Şimdi Ara

ODTÜ - Matematik hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yorumlarınız nelerdir? Bitirdiğimizde imkanları nasıldır?
    Sizce Odtü-Matematik mi yoksa Anadolu Üni - EE, Ege - Bilg. Müh, Odtü-Gıda Müh. gibi mühendislikler mi tercih edilmeli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 22 Temmuz 2011; 1:47:03 >

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, Bir devin uyuduğu yerdir. Eğil de kulak ver bu mahşerî yığın Fenerbahçe kalbinin attığı yerdir. Bu korkunç,inleyen sesin altında, Gördüğün bu yürek,Migrosta Fenerbahçe uğruna,Zafer yolunda, Gönül verenlerin yattığı yerdir. Bu yürek,her zaman her yerde seninle, Rakibin seni yenerken bile. Darağacında olsa bile Son sözü,son nefesi FENERBAHÇEDİR. Düşün ki dökülen ter,nefes,betin Verdiği bu destek amansız çetin Bir harbin sonunda bütün Fenerlinin ASALET zevkini tattığı yerdir!
  • Yapay Zekanın Yanıtı

ODTÜ Matematik Bölümü: Bir Mükemmellik Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü, Türkiye'nin önde gelen matematik araştırma ve eğitim merkezlerinden biridir.

ODTÜ Matematik Bölümü Yorumları

Bölümün lisans ve lisansüstü programları, öğrenciler arasında yüksek bir saygınlığa sahiptir. Öğrenciler, ODTÜ Matematik mezunlarının güçlü matematiksel temellere, analitik düşünme becerilerine ve problem çözme yeteneklerine sahip olduğunu belirtirler.

ODTÜ Matematik Okunur mu?

ODTÜ Matematik Bölümü, zorlu bir akademik program sunmaktadır. Bununla birlikte, bölümün yetenekli öğretim kadrosu ve destekleyici öğrenme ortamı, öğrencilerin başarıya ulaşmalarına yardımcı olur.

ODTÜ Matematik Mezunları Nerede Çalışıyor?

ODTÜ Matematik mezunları, akademi, endüstri ve finans alanlarında çok çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptir. Mezunlar, araştırma matematikçisi, veri analisti, finansal modelci ve yazılım mühendisi gibi pozisyonlarda çalışmaktadırlar.

ODTÜ Matematik İş İmkanları

Matematik alanındaki artan teknolojik gelişmeler ve veri biliminin yaygınlaşması, ODTÜ Matematik mezunları için iş piyasasında yüksek bir talep yaratmıştır. Mezunlar, veri bilimi, makine öğrenimi ve yapay zeka gibi alanlardaki pozisyonlarda yüksek talep görmektedirler.

ODTÜ Matematik Bölümü Hakkında Ek Bilgiler

• Bölüm, lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır.
    • Öğretim kadrosu, alanlarında tanınmış akademisyenlerden oluşmaktadır.
    • Bölüm, araştırma projeleri ve uluslararası işbirlikleri ile aktif olarak yer almaktadır.

Eğer matematik alanında kariyer yapmayı ve Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden birinde eğitim almayı düşünüyorsanız, ODTÜ Matematik Bölümü sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • odtü gıda tutuyorsa direk git derim, gıda mühendisliği eğitiminde kaliteli bir bölüm. ege bilgisayar da gidebileceğin iyi bölümler arasında. odtü matematiğin puanının yüksek olmasının nedeni, odtü kampüsü ve özel ders ilanında odtü mezunundan matematik dersi verilir ibaresiyle öğrencilerin para kırma arzusu.

HACETTEPE UNIVERSITY
    DEPARTMENT OF ECONOMICS
  • Peki Odtü-Matematik mezunu birisi nerelere işe girer, sıkıntı çeker mi?

Gıda Mühendisliğinin pek bir işlevi kalmadı diye yorumlar okudum.. İş imkanı nedir Gıda Mühendisliği'nin ?
    Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın, Bu toprak, Bir devin uyuduğu yerdir. Eğil de kulak ver bu mahşerî yığın Fenerbahçe kalbinin attığı yerdir. Bu korkunç,inleyen sesin altında, Gördüğün bu yürek,Migrosta Fenerbahçe uğruna,Zafer yolunda, Gönül verenlerin yattığı yerdir. Bu yürek,her zaman her yerde seninle, Rakibin seni yenerken bile. Darağacında olsa bile Son sözü,son nefesi FENERBAHÇEDİR. Düşün ki dökülen ter,nefes,betin Verdiği bu destek amansız çetin Bir harbin sonunda bütün Fenerlinin ASALET zevkini tattığı yerdir!
  • Odtu sosyolojiye gidicem ben de buyuk ihtimalle..ayni kampuse gideriz gelirsen;) soruna gelecek olursak akademik kariyer yapabilirsin...dershane hocasi olursun.ozel ders verirsin...dershanede calisip ozel ders de verdin mi gayet iyi paralar kazanirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

We have been dreaming.But who can deny?
    It's the best way of living between the truth and the lies.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __JokeR__

Odtu sosyolojiye gidicem ben de buyuk ihtimalle..ayni kampuse gideriz gelirsen;) soruna gelecek olursak akademik kariyer yapabilirsin...dershane hocasi olursun.ozel ders verirsin...dershanede calisip ozel ders de verdin mi gayet iyi paralar kazanirsin..

evet arkadaşın dediği gibi bu şekilde para kazanma ihtimalin yüksek.

HACETTEPE UNIVERSITY
    DEPARTMENT OF ECONOMICS
  • Evet bir arkadaşım da orayı yazacak ve akademik kariyer düşünüyor.. Hocalık vs. dışındaki işlerde para yok mu peki? Mesela özel şirketlerde filan? Bir de birşey okudum "uygulamalı matematik alanında yetişenler" diye.. Okurken kendin mi seçiyorsun bunu ?
  • lisans eğitiminden sonra yüksek lisansta finans matematiği tarzı programlara yönelirsen her türlü iş bulursun.

HACETTEPE UNIVERSITY
    DEPARTMENT OF ECONOMICS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ODTÜ ise git, en kötü hazırlıkda ingilizce öğrenip bölüm değiştirirsin.

Orijinalden alıntı: ay dikey

lisans eğitiminden sonra yüksek lisansta finans matematiği tarzı programlara yönelirsen her türlü iş bulursun.

İşte bunu merak ediyordum.. Teşekkürler yorumların için.. Bakalım neler olacak..

@Rotflmao
    Girersem değiştirmem bölüm ya..
  • benim eniştem odtü matematiği bıraktı, sonra iktisat okudu. şu an bir şirkette yönetici pozisyonunda. matematiği bırakmasına rağmen lys ye hazırlanırken sorularımı cevapladığını bilirim. bu yüzden bence yaz. joker arkadaşım, odtü sosyoloji içimde hep bir ukte olarak kalacak, bari sen oku. bile bile gitmemenin cezası

HACETTEPE UNIVERSITY
    DEPARTMENT OF ECONOMICS
  • quote:

benim eniştem odtü matematiği bıraktı, sonra iktisat okudu. şu an bir şirkette yönetici pozisyonunda. matematiği bırakmasına rağmen lys ye hazırlanırken sorularımı cevapladığını bilirim. bu yüzden bence yaz. joker arkadaşım, odtü sosyoloji içimde hep bir ukte olarak kalacak, bari sen oku. bile bile gitmemenin cezası

Rahat rahat tutuyor zaten.. Arayıştayım, yazabilirim yani..

Şu an Gıda Müh.'de de baya yoğunlaşmış bulunmaktayım.. Benim MF4 derecem 23.874 ... Odtü - Gıda Müh. geçen sene 23.734'le kapatmış.. Şans var mı sizce?
  • quote:

benim eniştem odtü matematiği bıraktı, sonra iktisat okudu. şu an bir şirkette yönetici pozisyonunda. matematiği bırakmasına rağmen lys ye hazırlanırken sorularımı cevapladığını bilirim. bu yüzden bence yaz. joker arkadaşım, odtü sosyoloji içimde hep bir ukte olarak kalacak, bari sen oku. bile bile gitmemenin cezası

su an icin aklimda bi tek o var zaten insallah olacak bakalim..:)

We have been dreaming.But who can deny?
    It's the best way of living between the truth and the lies.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

Yorumlarınız nelerdir? Bitirdiğimizde iş imkanları nasıldır?
    Sizce Odtü-Matematik mi yoksa Anadolu Üni - EE, Ege - Bilg. Müh, Odtü-Gıda Müh. gibi mühendislikler mi tercih edilmeli ?

Ben de ODTUde okudum. Bence sorunun yanıtı tamamen senin ilgi alanına ve universite eğitimin boyunca ne yapacağına bağlı. ODTÜ matematiği sadece normal bir şekilde okuyup bitirirsen ve kendine başka birşey katmazsan, mezuniyet sonrası zorluk yaşayabilirsin. Ama ODTÜnün imkanlarını çok iyi değelendirip matematik eğitimini tamamlayacak birşeylerle kendini geliştirirsen önünde çok kapı açılır. Anadolu Unv. ve Ege Unv. gibi bölümlerin mühendisliklerine gelince... bu defa bölümler iyi, ama üniversitenin markaları en gözde markalar arasında değil. Bu durumda yine aynı şeye gelicem, mezuniyete kadar bir takım ders dışı işler projelerle deneyim kazanırsan iş hayatına başlarken şansın olur. ODTÜ Gıda mühendisliği ise... Gıda mühendisliği kimya mühendisliği ile biyoloji arasında bir yerlerde. Ya gıda fabrikalarında çalışırlar (ki buralarda iş imkanlarının çok geniş olmayacağını tahmin edersin) ya da başka mühendislik alanlarına veya akademik çalışmaya kayarlar. Yine böyle bir bölüme girdiğinde odtünün imkanlarını kullanman sana çok şey katar.

"İyi üniversitenin normal bir bölümü mü, yoksa normal bir üniversitenin iyi bir bölümü mü?" sorusunun yanıtı şöyle olur: eğer gerçekten çok istediğin, çok ilgi duyduğun, başarılı olacağından emin olduğun bir alan varsa, hangi üniversite olursa olsun o bölümü seç. Ama böyle bir alan yoksa, kararsızlıkların varsa, iyi bir üniversiteyi seç ve orada kendini bölümünle sınırlı kalmadan geliştir.

Son olarak, sevmeyeceğin bir alanı seçme. İnsanın sevmediği bir alanda başarılı olması bir hayaldir..

• quote:

Orijinalden alıntı: emresho

quote:

Orijinalden alıntı: Katre.

Yorumlarınız nelerdir? Bitirdiğimizde iş imkanları nasıldır?

Ben de ODTUde okudum. Bence sorunun yanıtı tamamen senin ilgi alanına ve universite eğitimin boyunca ne yapacağına bağlı. ODTÜ matematiği sadece normal bir şekilde okuyup bitirirsen ve kendine başka birşey katmazsan, mezuniyet sonrası zorluk yaşayabilirsin. Ama ODTÜnün imkanlarını çok iyi değelendirip matematik eğitimini tamamlayacak birşeylerle kendini geliştirirsen önünde çok kapı açılır. Anadolu Unv. ve Ege Unv. gibi bölümlerin mühendisliklerine gelince... bu defa bölümler iyi, ama üniversitenin markaları en gözde markalar arasında değil. Bu durumda yine aynı şeye gelicem, mezuniyete kadar bir takım ders dışı işler projelerle deneyim kazanırsan iş hayatına başlarken şansın olur. ODTÜ Gıda mühendisliği ise... Gıda mühendisliği kimya mühendisliği ile biyoloji arasında bir yerlerde. Ya gıda fabrikalarında çalışırlar (ki buralarda iş imkanlarının çok geniş olmayacağını tahmin edersin) ya da başka mühendislik alanlarına veya akademik çalışmaya kayarlar. Yine böyle bir bölüme girdiğinde odtünün imkanlarını kullanman sana çok şey katar.

"İyi üniversitenin normal bir bölümü mü, yoksa normal bir üniversitenin iyi bir bölümü mü?" sorusunun yanıtı şöyle olur: eğer gerçekten çok istediğin, çok ilgi duyduğun, başarılı olacağından emin olduğun bir alan varsa, hangi üniversite olursa olsun o bölümü seç. Ama böyle bir alan yoksa, kararsızlıkların varsa, iyi bir üniversiteyi seç ve orada kendini bölümünle sınırlı kalmadan geliştir.

Son olarak, sevmeyeceğin bir alanı seçme. İnsanın sevmediği bir alanda başarılı olması bir hayaldir..

Kararsızlıklarım hala var.. Şu an hemen hemen 3 bölüme inmiş durumda.. Elektrik-Elektronik (Gazi veya Dokuz Eylül'de) , Bilgisayar Müh. (Ankara/Ege/Dokuz Eylül/İYTE'de) ve Odtü-Matematik..
    Kararsızım evet o zaman dediğine göre Odtü-Matematiğe yönelmek lazım evet ama korkuyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 25 Temmuz 2011; 17:36:42 >

• Metematik gibi bir bölüm seçeceksen, öncelikle üniversitede biraz yorulmayı göze alacaksın. Örneğin, ilk sene epey bir kasıp, not ortalamanı çok yüksek tutup, bilgisayardan yan dal almaya kasabilirsin. Ya da ÇAP (çift anadal) gibi işlere girebilirsin. Onu yapamadıysan, başka alanlar açacaksın bi şekilde. ODTÜde böyle şeyler var. Ama dediğim gibi biraz yorulmayı göze alacaksın. Dümdüz girip dümdüz mezun olursan, öyle vasat bi ortalamayla, mezuniyet sonrası zorlanabilirsin.

Metematik gibi bir bölüm seçeceksen, öncelikle üniversitede biraz yorulmayı göze alacaksın. Örneğin, ilk sene epey bir kasıp, not ortalamanı çok yüksek tutup, bilgisayardan yan dal almaya kasabilirsin. Ya da ÇAP (çift anadal) gibi işlere girebilirsin. Onu yapamadıysan, başka alanlar açacaksın bi şekilde. ODTÜde böyle şeyler var. Ama dediğim gibi biraz yorulmayı göze alacaksın. Dümdüz girip dümdüz mezun olursan, öyle vasat bi ortalamayla, mezuniyet sonrası zorlanabilirsin.

Dediklerini biliyorum.. Zaten amacım o olur çok çalışıp not ortalaması, yan dal filan yani..
    Ama çekiniyorum yine de..
  • Korkacak birşey yok. Eğer matematik ve soyut konularda yetenekliysen yok. eğer akademik düşünüyorsan, akademide matematik bilgisine her zaman ihtiyaç vardır. Ama dediğim gibi matematiği uygulayacağın bir alana kayman şartıyla. işin diğer bir kısmı, odtüde edineceğin çevre, eğitim süresince sahip olacağın olanaklar filan.. bunlar da değerli. yanlış anlama odtülüyüm diye illa odtü empoze etmeye çalışmıyorum, odtüden başka da iyi üniversiteler var. dediğim sadece şu: eğer bölümünden ve ilgi alanından çok emin değilsen, iyi bir üniversitenin ilgini çeken, başarılı olabileceğin bir bölümünü seç ve o bölümdeyken yolunu çiz..

Korkacak birşey yok. Eğer matematik ve soyut konularda yetenekliysen yok. eğer akademik düşünüyorsan, akademide matematik bilgisine her zaman ihtiyaç vardır. Ama dediğim gibi matematiği uygulayacağın bir alana kayman şartıyla. işin diğer bir kısmı, odtüde edineceğin çevre, eğitim süresince sahip olacağın olanaklar filan.. bunlar da değerli. yanlış anlama odtülüyüm diye illa odtü empoze etmeye çalışmıyorum, odtüden başka da iyi üniversiteler var. dediğim sadece şu: eğer bölümünden ve ilgi alanından çok emin değilsen, iyi bir üniversitenin ilgini çeken, başarılı olabileceğin bir bölümünü seç ve o bölümdeyken yolunu çiz..

Kendimi yetenekli sayarım yani Makine gibi fiziği bol şeylere göre.. Yanlış anlamıyorum aksine abim de Odtü mezunu o ise istemiyor yazmamı Odtü'de Matematik , Gıda filan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre. -- 25 Temmuz 2011; 18:21:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.