Şimdi Ara

Öğrenim Kredisi Borcum ( Yardım-Fikir )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu öğrenim kredisi cidden başa bela olacak gibi duruyor.2011 yılında mezun oldum.Daha sonra hiç ilgilenmedim bu durumla.Ne bir yapılandırma ne de bir ödeme yaptım.E-devletle yurtkur'a baktığımda aşağıdaki tablo görünüyor..

Bir de çeşitli yerlerde okuduğum borçların vergi dairesine aktarılması durumu vardı.Vergi dairesi sitesine girdiğimde de 2bin küsür borç görünüyor.Hadi üsttekini anladık da bu gelir idaresinde çıkan toplam borç '' 2.455 Tl '' neyin nesidir ?

Şu aşamada yapılandırma v.s yapabiliyor muyum, işin neresinden başlamam gerek ? Hiçbir bilgim yok bu konuda, bilgi sahibi arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Vergi idaresinde görünen borç ? ( Neyin nesi bu )

• bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum...
  • ben de bulaştım bu borca bakalım halimiz ne olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayfada açıklamış toplam tutar yani asıl borç 2.280 gecikme faizi ve ödemedikçe üzerine koyacak olan 175 toplamda genel toplam yani ödeyeceğin miktar.2011 yada 2010 yılındı vergi affı çıkmış ve faizler silinip ana paralar yapılandırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.Ben yapmamıştım aslında uğraşmıştım ama vergi dairesinde ki uzun kuyruklardan sıkıntı basmış ve kaçmıştım:).Yapman gerek ya bu borcu ödemek yada faizini göze alıp tekrar bir vergi affı çıkmasını gözlemek.Sanırım ödeme planı biraz kafanı karıştırıyor.Ödemek istediğin vakit Ziraat Bankası sana ödeme planı yapıyor tıpkı kredi çekmişsin gibi faizini de ekliyor nasıl 170 olarak aldıysan (ben öyle almıştım) aylık gecikme faizi ile ödüyorsun her ay yani peşin ödeyeceksin diye bir kaide yok.Borç yiğidin kamçısıdır derler:) her ayın 7. günü gelsin diye dört gözle beklerdik vay be ödemesi alması kadar kolay değil :)

• 2500 tl nedir hocam, benim borç 12000 tl seneye temmuzda başlayacak nerdn aldım şu parayı bilmiyorum ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.