Şimdi Ara

Odtü yayınları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
27.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • odtü yayınları soru bankası çıkmış inceleyen var mı soru kalitesi nasıldır?

• ben alıcam en kısa sürede. adamlar baya iddialı ama pratikleri yok. yine de merak ettim

Sevgili Öğrenciler,

ODTÜ Yayıncılık bir üniversite yayınevi olmanın gerektirdiği sorumluluk ve anlayışla öğrencilerimizin konuları daha kolay kavramalarını sağlayabilecek ve hedeflerine ulaşmada onlara yardımcı olacak YGS-LYS üniversite giriş sınavları kitapları hazırlama projesini yaklaşık 3 yıldan bu yana sürmekte olan çalışmadan sonra hayata geçirmiş bulunmaktadır.

Yeni eğitim anlayışındaki “yapılandırmacılık”, “çoklu zekâ” ve “tam öğrenme” yaklaşımları ve buna bağlı olarak YGS ve LYS’ye ve hazırlık, daha farklı ve bilinçli bir sistemle çalışmayı gerektirmektedir. Bu kitapların hazırlanışında en çok dikkat edilen nokta da burasıdır.

Elinizdeki bu soru bankası hücreleme sistemi ile konuların bölümlere ayrıldığı, dolayısıyla tüm üniteyi bitirmeye gerek kalmadan testlerin çözülebildiği bir sistemle hazırlanmıştır. Konular ayrıntılı alt başlıklara bolünmüş, testler bu bölümlere göre oluşturulmuştur. Böylece her alt başlıkla ilgili test çözme olanağı ve konuyu derinlemesine kavrama olanağı sağlanmıştır.
    Soru bankasındaki testler etaplandırılmıştır; konuyu öğrenmeyi ve yorum gücünü artırmayı amaçlayan kolay sorular I. etabı, yorum gücüyle birlikte bilgi düzeyini artırmayı hedefleyen orta düzey sorular II. etabı, öğrencinin bilgi düzeyini ölçen ve eksiklerini görmesini sağlayan zor sorular III. etabı oluşturmaktadır. Böylece yeni sistemdeki anlayışa uygun olarak konular “bilgi” “kavrama”, “uygulama”, “analiz”, “sentez” ve “değerlendirme” basamaklarından geçirilerek geri bildirimler daha sağlıklı alınacaktır.
    LYS Matematik soru bankası 85 test 255 etap ve 3060 soru ile sınavlara hazırlıkta ve sonuçta “tam isabet”i sağlayacak niteliktedir.
    Bu kitaplarla üniversite sınavlarına hazırlanırken en büyük güvenceniz ODTÜ Yayıncılığın adı ve onun altında yatan birikim ve deneyimdir.

• ilk defa duydım nezaman çıkmışş iyiyse kapalım hemen bir tane :D
  • Elimdeki kaynaklar bitince deneme amaçlı alırım, izlenimlerimi aktarırım, ama tam da yeni mat ve geo kaynağı almıştım ha. :D
  • bilgisi olan yok mu?
  • araştırdım ama buraya daha gelmemiş büyük kırtasiye yayın evi vs. bak istersen
  • Arkadaşlar ben aldım çözüyorum da,bazen bazı sorular hatalı çıkabiliyor şu ana dek 1-2 tane buldum ama henüz zaten 8 9 test çözdüm.Ygs kitabı için bunu söylüyorum,lys sini de aldım ama onu incelemedim pek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ FELSEFE
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bilinen bi kac kaynakla karsilastirmasini yapabilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazsensay

bilinen bi kac kaynakla karsilastirmasini yapabilir misin?

Femle karşılaştırırsak ygs için konuşuyorum,daha zor gibi geldi ama sorular bana ygs tarzından çok uçuk geldi. Yani gereksiz yere bazı zorlamalar yapılmış gibi.
  • Tuyaptan fizik , kimya, biyolojisini aldim, bence gayet guzel bi kitap, hatali soruya ben daha rastlamadim . Piyasadaki bircok yayin evinden daha kaliteli oldugunu soyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtraterrestriaL.

Tuyaptan fizik , kimya, biyolojisini aldim, bence gayet guzel bi kitap, hatali soruya ben daha rastlamadim . Piyasadaki bircok yayin evinden daha kaliteli oldugunu soyleyebilirim.

Matematik ygs elinizde var ise sayfa 43. 7. soru,ben çözemedim fakat birden çok kişiye sordum onlar da çözemedi.
    Soru: Bir bölme işleminde bölünen a,bölen b+2,bölüm b+1,kalan ise c dir. c'nin alabileceği değerler toplamı 6 olduğuna göre,a'nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?
    Bölünen:a
    bölen: b+2
    Bölüm: b+1
    kalan: c

Şimdi bir arkadaş yapmış ama bilemedim.
    quote:

kalan bölenden daima küçük olmak zorundadır. c'nin alabileceği değerler toplamı 6 ise bu değerler 0, 1, 2 ve 3'tür. c sadece bu değerleri alabiliyorsa, yani 4 değerini alamıyorsa bölen 4 olmalıdır. Bölen (yani b+2) 4 ise, bölüm (yani b+1) 3'tür. Bu durumda a'nın alabileceği değerler şunlardır:

a = 4*3 = 12
    a = 4*3+1 = 13
    a = 4*3+2 = 14
    a = 4*3+3 = 15

12+13+14+15=54

• mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

quote:

Tuyaptan fizik , kimya, biyolojisini aldim, bence gayet guzel bi kitap, hatali soruya ben daha rastlamadim . Piyasadaki bircok yayin evinden daha kaliteli oldugunu soyleyebilirim.

Matematik ygs elinizde var ise sayfa 43. 7. soru,ben çözemedim fakat birden çok kişiye sordum onlar da çözemedi.
    Soru: Bir bölme işleminde bölünen a,bölen b+2,bölüm b+1,kalan ise c dir. c'nin alabileceği değerler toplamı 6 olduğuna göre,a'nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?

quote:

kalan bölenden daima küçük olmak zorundadır. c'nin alabileceği değerler toplamı 6 ise bu değerler 0, 1, 2 ve 3'tür. c sadece bu değerleri alabiliyorsa, yani 4 değerini alamıyorsa bölen 4 olmalıdır. Bölen (yani b+2) 4 ise, bölüm (yani b+1) 3'tür. Bu durumda a'nın alabileceği değerler şunlardır:

a = 4*3 = 12
    a = 4*3+1 = 13
    a = 4*3+2 = 14
    a = 4*3+3 = 15

12+13+14+15=54

Evet arkadas dogru cozmus ,

C nin alabilecegi degerler toplamina 6 dedigine gore c =0 , c=1 , c=2 veya c=3 olacaktir ( 0+1+2+3=6)
    C'nin en buyuk degeri 3 olduguna gore bolen(b+2) 4 e esit olacak , yani b+2=4 , b=2 olur.

Bolunen=bolen x bolum +kalan olduguna gore verilenleri yerine yazarsak

a= (b+2).(b+1) +c

a=4 x 3 + 0 =12
    a=4 x 3 +1 =13
    a=4 x 3 +2 =14
    a=4 x 3 +3 = 15

A nin alacagi dgerler toplami = 12+13+14+15= 54

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben almadım ama bazı arkadaşlarım Tüyap'tan almışlar. Memnunlar şimdilik. Zorlayan sorular varmış ama kaliteli olduğunu gördüm.LYS edebiyat ve YGS mat.i inceledim bende.. Kırtasiyelerde falan göremedim yayını, bulduğumda bende bu iki kitabını almayı düşünüyorum.
  • takip
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ozan CK

quote:

quote:

a = 4*3 = 12
    a = 4*3+1 = 13
    a = 4*3+2 = 14
    a = 4*3+3 = 15

12+13+14+15=54

Evet arkadas dogru cozmus ,

C nin alabilecegi degerler toplamina 6 dedigine gore c =0 , c=1 , c=2 veya c=3 olacaktir ( 0+1+2+3=6)
    C'nin en buyuk degeri 3 olduguna gore bolen(b+2) 4 e esit olacak , yani b+2=4 , b=2 olur.

Bolunen=bolen x bolum +kalan olduguna gore verilenleri yerine yazarsak

a= (b+2).(b+1) +c

a=4 x 3 + 0 =12
    a=4 x 3 +1 =13
    a=4 x 3 +2 =14
    a=4 x 3 +3 = 15

A nin alacagi dgerler toplami = 12+13+14+15= 54

ODTÜ Yayıncılık Başarılar diler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunazobu -- 18 Aralık 2011; 14:05:06 >

• Yayınların kitabevlerinde ve kırtasiyelerde satışları başlamıştır.
    Ocak 2012 tarihinden itibaren yayınların satışları D&R, İnkilap, Remzi, Kitapsan, NT, Ada Kitabevlerinde satışları başlayacaktır.
    Başarılar dileriz....

Çözülemeyen veya hatalı olabileceğini düşündüğünüz sorular için lütfen bize ulaşın... bahadir@odtuyayincilik.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunazobu -- 18 Aralık 2011; 14:05:59 >
  • Arkasında "I ODTÜ" simgesi olan kitap
    Odtü derken ne yani kim yazmış odtü ile ne bağlantıları var acep?
  • Matematik hocama sordum odtü yayınlarını kesinlikle tavsiye etmiyor. Çünkü ODTÜ geliştirme vakfı hazırlıyor yani öğrenciler. Kendi egolarını tatmin etmek için.Bu yüzden her soru çeşidi olmayabilir ve oradan soru kaçırabilirsin dedi.
    Not: Odtünün geçen yıllardaki kitabı için bunu dedi bu sene basılan öncekilerin aynı mıdır farklı mıdır bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sautoy -- 18 Aralık 2011; 19:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: incizzers

Matematik hocama sordum odtü yayınlarını kesinlikle tavsiye etmiyor. Çünkü ODTÜ geliştirme vakfı hazırlıyor yani öğrenciler. Kendi egolarını tatmin etmek için.Bu yüzden her soru çeşidi olmayabilir ve oradan soru kaçırabilirsin dedi.
    Not: Odtünün geçen yıllardaki kitabı için bunu dedi bu sene basılan öncekilerin aynı mıdır farklı mıdır bilemem.

Senin hocan muhtemelen ODTÜ yü çok isteyip de gidemeyenlerden biridir :)
    ODTÜ Yayıncılık LYS ve YGS kitaplarını ilk defa Kasım 2011 Tarihinde yayınlamıştır.

ODTÜ Yayıncılık ODTÜ Geliştirme Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren bir firmadır.
    Tüm geliri ODTÜ Öğrencisi burs fonuna gitmekte olan bu kuruluşun yazar kadrosu Akademik düzeyde olduğu gibi dışardan eğitmenlerle de desteklenmiştir.
    Bu Projede her kesimden eğitimci bir araya gelerek çalışmıştır. (Dersane,Kolej,Lise ve Eğitim Fakültesi)
    Biz ODTÜ Yayıncılık olarak sizler için en iyiyi ve en faydalı olanı yapmış bulunmaktayız.
    Başarılarınız devamı dileriz..
    Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunazobu -- 18 Aralık 2011; 21:57:10 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.