Şimdi Ara

ODTÜ İstatistik & Kocaeli Elektrnk ve Haberleşme Müh ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki bölüm arasında kaldım sebepleriyle sizce ??

• evet arkadaşlar biliyorum herkesin terchilere az kaldı ama inanın rehberlkçiler bi b.k anlamıyorlar..
  • ikiside çok zor bölüm mühendis olmak istiyorsan onu yaz sırf puan için yazma derim bi yerleri ben.
  • üniversitenin adı hoş içi boş olsun diyorsan istatistik ama elohab iyi bir meslek kocaelide yüzüne bakılmıcak bir üniversite değil;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprklc

üniversitenin adı hoş içi boş olsun diyorsan istatistik ama elohab iyi bir meslek kocaelide yüzüne bakılmıcak bir üniversite değil;)

istatistiği küçümsemeyin bence.kendini geliştirene iş imkanları çok olan bi bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: atarlıyım

quote:

üniversitenin adı hoş içi boş olsun diyorsan istatistik ama elohab iyi bir meslek kocaelide yüzüne bakılmıcak bir üniversite değil;)

istatistiği küçümsemeyin bence.kendini geliştirene iş imkanları çok olan bi bölüm

evet bende öyle duydum.iş imkanı fazlaca ama işte ösym puanları düşük olunca insan ister istemez çekiniyor (bir ölçüt olmasada)
  • güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kaç tane istatistik mezunu tanıyorsun?Kaç tane ODTÜ İstatistik bitirmiş insan tanıyorsun?Kaç tane orda okuyan insan tanıyorsun?
    Ben bu sene çok istiyordum orayı.Olmadı.Öncelikle bu meslekte birinci koşul kendini geliştirmek kendini beğendirmekten geçiyor.Vaktiyle çok araştırdım.İnsanlarla konuştum.Hacettepe ve ODTÜ'de bu bölümde okuyan insanlar memnun ve buralardan mezun olanlarda çok memnun.ODTÜ mezunu bir tanıdığım şu an özel bir şirkette genel müdür yardımcısı.4 milyar maaşı var.Ve mezun olalı sadece 2 yıl oldu.Bu sadece bir örnek.İstanbul'da banka genel müdürlüğü yapan bir tanıdığımda var onun maaşını tam hatırlayamıyorum.O da ODTÜ mezunu.Ama o yeni mezun olmuş bir kişi değil.Kendini geliştirmiş yurtdışına çıkmış.

Bunlar sadece örnekler aynı örnekleri Kocaeli Üniversitesi içinde verebilirim.
    Her meslek kendini geliştirmeye bakar.Ben Ankara'da yaşıyorum o yüzden İstatistik derdim.Ama eğer senin için ikiside il dışıysa ben olsam mühendisliği seçerdim.Daha garanti bir meslek.

Umarım istediğin yeri kazanırsın.

• merhaba ben de gazi de istatistik okuyorum.valla ben zorlanıyor olmama rağmen bölümümü çok seviyorum.evet,söylenildiği kadar zordur bu bölüm.ben odtü'deki istatistik hocalarının ve dolayısıyla eğitimin iyi olmadığını duydum.istatistik için en iyi hacettepe sonra gazi derler bu işi bilenler.valla ben diyenlerin yalancısıyım.bu bölümü seçecksen deli gibi matematikle uğraşacaksın fene elveda de.iş imkanları fena değildir tabi öyle sap sap mezun olmamak kaydıyla...
  • anladım bana mühendislik yolu gibi gözüküyor ama aklım istatistikte odtü sonuçta . ya mezun olup hemen hemen aynı maaşı alacaksan sana rahat gelen hoşuna gidene yöneleceksin.

kocaeli bi tarafa odtü bi tarafa .. elehab bi tarafa istatistik bi tarafa çok kararsızım..
  • benimde 9eylülde istatistik okuyan arkadaşım var ayrıca mezun ve işsiz olan bir keç tanıdığım var bunlar bir ölçütmüdür hayır ama insan önce kendini bilicek eğer istatistik mezunun ne yaptıı hakkında bir fikri yoksa kişinin veya hayalindeki meslek o değilse odtüde istatistik okuyacağına kocaelide elohab okusun bana sorarsanız iş bulma konusunda elohab daha rahattır ama dediğim gibi bunlar puana göre tercih yapıcak kişiler için geçerli idealist insanlar için değil!!!
  • Bence elo hab. yaz cok daha iyi bölüm , ki zaten itüde odtüde falan yok ytüde var sonra kocaelide var heralde elo hab.
  • Kocaeli elohab yazın çok iyi diyenlere şaşıyorum. Sadece kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz burda. Kocaelide okuyorum. Ev arkadaşlarım da kocaeli elohabdalar. Şuan 3.sınıfa geçtiler. Bölüm inanılmaz derecede zor öncelikle. Kocaelideki tüm mühendisliklerden daha zordur. Araştırabilirsin de makine filan yalan yani bunun yanında. İkincisi millet haberleşmeci olmak için yazar burayı yani kimse ben elektronikçi olacağım diye elohab yazmaz. Ama kocaeliden mezun olunca % 90 elektronikçi olacaksın. Kendi profu bile diyor ki siz haberleşmeci değil elektronikçi olacaksanız diye. Arkadaşlarım 3.sınıfa geçti daha toplasan 2-3 tane haberleşme dersi aldılar. Genelde full elektronik üzerine dersler. Ayrıca haberleşme labları da sadece göstermelik var. 1-2 tane. Mesela YTÜ de öyle değil. Adamların kendi baz istasyonları bile var. Asıl haberleşmeciyi onlar yetiştiriyor. Kaldı ki dediğim gibi kendi profları bile siz haberleşmeci değil elektronikçi olacaksanız dediğine göre anlayın siz.

O kadar çile çekiyorsun gerçekten aşırı zor bölüm fakat haberleşmeci olman çok çok zor. Arkadaşlarım elektrik - elektronik okusaydım keşke diyorlar.

Söylediğim kocaeli elohab için. Tamam meslek olarak çok güzel ama inanın kocaelide değil. YTÜ'de güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Kocaeli elohab yazın çok iyi diyenlere şaşıyorum. Sadece kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsunuz burda. Kocaelide okuyorum. Ev arkadaşlarım da kocaeli elohabdalar. Şuan 3.sınıfa geçtiler. Bölüm inanılmaz derecede zor öncelikle. Kocaelideki tüm mühendisliklerden daha zordur. Araştırabilirsin de makine filan yalan yani bunun yanında. İkincisi millet haberleşmeci olmak için yazar burayı yani kimse ben elektronikçi olacağım diye elohab yazmaz. Ama kocaeliden mezun olunca % 90 elektronikçi olacaksın. Kendi profu bile diyor ki siz haberleşmeci değil elektronikçi olacaksanız diye. Arkadaşlarım 3.sınıfa geçti daha toplasan 2-3 tane haberleşme dersi aldılar. Genelde full elektronik üzerine dersler. Ayrıca haberleşme labları da sadece göstermelik var. 1-2 tane. Mesela YTÜ de öyle değil. Adamların kendi baz istasyonları bile var. Asıl haberleşmeciyi onlar yetiştiriyor. Kaldı ki dediğim gibi kendi profları bile siz haberleşmeci değil elektronikçi olacaksanız dediğine göre anlayın siz.

O kadar çile çekiyorsun gerçekten aşırı zor bölüm fakat haberleşmeci olman çok çok zor. Arkadaşlarım elektrik - elektronik okusaydım keşke diyorlar.

Söylediğim kocaeli elohab için. Tamam meslek olarak çok güzel ama inanın kocaelide değil. YTÜ'de güzel.

hocam kafamı çok karıştırdın bende haberleşmeci olmak için yazıcaktım bu bölümü. koaceli içinde hocaları iyi eğitimi iyi diyorlardı teorik olarak iyi yetişriyorlarmış ama dediğin gibi elektrnk ise sadece giderim ank. üni.de elektrnk okurum yani..

• İstatistik mezunlarıyla baya konuşmuştum. ODTÜ olmuyosa yazma hiç demişti kaç kişi. ODTÜ tutuyosa okumaya değer gibi geliyo. Bana gelse yazardım heralde bi tercihime.
  • kafa oldu yine bi milyon ya istatistiği elemiştim ama elohab. da böyle yorumu duyunca şu anda panik havasındayım. yani o kadar okulda okurken zorlanacağım ama bir elektrnk müh gibi olacağım nasıl iş bu BİLENLER BİR YORUM YAZSINLAR LÜTFEN
  • Sırf ODTÜ diye İstatistik yazacağına daha çok alternatif düşün derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mé®t

Sırf ODTÜ diye İstatistik yazacağına daha çok alternatif düşün derim ben.

Gidip istatiği gördünüz mü meraktan soruyorum.
  • Bende İstatistik düşünüyorum ama iş imkanları bazıları geniş bazıları dar diyo kararsızım bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.