Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE KARŞI ARTIK BİR SAYGI KALDIMI SİZCE?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani gerek bir öğretmenle konuşurken gerek hitap ederken gerekse meslegini sordugunuzda ögretmenim deyince ne bileyim bi saygı bi önem verme durumu oluyormu

Yani kisacası eskiden verilen değerle şuan ki verilen deger arasindaki fark nedir neden böyle oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşlıların çocukluk anılarını veya en azından anne babalarımızın çocukluk anılarını dinlemişizdir. Onların yaptıkları bir çok şey bizlere yaptırılmadı. Değersiz demeyeyim, her zaman için bir evlat değerlidir anne babasının gözünde ancak günümüzde çocuklarının üzerine titreyen anne babalar kendi çocukluklarında bile böyle muamele görmediler. Belki o dönemde şartlar onu gerektirdiğindendi belki cahilliktendi, çocuk her nerde olursa olsun kendi başının çaresine bakmakla yükümlüydü, zaten bir sürü çocuktan hangi biriyle uğraşacaksın.
    Çocuk çalışması için ustanın yanına verilir eti senin kemiği benim denirdi. Hasta olunca nanelimon kaynatılır içirilirdi. Sokakta düşse sağı solu kanasa çocuktur normaldir denir geçilirdi. Anne babalar pek okumamış insanlardı, okulda tek tük bulunan öğretmenlerse okumuş üstüne bir de öğretmen olmuş çocuk okutan büyük insanlardı. Ki o zamanlar okumak da zordu, öğretmenler daha seçme insanlar oluyorlardı. Anne babalar öğretmen karşısında alçalıyordu okumuş adam diye. Öğrenci için de eti senin kemiği benim deniyordu yine. Öğretmen dayak da atsa öğrenci suçlu olduğu içindi nasıl olsa. Hem çocuk sokakta düşüyor dizleri yara oluyor, kavga ediyor dayak yiyor, karşı mahallenin çocukları taş atıyor kafası yarılıyor falan öğretmenin bi tokadından ne olacak, adam olsaydın da yemeseydin o tokadı. Bu bahsettiğim 40-50li yıllar.
    Zamanla öğretmenler artıyor, anne babaların eğitim seviyesi yükseliyor derken günümüze bakıyoruz: Anne avukat baba mühendis, tek çocukları var ki az ateşi çıksa soluğu hastanede alıyorlar. Çocuk hayatında bir kere dizini kanatmamış. Bir dediği iki edilmemiş, aman yavrum diye peşinden koşulmuş sürekli. Sen belki de puanın ona yetti diye mecburen o bölümü yazmış bir öğretmensin. Sen kimsin ki bu çocuğa en ufak bir laf edeceksin. Bir sıkıntı varsa öğretmenden kaynaklanıyordur. Böyle bi anne babanın yanında artık öğretmen cahil gibi alçak görülüyor haliyle. Çocuk şımarık okulda haylazlık yapıyor. Öğretmen ne diyeceğini şaşırıyor tabi. Durumu veliye izah ederken az yanlış bi kelime kullansa kendisi suçlu çıkacak oradan.

Atladığım yerler var sanırım ama genel hatlarıyla böyle.
  • 3 paragraf yazı yazıp neyin analizini kasıyorum lan ben diyerek sildim
    Özet: Eskiden öğretmen değerliydi artık öğrenci değerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

3 paragraf yazı yazıp neyin analizini kasıyorum lan ben diyerek sildim
    Özet: Eskiden öğretmen değerliydi artık öğrenci değerli.
    Okumayı isterdik hocam hepimiz. Zahmet olmazsa tabi.

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Yaşlıların çocukluk anılarını veya en azından anne babalarımızın çocukluk anılarını dinlemişizdir. Onların yaptıkları bir çok şey bizlere yaptırılmadı. Değersiz demeyeyim, her zaman için bir evlat değerlidir anne babasının gözünde ancak günümüzde çocuklarının üzerine titreyen anne babalar kendi çocukluklarında bile böyle muamele görmediler. Belki o dönemde şartlar onu gerektirdiğindendi belki cahilliktendi, çocuk her nerde olursa olsun kendi başının çaresine bakmakla yükümlüydü, zaten bir sürü çocuktan hangi biriyle uğraşacaksın.
    Çocuk çalışması için ustanın yanına verilir eti senin kemiği benim denirdi. Hasta olunca nanelimon kaynatılır içirilirdi. Sokakta düşse sağı solu kanasa çocuktur normaldir denir geçilirdi. Anne babalar pek okumamış insanlardı, okulda tek tük bulunan öğretmenlerse okumuş üstüne bir de öğretmen olmuş çocuk okutan büyük insanlardı. Ki o zamanlar okumak da zordu, öğretmenler daha seçme insanlar oluyorlardı. Anne babalar öğretmen karşısında alçalıyordu okumuş adam diye. Öğrenci için de eti senin kemiği benim deniyordu yine. Öğretmen dayak da atsa öğrenci suçlu olduğu içindi nasıl olsa. Hem çocuk sokakta düşüyor dizleri yara oluyor, kavga ediyor dayak yiyor, karşı mahallenin çocukları taş atıyor kafası yarılıyor falan öğretmenin bi tokadından ne olacak, adam olsaydın da yemeseydin o tokadı. Bu bahsettiğim 40-50li yıllar.
    Zamanla öğretmenler artıyor, anne babaların eğitim seviyesi yükseliyor derken günümüze bakıyoruz: Anne avukat baba mühendis, tek çocukları var ki az ateşi çıksa soluğu hastanede alıyorlar. Çocuk hayatında bir kere dizini kanatmamış. Bir dediği iki edilmemiş, aman yavrum diye peşinden koşulmuş sürekli. Sen belki de puanın ona yetti diye mecburen o bölümü yazmış bir öğretmensin. Sen kimsin ki bu çocuğa en ufak bir laf edeceksin. Bir sıkıntı varsa öğretmenden kaynaklanıyordur. Böyle bi anne babanın yanında artık öğretmen cahil gibi alçak görülüyor haliyle. Çocuk şımarık okulda haylazlık yapıyor. Öğretmen ne diyeceğini şaşırıyor tabi. Durumu veliye izah ederken az yanlış bi kelime kullansa kendisi suçlu çıkacak oradan.

Atladığım yerler var sanırım ama genel hatlarıyla böyle.

• Eskiden bi öğretmeni pazarda avmde görünce vaoooovv derdik şimdi yüzüne bakmıyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiçbir meslek kutsal değildir ve öğretmenlik mesleğinin de diğer mesleklere göre ekstra saygı duyulması gereken bir yanı yok.

bundan bağımsız olarak, öğrencilerin öğretmenlere bir insan olarak saygı göstermemeleri, yani iplememeleri durumu var ki, o kötü gerçekten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akranim ogretmenlere para olarak bakarim zira niye ogretmen olduklarini biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kutsallığı biteli çok oldu. Şimdiki öğretmenler memur olayım yatayım mantığında. Normal insandan zerre farkları yok.

• saygınlık güç ile kazanılır tek resim tek video ile insanlar ekmeğinden edildiği için onlar da girip anlatıp çıkıyorlar meyvelerini görebilirsiniz 00'dan sonraki gençlere bakarak

• Ögretmen diyince aklima ailelerin simarik cocuklariyla ugrasamayip ogretmen denilen sahsa teslim etmeleri geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Ögretmen diyince aklima ailelerin simarik cocuklariyla ugrasamayip ogretmen denilen sahsa teslim etmeleri geliyor
    ne yazık ki öyle. çocuk dediğin şey eğer terbiye edilmezse acımasız ve bilinçsiz bir zarar verme makinasına dönüşür.

benim kardeşim 6 ay ücretli öğretmenlik yaptı. ilköğretim okulunda. öyle fena çocuklarla uğraştı ki yani bazı çocuklarda ABD başkanı Trump'dan daha büyük özgüven var. çocuk delirmiş şekilde saldırıyor küfrediyor baş edemiyorsun, baş etmeye çalışırsan sana saldırıp sana küfrediyor. ilkokul daha bu. şikâyet ediyorsun hiçbir sonuç alamıyorsun. ailesi nasıl yetiştirdi ise artık yani çocuk tamamen topluma zararlı bir psikopata dönüşmüş.

kardeşim bu çocuk ile davalık oldu ama sonunda öğretmenliği de çocukla olan davayı da bıraktı ve lanet edip arkasına bakmadan kaçtı, psikolojik yıpranması kaldı geriye sadece. kpss kasıp memur oldu. şimdiki işi çok rahat. çok yoğun bir iş ama kafası rahat.

• Büyük bir kıskançlık var öğretmenliğe karşı çünkü aşırı rahat bir iş,şahsen ben de kıskanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

Büyük bir kıskançlık var öğretmenliğe karşı çünkü aşırı rahat bir iş,şahsen ben de kıskanıyorum
    öğretmen olacağım hocam ben tüm zorlukları yene yene tüm toplum baskısını 8aa bak öğretmenlikmi yazdın yazık oldu ) gibisinden sözlere s*kt*r çekip adamakllı vizyonis ve idealist biçimde öğretmen olacağım hemde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

öğretmen olacağım hocam ben tüm zorlukları yene yene tüm toplum baskısını 8aa bak öğretmenlikmi yazdın yazık oldu ) gibisinden sözlere s*kt*r çekip adamakllı vizyonis ve idealist biçimde öğretmen olacağım hemde.

Alıntıları Göster
    Bana da öyle dediler gidip çalışıp puan alıp tıp yazdım şimdi it gibi gece gündüz demeden çalışırken öğretmenler sahillerde,gelir farkıda çok yok ,özel ders vereni hatta çok iyi kazanıyor,benim yaşımdakilerden öğretmen olanlar altına Passat ı çekti koy koy turluyor

• Maalesef günümüzde öğretmenler memuriyetlik için kasıyor. Çok yakın Türkçe öğretmeni bir arkadaşım var kadın.

İlk etapta okulu bitince sözleşmeli çalışmaya başladı. İlk 6 ayın sonunda söylediği şey ' meslektaşlarımdan utanıyorum ' . Gerçekten işini hakkıyla yapan %10 öğretmen ya vardır ya daha azdır. Arkadaşım çok donanımlı, normalde çok daha iyi bölümler okuyabilirdi ama öğretmenliği seçti. Lakin iş ortamını görünce meslektaşlarını anlatınca benimde saygınlığım kalmadı. Maalesef öğrenciler zaten liseye gelene kadar ilk okulda çarçur oluyor. Bu ülkenin durumunu anlamak için hiç sağa sola vurmaya gerek yok. Öğretmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONY86

Akranim ogretmenlere para olarak bakarim zira niye ogretmen olduklarini biliyorum
    hayir isi icin mi olacaklardi. tabiki para kazanmak icin o kadar okul o Kadar sinav gecildi

• kimse babasının hayrına çalışmaz anacak "bedava" para olarak görürseniz işinizi karşınızdakiler de ona göre davranır.
  • öğretmenleri bırakın, artık kimseye saygı kalmadı.
  • Dürüst olana lafım yok ama para kazanmak için yalan söyleyenlerini sevmiyorum.Bir arkadaşımın oğluna saati 150 liradan haftada 4 saat ders verildi yani aylık 2400 lira para ödendi bu adama.Ağustosun sonlarına doğru başlamışlar yaklaşık 10 ay üniversite sınavına çalıştırdı çocuğu.Sınav sonrası ailesi sormuş nasıl geçti diye çocuk 5 tane soru yapabilmiş Ayt de.Şimdi diyeceksiniz ki çocuğun kafası yokmuş hoca ne yapsın?Çocuğun anlamadığını ailesine söyleyebilirdi ama bunu söylemediği gibi her ders sonrası iyi çalıştık verimliydi vb kelimeler kullanmış.Şimdi bu aileden 24k civarı para aldı ayıp değil mi?Baştan arkadaş siz bu çocuğa bu kadar ders aldırıyorsunuz ama kafası basmıyor mf yerine tm hatta ts seçse daha iyi olur dese ailede buna göre karar verse doğrusu bu değil mi?Ama yok para kazanmak için yalan söylüyor adam.Buna benzer bir sürü örnek var ayrıca.

• Herkez yazmis ama ogretmenlerin cekti cilenin haddi hesabi yok

Annesi babasi ugrasamicak sonra ogretmene teslim edeceksin ve bunu adak et diceksin ve bu bitane degil belki 40 belki 50 ve ya daha fazla ogrenci

Simdi bu is kutsal mi kutsal kardesim

Bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum diye hadis var

Nesil bozuk asiri tuketen bi halk olduk uretim nerdeyse sifir

2005 den sonra buyuk cokus var

Dunyanin ilk 500 universitesinde bi tane bile turk universitesi yok

Eskiden vardi

Sagolsun hasmetli hukumetimiz onuda halleti

son olarak

MEB TAM BIR ENKAZ

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.