Şimdi Ara

Öğretmen olmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuan ATL elektrik-elektronik okuyorum işin ciddiyetinin farkına vardım önümde 2 yılım var üniversite sınavına SBS'de yaptığım gibi son 1 ay çalışmayı düşünmüyorum şimdiden başlasam anca kazanırım galiba benim istediğim öğretmenlik Türkçe öğretmenliği sınıfta duyduğum kadarıyla biz MF-4 veya MF-2'ye mi ne giriyormuşuz fakat Türkçe öğretmenliği TS-2 istiyor ben sayısal okuyorum fakat sayısalım hiç iyi değil sözel derslerim 90-95 notları sayısal derslerim 50-55 şimdi aklımda ki sorunlar şunlar:

Meslek lisesinden mezun olup Türkçe öğretmenliği için TS-2'ye veya diğer gerekli sınavlara girebilir miyim?

Atanma olayları vb. varmış atanamıyorlar işsiz kalıyorlar felan diyorlar fakat yan komşum üniversiteyi bitirdiği gibi bizim burada ki ilkokulda öğretmen olarak başladı

TS-2 dediği sınav

Türkçe yüzde 18,
    Temel Matematik yüzde 6,
    Sosyal yüzde 11,
    Fen yüzde 5,
    Türk Dili ve Edebiyati yüzde 25,
    Coğrafya-1 yüzde 5,
    Tarih yüzde 15,
    Coğrafya-2 yüzde 5
    ve Felsefe Grubu yüzde 10.

Buna göre en fazla çalışmam gereken dersler yüzdesi büyük olan dersler değil mi?

Biz meslek olduğumuz için üniversitede ek puan veriyorlarmış ama alanımızı seçtiğimizde veriliyormuş galiba o puan elektrik-elektronik müh.'de farklı bir bölüm seçersem hiç puan gelmez mi okuldan?

• Farkli bolumde extra puan gelmez sinava girersin once ygs basvurup baraji gecme hakkı kazanip lys de sozel den girmen gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atanma işi senin kpss'den kaç puan aldığına bakar. ben matematik öğretmeyim 7 sene önce 82 ile muşa atanmıştım. geçen sene türkçe öğretmeni 93 puanla kocaeli kandıraya atandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woop

atanma işi senin kpss'den kaç puan aldığına bakar. ben matematik öğretmeyim 7 sene önce 82 ile muşa atanmıştım. geçen sene türkçe öğretmeni 93 puanla kocaeli kandıraya atandı.

Hocam şunu sormak istiyorum ne kadar sözel çalışsamda yanındada sayısalda çalışmam gerekiyor mu?
  • ne güzel, hâlâ öğretmen olmak isteyenler var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

quote:

Orijinalden alıntı: woop

atanma işi senin kpss'den kaç puan aldığına bakar. ben matematik öğretmeyim 7 sene önce 82 ile muşa atanmıştım. geçen sene türkçe öğretmeni 93 puanla kocaeli kandıraya atandı.

Hocam şunu sormak istiyorum ne kadar sözel çalışsamda yanındada sayısalda çalışmam gerekiyor mu?

ilkokulda çalıştığım için üniversite sınavlarını bilmiyorum. kpss'de matematik yapman gerekir tabii ki.
  • Cevaplariniz icin tesekkur ederim okulun rehber hocasindanda ders programi isteyecegim 2 yilda kazanacak kadar calisabilecegim zamanim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Bankacı olmak istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.