Şimdi Ara

Öğrenim için İstabul'a gidilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu an Ankara'da yaşamaktayım. İstanbul'a mı gideyim yoksa Ankara'da mı kalayım kararsızım. Şu an hayırlısıyla ikisinde de öğrenim görme şansım var. Ankara'da kalırsam eğer ekmek elden su gölden rahat rahat yaşarım. Ama İstanbul'a gidersem hem kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğreneceğim(yani umuyorum) hem de bu çekingenliği ve asosyalliği üzerimden atma şansım olacak. Dışarıdan gidip de İstanbul'da okumuş veya okumakta olan abilerim/ablalarım bu konu hakkındaki fikirlerini belirtirse çok memnun olurum.
    Şimdiden teşekkürler.

Edit: Gitmem durumunda yurtta kalacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28772 -- 1 Temmuz 2014; 13:29:42 >

• Gidicegin bolume ve uniye gore degisir mesela odtu yu birakip marmara icin istanbul a gitmek gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelme..burda yaşam çok pahalı..aşırı kalabalık...gezmek için harici istanbul'a gidilmez arkadaş...Buraya harcayacağın para ile ankara'da kalmaya devam etsen araba bile alırsın kendine biriktirip..asosyallik filan ünide arkadaş yapamazsan burda da değişmez ki o biraz senin yapına bağlı bir olay..arkadaş edinip bir şekilde bunu yenebilirsin.veya buraya gelip tek başına kalabilirsin..bu şehir ile alakalı değil senin ile alakalı bir durum..Kendi başımın çaresine bakıcam filan diyorsan illa da bir süre sonra arkadaşların ile aynı eve çıkarsın ankara'da..ama sana tavsiyem buraya gelme..Ben iş için buraya taşındım sadece kira maaşımın yarısını alıyor..Aynı işi şuan istanbul'da değil de izmit'te yapsam krallar gibi yaşardım..
  • @JustClark
    İstanbul hukuk gibi duruyor şu an. Ankara veya İstanbul ayrımındayım şu an

@MrChaplin
    Allah sabır versin hocam. Çoğu yerde bu tür yorumlar okuyorum. Gidip gördükten sonra umarım bir şeyler şekil alır kafamda.
  • Istanbul adamı öldürür. Sabahın 6 sinda Köprüde halk otobüsünde yolcular sıkış sıkış halde köprü trafiğini gördüm lanet olsun

20 sene istanbulda yaşadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • imkan olsa kaçıp giderim :D
  • @T.Edison
    Hocam sanirim en buyuk problemlerden biri sehrin cok kalabalik olmasi. Genel anlamda sikayet bu yonde olmus.

@popeyex
    Benim amac da biraz Ankara'dan kacmak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ankara hukuk istanbuldan iyidir. Sirf istanbulda diye ankara hukugu kazandigin halde istanbula gelme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonianknight -- 2 Temmuz 2014; 14:57:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cydonianknight kullanıcısına yanıt
    Su an cidden kararsizligin dibindeyim. Benden nasil bir avukat olacagini bile bilmiyorum

• Tabi sen bilirsin ama bence kendi memleketinde kal derim. Bu bölüme üniversiteye göre birazda değişir. İyi bir üni tutturuyorsan iyi bir bölüm vs İstanbul olabilir. Ama sırf biraz macera yaşayım derdindeysen ankarada kal.

Hani anadolunun ücra bir köşesinden istanbula okumak için geleyim mi diye sormuyorsun. Ankaradasın o yüzden kıymetini bil.. Ben olsam memlekette kalırdım herhalde. Aynı şey 1 yıl önce başımdan geçti iyi ki memlekette kalmışım dedim.
  • mAcArTy41 kullanıcısına yanıt
    Hayırlısıysa iü hukuk gelecek ama onun yerine ankara hukuk da yazabilirim. Yani iş biraz şehire bağlı.
    Ne bakımdan şehrinde kalman senin için daha iyi oldu?
  • İstanbul hukuk güzel, ankara hukuk bir başka güzel. Hem kendi şehrinde okursan yemek+barınma vs. harcamaların az olur. Ev kirasına vereceğin parayı kendine harcarsın. Kursa gidersin, spora gidersin, kıyafet alırsın, biriktirir motosiklet falan alırsın. Artık orası sana kalmış. Hani desen ki anadoluda yaşıyorum burası mı istanbul mu o zaman tabii ki istanbul deriz ama Ankara hukuk iyidir.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Sahsen spor ve kurs konularini ben de planliyorum. Gidince yurtta kalacagim, para konusunu da babamla konusacagim bakalim ne diyecek Cevap icin tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: halemo_96

Su an cidden kararsizligin dibindeyim. Benden nasil bir avukat olacagini bile bilmiyorum

Kafayi taktiğin şeye bak, beş yıldan beri iuhf deyim, öğrendiğim en önemli şey kafaya taktiğin o şeyi en son düşünmen gerektiğidir

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurnBronn

quote:

Orijinalden alıntı: halemo_96

Kafayi taktiğin şeye bak, beş yıldan beri iuhf deyim, öğrendiğim en önemli şey kafaya taktiğin o şeyi en son düşünmen gerektiğidir

Hocam uygun olunca bir pm atarim size, birisiyle konusmam lazim bu okul isini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 28772 -- 2 Temmuz 2014; 22:27:38 >

• Tabi ki hocam, siz konuyu hatirlatirsiniz, hem ben sizi geçen sene yerleşmis bir arkadaşa da yönlendiririm

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackBurnBronn

Tabi ki hocam, siz konuyu hatirlatirsiniz, hem ben sizi geçen sene yerleşmis bir arkadaşa da yönlendiririm

Allah razi olsun, cok tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.