Arkadaşlar beni bilenler bilir forumda uzun süre takılmıştım. Yaklaşık 10 sene önce sınava girdiğimde tıp fakülteleri ve hacettepe bilgisayar arasında kalarak bu bölümü yazmıştım. Yıllar geçtikçe malesef bölümün değeri düştü. Bu sektörde iyi bir üniversiteden mezunsanız ve yüksek lisansınız varsa yurt dışında iyi maaşlarla çalışabilirsiniz. Çalışılan ülkeler genellikle eski sovyet ülkeleri, orta doğu ülkeleri ve afrika. Genel şartlardan bahsedecek olursak; +5 sene tecrübeliler yaklaşık 3-4 bin dolar, +10 5-6 bin dolar, +15 7-8 bin dolar civarında. Ben şu an yurt içinde çalışmama rağmen afrika ziyaretlerinde bulunuyorum ve orada bulunduğum sürece dolar olarak kazanıyorum. Yurt dışı kampları sanıldığı gibi kötü değil, odaların hepsinde klima ve buzdolabı olmakla birlikte şeflerde tv, mutfak, netflix, bireysel internet, oturma grubu gibi klasik evde olması gereken her şey var. Kira, yakıt, yemek vs. gibi giderleriniz olmadığı için birikim yapmak yurt içine göre daha kolay. Afirka'dan bir kaç tane foto paylaşıyorum sorularınız olursa konuya yazabilirisiniz Not: Lütfen özel mesaj atmayın, konuya yazınız ![]() |