Şimdi Ara

ODTU / ODTÜ EE SORU CEVAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam selamlar madem yks açıklandı ODTÜ ve ODTÜ EE hakkında istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz, panda ve nickolangelo hocam da destek atarsa sevinirim :)

@YaralıPanda

@nickolangelo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalian14 -- 19 Temmuz 2025; 13:56:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eem fizik çapı yapıp fizikten ilerleyenler eem stajlarını nasıl hallediyor? Research stajları sayılıyor mu eemde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTENFİKRET -- 19 Temmuz 2025; 14:31:27 >
  • ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

Research stajları sayılıyor. Sadece en az iki ee mühendisi bulunması gerekiyor, yaptığınız alan üzerinde bilgisi olan bir hoca gerekiyor (bu bayağı rahat okulda hocadan çok bir şey yok) ve en az 30 iş günü yapmak gerekiyor. Ben şu an Sabancı'da araştırma stajı yapıyorum mesela communication üzerine.

Fizikte zorunlu staj yok bildiğim. Ama onlar da yazın labda çalışıyor

• odtüden ee den mezun olan biri için yurt dışına gidip çalışmak ne kadar kolay?

odtü ee den mezun olan bir diyelimki savunma sanayide çalışmayı istemeyip özel sektörü istedi o zaman istanbula gitmek zorunda diyebilir miyiz

yeni mezun birine özel sektörde ve ss de kaç para veriyorlar

• Elektrik ozelindeki sorulariniza destek atarim ben de

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam sizin bölümde fizikle çap yapıp fizikten ilerleyenler var mıydı? Varsa nerelere gittiler?

Benim şahsi tanidigim hepsi donucem diyip donmedi valla. Benden 1 donem ustte tam dönen birisi vardi yakin zamanda o kadar. Sanirim belli bir noktadan sonra para tatli geliyor fizik doktorası yapasi gelmiyor insanin. Bizim donemde ve benim bir altımda kesin doner dedigimiz iki kisiden biri telekomcu oldu biri hardwareci isin sonunda.

Bahsettiğim cocuk yale da su an. Onun disinda benden 3 donem ustte calteche giden birisi vardi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ Soru-Cevap
    8 yıl önce açıldı
    Trakya Tıp Soru Cevap
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Hocam caltech giden kişinin profilini inceledim ama lisansda herhangi bir makale basmamış. Bu şekilde de gidilebiliyor mu böyle yerlere?

Su an isler daha zorlaştı ama hala 0 paper ve uzun/iyi yerlerde research deneyimleri ile placement alabiliyorsun, ama sansa olan isi daha da sansa birakmak oluyor

Kizin profil yoksa 3.99+epfl summer internship aslinda gayet guclu, referans duzgun yazildiysa papersizlik goze batmaz gidilen hoca takıntılı degilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 19 Temmuz 2025; 17:35:26 >
  • geldegdon kullanıcısına yanıt

Kolay baya, abet büyük avantaj amerika için. Birkaç yıl tecrube de iş yapar ama direkt mastera ya da akademik düşünüyorsan doktoraya giden de var. Tamamen 0 olup gitmek mümkündür yeni mezunken ama bence birkaç sene tecrübe daha mantikli.

Ss 100 civarı su an yaklaşık. Özel sektör şirkete göre değişir ama banka vs o ayardadir. Ankara'da ARGE yapan şirketler var illa ss şart değil ama ben İzmir'e falan pek sıcak bakmıyorum. Ankara İstanbul dışı mantıksız geliyor.

• Sizce ODTÜ EE gelmezse IE’ye gidip ortalama ile geçiş yapmayı denemek ne kadar mantıklı? Sıralamam 1-1.5k arası, ODTÜ EE istiyordum ama gelip gelmeyeceği belirsiz görünüyor.

• Aynısını yapan biriyim ama birinci sınıftaki farklı mat dersleri uyumlu mu, uyumlu değilse nasıl oluyor araştırmanızı öneririm. @nickolangelo hocam da makineden yaptı aynı işi. Bence mantıklı fakat bunu yapabilir misin, yapamazsan alternatif rota ne bol bol düşün. Kolay bir şey değil, yorucu bir seneydi benim için. Ama ilk sene her türlü ortalama kasmak önemli hani geçemesen bile ileride rahat edersin o yüzden geleceğe yatırım olur

Bir de 1200-1400 falan yaptıysan rahat gelir diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shalian14 -- 19 Temmuz 2025; 18:39:33 >
  • hocam, 2.sınıfta phys213 kalkacak diye duymuştum bir arkadaştan da doğru mudur, bir de müfredatla ilgili değişiklikler nedir?

• Vezirh5 V kullanıcısına yanıt

Yep öyle olması lazım. Ama o ayar bir ders gelecek gibi. Ya da seçmeliler genişletilecek.

Genel olarak logic signal prob gibi daha CS-CENG ayarı dersler öne çekiliyor, seçmeli sayısı artıyor. Zorunlu olması çok mantıklı olmayan dersler zorunlu olmaktan kalkıyor, seçmeli sayısı artıyor. Nickolangelo hocam geçenlerde bir konuda baya detaylı şekilde yazmıştı ama bu sene tercih günlerinde falan açıklanır diye düşünüyorum. Biz de hocalardan duyduğumuz kadarıyla genel bir plan olarak biliyoruz. Ama bence acayip olumlu değişiklikler, hatta keşke ben de bu programda okuyabilseydim diyorum şu an. Ceng(cs ve ceng farklı şeyler, ceng daha çok hardware işleriyle de alakalı ama türkiyede her şeye ceng deniyor) alanında çalışıyorum ve o alana yöneleceğim fakat motor dersi falan aldırıyorlar zorla saçma sapan işler.

• shalian14 kullanıcısına yanıt

EE ve IE'de 1 kalkülüs dersinin kodu farklı ama yatay geçişte saydıkları yazıyor EE müfrdatında, onun dışında farklılık olarak EE 101 yerine IE 102 var, o ders de hiçbir şeyi bağlamıyor diye gözüküyor, sorun oluşturmaz herhalde.

Sıralamam o civarlarda, umarım gelir.

• eeetercih E kullanıcısına yanıt

Aynen sayıyorlardı en son, hala sayıyorlardır muhtemelen. Calc 120 yerine 130 alıyor artık ee bu arada ama sayıldığını düşünüyorum, en kötü iedeyken 130 falan alırsın 120nin ++ hali falan o ders zaten.

IE102yi direkt intibakta saydılar bende ee101 yerine bu arada. Hala öyle mi bilmiyorum ama almama gerek bile kalmadı kalsaydı da sıkıntı olmazdı dediğin gibi.

• odtü ceng yazmak isteyen varsa kurtlar sofrasına beklerim. çok zor bölüm haberiniz olsun

Shalian hocam yazmış zaten ama odtü ee sitesinde de belirtiyor

ODTU / ODTÜ EE SORU CEVAP

fakat burada önemli şöyle bir şey var. eskiden ee224 (emt) için vazgeçilmez demirbaş olan vector calculus dersin başında veriliyordu math120'de anlatılmadığı için. Yeni programda math130'da bunlar anlatıldığı için yeni yapılacak emt-emw karışık derste bunlar anlatılmayacak. Zor değil ama kendiniz çalışmanız gerekir büyük ihtimal.

Bölüm giriş derslerini her türlü sayıyor ee bölümü. Ben me'den geçtim me110'u da saydı ee101 yerine çok farklı yapıları olmasına rağmen.

• Anladım hocam. Sizlerin yatay geçiş yaparken ortalamalarınız ne kadardı, mahsuru yoksa söyleyebilir misiniz?

Ayrıca bölümün araştırma imkanlarından insanlar genel olarak memnun mu? Bununla alakalı olarak bölümün web sitesinde STAR diye bir program olduğu görünüyor ama STAR'ın web sayfası bir süredir güncellenmemiş. Bu program hala devam ediyor mu?

Hocam benim geçerken ortalamam 4'tü. EE Star hakkında ben de aşırı bir şey duymadım ama bu research imkanlarından kısmıyor bence. Tübitak star bedava para dağıttığı için artık bölüm ona yükleniyor (ayrıca funfact star kısaltmasını elif uysal bulmuş odtü ee star'ı başlatırken) zaten o listeye bakarsanız ilan açanların büyük bir kısmı odtü ee hocaları. Ben de tübitak star ile şu an elif hocanın CNG labındayım mesela.

CNG communication labı tabii fakat bunun haricinde daha pek çok lab var. Ayrıca bence bir avantaj da bilkent'in imkanlarını da bizim de kullanabilmemiz. Umram'da bayağı odtü ee'li var mesela. Ya da system lab var me'ciler için adam odtü mezunu bilkent hocası ama öğrencileri %60-70 odtü me'den seçmiş bilkent yerine. Herkes elbet böyle değildir ama bilkent'te de çalışmak düşük bir ihtimal değil bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.