Şimdi Ara

Odtü mü itü mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kanka bunu nedense istanbulda yaşamayanlar söyler.Bayburt kadar diyorsun ama ankaranın sanki nüfus bütün topraklarına eşt dagilmis sanarsin amk.Ankarada da nüfus genelde birkaç yerde yoğunlaşmış.Ayrıca istanbulda is hayati nasildir bilmem ama 5 aydir istanbulda ogrenci olan biri olarak yasadigim en iyi sehir su ana dek belkide ben iyi yere denk geldim bilmiyorum tabi o kalabalik dedigin kisimlar her yer icin gecerli degil bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sınava hazırlanıyorum yani üniversitede değilim ama iki universiteden de arkadaşlarım var. İTÜ nün yabancı dil eğitiminde ODTÜ'den bayağı geride olduğunu biliyorum. Ayriyeten imkanlar bakımından da ODTÜ lu arkadaşlarım daha memnun. Ama endüstri mühendisliği için her türlü İstanbul'da okumanız daha avantajlı olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Ankara'nın hangi yanı güzel asıl Ankara köy köyyy
    Arkandayım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senseibaston S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam katiliyirum dediklerine ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitimi bilemem, mühendisliklerle alakam yok ama öğrenci, ortam şehir ve yurt dışı katkısına değinebilirim.

    ODTÜ öğrencisi kalitelidir, bir okul ve kültür olma bilinci vardır. Sırf ODTÜ'lüsün diye korunur kollanırsın bazen. Genel olarak sınav başarısı yüksek insanlardır, düşük puanlı bölümleri elbette ki var fakat genel itibariyle öğrenciler bu okul olma kültürünü benimsiyor ve kaliteli bir izlenim veriyor.

    Ortam içinse şöyle diyeyim: okula hakim olan bir kültür vardır, nereden gelirsen gel seni etkisi altına alır. Odtülülük diye bir kavram var, toplu bir yaşam alanında nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranır genel olarak odtülü. Fakat zaman zaman bu odtülü olma olayı fazla abartılıyor bence, odtü öğrencisi öyle yapar mı ya denilen çoğu şeyi de görebilirsin okulda. Siyasi olarak da sola bir eğilim vardır okul kültüründe genel olarak, öğrenciler çeşit çeşit ve çok farklı olsa da ben sosyalist bir okulda okuyorum hissi verir bazı şeyler. Koca bir afiş asılır mesela SSCB'nin kuruluş yıl dönümünde. Bu bir baskı unsuru değildir sanırım mühendisliklerde, fakat özellikle sosyal bilimlerde hocaların da bulundukları ekol gereği bu durum hissediliyor bence. Senin için mesele olacağını sanmıyorum. Böyle sosyolojik ve kültürel analizlerden sonra okulun her köşesinde kendi çapında takılıp, arkadaş grubunla oturup şarkılar söyleyip, geyik yapıp, konuşup eğlenirsin. Devrim'de biranı içersin, çarşıda takılırsın, sporunu yaparsın. Özgürlükçü bir yerdir yani, rahat davranırsın, evinde hissedersin. Kocaman bir şehir senin için kurulmuş gibidir fakat maalesef kapasitesi 15 bin falanken 30 bin insana ev sahipliği yapar :(

    ODTÜ tamamen ingilizce eğitim verir, hiç fena da vermez ingilizceyi, odtü'de hazırlık okumuş biri olarak söylüyorum bunu. Vizyon itibariyle itü ne kadar yurt dışına dönüktür bilmem, oradan biri yazsa daha iyi olur fakat ODTÜ gayet uluslararasıdır, ingilizce öğretir, bütün bir müfredatı ingilizcedir. Yani bu açıdan odtü türkiyede iyi durumda olan 3-4 tane okuldan biri. Tercih edilebilir bence. Bir de izlenimlerim itü'nün çok da iyi ingilizce öğretmediği yönünde odtü'ye kıyasla.

    Şehir meselesi son yıllarda savaş haline geldi, eskiden böyle bir kıyas söz konusu değildi çünkü İstanbul tartışmasız galibiydi. Fakat günümüzde İstanbul'un olumsuz koşulları ve Ankara'nın rahatlığıyla karşılaştırılabilir iki şehir halini aldı. İstanbul bir finans merkezi, bir üretim sahası, tarihten gelen bir liman ve iki imparatorluk başkenti. Herhalde çok gelişmiş olması şaşılacak bir şey değil, buna rağmen cumhuriyetle yaşıt Ankara artık İstanbul'a mı gitsem Ankara'ya mı sorusundaki diğer şehir halini aldı. İstanbul üstündür Ankara'dan iş, network ve fırsat anlamında, tartışmaya gerek yok bunu fakat Ankara da çok daha düzenlidir ve İstanbul kadar olmasa da sektörler ve fırsatlar barındırır içinde. Artık düşün sen karar ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 28 Ocak 2020; 20:59:37 >




  • Mühendislik ögrencisi olmamana rağmen tam olarak istediğim şekilde cevap verdiğin,uzun uzun yazıp anlattığın ve bilgilendirdiğin için teşekkür ederim dostum.Dediklerine katılıyorum bende benzer şeyler duyup hemen hemen bu şekilde düşünüyorum.Tekrar tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam.
  • Yurtdışı konusunda türkiyede en iyi üniversite net odtü dür.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu İTÜ vs ODTÜ değilde Ankara vs İstanbul olmuş resmen
  • SharinganıOlmayanAdam kullanıcısına yanıt
    Şehiri de karşılaştırın dedim ama olay bebe kavgasına dönmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her alanda açık ara ODTÜ. ODTÜ'ye sıralama yetmiyorsa İTÜ de fena değil.

    Bilkent de merkezi yerleştirme ile alıyor. İTÜ, Bilkent'e yaklaşabilir belki eğitim kalitesi yönünden ancak öğrenci kalitesi ve dil bakımından Bilkent fersah fersah üstündür yine.

    Şehir biraz bireysel tercihe kalıyor. Dolar milyarderi değilsem, ulaşımımı yat ve helikopterle sağlamıyorsam, Allah beni İstanbul'da yaşamaya mecbur etmesin. İlk depremde göçük altında ölmek de cabası...
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Bilkent aliyor ama tam burslu kapsaminda almiyor o yuzden gidemem.
    Bu arada abartmayin bu istanbul meselesini 5 aydir istanbulda yasiyorum 40 tlye herseye binilebiliniyor hemen hemen yani bu kadar dert bir durum degil istanbul gözde çok büyütülüyor bence.Ayrıca diger kesim de cok buyutuyor yok etkinlikler festivaller kaçına gidiyorsunuz allah askina

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul hakkında konuşacak olursam nazlı bir şehirdir. Derdi, çilesi bitmez. Ama fırsatları çoktur. Aslında çoğuna gitmezsin bile etkinliklerin ama var olduğunu bilmek sana güven verir. Tabii bu senin kişiliğine bağlı. Sosyal birisi değilsen inanılmaz içine kapanık yapabilir de istanbul. Gerçekten kendine özel ruhu olan ilçeleri var, mesela levent/maslak plaza ilçeleridir, beşiktaş/kadıköy gezmek için güzel yerkerdir, çeşit çeşit şey bulabilirsin. Türkiyede ilk açılacak bir hizmet genellikle istanbulda açılır ilk önce ve aradığın her şeyi istanbulda bulabilirsin. Ama şöyle bir durum var, standart öğrenci hayatı arıyorum dersen akara daha iyidir bence. Burada insanlar abartıyor biraz da dediğin gibi fırsat, etkinlik falan... Zaten mühendislik okuyacaksan hepsine katılacak fırsatın olmayacak bile. Deprem gündem olmaya başladı bu seneden itibaren, 99 yılından beri beklenen bir depremdi oysa ki. O konuda bir şey diyemeyeceğim, zira deprem değil bina öldürür. Sağlam bir binada oturursan bir şey olacağını sanmam. Karar senin, kişiliğine bağlı biraz şehir seçimi.




  • L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    İmzamı atıyorum yazının altına cevaplar için teşekkürler üniversite kıyaslaması olarak ne düşünüyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    Dedim ya kişisel tercih meselesi. Ben bir gün içinde şehrin 3 farklı noktasına gidebilmeyi, dışarı çıktığımda Türkçe konuşan insanlar görmeyi seviyorum. Tek bir semte tıkalı yaşamak, günde 2 saat yol yapmak bana zul geliyor.
  • 11111numara 1 kullanıcısına yanıt
    hocam valla çok zor tercih. ben düşündüm senin yerinde olsam napardim diye ben de kararsız kaldım. ben inanılmaz İstanbul karşıtı biriydim tercih zamanı. buradaki arkadaşlar gibi 20 milyon insanla yaşanmaz, trafiğini çekemem diyordum ama gelince öyle olmadığını anladım. bir kere İTÜ istambulun en iyi metro hattının üzerinde. taksim, Beyoğlu, Nişantaşı, levent, 4 levent, şişli Mecidiyeköy buralara trafiğe takılmadan rahatça geliyorsun. karşıya geçerken de halicte metrodan inip vapur yapabilirsin veye sisliden metrobüs. yine hiçbir trafik yok. kalabalık olması rahatsiz etmiyor beni. çok aşırı ikoni8k yerler dışında hiçbir mekanda yer bulamadığın da olmaz. ankarada bulunmadigim için doğru olmaz fakat Ankara'dan gelen arkadaşlarım da İstanbul'un ileride olduğunu söylüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Hocam tartismak gibi bir amacim yok ama toplu tasima kullanmayi iyi biliyorsaniz tek bir semte tikali kalmazsiniz hatta hicbir sehirdeki gibi kalmazsiniz.istanbulda her semt il gibi oldugu icin zaten surekili rahat rahat gezersin.mesela kadikoy vapuru besiktas arasi 25 dk falan uzar da kisalir da.Ne bileyim istanbulda yasamadan once yasam zor saniyordum tabi ki zor ama sanildigi kadat her yer kalabalik her yer turist diye bir sey yok.En cok turist fatih beyoglu civarlarinda var e zaten durup durup oralara gidecek halin yok turistik yerlere git kadikoyde besiktasta sariyerde gez bakalim.Tabii ki tercih olarak daha sessiz daha gurultusuz yerlerde yasamk isteyenler de olabilir saygi duyarim benim yimak istedigim sey istanbul fobisi ki genellikle ya koyden istanbula gidenlerde ya da istanbulda yasamayanlarda oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer mühendislik programlardan birini seçseydim kesinlikle İTÜ olurdu

    İstanbul bir başkadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Ocak 2020; 1:6:7 >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum hocam dediklerinize.Peki üni kiyaslama sansiniz var mi ya da bilginiz varsa aktarabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Öyle ama ituden cikanlar tam bir muhendis oluyor ama ben daha cok boun tarzi seviyorum yani cok yonlu daha az teknik ve daha cok yonetici vasifli bu tarz muhendsilik egitimi daha cok hosuma gidiyor.odtu de teknik oldugu icin acaba boun tarzi midir degil midir supheye dustum.Bildigim kadariyla itu alman odtu amerikan ekolune sahip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.