Şimdi Ara

ODTÜ İktisat mı Dokuz Eylül Hukuk mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tercih döneminin başlamasına az bir zaman kala Marmara Hukuk ve Istanbul Hukuk(İ.Ö.) eleyerek bu iki seçenek arasında kaldık. Oncelikli olarak bu meslekleri bir kiz yapacak ve değerlendirmeyi ona göre yapmalıyız. Ikincisi ise İzmirde yaşıyor. Bizim gözümüzden bu iki okulun arti ve eksilerini yazacagim. Sizden istediğim ise ileriye dönük olarak mesleki ilerleme, rahat calisma ortamı ve maaş olarak hangisinin daha iyi olacağı konusunda yardımcı olmanız.

DEU HUKUK:
    Izmirde olmasi
    Saygın olmasi
    Ingilizceyi kurslarla halledebilecek olmasi
    Türkiyenin en köklü üçüncü hukuku olmasi
    Izmirde oldugu için az masrafli olmasi

ODTÜ Iktisat:
    Dünyaca taninan nadir okullardan biri
    Süper bir eğitim
    Cok iyi ıngilizce
    Elit ve zeki arkadas cevresi
    Odtunun kampusü
    Ankaraninda izmir kadar ucuz olmasi
    Marka değeri
    Yuksek kadrolara eleman yetistirmesi

Sizce bir bayan icin hangisi daha mantikli olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

• Odtü İşletme 2.sınıf öğrencisi olarak İktisat bölümünden ders alma fırsatım oldu ortak derslerimiz oldu cidden kaliteli bi ekibe sahip iktisat bölümü ve hocaları dediğin gibi İngilizceyle hiçbir problemin kalmaz + seçmeli olarak İspanyolca dan tut Japoncaya kadar istediğin 2.yabancı dili öğrenme fırsatı sunar ve tabiki Odtü kampüsü bunları Odtüllü olduğum için söylemiyorum fakat zamanında bende o ikileme düşüp seçmiştim burayı ve dönüp baktığımda bi pişmanlığım yok 2 farklı bölüm 2 farklı gelecek iyi düşün derim.
  • Peki bir bayan için zor bir meslek midir ve mezun olduğun zaman odtu mezunu isletme-iktisatçılar genel olarak nerelerde çalışırlar? Stajlar nerelerde olur? Maaslar ne kadardan başla? Bölümde ki kiz ve erkek orani nasıldır? Daha cok kızlara yönelik bir meslek midir yoksa cinsiyet ayrımı cok hissedilmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Man -- 6 Temmuz 2014; 17:03:48 >
  • Her işin belli bir zorluğu var tabiki ama bu senin işini severek yapmana vei lgi alanına göre değişiklik gösterir bay yada bayan için şöyle ayrı zorlukları var diye ayrım yapamam.Teknik üniversite olmasına rağmen bölümdeki kız erkek dağılım %60 kız %40 erkek biçiminde olduğunu söyleyebilirim. Nerede çalışacağın dediğim gibi senin ilgi alanına bağlı. İktisat ve işletme çok geniş alanlar öğrenciler 2.sınıftan itibaren kendine bir ilgi alanı belirleyip secmeli derslerini onun üzerine alıp kendilerini geliştiriyolar[Marketing-Finance v.b] özellikle +dil bilmen İngilizce dışında sana çok katkı sağlayacaktır.Staj zorunluluğu olmayan bir bölüm fakat çoğu ögrenci yapıyor coca cola-p.g-shell-google tarzı yerlerde yapan arkadaşlarım oldu bu tamamen sana ve kendini geliştirip peşinden koşmana kalmış maaşlar dediğim gibi değişiklik gösterir kişiden kişiye abd yüksek lisansı olup orda kalıp iyi paralarla başlayan arkadaşlarımda var burda 1.5,2k ile başlayan arkadaşlarımda var senin kendini geliştirmen işini sevmene bağlı dediğim gibi biraz mezunlar genelde iyi yerlerde çalışıyor örnek vericek olursak şuanki yapı kredi ceosu Faik Açıkalın yada İş bankası genel müdürü Ersin Özince Odtü işletme mezunu dediğim gibi üniversite hayatını dolu geçirip kendini geliştirebilirsen iyi bir bölüm ki Odtü sana bunu verir.İktisat-İşletme için yurdumuzdaki insanlarda işletme-iktisat ekmek vermez yok para kazandırmaz yargısını silebilirisn aklından bu sana kalmış birşey yok ben uğraşamam böyle şeylerle dersen 9 eylül Hukuğa gidip normal bi avukatta olabilirsin ama kendiinde girişimcilik yeteneği atılımcılık risk alma gibi özellikleri görüyorsan Odtü İktisat senin için daha iyi bir seçim olur not olarak:Odtünün iktisat eğitimi genellikle finans üzerine daha fazla yoğunlaşır mezunlarına bakarsan çoğu finans alanında uzmanlaşıp yönelmişlerdir

• Hukuk secmediginiz icin hicbir zaman pisman olmadınız ve odtu sectiginiz icin mutlusunuz anladığım kadariyla. Yani deu hukuk yerine odtü iktisati gönül rahatlığı ile tavsiye edersiniz değil mi?

• Başta her tm öğrencisi için en yüksek hedef nedir Hukuktur olayıyla çalışmaya başlamıştım sonradan tercih zamanı asıl ilgimin bu alan olduğunu farkettim eğer ekonomiye,ekonomist olmaya ilgin varsa kesinlikle tavsiye ederim kendini geliştirdiğin taktirde önünün açık olduğunu içtenlikle söyleyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oguzhantrt kullanıcısına yanıt
    ODTÜ iktisat yazmak istiyorum ben de. Bildiğim kadarıyla matematik ağırlıklı bi bölüm. Peki matematikle çift anadal yapabiliyo muyuz?
  • İşletmeye göre evet daha matematik ağırlıklı bir bölüm mühendislik okusaydın matematikle çift anadal yapabileceğini söylerdim fakat iktisatla matematiğin ortak dersleri sadece beli dersler var calculus gibi çok yok yani ortak dersi cok olan bir bölümle çift anadal yapman mesela işletme yada sosyoloji senin işini kolaylaştırır matematikle çift anadalı genelde eem yada makinacılar yapıyor.
  • oguzhantrt kullanıcısına yanıt
    Himm pekii teşekkür ederim :)
  • ODTÜ işletmedeki arkadaş oldukça güzel şeyler söylemiş ancak son sınıf bir iktisat öğrencisi olarak bazı eklemeler yapmakta yarar var. Öncelikli olarak İktisat bölümden matematik çift anadalı yapan arkadaşlar var ama yandal yapanların sayısı tabiki daha fazla. Belirtmekte yarar var ki ODTÜ İktisat bölümü bir çok mühendislikle neredeyse aynı matematik derslerini alır ne eksik ne fazla. Mühendislerde genel olarak differential equeations, must course olarak geçer iktisatta ise seçmelidir. Yani ciddi bir fark yok. Ayrıca çift anadal yapmak da öyle her baba yiğidin harcı değil onu da söyleyeyim. Çift anadal yapanlar genelde min 1 yıl uzatırlar. Dokuz Eylül Hukuk fakültesi ile ODTÜ İktisat'ın yanya gelmesine açıkçası üzüldüm. Ne ara puanlar bu kadar düştü bilmiyorum gerçekten. Türkiye'de inanılmaz bir hukk fakültesi patlması var ve bu mezunların sonunda ne yapacağı da meçhul. Burda amacım herhangi bir bölümü ya da okulu kötülemek değil elbet ama benim dönemimde ODTÜ İktisat'a giren hemen hemen her öğrenci Ankara Hukuk'a da girebilecek puana sahipti. Son olarak şunu belirteyim önemli olan ne okumak ve gelecekte ne iş yapmak istediğim. İktisat ve Hukuk tamamen olmasa da büyük ölçüde birbirinden bağımsız iki alan. Elbette İktisat'ın iş sahası Hukuk'tan daha geniş. Kampüs ve okul etiketi konusunda da konuşmaya gerek yok zaten. Bayanın yapabileceği iş derken neyi kastettiğini de anlayamadım. Her iki alanda da oldukça başarılı kadınlar mevcut. Sonuç olarak bunlar İnşaat ya da Makina mühendisliği gibi saha işleri pek gerektirmeyen şeyler. Umarım senin için en iyisi olur :)

• 1METU9 1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yanıtin icin çok teşekkür ederim. Aslında odtü iktisat ile istanbul hukukun puanlari ayni suan ankara hukuk tutmasada fakat kiz arkadaşıma deu daha mantikli geldiği icin istanbul hukuku eledik. Izmirde ailesinin yaninda hukuk okuması daha iyi olur diye düşündü hem masraf olarak hemde ingilizce ogrenmek icin bütçe ayirmak icin. Bayanın yapabilecegi meslekten kastım ise şu ki vakifbank sube muduru bir tanıdığımız bankacilik mesleğinin bayanlar icin cok zor olduğunu, mesai saatlerinin belirsiz ve bir bayan için çok yıpratıcı olduğunu söyledi. Bende boyle birşey var mı birde sizden duymak istedim.

• Açıkçası benzeri durumlar her meslek için geçerli. Hemşirelik, doktorluk, mühendislik vs. İktisat alanında baktığımızda da denetim sektörü de öyledir. Ama burda önemli olan nasıl bir kariyer planlaması yaptığın. Kişi eğer ki ben özel sektörde çalışmak istiyorum yükselmek istiyorum derse elbette çalışma saatleri fazla ama herhangi bir devlet kurumunda çalışma saatleri bellidir. Mesela Merkez bankası, SPK, BDDK bunlar da çok üst düzey kurumlar ancak normal memur mesaisi yaparlar. Yani tek bir referanstan yola çıkarak böylesine hayati bir tercih yapılmamalı bence. Hukuk ile ilgili olarak da yeni açılmış bir başlık var şu an gördüm ona bakmanızı tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_94266838/tm.htm ( Hukuk tercihi yapacak öğrencileri uyarıyorum diye başlayan dün açılmış bir forum ciddi şeylerden bahsediliyor)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.