Şimdi Ara

Öğrenci Otomobili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul dışında üniversite okumam ve seneye derslerimin her biri farklı fakültede olacağından dolayı kendime çok pahalı olmayan bir araç bakıyordum. Bütçe 20-27 bin TL.

Babam Symbol falan düşünüyor aslında ama ben daha değişik araçlara baktım. Sonuçta araç bazen uzun yol da yapacak birazcık güçlü ve konforlu olmasında fayda var.

Araçta Dizel - Manuel kombinasyonu olmazsa olmaz. Dizel motorlar düzenli bakım yapılıp normal kullanımlarda aksilik çıkmazsa 400.000-500.000 gibi rakamları görüyor diye biliyorum.

Benim baktığım araçlar şunlar:

1-) Volkswagen Bora 1.9 TDI Comf. 2001 110.000-150.000 km arası
    2-) Fiat Linea 1.3 Multijet 2008-2009 60.000-70.000 km arası
    3-) Renault Laguna 1.9 dCi Previlege 2005 150.000 km civarı
    4-) Renault Symbol 2011 1.5 dCi Authentique 2011-2012 40.000-50.000 km arası
    5-) Volkswagen Polo 1.4 TDI Tour 2007-2008 55.000-100.000 km arası

vs. vs.

Yüksek motorları araştırdım o kadar fazla yakmıyorlar zaten okuduğum şehirde trafik yok fazla yol da yapmam şehiriçinde okul-ev gidip gelirim. Bir tek ailemin yanına giderken yakar ne yakarsa.

Sizin de önerebileceğiniz araçlarsa varsa söyleyebilirsiniz.

• Temizini bulabilirsen eğer laguna olabilir, yada megane 2. Eğer daha risksiz istersen linea olabilir hocam.
  • up
  • babanı dinle
  • Bu araçlardan hiçbiri genç otomobili değil.
  • 25 27 arasına 2009 model üstü fiesta 1.4 tdci bakabilirsin
  • powermoon kullanıcısına yanıt
    Polo genç otomobili değil mi aile otomobili mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni çocuklu aile için araç ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mTDI kullanıcısına yanıt
    öğrenci isen bu araçlar biraz ağır gelir. Yani bora, lineai symbol hepsi yaşlı araçları. alfa romeo 156 lara bir bak derim sunroof ve full donanımlıları 22-25 aralığında.
  • Hocam megane 1.5 dci ekleyin symboldan hala çok üstün bir araç.1.9tdi lagunalar parça sıkıntısı çıkarsa çok masraf ettirebilir uzak durun.Symbol ne atak bir araba nede güvenli.Fiat lineada aynı hem 1.3 uzun yol ne olur bilmiyorum 120-140 görür rahat o hızlarda gider galiba ama buda güvenli değil.Bora 13 yıllık araba olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AntiFANBOY

öğrenci isen bu araçlar biraz ağır gelir. Yani bora, lineai symbol hepsi yaşlı araçları. alfa romeo 156 lara bir bak derim sunroof ve full donanımlıları 22-25 aralığında.

Babamın almayacağı 4 marka var: Alfa Romeo, Chery, Dacia, Tata.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mTDI

quote:

alfa ları küçümsemeyin yada parçası pahalı felan diye düşünmeyin emin olun sıkıntı çekmezsiniz. Ben size alternatif sundum gerisi size kalmış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mTDI

quote:

alfa ları küçümsemeyin yada parçası pahalı felan diye düşünmeyin emin olun sıkıntı çekmezsiniz. Ben size alternatif sundum gerisi size kalmış.

Önerdiğiniz modeller 1.6 benzinli değil mi? Biz dizel bakıyoruz.

• Ogrencinin otomobili otobustur minibustur :)
    Herneyse konuya donelim yazdigin tum araclar eski ve sorun cikaran cinsinden.
    Ogrencisin ariza yapti babadan para isteyip sanayilerde mi suruneceksin?
    Yeni model dizel punto clio fiesta polo al rahat rahat bin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel punto olabilir.6 viteslisi makbüldür ancak onlar daha pahalı sanırım. bizde 1.9 tdi toledo vardı. yakıt falan iyi fena değil. konforlu güzel araba ancak problem çıkarabilir. ben de öğrenciyim. araba bendeyken şarj dinamosunun kasnağı kırılmıştı tamiri 250 tl tuttu.motor yapısı biraz karışık alman araçlarında en çok da işçiliğe para istiyolar parça işçilik biraz pahalı öğrenciye gelmez diye düşünüyorum.

polo,punto,accent benzin+lpg ben bunları öneririm.
  • Dostum kesinlikle polo almalisin.3000 deviri gecmeden sakin kullanirsan hic bisey yakmaz vw kalitesini bilmeyen yoktur zaten kesinlikle polo yani

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy34

palio

• Punto veya palio.

• okul - ev yapcağın için ve mesafe kısa oldugu için kesinlikle benzinli al benden sana tavsiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoL'zz..

okul - ev yapcağın için ve mesafe kısa oldugu için kesinlikle benzinli al benden sana tavsiye

ama ailemin yanına giderken 260 km yol yapacağım iki haftada bir

git gel 520 km, iki haftada (1 ay içinde) 1040 km yol yapıyor.

edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mTDI -- 22 Aralık 2013; 15:05:46 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.