Şimdi Ara

Oğluma bulduğum isim sizce nasıl arkadaşlar, genç nesil olarak fikriniz önemli KİMLİK SS GELDİ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
754
Cevap
3
Favori
48.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu işi anlamıyorum çocuk sağlıklı olsunda ismi eksik kalsın.Koy Ahmet Mehmet abii...Karizmayı ismi ile değil hayat başarısıyla yapsın
    Allah analı babalı büyütsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendimiArıyorum

Arkadaşlar 4 ay sonra oğlum doğucak isim konusunda fikrinizi almak istiyorum.

Kutay ismi sizce nasıl.

İsim bulmakta çok zorlanıyoruz.

Bütün bulduğumuz isimlere bir kulp takılıyor. bu isim hafif şu isim kız ismi gibi öbür isim bir topluluğun simgesi haline gelmiş vs. vs.

Çok zor olmayan ama herhangi bir kitleyi temsil etmeyen veya çocuğa sorumluluk yüklemicek bir isim olarak bunu bulduk.

Örneğin Yiğit isminin çocuğumuzun biraz çelimsiz bir çocuk olması durumunda çelişkiye düşebileceği çocuğu zor durumda bırakabileceği gibi.

Kutay'la ilgili ne düşünüyorsunuz.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Hocam bence berke koyun :) benim adım diye demiyorum ama bi kaç arkadaşımın da adı berke benim hosuma gidiyor etraftaki insanlarda seviyor biraz berke diye dede nasıl olcaksın ilerde diye gülüyolar ama bence şu dönemin en iyi isimlerinden.

• Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: “Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın." Bu çağırma işlemini Allah'ın görevlendirdiği bir melek Allahın izniyle yapacaktır. Hiç kimse kıyamet günü Allah (c.c.)’ın hoşlanmayacağı isimle O’nun karşısına çıkmak istemez. Öyleyse kötü olan isimlerin çocuklara verilmemesi gerekir.
  • kutay bana hoş gelmedi.. erkek ismi hiç düşünmedim ama hakan, fırat gibi isimler bilindik olsa bile daha iyi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesgs35

quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Türkçe kökenli bir isim çok güzel. Kıvanç, Mete, Metehan, Atilla, Kürşad vs. gibi Türk isimlerinide tavsiye edeirm hepsinni anlamı birbirinden güzel. Kutay güzel ama.

Oooo adaşım da gelmiş

Eskiden bir muhabbetimiz varsa hatırlatır mısın hocam :)
  • Ocean >> okunuşu güzel:)
  • barış güzel bir isim hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Türkçe kökenli bir isim çok güzel. Kıvanç, Mete, Metehan, Atilla, Kürşad vs. gibi Türk isimlerinide tavsiye edeirm hepsinni anlamı birbirinden güzel. Kutay güzel ama.

Oooo adaşım da gelmiş

Yok sadece denk geldim öylesine :D

• KendimiArıyorum kullanıcısına yanıt
    Güzel isim bence kutay ama biraz farklı tabi onun yerine Çağatay koyun hocam olmazmı
  • Çok güzel bir ad hem de Arapça filan değil Türkçe :)

• alkan koy fatih demek

• Yiğit koyun,benim adım yiğit.Çelimsiz olursa da gider spor yapar : ) Yiğit ismi iyidir.Ama soyadı da önemli biraz.Soyadına da yakışması lazım ismin.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Oooo adaşım da gelmiş

Yok sadece denk geldim öylesine :D

Tamam kardeşim artık oldu

• şuayip
    ubdullah
    hakimcan
    ergincan

• Babanın ismini düşünmedin mi hiç hocam?
  • Oğlumun adını timur veya teoman koyacağım. Allah'ım inşallah nasip eder.
  • Allah herseyden once saglikli bir evlat nasip eylesin sizlere ve anali-babali buyutsun Isme gelince, zaten siz begendikten sonra gerisinin onemi yok. Her isim guzeldir
  • Barış ismi bence erkek çocuğuna yakışır.
  • berksancan
  • AnieN kullanıcısına yanıt
    :D aman ne yaptınız siz yahu :) guzel mizah
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.