|
Odtü mü itü mü (3. sayfa)

-
-
Hocam işler değişir sen yaşam için diyorsan hak verebilirim ama ögrenciler için türkiyedeki en yaşanılası şehirlerden biri.Yani bilmiyorum ama ileride istanbulda yaşamak istemeyebilirim ama kesinlille ögrenciler icin guzel kent.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz sehir konusunda kararinizi vermişsiniz zaten. Mutlu olmanızı dilerim. -
Aslında ankarayi bilmiyorum gittim ama hic yasamadim.Zaten beni sehir etkiliyor en cok dedim ya odtu istanbulda olsa direk onu secerdim.
valla ikisi de mühendislik alanında harika üniversiteler, ben de bu sene bir senelik de olsa boğaziçi geleneğini tatmış biri olarak (okul içinde bölüm değiştirmek için tekrar gireceğim bu sene sınava) şunu söyleyebilirim ki geleneği baskın olan okullar her zaman öndedir benim için. bu alanda kuşkusuz odtü öne çıkar. bu demek değildir ki itünün geleneği yok, tabii ki var, özellikle bazı alanlarda baskın hem de (makina vs). ancak ekolleri biraz farklı iki üniversitenin. odtü türkiye'nin akademi pompasıdır, itü ise özellikle makina gibi teknik gereksinim gerektiren alanlarda özel sektörde ipi göğüsleyen üniversitelerde başı çekiyor bu ülkede. bu yüzden üniversitelerin kendi kültürünü iyi araştırmanı tavsiye ederim. bu biraz da sana bağlı aslında yine konu buraya geliyor. örneğin boğaziçinin sosyal ve idari alanlarının, bazı temel bilim bölümlerinin kültürü gerçekten hiçbir yerde bulamayacağın türden, hem sektördeki algısı, hem de verdiği eğitim olarak. ya da odtüye gelince gerçekten devlet üniversiteleri içinde çoğu bölümü kapsamak türkiye'nin en sağlam akademik eğitimin verildiği, bunun yanında sahada da iyi bir lider olarak yetiştiren yer olduğu konusunda kuşku yok. bu yüzden çoğu bölümde itüden daha iyi olduğunu düşünüyorum eğitim olarak. özellikle her mühendisin hayali (en azından bir zamanlar) olan aselsan, havelsan gibi önemli kurumlara girmek gerçekten diğer üniversitelere göre daha kolay burada. itü'ye gelirsek konum olarak özel sektörün mühendis ihtiyacını karşılayan bir okul. gerçekten harika staj fırsatları bulabileceğini düşünüyorum okul civarında. belki de itünün en büyük avantajlarından birisi de budur, konum. kültür (ekol değil), yüzde olarak çoğu bölümdeki eğitim seviyesi, dil eğitimi seviyesi (ciddi bir konu), kampüs hayatı ve öğrencilerin reaksiyonları konusunda odtünün gerisinde. fakat özel sektördeki iş imkanı açısından (en azından staj çeşitliliği diyelim, staj da bir nevi ilk iş sayılabilir) odtünün hayli önünde şehir yüzünden. burada tekrar tekrar şunu söylemeliyim, özel sektör mü, aselsan gibi kamuya yakın kurumlarda mı çalışmak istersin önemli olan bu. ben bir istanbullu olarak boğaziçi seçmeseydim ve ikisi arasında kalsaydım odtüyü seçerdim bu kadarını söyleyebilirim. ama kesinlikle burada yazan fikirleri okuyup da tamamen buna göre düşüncelerini şekillendirip karar verme, herkesin belli sebepleri var. örneğin benim gibi aile ile aran çok iyi değilse aynı şehirde okumak sıkıntı olabilir, ya da bütçe olarak zorlanmak istemiyorsan ankara daha iyi bir tercih olabilir gibi gibi uzar bu liste. ben kısaca kendi fikirlerimi aktarmaya çalıştım, okul konusunda da dediğim gibi kimsenin dediğini %100 uygulayarak kararını verme hocam. hayatta başarılar dilerim, zaten buraları kazanacak puanı yaptıysan her şekilde yolunu bulursun o konuda şüphen olmasın, sadece hayat kaliteni artıracak ve kendini iyi hissedecek olduğun yeri seç.quote:
Orijinalden alıntı: 11111numara
İmzamı atıyorum yazının altına cevaplar için teşekkürler üniversite kıyaslaması olarak ne düşünüyorsunuz.
edit: burada şunu da belirtmekte fayda var. odtüde okudun diye ankara'da tıkılıp kalacaksın diye bir kural yok. istanbul'a gelip de çalışabilirsin ama dediğim gibi stajını büyük ihtimalle ankara'da yapacağın için istanbul sahasından uzakta, yani 1-0 geride başlayacaksın. yoksa tabii ki istanbul'da da çalışabilirsin, sadece odtüye özel bir şey değil bu zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 29 Ocak 2020; 2:15:56 >
-
Deprem olacak herkes ölecek moruq. İstanbuldan gaçın
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Öncelikle uzun ve ayrıntılı yazdığın için tesekkur ederim hocam.Buraya bunlari sormamin amaci dah cok bilgi edinmek.Emin ol 100 cevap geldiyse 90ini zaten biliyordum.Bilecegimi de biliyordum ama o geri kalan 10 cevap icin yazdim buraya her bilgi degerlidir benim icin.Tabii ki sirf burada yazilanlarla bir yere varamam ama kafamda olusan yol haritasina sen ve degerlo diger yazarlar katkida bulundunuz size minnettarim.
Hocam sana önerim imkanın olursa sınavdan sonra git iki şehirde de 1'er hafta takıl. Üniversitelerine gir , dolaş , hocalarla konuş ya da öğrencilerle. Emin ol burada herkes fikrini kendisine göre yazıyor.Sakinlik seven adam Ankara daha iyi diyor , sosyal ortamları daha çok seven , kalabalığa alışık insan İstanbul diyor. Sen iki şehre de git ve hangisi sana yakınsa o okulu seç derim. -
kardeşim bu karşılaştırdığın 2 okul da eğitimleri ve iş hayatındaki prestijleri aynı sayılabilecek okullar. itü endüstri bitirsen de çok iyi iş bulursun odtü de.
bu sebeple bırak eğitim kalitesini diğer kriterler üzerinde yoğunlaş. sosyal hayat mesela, şehir tercihi vs. bunlarla karar ver çünkü 2 okulun iş dünyasındaki algısı farklı değil. -
250 senelik itü'yü nasıl olurda 50-60 senelik okullarla kıyaslarsınız anlamış değilim. İtü dünyanın ilk teknik üniversitelerindendir diğer tüm teknik okullar itünün kopyasıdır. Kültür konusunda 50-60 senelik okulların nasıl kültürü olabilir kültür denilince zaten akla İtü gelmelidir 250 yıllık kültürü var kimler gelip geçmiş ülkenin en iyi bilim insanları burada yetişmiş. Ülkedeki pek çok ilke imza atmış (mühendislikte) bir okuldur itü. Wikipedia'yi açıp bir itünün sayfasına bir de diğer istediğiniz herhangi bir üniversitenin sayfasına bakın farkı göreceksiniz mühendislik anlamında. Puan konusuna çok takılmamak lazım öğrencilerin eğilimleriyle her yıl puanlar yeniden hesaplanıyor ve ben bilinçsiz tercih yapıldığını düşünüyorum mühendislik konusunda ilk başta itü yazılmalıdır. Yabancı dil meselesi hikaye istersen sana İtü'de bu imkanı sağlar zaten ingilizce öğrenmek zor bir şey değil. Hiçbir devlet okulunda yeterli ingilizce öğretilmiyor Boğaziçi de buna dahil speaking sınavı bile yok hiçbirinde sadece bazı vakıflarda adam gibi ingilizce öğretiliyor (sabancı, koç, bilkent). Mühendislik konusunda her türlü İtü alır. Celal Şengör'ün İtü ile alakalı olan videolarını izleyin derim.
-
hangi şehiri seviyosan ona git yurt dışı içinse odtü daha önde
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-EA17A26B4250 senelik itü'yü nasıl olurda 50-60 senelik okullarla kıyaslarsınız anlamış değilim. İtü dünyanın ilk teknik üniversitelerindendir diğer tüm teknik okullar itünün kopyasıdır. Kültür konusunda 50-60 senelik okulların nasıl kültürü olabilir kültür denilince zaten akla İtü gelmelidir 250 yıllık kültürü var kimler gelip geçmiş ülkenin en iyi bilim insanları burada yetişmiş. Ülkedeki pek çok ilke imza atmış (mühendislikte) bir okuldur itü. Wikipedia'yi açıp bir itünün sayfasına bir de diğer istediğiniz herhangi bir üniversitenin sayfasına bakın farkı göreceksiniz mühendislik anlamında. Puan konusuna çok takılmamak lazım öğrencilerin eğilimleriyle her yıl puanlar yeniden hesaplanıyor ve ben bilinçsiz tercih yapıldığını düşünüyorum mühendislik konusunda ilk başta itü yazılmalıdır. Yabancı dil meselesi hikaye istersen sana İtü'de bu imkanı sağlar zaten ingilizce öğrenmek zor bir şey değil. Hiçbir devlet okulunda yeterli ingilizce öğretilmiyor Boğaziçi de buna dahil speaking sınavı bile yok hiçbirinde sadece bazı vakıflarda adam gibi ingilizce öğretiliyor (sabancı, koç, bilkent). Mühendislik konusunda her türlü İtü alır. Celal Şengör'ün İtü ile alakalı olan videolarını izleyin derim.
Kesin yaşanmıştır
-
Şehir dışındaki kategorilerde ODTÜ alır. ( bölümden bölüme değişebilir tabii ki ama genel olarak böyle)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bariz ODTÜ.
Yurtdışı bağlantıları, İngilizce eğitimi, akademisyen kadrosuyla ODTÜ tartışmasız.
İstanbulda yaşasam İtü,İstanbulda yaşamıyosam kesinlikle Odtü tercih ederdim.Odtü'nün klasman olarak İtü'nün üstünde olduğunu düşünüyorum.Yabancı dil eğitimi,marka değeri,kampüs ortamı gibi özellikleri daha iyi Odtünün.Eğer daha düşük puanlı bir üniversitedeyseniz bunlardan sonra yıldız tekniğe de geçişi deneyebilirsiniz.Ora da marka değeri olarak itüden biraz daha kötü olsa da yabancı dil eğitimi İtü gibi ve orta,eğitim kalitesi de İtü ile benzer ve iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eğitimde ve şehir olarak itü,dilde odtü
-
hahahhahah hayatında hiç istanbul'dan dışarı çıkmamış ergen beyanı
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanismhahahhahah hayatında hiç istanbul'dan dışarı çıkmamış ergen beyanı
Ankara ne zamandır istanbuldan güzel kral
İtalya ve Almanya'da bulundum. Şu an Erasmus yapıyorum ve senin gezdigin şehir kadar ülke gezmiş olacağım. ergen diyor bir de ezik. beni kendi vasat, avam cevrenle karşılaştırma tosunum
tabi ki hacettepe soruya bak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X