Şimdi Ara

ODTÜ İKTİSAT SIRALAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, biliyorsunuz iibf çok ciddi ivmelendi son yıllarda bu yıl da bu eğilimi sürdürür mü sizce? Kontenjan etkisi olsun bu sıralamada bulunan sayısalcılar olsun yorumlayıp tartışalım.

• Geçen sene 5k ile kapatmıştı sanırım bu sene çok rahat 3k civarlarına çeker

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam peki bu nereye kadar gidecek bir yerde duraklaması gerekmiyor mu artık
  • en iyi ihtimalle 3.5k olur
  • ++
  • 3.5 - 4k aralığında kapatacağını düşünüyorum. Elbette dediğiniz gibi bir doygunluk noktası olması lazım fakat bilinçsizce, ders programına, hocalarına bakmadan sadece yurt dışına çıkış kolay diye düşünelerek yazıldığını için öne çekmeye devam edecektir.
  • odtu iktisat iibf'ler icinde en zor bolum belki de.asiri matematik agirlikli bir programi var.tercih ederken iyi dusunulmeli.ben de odtu iktisati dusunmustum.ama cidden muhendisler kadar matematik goruyorlar ve bu durum benim acimdan ve pek cok kisi acisindan iyi degil.hem bogazici etiketi,hem daha rahat olmasi,hem istanbulun staj olanaklari nedeniyle boun ut'de karar kildim.

su tweete bakmanizi tavsiye ederim.iibf'de gercekten gereksiz derecede matematikle bogusmaktansa staj yapmak,dil ogrenmek,network,cesitli programlar daha mantikli geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 28 Temmuz 2020; 14:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, çoğu kişi bunu bilmeden zaten aynı işi yapıyorlar diye işletmeyle vs. karıştırabiliyorlar. Ekonomi cidden matematiğin inanılmaz kullanıldığı fakat sözel bölümleri de içinde barındıran güzel bir kesişim kümesidir. Cidden matematiğe ilgisi olanlar giderse yine de staj vs. bulabilirler. Tamamen kişilik özelliklerine göre seçilmeli fakat malum ülkede herkes ceo olma peşinde olduğunu için bakılmıyor çeşitli etmenlere.
  • sizin siralamaniz nasil hocam? ben boun ut veya itu econa bakacagim.bizim okulda.odtu kimya ogretmenligi mezunu hoca vardi.odtu ee birakmisti matematik yuzunden.odtu'de agir bir sekilde matematik gormek.cogu ea icin zor hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

sizin siralamaniz nasil hocam? ben boun ut veya itu econa bakacagim.bizim okulda.odtu kimya ogretmenligi mezunu hoca vardi.odtu ee birakmisti matematik yuzunden.odtu'de agir bir sekilde matematik gormek.cogu ea icin zor hocam.
    Benim 5.5k geldi hocam sıralamam, odtü iktisadı hedeflemiştim ama gelmeyecek büyük ihtimal. Alternatiflerimi belirlemeye çalışıyorum şu anda. Dediğiniz gibi matematiğe büyük ilgi duymak lazım, sevmek ve yorulmamak lazım. Umarım hak eden insanlar girer her bölüme.
  • mesela.boun ve itu'nun programi boyle degil.

eski odtu isletme ogrencisi birisi forumdan

"Odtu iktisat.programini hazirlarken biz bunlari matematikci yapalim iktisata bir ara kendileri bakarlar demisler" demisti.cok hakli bence.iibf okuyan birisinin onceligi deli gibi matematik ogrenmek olmamali

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz tercih meselesi ki genelde akademik kariyer düşünenler için daha uygun diyor çoğu mezun. Aynı zamanda endüstri ve bilgisayar mühendisliğiyle ve matematik bölümüyle olan çap, yandal imkanlarından dolayı da bir çok sayısalcı giriyor bölüme. ODTÜ tanıtım bürodan olan birisi bölümün neredeyse yarısının sayısal çıkışlı olduğunu söylemişti. Dediğiniz gibi eğer daha çok sosyal olup staj yapmak isterseniz, çevrenizi genişletmek isterseniz işletme, ui gibi bölümler daha uygun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.