Şimdi Ara

Öğretmenlik kadar rahat meslek yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günde bi kaç derse giriyosun , boş dersler hatta boş günlerin var. Tatilleri saymıyorum zaten. Sonra 2500- 3000 tl yi hoop cebe. Sonra vay efendim biz çok eziliyoruz çok uğraşıyoruz şöyle böyle. Benim emekçi kardeşim işçi kardeşim çalıştığı inşaatta 50-60 tl yövmiye ile kirada oturduğu 4 kişilik aileyi kıt kanaat geöindiriyo çocuklarını okula gönderiyo öğretmenlerde o çocuklara sızlanıyor ders anlatmak yerine. Allah akıl fikir ihsan eylesin. Aslında devlet Normal memur statüsüne getirsede görseler

• Günde 6-7 saat aynı şeyleri birilerine anlat bakalım rahat mıymış değil miymiş
  • ögretmenlik eskiden saygı duyulan bir meslekti ama günümüzde ne yazık ki statüsünü kaybetti.
  • Şimdi yobaz cahiller öğretmenliği kötülemeye başladı. Sizin derdiniz öğretmenlerle değil....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Şimdi yobaz cahiller öğretmenliği kötülemeye başladı. Sizin derdiniz öğretmenlerle değil....

Yobazlar (!) değil onları hakir görenlerdir cahiller
  • Kadro aldıktan sonra gayet rahat meslektir özellikle teknik öğretmenler.Ancak öğrenciyle daha doğrusu insanla uğraşmak o kadar kolay olmayabiliyor.Tabi anlatırım dersimi , yaparım sınavımı çeker giderim dersen o başka.
    Ayrıca senin işçi kardeşinle öğretmen aynı statü , teknik eğitim vs. olarak aynı seviyede değiller.
  • mesleklere çamur atmayı kes o zaman öğretmen ol çenen kapanir belki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarneyStinson.

Günde bi kaç derse giriyosun , boş dersler hatta boş günlerin var. Tatilleri saymıyorum zaten. Sonra 2500- 3000 tl yi hoop cebe. Sonra vay efendim biz çok eziliyoruz çok uğraşıyoruz şöyle böyle. Benim emekçi kardeşim işçi kardeşim çalıştığı inşaatta 50-60 tl yövmiye ile kirada oturduğu 4 kişilik aileyi kıt kanaat geöindiriyo çocuklarını okula gönderiyo öğretmenlerde o çocuklara sızlanıyor ders anlatmak yerine. Allah akıl fikir ihsan eylesin. Aslında devlet Normal memur statüsüne getirsede görseler

Umarım öğretmen olursun

• quote:

Şimdi yobaz cahiller öğretmenliği kötülemeye başladı. Sizin derdiniz öğretmenlerle değil....

blokla geç böylelerini mesajlarını okuyup sinir olmaya değmez
  • quote:

quote:

Yobazlar (!) değil onları hakir görenlerdir cahiller

Sizin derdiniz Atatürkçü eğitim sistemiyle, sizin derdiniz aydınlık gençlikle...

• quote:

Orijinalden alıntı: yokcrysis

Günde 6-7 saat aynı şeyleri birilerine anlat bakalım rahat mıymış değil miymiş

Adamın rahattan kastı boş zamanlarda dinlenmek için yapılacak şey anlamında değil ki öğretmenlikten kolay meslek yok anlamında gerçektende öyle

• Öğretmenlik sandığından da kolay değil arkadaş.Şuan biz tatildeyken bile adamlar belli günlerde okullara gitmek zorundalar.haftada 5 gün bayunca aynı konuları tekrar etmekde cabası.Hz Ali. nedemiş-Bana 1 kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum-.Bu yöndende önemli bir meslektir.Bukadar basite almayalım.Saygı duyulması gereken bir meslek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

quote:

Günde bi kaç derse giriyosun , boş dersler hatta boş günlerin var. Tatilleri saymıyorum zaten. Sonra 2500- 3000 tl yi hoop cebe. Sonra vay efendim biz çok eziliyoruz çok uğraşıyoruz şöyle böyle. Benim emekçi kardeşim işçi kardeşim çalıştığı inşaatta 50-60 tl yövmiye ile kirada oturduğu 4 kişilik aileyi kıt kanaat geöindiriyo çocuklarını okula gönderiyo öğretmenlerde o çocuklara sızlanıyor ders anlatmak yerine. Allah akıl fikir ihsan eylesin. Aslında devlet Normal memur statüsüne getirsede görseler

Umarım öğretmen olursun

Öğretmenisiniz acaba birşey sorcağımda? (kinaye yok citten düzgünce birşey soracağım )

• Peki kolay mı öğretmen olmak? Emekçi işçi inşaatta çalışırken emek oluyor da bizim eğitim fakültelerinde uğraştığımız dersler ki sonraki sınav bunlar emek değil mi? Toplumu şekillendirebilecek güçteki kurumu itin g.tüne sokmaya çalışırsan böyle ortalıkta mal mal dolaşan embesiller yaratmış olursun. Mesele para meselesi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

quote:

Umarım öğretmen olursun

Öğretmenisiniz acaba birşey sorcağımda? (kinaye yok citten düzgünce birşey soracağım )

Hayır, değilim

• Sende ol,sana olma diyen yokdersi anlatıp çıkma bol bol tatil yapma düşüncesinde olursan evet rahat bir meslek;ama yapılması ve yapılmak istenen bu olmamalı.üzerinde olan sorumlulugun farkında olan bir ögretmen için yaptıgı iş inan kolay degil.bir çocugun terbiyeli yada terbiyesiz olması sınıf ögretmeni'nin elinde.

not:evet bu yıl ögretmenligi kazandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucukcu-

Sende ol,sana olma diyen yokdersi anlatıp çıkma bol bol tatil yapma düşüncesinde olursan evet rahat bir meslek;ama yapılması ve yapılmak istenen bu olmamalı.üzerinde olan sorumlulugun farkında olan bir ögretmen için yaptıgı iş inan kolay degil.bir çocugun terbiyeli yada terbiyesiz olması sınıf ögretmeni'nin elinde.

not:evet bu yıl ögretmenligi kazandım

+1

• Bu yıl 1. sınıf okuttum. 30 öğrencinin aralarında 2006 Ocak doğumlu da vardı, 2007 Ağustos doğumlu da.
    Kreşe ve anasınıfına 2 yıl gitmiş sayıları, sesleri, renkeri, saymayı, sınıf içinde ne zaman oturup kalkacağını, nasıl söz alıp konuşacağını bilen de vardı, Kalemi makası ilk defa eline alan da. Hepsi hiç bir şey bilmeseler daha kolay. Hepsine aynı anda öğretirsin ama diğerleri sıkırlen bu çok zor. Nihayetinde sene sononda okuma-yazmayı, temel kuralları, sağlıklı beslenmeyi öğrenmiş 30 tane birey vardı.

1. Faranjitim 9 günlük kurban bayramı tatininde, 2. si yarıyıl tatilinde ancak geçti.
    İnsanın kafası, bedeni o kadar yoruluyor ki sizin eleştirdiğiniz tatiller olmasa verimli olamayız.

Ha belki sen sınıf öğretmenisin çalışmışsın, bizim lise öğretmenleri çalışmıyor diye düşünebilirsiniz.
    Mutlaka her meslekte görevini istendiği gibi yapmayanlar olabilir. O biraz da öğrencilerle alakalı. Öğretmenler (tanıdığım branşçılar) iyi sınıflarda daha verimli ders anlattıklarını, dersi kaynatmak isteyenler çoksa da zaten dinlemeyecekleri için fazla uğraşmadıkları söylüyorlar.

Aldığımız maaşa gelince "insan" yetiştirdiğimiz için bunun ücreti tartışılmamalı. Ülkemiz şartlarında asgari ücrete veya memur maaşına göre fazla gözükebilir, bu öğretmen maaşının fazlalığı değil, diğer maaşların azlığından kaynaklanıyor.

Burada öğretmen, polis çok alıyor naraları atılacağına keşke asgari ücretin işçi-memur maaşlarının düşüklüğü konusunda mücadele verilse.

Herkese iyi bayramlar..

• senin gibi düşünenler yüzünden ülkedeki öğretmen kalitesi ortada zaten.

ayrıca ülkedeki en rahat meslek milletvekilliğidir. önceki konuda da yazdım, 70 milyon birleşip o 550 tane, bir tanesinin bir halta yaramadığı adamların maaşlarını ve imkanlarını protesto etmemiz gerekirken bize eğitim veren insanların maaşlarını eleştiriyoruz.

bizim ülkeden bir halt olmaz bu kafayla.
  • Senin gibi cahillere birşey öğretebilmek kolay mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.