Şimdi Ara

Öğrenci Evinde Akşamları yemek için Neler Alınabilir Hazır?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
35.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TeknikYardım

Patatesli yumurta saat 18:00 gibi yazarım çıkmam lazım

Alıntıları Göster
    Patatesli yumurta tarifini ben vereyim...

Arkadaş biz 3 kişiyiz 3 orta boy patatesi küp küp doğrayıp yıkayacan... Tavaya yağ koyup bu patatesleri orta ateşte ağır ağır kızartacan... Kızartma dediysek öyle abartılı değil... Bi 5 10 dk sonra bir tane at ağzına yumuşadıysa tamam.... 3 4 tane yumurtayı kır onun üstüne... Karıştıra karıştıra yumurtaları pişir... Bu kadar mis gibi yemek işte... Sana...

Patlıcan alın kabak alın... onların yapımı da çok kolaydır... Bizde öğrenciyiz... İnanırmısın. Aldığımız makarnalar bozuldu... En son ne zaman makarna yedik hatırlamıyorum... Börek karnıyarık allah ne verdiyse yapıyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Patatesli yumurta tarifini ben vereyim...

Arkadaş biz 3 kişiyiz 3 orta boy patatesi küp küp doğrayıp yıkayacan... Tavaya yağ koyup bu patatesleri orta ateşte ağır ağır kızartacan... Kızartma dediysek öyle abartılı değil... Bi 5 10 dk sonra bir tane at ağzına yumuşadıysa tamam.... 3 4 tane yumurtayı kır onun üstüne... Karıştıra karıştıra yumurtaları pişir... Bu kadar mis gibi yemek işte... Sana...

Patlıcan alın kabak alın... onların yapımı da çok kolaydır... Bizde öğrenciyiz... İnanırmısın. Aldığımız makarnalar bozuldu... En son ne zaman makarna yedik hatırlamıyorum... Börek karnıyarık allah ne verdiyse yapıyoruz...

Alıntıları Göster
    Mesaj yazan tüm arkadaşlara teşkkürler.

Domates + Peynir 2 ' lisini Önce Alıyorum.
    Sonra Sanırım Hazır Köfte Almayıp Kıyma ve Köfte Harcı ALıp Kendm Yapıp Buzluğa Koymam.
    ve kalitelsnden bir kaçta Sosis alayım. Meyve 'de Eksik Etmiyeyim.

Patetas yumurta var zaten.Onu araada Yapıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

Mesaj yazan tüm arkadaşlara teşkkürler.

Domates + Peynir 2 ' lisini Önce Alıyorum.
    Sonra Sanırım Hazır Köfte Almayıp Kıyma ve Köfte Harcı ALıp Kendm Yapıp Buzluğa Koymam.
    ve kalitelsnden bir kaçta Sosis alayım. Meyve 'de Eksik Etmiyeyim.

Patetas yumurta var zaten.Onu araada Yapıyoruz.

Alıntıları Göster
    hazır yemek yiyip,hem sağlığını bozan hemde parasını sokağa saçan adamları hiç anlamıyorum...

bende 5 senedir öğrenci evinde kalıyorum.genelde evde kendimiz yaparız yemeği.yemek yapmak zor bişey değil ki..hiçbişey yapamıyorsan git bi fırın al ,ne bulursan at içine

• quote:

Orijinalden alıntı: legen.(WFI).dary

hazır yemek yiyip,hem sağlığını bozan hemde parasını sokağa saçan adamları hiç anlamıyorum...

bende 5 senedir öğrenci evinde kalıyorum.genelde evde kendimiz yaparız yemeği.yemek yapmak zor bişey değil ki..hiçbişey yapamıyorsan git bi fırın al ,ne bulursan at içine

Alıntıları Göster
    beyaz peynir + patlıcan konservesi + vişne suyu benim en güzel akşam yemeğimdi en zengini
    2-3 akşamda bir böyle yapardım , diğer akşamlar c2h5oh a gömerdim kendimi sabah kahvaltı yapmaz okulda tost yer öğle yemeği bazen yemekhanede bazende evde makarna yerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: SYJ Ağır Fan

Hocam merhaba 4-5 yıldır bu işlerle uraşıyorum uzman sayılırım.Öğrenci evinde paran olsada yemek pişmez bulaşığıydı uraşmasıydı hele birkaç kişiysen yemek hayal o nedenle pratik ve ekonomik doyurucu menüler seçeceksin başlıyorum.

*Öncelikle buzdolabında şu üçlüyü eksik etmiyosun domates-peynir zeytin.Bu üçlü acil durumlarda ve her sabah kahvaltı için idealdir.
    *Yumurta: hemen kırarsın 2-3 tane pişirir yersin öğle yemeği ve akşam için idealdir.
    *Dondurulmuş köfteler: sağlık açısından pek uygun değil o nedenle haftada 2-3 gün akşam yemeğinde düşünülebilir.
    *Hazır bardak çorba: kışın hasta olunca mutlaka içilmsi gerekir ve dolapta 2-3 tane dursun.
    *Makarna: öğrenci evinin vazgeçilmezidir özellikle ikiden çok kişi kalınıyorsa doyurucu ve pratiktir.direk yağlı yada salçalı idealdir.

Bunların dışında tavsiyem yufka al kare parçalara böl içine kaşar ile sosisi küçük parçalara böl at sonra onları buzluğa at istediğin zaman çıkar tavada kısık ateşte pişir pişir ye.Onun haricinde çeşitli kombinasyonlar dene mesela makarna köfte yada uğraştırsada menemen vb. ekmek arası sosis olabilir.Haftada bi kez dışardan söyle.
    Bağırsaklarının körelmemesi için haftada 1 kez dışarda sebze(lokanta) yemeni öneririm.yada eve meyve alıyosun düzenli yatmadan yiyosun.Kola az tüket.
    *Ton balığı önermem hem pahalı hem tadı iyi değil.

*dondurulmuş pizza olsun börek olsun az tüketmeye çalış sois sucukta.sosis sucuk yiyeceğine mümkün olduğunca domates ekmek ye(peynir zeytin)

Abi adam çok güzel anlatmış acıktım resmen okurken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

Hocam merhaba 4-5 yıldır bu işlerle uraşıyorum uzman sayılırım.Öğrenci evinde paran olsada yemek pişmez bulaşığıydı uraşmasıydı hele birkaç kişiysen yemek hayal o nedenle pratik ve ekonomik doyurucu menüler seçeceksin başlıyorum.

*Öncelikle buzdolabında şu üçlüyü eksik etmiyosun domates-peynir zeytin.Bu üçlü acil durumlarda ve her sabah kahvaltı için idealdir.
    *Yumurta: hemen kırarsın 2-3 tane pişirir yersin öğle yemeği ve akşam için idealdir.
    *Dondurulmuş köfteler: sağlık açısından pek uygun değil o nedenle haftada 2-3 gün akşam yemeğinde düşünülebilir.
    *Hazır bardak çorba: kışın hasta olunca mutlaka içilmsi gerekir ve dolapta 2-3 tane dursun.
    *Makarna: öğrenci evinin vazgeçilmezidir özellikle ikiden çok kişi kalınıyorsa doyurucu ve pratiktir.direk yağlı yada salçalı idealdir.

Bunların dışında tavsiyem yufka al kare parçalara böl içine kaşar ile sosisi küçük parçalara böl at sonra onları buzluğa at istediğin zaman çıkar tavada kısık ateşte pişir pişir ye.Onun haricinde çeşitli kombinasyonlar dene mesela makarna köfte yada uğraştırsada menemen vb. ekmek arası sosis olabilir.Haftada bi kez dışardan söyle.
    Bağırsaklarının körelmemesi için haftada 1 kez dışarda sebze(lokanta) yemeni öneririm.yada eve meyve alıyosun düzenli yatmadan yiyosun.Kola az tüket.

*dondurulmuş pizza olsun börek olsun az tüketmeye çalış sois sucukta.sosis sucuk yiyeceğine mümkün olduğunca domates ekmek ye(peynir zeytin)

Alıntıları Göster
    konu güzelmiş teşekkürler bu halden muzdarip olan baya arkadaş var burada

öncelikle fırın yoksa bir fırın al mutlaka. Biz arkadaşlarla bikaç hafta önce aldık. Niye daha önceden almamışız filan diyo insan.
    fırında basit bir yemek tarifi de benden olsun

Marketten bir tabak fileto alın (7 - 7buçuk lira filan) daha sonra onları küp küp doğrayın sote şeklinde. Fırın tepsisini yağlayıp içince yassı doğranmış patates soğan biber domates (evde ne varsa artık) koyun daha sonra doğranmış tavuk soteyi de tepsiye koyun üzerine de salçayla bir sos yapıp dökün. Yarım saatte 4 kişilik süper bir yemek hazır oluyor. Afiyet olsun

• ekmek arası omlet peynir domates :-) protein deposu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

Alıntıları Göster
    sulu patates de yapabilirsin hem yapılışı çok kolaydır. onun dışında kendine bence haftalık bir plan belirle yani ne gün ne yapacağını falan gibi. diğer arkadaşların dediği gibi buzdolabından peynir, zeytin, yumurta ve çay'ı eksik etme.

• tavuk mantar sote yanına pilav favorimdir yada et sote yanına püre cordonblue yanına püre olabilir domates tarhana yada şehriyeli tavuk çorbası olabilir vs vs bu liste uzar gider işin sırrı ev arkadaşında...

not: kız arakdaşımla yaşıyordum öğrenci evinde
    not2: evet param boldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeyLu

tavuk mantar sote yanına pilav favorimdir yada et sote yanına püre cordonblue yanına püre olabilir domates tarhana yada şehriyeli tavuk çorbası olabilir vs vs bu liste uzar gider işin sırrı ev arkadaşında...

not: kız arakdaşımla yaşıyordum öğrenci evinde
    not2: evet param boldu
    Tavuk Ciğeri iyidir, içine domates biberde dograrsın harika olur. Fiyatıda ucuz altta gördügün paket yarım kilo kadar ve fiyatı en fazla 2 lira.. 1 Paket 2 kişiye yeter. Ben çok seviyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

Tavuk Ciğeri iyidir, içine domates biberde dograrsın harika olur. Fiyatıda ucuz altta gördügün paket yarım kilo kadar ve fiyatı en fazla 2 lira.. 1 Paket 2 kişiye yeter. Ben çok seviyorum

Alıntıları Göster
    Döner Ayran al, makarnadan ucuza geliyor.Elektrik parasını felan düşün

• quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Döner Ayran al, makarnadan ucuza geliyor.Elektrik parasını felan düşün

Alıntıları Göster
    Bim den Alınabilecek Hazır Gıdalar ;

- Peynir
    - Sucuk
    - Yufka
    - Patates Kızartması (Al 10 paket)
    - Mantı (Al 3 paket)
    - Tavuk kanat,but
    - ..

Hazır şeyler ii oluyo ya..

Hem kalabalığız hemde bulaşık yıkayan yok..

önerilerin hepsini okudum..

Konu 10 numara..

Açan arkadaşa teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mansiz26

Bim den Alınabilecek Hazır Gıdalar ;

- Peynir
    - Sucuk
    - Yufka
    - Patates Kızartması (Al 10 paket)
    - Mantı (Al 3 paket)
    - Tavuk kanat,but
    - ..

Hazır şeyler ii oluyo ya..

Hem kalabalığız hemde bulaşık yıkayan yok..

önerilerin hepsini okudum..

Konu 10 numara..

Açan arkadaşa teşekkürler.

Alıntıları Göster
    migrosta keskinoğlu bufalo hot wings var.
    540 gr. ve 3 tl.
    tadı süper. kesin deneyin

• quote:

haklısında benim gibi kendi yemeğini yapmak siteyen başkasının elinin değmesinden tiksinenler malesef o olaya katılamıyor yada belli süre sonra bozgunluk çıkıyor arada mesela ben makarnayı 5 dakika kaynatırım yerim arkadaş 15 dakika kaynatıyor onu yiyemem meslea
  • quote:

quote:

haklısında benim gibi kendi yemeğini yapmak siteyen başkasının elinin değmesinden tiksinenler malesef o olaya katılamıyor yada belli süre sonra bozgunluk çıkıyor arada mesela ben makarnayı 5 dakika kaynatırım yerim arkadaş 15 dakika kaynatıyor onu yiyemem meslea

Aynen katılıyorum..

Bizim ev daha ilginç.Herkesin damak zevki çooooooooook farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mansiz26 -- 31 Mart 2011; 17:02:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mansiz26

quote:

quote:

Aynen katılıyorum..

Bizim ev daha ilginç.Herkesin damak zevki çooooooooook farklı.

Alıntıları Göster
    vay be ünide ne sefalet çekicezde haberimiz yok

• quote:

Orijinalden alıntı: magne

doğrudur

çoğuzaman okul yerine yaşama tutunmaya konsantre oluyoruz okulu 2. plana atıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sizler için

quote:

doğrudur

çoğuzaman okul yerine yaşama tutunmaya konsantre oluyoruz okulu 2. plana atıyoruz

Alıntıları Göster
    tamamdır arkadaşlar.
    kıyma alcam öncelikle sonra marul maydonoz vs ekmek arası yaparken. [ Köfte Yapcam hazır almıcam o halde ]
    Ama bunun için ekmek gerekmicek mi ? sadece kıyma ve köfte harcı yeterlimidir.
    + meyve alcam bolca...her çeşit.
    yumurta felan var zatn birde peynir alayım..

Fırın olayı gerçkten lazım... fırın seneye alalım bunlarıda artık...

teşkkürler herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

tamamdır arkadaşlar.
    kıyma alcam öncelikle sonra marul maydonoz vs ekmek arası yaparken. [ Köfte Yapcam hazır almıcam o halde ]
    Ama bunun için ekmek gerekmicek mi ? sadece kıyma ve köfte harcı yeterlimidir.
    + meyve alcam bolca...her çeşit.
    yumurta felan var zatn birde peynir alayım..

Fırın olayı gerçkten lazım... fırın seneye alalım bunlarıda artık...

teşkkürler herkese

Alıntıları Göster
    %60 hindi eti %40 tavuk eti sosis alınıp ortadan 2'ye yarısına yarılıp kızartıp yenilebilir :)

onun yanında yakınında tam ekmek 1 tl olan tavuk dönerciler olucaktır uğraşmak istemiyorsan onlarda olabilir :)

yada bim'de satılan mantı alabilirsin.1 kilosu 1.5 tl tabi içnideki mercimek kıyma sanıp alma ama yoğurt döküp üstünede biraz pul biber atarsan o tadı almassın kafandan içinde kıyma olduğunu geçirerek aynı tadı alıcağını umuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knoxville -- 31 Mart 2011; 18:07:11 >

• quote:

quote:

doğrudur

katılıyorum..

Miğde 1.planda..okul 2.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.