Şimdi Ara

Odtü İnşaat ve İnşaat mühendisliği üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar beni bilenler bilir forumda uzun süre takılmıştım. Yaklaşık 10 sene önce sınava girdiğimde tıp fakülteleri ve hacettepe bilgisayar arasında kalarak bu bölümü yazmıştım. Yıllar geçtikçe malesef bölümün değeri düştü.

Bu sektörde iyi bir üniversiteden mezunsanız ve yüksek lisansınız varsa yurt dışında iyi maaşlarla çalışabilirsiniz. Çalışılan ülkeler genellikle eski sovyet ülkeleri, orta doğu ülkeleri ve afrika. Genel şartlardan bahsedecek olursak; +5 sene tecrübeliler yaklaşık 3-4 bin dolar, +10 5-6 bin dolar, +15 7-8 bin dolar civarında.

Ben şu an yurt içinde çalışmama rağmen afrika ziyaretlerinde bulunuyorum ve orada bulunduğum sürece dolar olarak kazanıyorum.

Yurt dışı kampları sanıldığı gibi kötü değil, odaların hepsinde klima ve buzdolabı olmakla birlikte şeflerde tv, mutfak, netflix, bireysel internet, oturma grubu gibi klasik evde olması gereken her şey var. Kira, yakıt, yemek vs. gibi giderleriniz olmadığı için birikim yapmak yurt içine göre daha kolay.

Afirka'dan bir kaç tane foto paylaşıyorum sorularınız olursa konuya yazabilirisiniz

Not: Lütfen özel mesaj atmayın, konuya yazınız

Odtü İnşaat ve İnşaat mühendisliği üzerine

• Ama bana forum donanimhaber diye bir sitede dicle bilgisayarin odtu insaattan daha mantıklı bir tercih oldugunu soylemislerdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • romario11111 R kullanıcısına yanıt
    Hocam günde kaç saat çalışıyorsunuz, mesai saatleri kaçla kaç arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nepomniachtchi -- 25 Haziran 2023; 10:58:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam. Sıralamam tahmini olarak 50-70 bin arası bir şey gelicek. Bilgisayar mühendisliğini çok düşünüyordum ama o kadar masa başında çalışmanın bana uygun olmadığını düşündüğüm için inşaat yazmayı düşündüm. Ama çevrem çok üsteliyor bilgisayar yazmam konusunda. İnşaat düşüşte olduğu için. Mimarlıkla da çap yapabilirim diye düşündüm. Sizin görüşleriniz nelerdir? Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Mesai saatleri yurt dışında yurt içine göre daha fazla ancak yolda zaman harcama derdi olmadığı için kısa sürede işe veya eve ulaşabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 25 Haziran 2023; 21:2:22 >
  • Kolay gelsin ağabey, İtü inşaattan bu ay mezun oldum. Hollanda, Almanya veya Romanya'da çalışma fırsatım olabilir. Bu ülkelerdeki inşaat sektörü hakkında bilgin var mı? Ayrıca ulaştırma mühendisliği veya yapı mühendisliği alanlarından ilerlemek istiyorum. Avrupa'da bu alanlarda çalışma ile ilgili fikirlerini merak ediyorum.

Bu ülkeler arasından gitme fırsatınız olursa Almanya'yı tavsiye ederim. Hollanda bildiğim kadarıyla çalışma şartları daha esnek bir ülke. Romanya diğerlerine göre daha geride diye biliyorum.

Ulaştırma mühendisliği güzel bir alan, yurt dışında da rahatlıkla iş bulabilirsin.

• Merhaba abi bir sorum daha olucaktı. Sınav sonuçları da açıklanmadan malum meslek düşünüp duruyoruz. Ülkemiz de deprem bölgesi olduğu için ben ilerleyen yıllarda depremden görülen hasarları en aza indirmek için çalışmalar yapmak istediğime karar verdim. Bunun için inşaat mühendisliği uygun mudur? Uygunsa nasıl bir kariyer planlaması yapmalıyım biraz fikir verir misin

Bu büyük projelere her isteyen girebiliyor mu ki? Öyle bi anlatıyorlar ki bende bıraktıkları izlenim şu oldu: ev yapmak artık çok zor oldu o yüzden o alanda elemana ihtiyaç yok siz en iyisi yol köprü baraj viyadük projelerine girmeye çalışın.

Bi başka videoda da (özel bi üniversitenin tanıtım videosunda) inşaat mühendisleri çok iyi proje yöneticisi olur, çok iyi müdür yönetici vs olur bu alanda da ilerleyebilirsiniz deniyor. Bu ne kadar gerçekçi sizce? Yani bunlar çok niş alanlarmış gibi geliyor bana yol köprü baraj gibi şeylere herkesi alıyorlar mı? Ya da her isteyen biraz çabalada yönetici olabiliyor mu ki inşaat dışında alakasız bi alanda?

• 10 yıllık bir mimar olarak ;

mimarlık ve inşaat mühendisliğini önermiyorum. hele de odtü inşaat kazanabilecek bir puan yaptıysanız gidin yazılım mühendisliği okuyun. bir zamanların star meslekleri olan mimarlık ve inşaat bitik durumda. başlığı açan arkadaş şanslı azınlıktan ki yurtdışına çıkabilmiş. bu mesleklerdekilerin çoğu günümüzde zar zor iş buluyor. bulan da asgari ücretten hallice bi maaşa. tecrübeniz artınca maaşınız tecrübeniz kadar artmıyor. yoğun iş temposu ve inşaat sektörünün ortamlarından bahsetmiyorum bile.

ben 26 bin sıralama ile mimarlığa girmiştim 2008'de. şimdiki aklım olsa o zaman puanım yeten bilkent bilgisayarı seçerdim. puanım yetmiyor olsaydı bile yine başka bir üniversitede bilgisayar/yazılım seçerdim.

Hocam siz kendi zamanınıza göre yorum yapıyorsunuz artık odtü inşaata girilen puanla bilgisayar mühendisliği seçtiğinizde ancak sakarya üniversitesi muğla sıtkı koçman üniversitesi gibi üniversiteler tutuyor. Buralarda bilgisayar okunacağına ilgi varsa ODTÜ gibi bir yerde inşaat/petrol/mimarlık okumak çok daha mantıklı bence.

ben dediginize katilmiyorum. yazilimda kotu bi universitede iyi bi ogrenciyseniz bile onunuz acik olabiliyor. mesela kuzenim 30 yasinda, elazig yazilimdan mezun. su an tr'de aylik 50-60k arasi bir maasa calisiyor. turkiye'de bu rakamlara maasli calisan 40 yas alti mimar, insaat muhendisi yok. 50-60 yasinda olup cok cok iyi bir firmada uzun sure calisarak maasini o noktaya getirmis olan bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida insan var ancak. ama universitesi ne olursa olsun yazilim ve bilgisayar muhendisligi mezunlari eger kendini iyi gelistirmisse iyi kazaniyor. cevremde bunun cok ornegi var.

petrol muhendisligi konusunda ise fikrim yok. o meslek hakkinda yorum yapamam.

Hocam ben iyi bir üniversiteye giden (okuduğu bölümü meslek edinmeyecek olsa bile) kişinin o üniversitenin kültürüne sosyal çevresine sahip olması açısından yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu dediklerim daha çok etrafından gazı alıp da yazılım yazan kişiler için geçerli geçmişten beri bu bölüme ilgisi olan zaten benim dediğimi takmaz ama 5 6 sene önce tıp oku da doktor ol furyası nasılsa artık yazılım da öyle oldu bence o yüzden sektörde aşırı bir dolma yaşanacak gibi geliyor 10 15 seneye.

Bu arada hukuk kazanmışsınızdır umarım Odtü İnşaat ve İnşaat mühendisliği üzerine 

• hocam yazilim sektoru logaritmik buyuyen bi sektor. ben 20 seneye kadar diger sektorler gibi dolacagini dusunmuyorum ama tabi bilinmez. yine de onu acik gibi geliyor. tabi herkesin kendi hayati, kendi ilgi alanlari ve kendi karari. bana sorarsaniz mimarlik bitik derim.

evet hocam ankara hukuktayim. son senem kaldi.

Türkiyede mühendislik okuyan kişilerin herhalde bi %50si yazılıma kaymak istiyordur hal böyleyken büyümenin iş gücünün altında kalacağını düşünüyorum ama zaman gösterecek tabii.

Sevindim hocam umarım aradığınızı bulursunuz.

Hocam sizi 2020'den hatırlıyorum, Ankara Hukuk'a girmiştiniz sanırsam. N'apıyorsunuz nasılsınız :)

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.