Şimdi Ara

Öğrenci Evinde Akşamları yemek için Neler Alınabilir Hazır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
35.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mesela Bimden Hazır Köfte Alcam Başka Neler alabilirim ? Yapması Kolay

Öğrenci Arkadaşlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Öğrenci Evinde Akşamları Yemek İçin Marketten Alınabilecek Hazır Yemekler

Üniversite öğrencisi olarak vaktinizin çoğunu ders çalışmaya ve sosyalleşmeye ayırmanız gerektiği anlaşılır. Bu, akşamları yemek pişirmeye ayıracak fazla zamanınız olmadığı anlamına gelebilir. Neyse ki, marketlerde akşamları öğrenci evinde kolayca hazırlayabileceğiniz çeşitli hazır yemek seçenekleri mevcuttur.

Dondurulmuş Yiyecekler

Dondurulmuş yiyecekler, hızlı ve kolay bir akşam yemeği seçeneğidir. Mikrodalgada veya fırında pişirebileceğiniz lazanyalar, pizzalar ve ana yemekler gibi seçenekler mevcuttur. Bu yemekler genellikle uygun fiyatlıdır ve yemek pişirmek için fazla zaman gerektirmez.

Konserve Çorbalar

Konserve çorbalar, özellikle soğuk kış akşamları için harika bir seçenektir. Domates, sebze ve tavuk gibi çeşitli lezzetler mevcuttur. Çorbaları mikrodalgada veya ocakta ısıtabilirsiniz ve hızlı bir şekilde hazır olurlar. İsterseniz ekmek veya kraker ile servis edebilirsiniz.

Hazır Salatalar

Hazır salatalar, sağlıklı ve doyurucu bir akşam yemeği seçeneği sunar. Bu salatalar genellikle önceden yıkanmış ve doğranmış malzemelerle birlikte gelir ve üzerlerine sos ekleyerek hızlıca hazır hale gelebilirler. Izgara tavuk, ton balığı veya fasulye gibi protein kaynakları içeren salataları tercih edebilirsiniz.

Sandviç Malzemeleri

Sandviç yapmak, hızlı ve kolay bir akşam yemeği hazırlamanın bir başka yoludur. Marketlerde çeşitli ekmekler, etler, peynirler ve soslar bulabilirsiniz. Kendi sandviçlerinizi yapmak, kişiselleştirmenize ve diyet tercihlerinize göre hazırlamanıza olanak tanır.

Diğer Hazır Yemek Seçenekleri

Yukarıda belirtilenlere ek olarak, marketlerde aşağıdaki gibi başka hazır yemek seçenekleri de bulabilirsiniz:

• Salata kitleri
    • Humus ve sebze çubukları
    • Peynir tabakları
    • Meyve tabakları

Sonuç

Öğrenci evlerinde akşamları yemek pişirmek için zaman ayırmak zor olabilir. Ancak marketlerde bulunan hazır yemek seçenekleri sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde lezzetli ve doyurucu yemekler hazırlayabilirsiniz. Dondurulmuş yiyeceklerden konserve çorbalara ve hazır salatalardan sandviç malzemelerine kadar çeşitli seçenekler arasından bütçenize ve tercihlerinize uygun olanları seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • köfte alıcagına göre evde ketcap mayonez vardır 2,5 tl'ye 7 adet sosis yine 2,5 tl'ye 7 tane sandviç ekmegi alabilirsin sosileri bir tencerede salca tuz ve su ile kısık ateste pişir sonra ne yapıcagını biliyorsun zaten extradan bi 5 daha çalışırsa 2,75'e bi kavanoz garnitür ve 2,25 e mayonez alabilirsin bu 5 lira ile sosisliler goralı olacak böylelikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3monHunter

köfte alıcagına göre evde ketcap mayonez vardır 2,5 tl'ye 7 adet sosis yine 2,5 tl'ye 7 tane sandviç ekmegi alabilirsin sosileri bir tencerede salca tuz ve su ile kısık ateste pişir sonra ne yapıcagını biliyorsun zaten extradan bi 5 daha çalışırsa 2,75'e bi kavanoz garnitür ve 2,25 e mayonez alabilirsin bu 5 lira ile sosisliler goralı olacak böylelikle
    elektrikli ocağın ve ütün varsa, ekmek arası kaşar sucuk hazırla aliminyum folyoya sar elekrikli ocağın üzerine bırak üsttende ütüyle bastır, öğrenci işi tost. az yapmadım hey gidi günler heeey

gazete yada kağıda falan sarma anında yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 31 Mart 2011; 2:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

elektrikli ocağın ve ütün varsa, ekmek arası kaşar sucuk hazırla aliminyum folyoya sar elekrikli ocağın üzerine bırak üsttende ütüyle bastır, öğrenci işi tost. az yapmadım hey gidi günler heeey

Alıntıları Göster
    Yarım ekmeğin içine doldur ne var ne yok ya da su+ekmek
  • quote:

Alıntıları Göster
    yada migrostan 20 liraya elektrikli fritöz al, bimdende sosis patates falan tencere tavayla uğraşmak zorunda kalmazsın. şipşak fastfoodun hazır oluyor. fritöze para vermiyeyim diyorsan alışverişlerini kredi kartıyla yap biriken liralarla alabilirsin ben öyle yapmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 31 Mart 2011; 3:02:18 >

• quote:

yada migrostan 20 liraya elektrikli fritöz al, bimdende sosis patates falan tencere tavayla uğraşmak zorunda kalmazsın. şipşak fastfoodun hazır oluyor. fritöze para vermiyeyim diyorsan alışverişlerini kredi kartıyla yap biriken liralarla alabilirsin ben öyle yapmıştım

Alıntıları Göster
    Hocam hazır beslenmeyin. Hiç sağlıklı değil. Sonra pişman olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

Peki ne yapalım?para yok ev yemeği yok ee ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

quote:

Dostum bende öğrenciyim. Mümkün oldukça hazır beslenmemeye çalışıyorum. Her hafta pazardan düzenli olarak alışverişimi yaparım. Mevsime göre uygun sebze,meyve alırım.

Bim in hazır ürünlerini katiyen almam. Kuru baklagil yapıyorum. Kuru fasulye, nohut, mercimek vs.

Konserve bezelye, tavuk tercih edilebilir. Ete yaklaşamıyoruz bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 31 Mart 2011; 3:19:37 >

• quote:

quote:

quote:

Dostum bende öğrenciyim. Mümkün oldukça hazır beslenmemeye çalışıyorum. Her hafta pazardan düzenli olarak alışverişimi yaparım. Mevsime göre uygun sebze,meyve alırım.

Bim in hazır ürünlerini katiyen almam. Kuru baklagil yapıyorum. Kuru fasulye, nohut, mercimek vs.

Alıntıları Göster
    Ton Balık, Kepekli ekmek, Şahin sucuğu (çok kurumuş olmalı, ki yaş olanlar çok ağır ve gereksiz pahalı) bunların hepsi 12 tl falan tutar

Ki sucuk 2 gün dayanır yani.

Patates, kuşbaşı tavuk, fasulye, barbunya, bezelye yeyin. Dışarıdan sakın yemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 31 Mart 2011; 3:18:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

Ton Balık, Kepekli ekmek, Şahin sucuğu (çok kurumuş olmalı, ki yaş olanlar çok ağır ve gereksiz pahalı) bunların hepsi 12 tl falan tutar

Ki sucuk 2 gün dayanır yani.

Patates, kuşbaşı tavuk, fasulye, barbunya, bezelye yeyin. Dışarıdan sakın yemeyin.

Alıntıları Göster
    BİM den ; sigara böreği, mantı, pizza, hamburger köftesi, kızartmalık patates alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

BİM den ; sigara böreği, mantı, pizza, hamburger köftesi, kızartmalık patates alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    Makarna tabikide başka ne alınabilir ki

bende öğrenciyim ilk dönem evde makarna yemekten bıkmıştım.2. dönem daha güzel bir uygulamaya geçtim zaten ev arkadaşlarımla anlaşamıyorum.Bir kız evine kapak attım yakın arkadaşlarım ilk başlarda 2-3 günde bir eksik malzemeleri alıp götürürdüm onlar yemek yaparlardı yerdik içerdik vs bu böyle 1 ay kadar sürdü onlarda bende halimizden memnunduk sonra alışverişide ortak yapmaya karar verdik böylece artık hergün kahvaltıydı akşam yemeğiydi falan orda yiyom içiyom hazırlıyolar çağırıyolar beni okuldada aynı sınıftayız zaten çok rahatım. Böyle bir şey yapma imkanın yoksa işte sana ucuz ve kaliteli altın malzemeler.

BİM
    -yuva pizza 5,5 tl 4 tane çıkıyo 1 tanesiyle doyuyosan 4 öğün yersin.
    -Le cola sigarayla birlikte 2-3 bardak içince bir öğün idare ediyor.
    -Dağhan parmak sucuk 1,80 2 sefer pişiriyorum ben 2 öğün idare ediyor

Carfursa
    -Tepe sosis 2 tl içinden 10 tane falan çıkıyo sanırım 3-4 pişirimlik
    -Tepe sosis bayağı büyük bezbol sopası kadar 4 tl çokda lezzetli

Aklıma bunlar geldi daha gelirse yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

Alıntıları Göster
    Hocam merhaba 4-5 yıldır bu işlerle uraşıyorum uzman sayılırım.Öğrenci evinde paran olsada yemek pişmez bulaşığıydı uraşmasıydı hele birkaç kişiysen yemek hayal o nedenle pratik ve ekonomik doyurucu menüler seçeceksin başlıyorum.

*Öncelikle buzdolabında şu üçlüyü eksik etmiyosun domates-peynir zeytin.Bu üçlü acil durumlarda ve her sabah kahvaltı için idealdir.
    *Yumurta: hemen kırarsın 2-3 tane pişirir yersin öğle yemeği ve akşam için idealdir.
    *Dondurulmuş köfteler: sağlık açısından pek uygun değil o nedenle haftada 2-3 gün akşam yemeğinde düşünülebilir.
    *Hazır bardak çorba: kışın hasta olunca mutlaka içilmsi gerekir ve dolapta 2-3 tane dursun.
    *Makarna: öğrenci evinin vazgeçilmezidir özellikle ikiden çok kişi kalınıyorsa doyurucu ve pratiktir.direk yağlı yada salçalı idealdir.

Bunların dışında tavsiyem yufka al kare parçalara böl içine kaşar ile sosisi küçük parçalara böl at sonra onları buzluğa at istediğin zaman çıkar tavada kısık ateşte pişir pişir ye.Onun haricinde çeşitli kombinasyonlar dene mesela makarna köfte yada uğraştırsada menemen vb. ekmek arası sosis olabilir.Haftada bi kez dışardan söyle.
    Bağırsaklarının körelmemesi için haftada 1 kez dışarda sebze(lokanta) yemeni öneririm.yada eve meyve alıyosun düzenli yatmadan yiyosun.Kola az tüket.
    *Ton balığı önermem hem pahalı hem tadı iyi değil.

*dondurulmuş pizza olsun börek olsun az tüketmeye çalış sois sucukta.sosis sucuk yiyeceğine mümkün olduğunca domates ekmek ye(peynir zeytin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sizler için -- 31 Mart 2011; 3:37:35 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hazır beslenirsen şişmanlarsın kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Ben genelde fırında poşetle tavuk yapıyorum soslu falan bazen garnitür falan atıyorum hem hafif oluyor hemde lezzetli ayrıca kolayda.

Ayrıca kıyma alırsan köfte harçları oluyor onunla karıştırıp köfte yapabilirsin.

Menemen klas yemektir:)

Makarna + sos çeşitleri gerçi bıkmışsınızdır:)

Mantar yapabilirsin tavuklu sote falan zor değil.

Mercimek çorbası kolaydır.

İnternetten tarifleri alabilirsin ben çoğu yemeği öyle öğrendim

• quote:

Orijinalden alıntı: SYJ Ağır Fan

Hocam merhaba 4-5 yıldır bu işlerle uraşıyorum uzman sayılırım.Öğrenci evinde paran olsada yemek pişmez bulaşığıydı uraşmasıydı hele birkaç kişiysen yemek hayal o nedenle pratik ve ekonomik doyurucu menüler seçeceksin başlıyorum.

*Öncelikle buzdolabında şu üçlüyü eksik etmiyosun domates-peynir zeytin.Bu üçlü acil durumlarda ve her sabah kahvaltı için idealdir.
    *Yumurta: hemen kırarsın 2-3 tane pişirir yersin öğle yemeği ve akşam için idealdir.
    *Dondurulmuş köfteler: sağlık açısından pek uygun değil o nedenle haftada 2-3 gün akşam yemeğinde düşünülebilir.
    *Hazır bardak çorba: kışın hasta olunca mutlaka içilmsi gerekir ve dolapta 2-3 tane dursun.
    *Makarna: öğrenci evinin vazgeçilmezidir özellikle ikiden çok kişi kalınıyorsa doyurucu ve pratiktir.direk yağlı yada salçalı idealdir.

Bunların dışında tavsiyem yufka al kare parçalara böl içine kaşar ile sosisi küçük parçalara böl at sonra onları buzluğa at istediğin zaman çıkar tavada kısık ateşte pişir pişir ye.Onun haricinde çeşitli kombinasyonlar dene mesela makarna köfte yada uğraştırsada menemen vb. ekmek arası sosis olabilir.Haftada bi kez dışardan söyle.
    Bağırsaklarının körelmemesi için haftada 1 kez dışarda sebze(lokanta) yemeni öneririm.yada eve meyve alıyosun düzenli yatmadan yiyosun.Kola az tüket.

*dondurulmuş pizza olsun börek olsun az tüketmeye çalış sois sucukta.sosis sucuk yiyeceğine mümkün olduğunca domates ekmek ye(peynir zeytin)

süper bence bunu dinle yufka işi çok pratik ayrıca

• quote:

Orijinalden alıntı: !HOZMEN!

quote:

Orijinalden alıntı: SYJ Ağır Fan

süper bence bunu dinle yufka işi çok pratik ayrıca

Alıntıları Göster
    yatacağım için az yazdım yarın dahada yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: sizler için

yatacağım için az yazdım yarın dahada yazarım

Alıntıları Göster
    Ben akşam yemegine manti yaptim. yarinede kaldi.
    Hiç tavuk cigerinden bahseden olmamiş yaw
  • quote:

Bir tost için dünyanın elektiriğini yaktın hiç bişeye elini sürmedne gidip çarşıdan bir dürüm alsaydın inan dha ucuza mal olurdu tabi o zamanlar.

Aynı işlemi daha az maliyetlede yapabilir; teflon tavaya koy tostunu sonra elinede düz bir tabak al üstten bastır tabi bu işlemi ocak üzerinde yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Alıntıları Göster
    Evet arkadaş güzel bir noktaya değinmiş. Tavuk ciğeri hem çok çok çok ucuz hemde lezzetlidir. Ben inek ciğerinden tiksinirim normalde ağzıma sürmem ama tavuk cigerine bayılırım. Kokusu inek ciğeri gibi keskin değil. Kırmızı et ihtiyacınızın en azından yarısını karşılamış olursunuz. 1 kap tavuk cigeri yaklaşık 2,5 tl oluyor ki bu bir kişiye iki gün yeter. Aynı zamanda belki bilmeyenler vardır tavuk cigeri kadar lezzetli hatta ondan daha lezzetli diyebilirim tavuğun taşlığı o tavuk cigerine göre daha sert oluyor. Tavuk ve tavuk ürünleri satan marketlere gidin sorun taşlığını kesin deneyin.

Aşağıdaki resim tavuk taşlığı

Öğrenci Evinde Akşamları yemek için Neler Alınabilir Hazır??

• quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Alıntıları Göster
    katmer çay peynir yeterli, öğlen iyi yersen akşam için bu yeter sana, hadi yetmedi diyelim bir tane elma veya bir kase yoğurt fıstık gibi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

katmer çay peynir yeterli, öğlen iyi yersen akşam için bu yeter sana, hadi yetmedi diyelim bir tane elma veya bir kase yoğurt fıstık gibi olur

Alıntıları Göster
    Patatesli yumurta saat 18:00 gibi yazarım çıkmam lazım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.