Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu süreçte öğretmen VS iş yapmayan memurlar asgari ücret almalı. Artan paralar ihtiyaç sahibine gitse daha iyi. Benim akrabalarımın yarısı öğretmen karı koca 10 bin lira alıolar özel ders haric ay sonunu getiremiyorlar yok diye :) Bi akılları başına gelmeli. Hala babasından para alıyor özel derside eklesek 12 13 alıolar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTeknikeR

Öğretmenlerin okuduğu adamlar doktor oluyor hastalığını iyilestiriyor, devlet adami oluyor ülkeyi gelistiriyor, komutan oluyor vatanini koruyor. İş adami oluyor ihracat yapıp ülkeye para getiriyor. Yazılımcı oluyor elektronik urunleri kodluyor, veya sen şuan hangi işle meşgulsen illa bi yazilimsal olarak kullandığın araç vardır. Hesap makinesi, bilgisayar, sanayiciysen makineler, vesaire.iş kuruyor devlete vergi veriyor say say bitmez bunu anlatmak için benim vaktim yetmez sanırım seninde anlaman için kapasiten yetmez !!! Dipnot öğretmen filan değilim.
    #hepimizöğretmeniz
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Seni neden TEHDİT edeyim ki? Daha TEHDİT yazmayı beceremeyen kişiye ancak gülerim.

Senin gibileri yakından izliyorum. Çok şükür iki kişiyi ifadeye gönderdim, bu gece itibariyle seni de yakından gözleme kararı aldım. Profilin açık olmadığı için biraz uğraşacağım. Belki DH ile iletişime geçsem daha iyi olur. İnternet zorbalığı büyük bir bela, cezası 1-2 bin tl. Eh, kulaklığa ihtiyacım vardı. Sizin zorbalıklarınız bana elektronik eşya olarak geri dönüyor

• LGatakan kullanıcısına yanıt
    Namık Kemal

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Seni neden TEHDİT edeyim ki? Daha TEHDİT yazmayı beceremeyen kişiye ancak gülerim.

Senin gibileri yakından izliyorum. Çok şükür iki kişiyi ifadeye gönderdim, bu gece itibariyle seni de yakından gözleme kararı aldım. Profilin açık olmadığı için biraz uğraşacağım. Belki DH ile iletişime geçsem daha iyi olur. İnternet zorbalığı büyük bir bela, cezası 1-2 bin tl. Eh, kulaklığa ihtiyacım vardı. Sizin zorbalıklarınız bana elektronik eşya olarak geri dönüyor
    Dava ile göz korkutmak, davanın sonucunda haklı tarafsan bir yaptırımı yok fakat haksızsan yaptırımı var. Açık adres isteyen, "takibe aldım, 2000 TL büyük para" diyen, zorbalıkla suçlayıp elektronik eşya parası için dava açanı haklı bulacaklardır eminim.

Kaldı ki fikir ayrılığı yaşadığı insanlara terörist demek suç kapsamında mı bilemiyorum.

Edit; Ayrıca öğretmenmişsin sen de, neden elektronik eşya parası lazım ki sana? Sonuçta bizler 2500 lirayı bir arada görmemiş insanlarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 23 Mayıs 2020; 4:41:2 >

• Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Neyse gizli profil kardeşim, seninle uğraşmayacağım, sana yanıt vermeyeceğim ama göklerden gelen kararlar var. Bilesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGatakan -- 23 Mayıs 2020; 4:45:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

Neyse gizli profil kardeşim, seninle uğraşmayacağım, sana yanıt vermeyeceğim ama göklerden gelen kararlar var. Bilesin.
    Bildim Atakan'cığım, bildim. Bol bol selam söyle.
  • Lan bu öğretmenin aldığı iki kuruş ne batmış millete heryerde öğretmen maaşıda öğretmen maaşı.

• Asıl mesele şu herkes çok düşük maaşa eşşekler gibi çalışıyor ama aldığı maaş kuş kadar tabi bunu açık açık diyemiyorlar yemiyor bunu demek eee o zaman diyorlar ki bak abicim öğretmen şu kadar para alıyor subay şu kadar doktor bu kadar falan filan. Delikanlı gibi çıkın söyleyin aldığımız yetmiyor diye öyle bir grup üzerinden yürümeyin. Not: ne öğretmenim ne subayım ne de memurum ne de doktor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 23 Mayıs 2020; 5:9:18 >
  • Konudaki mallara sesleniyorum.

Nedir oneriniz? Asgari ucret mi verilsib ogretmenlere?

Ogretmen sayisini yari yariya azaltip devlet okullarinda siniflar 60ar kisi mi olsun?

Hani ogretmenler daha kalifiye olsun, daha ogretmeye ac olsunlar onlarda kendilerini iyice gelistirsinler diye yorumlarda bulunsaniz neyse.

Ama gelmis ne ise yarar, devlete yuk. Olum sizin gibi mallar yuzunden ulke bu halde zaten. Gelismis ulkelere bir bakin hepsi egitime bizden cok daha fazla onem vermis durumda. Siz neyin derdindesiniz vizyonsuz dangalaklar. Uzun vadeli dusunmeden sadece aylik giden para diye dusunebilen ulkeye zerre faydasi dokunmayacak asalaklar asil sizlersiniz.

Bir ton para diyanete yillik butceyle aktarilirken iki laf etmezsiniz, ne ise yarar ulkeye faydasi donusu ne demezsiniz,
    egitime gelince uzman kesilmisler adamlara bak. Bizim ulkeden bir halt olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fetö terör örgütünün nasıl güçlendiğini biliyoruz değil mi? Eğitim de kadrolaşarak 20 yılda bir ülkenin kaderi ile oynama noktasına getirdiler işi. Eğitimin özelleştirilmesi bir ülkenin altına dinamit koymaktır, devlet kontrolünde iken bile bu olaylar yaşandıysa, özelleştirilirse vay halimize. Eğitim basite alınacak bir iş değildir, öğretmen ücretlerini düşürmek eğitim kalitesini düşürmekten başka bir işe yaramaz. Sonuçta lisede meslek seçerken bir işin ücreti de önemli bir kriterdir. Maaşı düşürmek öğretmen kalitesini dolayısıyla eğitim kalitesini düşürür. Bizim yükselmemiz gerekiyor, düşmemiz değil. Bu eleştirileri de çok dikkate almamak lazım keza sadece para odaklı tartışmaların bir alt metni yok. Eğitim kalitesi maaş ile ilgili değildir sadece tabi ki aile kalitesi de çok önemli ve asıl sıkıntımız burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life-i -- 23 Mayıs 2020; 6:5:42 >
  • Cahilliğin kutsandığı şu devirde böyle konuları görmek normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin kurumlar üzerinde bu kadar hakim yapıda olmasını savunanların "vergilerimiz nereye gidiyor" nankörlüğünü yapmaya hakları yok.

Şuraya gelipte devletçi eğitimi savunan kişilerin aklında "ulan bu vergilerimiz nereye gidiyor ya" diye bir ışık parlamıyor mu hiç?

gerçekten toplanılan vergilerin çoğunu siyasiler mi eritiyor?

Devlet personelinin sayısından, maaşından, haberiniz var mı?

• 2020 senesinde 900 milyara yakın vergi toplanacak, bunun 180 milyar civarı Eğitim kurumu MEB'e aktarılacak.

Devlet büyüdükçe, refah azalıyor. Toplanan-Harcanan paralar müthiş derecede artıyor ve hükümet bu sayıları haklı olarak propaganda amacı ile kullanıyor.

Devlet sosyal kurumlara, eğitime geçmişte hiç olmadığı kadar para yığıyor.

• Öğretmenler battı mı kardeş, az da milletvekillerini konuşalım he ne dersin?

• burak_bt kullanıcısına yanıt
    Duygularıma tercüman olduğunuz için teşekkür ederim.

• GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Konuş, konuşma diyen yok.
    589 resmi milletvekili var, 25 bin lira maaş alıyorlar aylık.

Bu da çok büyük bir yanlış fakat 1 milyon kişinin ortalama 4-5 bin aldığı bir yerde bu benim ilgimi çeken bir sayı değil.

Bunların hepsi devletçi anlayışın göstergeleri.

• salabelo S kullanıcısına yanıt
    Sence hangisi daha faydalı?

• Yorum yazanların %80 i öğretmen

Keşke anlasanız derdimin öğretmenlerin kendisi ile olmadığını, 5 para etmezsiniz o ayrı mevzu.

Sadece böyle boş harcamalarla, devletin dümeni eline alarak her alana müdahale etmesiyle, dış piyasaya sağ-sol kesimin düşmanlığıyla, özelleştirme karşıtlığıyla nereye kadar devam edeceğiz merak ediyorum.

Ayrıca ben muhalif kesimi anlamıyorum, sizin fikirlerinizle inanılmaz örtüşen bir devlet anlayışı var. Nesinden rahatsızsınız?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.