Şimdi Ara

Öğretmen maaşları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
1
Favori
33.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılda 6-8 ay tatil yapıp 4k maaş alıyorsunuz gözünüz doysun zerre haketmiyorsunuz o parayı. Ek ders parası alıyorlar bir de günde 6 derse girse bile. Her ders 40 dkdan günde 240 dk yani 4 saat mesaiye ek para hangi meslekte var?

Verdiğiniz eğitim de malum öğrenciler ortada. Bu öğretmenler her yerde bunları inkar eder yazın bile bir ay tatil var diyorlar yalan yalan üstüne. Normal ama bu da ygsden 250 alıp öğretmen olunursa böyleleri olur. Asgari ücretin fazlasını vermeyeceksin hakedilen o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenevre123

Yılda 6-8 ay tatil yapıp 4k maaş alıyorsunuz gözünüz doysun zerre haketmiyorsunuz o parayı. Ek ders parası alıyorlar bir de günde 6 derse girse bile. Her ders 40 dkdan günde 240 dk yani 4 saat mesaiye ek para hangi meslekte var?

Verdiğiniz eğitim de malum öğrenciler ortada. Bu öğretmenler her yerde bunları inkar eder yazın bile bir ay tatil var diyorlar yalan yalan üstüne. Normal ama bu da ygsden 250 alıp öğretmen olunursa böyleleri olur. Asgari ücretin fazlasını vermeyeceksin hakedilen o

Öğretmen maaşlarını düşürünce sorunlar çözülecek ülke olarak ileri gideceğiz diyorsun yane

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

quote:

Orijinalden alıntı: majesteleri_mj

Ek ders ücreti ve kırtasiye yardımı ile birlikte 5000 lirayı aşan bir gelir var. Ancak öğretmenler sadece 3000 liraya yakın olan ana maaştan bahsederler. Ayrıca öğretmenlerin en çok kendilerini kiyasladiklari meslek grubu polistir. Polisten yüzlerce saat az çalışmalarına rağmen polisten daha fazla geliri olan ancak polisin özlük hakları konusundaki tartışmalara aleyhte dahil olan öğretmenlere en yüksek gelir 3500 TL olmalıdır.

Ne kırtasiye yardımı ya? Öyle bir şey mi varmış? Annem babam neden almıyor ki? Allah Allah?

Ek ders demiş bi de.Babamın ek dersle aldığı en fazla maaş 3500 3700 gibi bişey.Annemin de o civarda.Biz salağız herhalde

Yanlış anlamazsanız birkaç şey soracağım. Ayda 7500 TL ile geçinme zorluğu yaşıyor musunuz? Yani şu an gitseniz istediğiniz arabayı alamaz mısınız? 5000 lira borçlara gitse 2500 lira ile rahatça geçinemez misiniz? Ya da aylık ödemesi 5000 lira olan bir ev alsanız (120 ayda 600.000 lira eder) kalan para ile zorlanır mısınız? Sadece merak için soruyorum.

Dürüst cevaplayayım şu an 7500 tl ile çok rahat yaşanıyor bulunduğumuz yerde.2500 tl ile zor olur ama 4 kişilik aile sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: torenzi

Bunlar da aslında tofaş.

Öğretmen maaşları

Benim de tandığım bir öğretmenin bmw si var ama adamın babası zengin.Sen de inandın di mi bunların öğretmen maaşı ile alındığına Öğretmen maaşı ile alabileceğin en iyi araba 70-80 bin arası olur.Tabi bekarsa.2 öğretmen alırsa yine en fazla 130-140 bin o da yine çocuksuz

• quote:

Orijinalden alıntı: At sahibi

Asker polis olmak için akademik başarıya sahip olmaya gerek yok . Ben 450 puanla öğretmen olmuşken benim yarım akıllı aklı kendine yetemeyen arkadaşım 285 puan alıp gitti polis oldu . Devletten aldığı maaş 5 benimkisi 3 . Ha yaptığı.işi ben yapar mıyım yapmam. 12 saat nöbette geçirmek için çalışmadım. Parasına lafım varmı yok hakediyor.

Ama statü konusunda öğretmenliği el üstünde tutmayan milletin bol bol polisi askeri olur.

Bu mesajı alıp, çerçeveletip herkesin duvarına asmak lazım.
    Bir ülkeyi kurtaracak şey eğitimdir ve felsefesi bu mesajın içinde yatmaktadır.
  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Tüh be yakalandık hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi şeresiz hocalar hariç ( pislikler heryerde çıkar) öğretmenlere laf atan, maaşlarına göz koyan en hafif tabirle cahil ve alçaktır. Öğretmenler evde terbiye veremediğiniz çocuklarınızın bütün pisliklerine okulda katlanıyor ve düzeltmeye çalışıyor. Bakanlık ve veli baskısı altında çalışıyorlar. Yok öğretmene not vermeler falan saçma sapan 1 ton işle uğraşıyorlar. Türkiyenin neden leş bir ülke olduğu, halkın öğretmenlere bakış açılarının ne olduğundan belli zaten. Öğretmenlik kutsaldır ama bunu anlayacak beyin bu millette yoktur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Öğretmenin veya hemşirenin söylemesine gerek yok bence. Günümüzde tek tıkla herşeye ulaşabiliyorken. Ekders veya hastane dönerini bilmeyen yoktur umarım. Hani fiyat olarak nedir derseniz 500 alanda var 2 bin ekders alanda var çalışmaya bağlı tabiki.

• Ben de öğretmenim, 8000 alıyorsak benim 5000 nerede?
  • Noldu, türkiyede sanki herkes asgari ücreti kazaniyormus imaji yaratanlar konmamis konuya?

Olurmu bukadar cok para neden veriyorsunuz ögretmenlere hemen ayaklanin asgari masgari biseyler palavra yapsaniza.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: etomon

2018 zammıyla 3.050 lira olacak maaşımız. Ortalamada 1000 lira ekders geliyor. Ek ders 15 tatili ve 2 aylık yaz tatilinde yatmıyor. Maaşımızın çoğu uçak biletlerine gidiyor. Avrupa ülkelerine 200 liraya uçarken Mardin'den İzmir'e 350 liraya uçuyoruz.

Adam açık açık yazmış ben de öğretmenim ve hepsi doğru. Ayrıca evet 23-30 yaş arası iyi para ama çoluk çocuk olup ev kredisi almışsan mesleğinde artık 6 7 yıl tecrüben varsa bu para az geliyor. Çünkü mesleğinde 8 10 yıl tecrübeli insanla 23 24 yaşındaki yeni atanmış öğretmen maaşı arasında 100 200 lira oynuyor.

Ben öğretmene sınav yapılmasını da destekliyorum. Çağın eğitim öğretim teknolojilerinden bi haber, salla başı al maaşı, 15 yıl önce hazırladığı 2 3 kağıtla ders anlatan çok öğretmen var. Bunlar ayıklanır en azından.

Son olarak hangi devlet kurumunda harika bi sistem ve düzen var da eğitim sistemi bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum. Öğretmen bu sistemin son halkası, sistemin tepeden akademisyenler ve eğitim paydaşlarıyla düzenlenmesi gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: majesteleri_mj

Ek ders ücreti ve kırtasiye yardımı ile birlikte 5000 lirayı aşan bir gelir var. Ancak öğretmenler sadece 3000 liraya yakın olan ana maaştan bahsederler. Ayrıca öğretmenlerin en çok kendilerini kiyasladiklari meslek grubu polistir. Polisten yüzlerce saat az çalışmalarına rağmen polisten daha fazla geliri olan ancak polisin özlük hakları konusundaki tartışmalara aleyhte dahil olan öğretmenlere en yüksek gelir 3500 TL olmalıdır.

Ne kırtasiye yardımı ya? Öyle bir şey mi varmış? Annem babam neden almıyor ki? Allah Allah?

Ek ders demiş bi de.Babamın ek dersle aldığı en fazla maaş 3500 3700 gibi bişey.Annemin de o civarda.Biz salağız herhalde

Yanlış anlamazsanız birkaç şey soracağım. Ayda 7500 TL ile geçinme zorluğu yaşıyor musunuz? Yani şu an gitseniz istediğiniz arabayı alamaz mısınız? 5000 lira borçlara gitse 2500 lira ile rahatça geçinemez misiniz? Ya da aylık ödemesi 5000 lira olan bir ev alsanız (120 ayda 600.000 lira eder) kalan para ile zorlanır mısınız? Sadece merak için soruyorum.

Dürüst cevaplayayım şu an 7500 tl ile çok rahat yaşanıyor bulunduğumuz yerde.2500 tl ile zor olur ama 4 kişilik aile sonuçta

Hayır yanlış anladınız. 5000 lirayı borca verdiniz mesela. Kalan 2500 lira (ev sizinse) sizi rahatça geçindirebilir mi? Mesela ben evleneceğim 4 ay sonra. İkimize minimum 1300-1400 kalsa çok rahat geçiniriz diyoruz

• asıl sorun aldıkları maaşta değil
    asıl sorun büyük çoğunluğunun özverili olmaması.
    sadece bankamatik endeksli çalışması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenevre123

Yılda 6-8 ay tatil yapıp 4k maaş alıyorsunuz gözünüz doysun zerre haketmiyorsunuz o parayı. Ek ders parası alıyorlar bir de günde 6 derse girse bile. Her ders 40 dkdan günde 240 dk yani 4 saat mesaiye ek para hangi meslekte var?

Dua et ki öğretmenim ve terbyemi bozmak istemiyorum. Öğretmenler sadece temmuz ve ağustosta tatildedir kardeşim bunu artık kafanıza sokun. He bir de yarı yıl tatili 15 gün, yoplamda 2.5 ay eder. 1 Eylül'de sezon başlar, 30 Haziranda biter. Ayrıca şu ek dersi herkes alıyor mu sanıyorsun? Haftada 15 saat maaş karşılığını dolduramayan öğretmenler var. 15'in üstüne ek ders verilir. Misal ben 18 saat derse giriyorum ve haftada aldığım ek ders 3 saat, TL karşılığı da 36 tl. Şimdi sen mesaiden bahsetmişsin, soruyorum sana evine gelen hangi usta, hangi işçi 40 dk'ya 12 tl istiyor? Ben tek maaşım, eşim ev hanımı. Aldığım maaş 3100 tl. Sen acaba hangi öğretmende çıplak maaş 4k gördün? Diyorsun ki yetiştirdiğiniz öğrenciler ortada. Bize müdahale etme şansı mı bıraktılar sanıyorsun? Klavyeden sallamak kolay tabi. Gel sınıfta 15 dk dur bakalım hem de meslek lisesinde. Öğrenciler seni camdan atsa, 3 punto haber olursun, öğrenciyi azıcık itelesen 33 punto. Gel sen yap o kadar biliyorsan.

• mondschein66 M kullanıcısına yanıt
    Ozel okullarda devlet okulunda problem yasamis parali ailelerin sorunlu cocuklari cogunlukla bulunmakta. Bir cogunda hiperaktivite ve disleksi problemleri bulunmakta. Aileninde verdigi özgüven ile cocuk tabiri caizse hocasinin agzina s.cmakta hocalar ise bu durum karsinda is kaybetme korkusundan boyun egmekteler. Kucucuk bir sey soylese veli, hocanin bilmem neresine eder. Her hafta cocuklarin ailelerini arayip durumlarini ogrenmek zorundalar her cocuk icin ozel egitim programlari hazilanmakta. Her cocukla bire bir uzerine dusmek zorundalar. Cumartesi gunu etut yapmaktalar. Tabiki devlettekilerden basarili olacaklar.

Bilgiye ac dedigin ogrenciler adini soyadini yazabilmekten acizler. Hem simarik, hem kustah, hem bilgisiz Ögrenci ve velisi ayrica idarecileri ile calisip, aksam eve gelip evde isine devam etsin, 40 tane siniftan sorumlu olsun, fazla derslerine 10tl alsin. Devlette olabilmek icin esim nelerini vermezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 1 Ocak 2018; 14:26:25 >
  • Fiz kim bive hele ki mat hocalarında dershane okul özel ders üçlüsünde nirvana yapıp 14-15 bin alan hocalarım var. Bulunduğum şehirde bazı dershaneler var ki(bana göre pahalı) saati 250 tlye dershanecilik yapıyorlar ve bu hocaların boş vakti neredeyse yok. Kısacası kazanılmayacak miktarlar değil, ağzı iş yapsın elit bir görünüme sahip olsun rahat alınır bu paralar. Diyeceksinüz o parayı nereye harcayacaklar (boş vakitleri yok) her yaz 3 ülke geziyor bu adamlar.

• Yeter ki adam akıllı eğitsinler çocukları gerisi önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Ozel okullarda devlet okulunda problem yasamis parali ailelerin sorunlu cocuklari cogunlukla bulunmakta. Bir cogunda hiperaktivite ve disleksi problemleri bulunmakta. Aileninde verdigi özgüven ile cocuk tabiri caizse hocasinin agzina s.cmakta hocalar ise bu durum karsinda is kaybetme korkusundan boyun egmekteler. Kucucuk bir sey soylese veli, hocanin bilmem neresine eder. Her hafta cocuklarin ailelerini arayip durumlarini ogrenmek zorundalar her cocuk icin ozel egitim programlari hazilanmakta. Her cocukla bire bir uzerine dusmek zorundalar. Cumartesi gunu etut yapmaktalar. Tabiki devlettekilerden basarili olacaklar.

Bilgiye ac dedigin ogrenciler adini soyadini yazabilmekten acizler. Hem simarik, hem kustah, hem bilgisiz Ögrenci ve velisi ayrica idarecileri ile calisip, aksam eve gelip evde isine devam etsin, 40 tane siniftan sorumlu olsun, fazla derslerine 10tl alsin. Devlette olabilmek icin esim nelerini vermezdi.

demek ki siizn eşiniz de meb e geçerse birşey öğretemeyecek.

• ANIL007 kullanıcısına yanıt
    helal olsun hocam çok güzel yazmışsın eline sağlık..
  • samsunluyasir S kullanıcısına yanıt
    Hocam konuşuyorlar işte bizim insanımız bilgisi olmadan sallamayı çok sever.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.