Bikaç haftaya askere gidicem Allah'ın izniyle, orada okumak için bikaç kitap almak istiyorum ama aldığım kitaplardan da birşeyler öğreneyim istiyorum. Yani genelde fantastik macera türü kitaplar okuyorum, hayal dünyasını, daha güzel cümle kurmayı sağlıyorlar evet ama başka bi öğretileri yok. Demek istediğim şu, her sorunun cevabı olan insanlar vardır ve onlar bunu genelde büyük kütüphanelerine borçludurlar ya, ben de artık o adımı atmak istiyorum.
Siyasi kitaplar olmaz çünkü hem sıkıcılar hem de malum askerde okunmaz. Tarihi kitaplar genelde ebedi dilde yazılıyor ve onları okuması çok sıkıcı oluyor ya da tarihi kitaba az buçuk fantastik şeyler kattıkları için gerçekçi olmadıklarını düşünüyorum. Kişisel gelişim kitapları ise genelde satış elemanları için yazılmış olup, aynı cümleleri her sayfada görmekten sıkılıyorsunuz ve koca bir kitaptan belki de tek bir cümle birşey öğreniyorsunuz ki okuması o kadar sıkıcı olmasa o da birşey diyeceğim. Gerilim-cinayet-dram sevmiyorum. Aşk kitapları da bu yalnızlıkta bana koyar diye düşünüyorum. Ama Meave Binchy'nin Geri Dönecektin adlı kitabını çok beğenmiştim yaklaşık 7 8 yıl önce okumuş olsam da lakin o da bikaç günlüğüne hayattan soğutmuştu beni.
Özet: Özet yok arkadaşlar, kitap bölümündesiniz, lütuf edip okuyun, yararınız dokunabilir
Dan Brown kitaplarını incele derim.Hem akıcı bir dile sahip hem de aradığınız gibi içinde tarihi ve genel kültüre yönelik bilgiler barındırabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: EGercek
Dan Brown kitaplarını incele derim.Hem akıcı bir dile sahip hem de aradığınız gibi içinde tarihi ve genel kültüre yönelik bilgiler barındırabiliyor.
quote:
da vinci şifresinde insanın bütün din yargılarını tekrar gözden geçirten, melekler ve şeytanlarda da bilim, din, mantık ve sanat konusundaki bazı açıklanmamış gerçekleri öne sürerek insanın her türlü dengesini tepe taklak getiren bence son yılların en başarılı roman yazarı..
Sözlüklerden alınmış 2004 tarihli bir yorum bu üstteki, masonları övüyor diyen de var ve kimse senin dediğine karşı gelmiyor ama ben genelde birinin tarafsız olmasını istiyorum eğer din konusunda veya milliyetçilik konusunda yazıyorsa.
Adam Fawer'ın Empati'sini okumuştum mesela, o da güzel ama çok fazla fizik terimi vardı içinde, fizik terimlerinin olduğu yerler çok sıkıcıydı mesela, öyle bir öğreti istemiyorum, onları okullarda yeterince aldık zaten :)
quote:
Orijinalden alıntı: ölümperisi
quote:
Orijinalden alıntı: EGercek
quote:
da vinci şifresinde insanın bütün din yargılarını tekrar gözden geçirten, melekler ve şeytanlarda da bilim, din, mantık ve sanat konusundaki bazı açıklanmamış gerçekleri öne sürerek insanın her türlü dengesini tepe taklak getiren bence son yılların en başarılı roman yazarı..
Sözlüklerden alınmış 2004 tarihli bir yorum bu üstteki, masonları övüyor diyen de var ve kimse senin dediğine karşı gelmiyor ama ben genelde birinin tarafsız olmasını istiyorum eğer din konusunda veya milliyetçilik konusunda yazıyorsa.
Adam Fawer'ın Empati'sini okumuştum mesela, o da güzel ama çok fazla fizik terimi vardı içinde, fizik terimlerinin olduğu yerler çok sıkıcıydı mesela, öyle bir öğreti istemiyorum, onları okullarda yeterince aldık zaten :)
Siz bilirsiniz ama okuyup kendi yargılarınıza varmanızı tavsiye ederim.