Bank Asyanın DIT kartını kullandığımızda nerde ne zaman geçtiğimizi internet üzerinden görüntülüyebilirmiyiz? Bilgisi olan arkadşalar aydınlatırlarsa sevinirim..
  • Ogs cihazlari aracin plakasina isli KGS ler farkli araclarda kullanilabiliyor. OGS gecislerinizi takip etmeniz ne zaman hangi giseden nasil gecis yaptiniz kalan bakiye, OGS ye para yukleme islemlerini internet bankaciligi kullanarak cok rahat bir sekilde bakabilirsiniz.

    Ben Garanti bankasinin internet bankaciligini kullaniyorum. Burdan OGS icin basvurdum. OGS 1 hafta icinde geldi. Yine internet bankaciligi ile OGS me para aktariyor ve OGS deki hareketleri gorebiliyorum. Yapmaniz gereken Garanti-Isbankasi yada Ziraatte bir vadesiz hesabiniz olmasi ve bu hesabinizin internet bankacilgina acik olmasi gerekiyor.

    OGS si uzerine olan aracinizi satarken OGS yi sokup bankayi arayarak mevcut OGS nizi yeni araciniza tanitmaniz gerekiyor. Yoksa araci sattiginzda satin alan kisinin OGS ile yapacagi islemler sizi baglar.
  • Eğer araç üzerine olmayan bir OGS cihazı ile kaçak geçiş yaparsanız veya cihazsız, hemen araç üzerine bir OGS alın. Cezasız olarak o hesaptan düşecektir. Ben de eski aracımın OGS sini yenisine işletemeden kaçak geçiş yedim yeni araçla. Hemen üstüne aldırdım. KAçak olarak işlem görmedi.

    AYRICA EĞER CAMINIZ ATERMİK CAM İSE OGS CİHAZI OKUMAZ, KAÇAK GEÇİŞ YAZAR!!!!
    BU YÜZDEN OGS CİHAZI VB CİHAZLAR SİYAH TARALI ALANA TAKILMAK ZORUNDA!!! Eğer taralı alan yoksa camdan uzatacaksınız.
    Benim cihaz bu yüzden okumamıştı.
  • yukarıda arkadaş yazmış.işbankasından kgs.ogs. alırsanız.interaktif bankacılık kulanıyorsanız..menüden ogs.de yada kgs.de ne kadar para kalmış...yüklemek istiyormusunuz yada tercihinize göre içerideki para 10 ytl altına füştüğü zaman otomatik olarak bağlı bulunduğu vadesiz mevduat hesabından 20.ytl çeker hesaptan.hangi gişe saat kaçta. geçmişiniz.hepsi bir bir yazar..
    Önemli uyarı eğer çapkınlık yapacaksanız.ve yalan söylemek gerekirse ve arabada lazımsa...kesinlikle ve kesinlikle paralı gişeleri kullanın ...bazı durumlarda bu bilgiler kötü olabiliyor.
  • otoyol ve köprü kaçak geçiş ceza sorgulama:

    http://ihlal.kgm.gov.tr/otoyol/Ihlal.aspx
  • Arkadaşlar yanlışlıkla geçtim ben bu ogs gişesinde hayatımızda ilk defa otoban gördük 22 TL ceza yedim bunu nereye ödeyeceğim?
  • Arkadaşlar yok mu bilen bankaya gidiyorum vergi dairesine git diyor vergi dairesine gidiyorum plakada ceza yok diyor. Bana tebliğde edilmedi. ancak sorgulattığımda çıkıyor nereye yatar bu para ?
  • Arkadaşlar birşey sormak istiyorum 2009 aralıkda aldığımız sıfır kilometre 2010 model aracın 2008'den kalma cezası var galiba plakanın eski sahibiyle ilgili bir durum olsa gerek.

    Bu ceza beni bağlar mı?Birşey yapmam gerekir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lifeanddead

    Arkadaşlar yok mu bilen bankaya gidiyorum vergi dairesine git diyor vergi dairesine gidiyorum plakada ceza yok diyor. Bana tebliğde edilmedi. ancak sorgulattığımda çıkıyor nereye yatar bu para ?



    SORU 23: OGS-KGS Gişelerinden Ücret Ödemeden Yapılan Kaçak Geçişlerin Ücretleri Nasıl Yatırılabilir?

    CEVAP 23: Boğaziçi Köprüleri ve Otoyollardan ücret ödemeden geçiş yapan araç sahiplerinden; 31.07.2004 tarih ve 25539 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5228 no’lu Kanunun 50.maddesi gereği ücretsiz geçiş yaptığı andan itibaren 10 (on) kat idari para cezası kesilmektedir.

    Ödenmesi gerekli olan miktar, aracın sınıfına karşılık düşen standart geçiş ücreti ve 10 kat idari para cezası ile birlikte 11 kata denk gelmektedir. Otoyollarda (kapalı sistem) geçiş yapılan istasyona en uzak mesafede bulunan istasyon ücreti esas alınarak aracın sınıfına karşılık düşen ücretin 11 katıdır.

    01/06/2005 tarihli Kabahatler Kanununa göre; peşin ödeme yapılması durumunda geçiş ücreti hariç, 10 kat ceza üzerinden 1/4 indirim hakkınız bulunmaktadır.

    - OGS Kaçış cezaları Tel:0(212) 444 11 17

    - Cezalı Geçiş Ücretleri 351113 posta çeki hesabına postaneden yatırılabilir. Alıcı: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bak.İşletme Başmühendisliği

    Posta çeki üzerine araç plakası mutlaka yazılmalıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.