Şimdi Ara

ofis için ortak ağ ile ilgili bilgisi olanlar var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 60 kişinin çalışmış olduğu bir fabrikada çalışıyorum. çalışan personellerle dosya alışverişini ortak ağdan yapıyoruz. masa üstünde bir dosya vardır, herkes dosyalarını oraya atar ve sürekli yenilerler. kime hangi bilgi lazımsa da o dosyayı açarak gerekli bilgileri alıyorlar.
    Fakat burda bir sıkıntımız var.mesela bazı kişilerin maaş raporunu görmesini istemiyoruz ve bunu engelleyemiyoruz. kullanmış olduğumuz ağ, profesyonel ortak ağ değil. amatörce bir şey yaptık.
    ve ortak ağdaki ana bilgisayar kapandı mı o ortak ağda bulunan dosyaya erişim donuyor. bu da büyük bir sıkıntı.
    istiyorum ki,
    ana bilgisayar saat kaçta kapanırsa kapansın ortak dosyaya erişim hep açık olsun. bazı bilgisayara bazı dosyaları şifreleyeyim bazılarına erişimi açık bırakayım.
    bunu yapabilmem için ne yapmam gerekiyor, ne satın almam gerek ?

    bir de şunu söylemek istiyorum.. başka bir şehirdeki ofisimizin de bu serveri görebilme ihtimali var mıdır ?







  • bazı kişilerin görmesini istemediğiniz klasöre özellikler paylaşım adımından yetki vermek yada vermemek olrak bu işi çözersiniz.

    ana bilgisayar kapanınca dosyala erişme olayı ne yazıkki olmaz ama ethernet swiçh e bi harici depolama alanı takıp dosyaları buraya koyarsanız ana bilgisayar kapansa bilew harici depolama çalışacağı için
    bu sorunu çözersiniz.

    başka bi şehirdeki ofisinizde bu dosyaları görebilir ama bunun için VPN kurulması lazım bunun için citrix yazılımını öneririm yok profesyonel bişeye gerek tok dersenizde teamviever in ücretsiz sürümü bile işinizi görecektir.
  • Öncelikle görülmesini istemediğiniz dosyaları şifreleme yönetimi ile daha rahat bir hale getirebilirsiniz hatta görüntülenmesini istemediğiniz verileri bir dosya içine atıp sadece dosyaya şifre koymanız sizin yararınıza olacaktır.İkincisi başka şehirden serverınıza bağlanma uzaktan masaüstü bağlantısı ile olabilir ( bunun için dış hattaki pc'ye özel bir kullanıcı açmanız ve iyi şifrelemeniz önemlidir.) Takıldığınız forumda çözüm bulamadığınız yerlerde yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
  • peki şöyle sorayım.. bu sistem için özel satılan bir kasa gibi bir şey var mıdır ? bir bilgisayarcı bana bi kasa gibi bir şey almamı söylemişti ve maalesef o bilgisayarcıya da ulaşamıyorum

    kullanımı daha kolay ve çok rahat birilerini engelleyip erişimi açabileceğim bir sisteme ihtiyacım var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osman7333

    peki şöyle sorayım.. bu sistem için özel satılan bir kasa gibi bir şey var mıdır ? bir bilgisayarcı bana bi kasa gibi bir şey almamı söylemişti ve maalesef o bilgisayarcıya da ulaşamıyorum

    kullanımı daha kolay ve çok rahat birilerini engelleyip erişimi açabileceğim bir sisteme ihtiyacım var...

    ufak çaplı bi server alabilirsiniz bilgisayarcının bahsettiği büyük ihtimalle odur.

    ama engelleme olayını yukarıda yazdığım gibi yapabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 25 Ocak 2015; 21:51:51 >
  • Domain ortami kurulup active directory ile kullanici bazinda yetkilendirme yapilabilir, 60 kisinin oldugu bir ortamda bu yapinin olmamasi cok garip. Fazla bilginiz yoksa mutlaka bir destek almaniz gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osman7333 O kullanıcısına yanıt
    Basit bir ftp server ile halledebilirsiniz bu server da gruplar ve kişiler uluşturup hangi klasöre kimin erişebileceğini seçebilirsiniz. Sadece port açarak başka konumdan da bu dosyalara uzaktan (lan dışından) erişim yapabilirsiniz.

    Link :http://sourceforge.net/projects/filezilla/?source=typ_redirect
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.