Şimdi Ara

HUKUK TERCİHİ YAPACAK ÖĞRENCİLERİ UYARIYORUM. MEZUN OLUNCA UMDUĞUNUZU BULAMAYABİLİRSİNİZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
332
Cevap
20
Favori
105.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. geçmiş olsun, sınavı atlattınız. bu şekilde klasik bi giriş yaptım. bundan sonra başlığa uygun olarak içinizi karartmayı düşünüyorum. bence tercih yaparken hukuk mezunlarının, ve konuya hakim, konuyu bilen insanların görüşlerini dikkate alın.

öncelikle söyleyeyim, ben iyi bi devlet üniversitesinde pdr okuyorum. 4-5 yıldır puanları, bölümleri, üniversiteleri, bölümlerin piyasalarını vs iyi takip ederim.

forumda ve çevremde gördüğüm kadarıyla her yılki gibi hukuk bölümüne çok büyük ilgi var. bu çok doğal, çünkü bölüm aşırı karizmatik, farklı bi havası var. ancak imaja bakıp içeriği kaçıran çok fazla arkadaş var. bu bölüme girerken 4-5 yıl sonra mezun olduğunuzda neler olabileceğini iyi araştırın ve düşünün. hukuk bölümü eskisi gibi değil, ancak insanların algısı gerçeğe geç uyum sağlıyo. bu ülkede hukuk bölümü bitti gibi bi şey artık ( siyasi atıfta bulunmak için yazmadım, gerçi siyaseten de bok yoluna girdi ama :D ). yılda 3675687564 öğrenci giriyor bu bölüme, binlerce öğrenci de mezun oluyor. piyasanın ihtiyaç duyduğu avukat sayısı 5 ise, mezun olan sayısı 20 oluyo. bu nedenle çok fazla rekabet var artık. rekabet olunca verilen maaşlar da düşer, avukatların alabildiği iş de... bunu görmek istemeyip çok fazla kazanan avukatları örnek alıyosanız gerçekten rüyadasınız demektir.

arkadaşlar, bugün yeni mezun bi avukatın istanbulda alacağı maaş 1500 tl civarıdır, o da iş bulabilirse. mezun olur olmaz iyi kazanan da olabilir, ama 1000 kişiden 10 tanesi iyi kazanabiliyosa kalan 990 kişi umduğunu bulamayacak.

yeni mezun hukukçu muhtemelen başka bi avukatın yanında çalışmaya başlayacak, o avukatın hesabına çalışacaktır maaşlı olarak. kazanabileceği para çok az olacak, çünkü onun yerine dışarıda bekleyen onlarca avukat var nasılsa. her meslek grubunda olay böyledir arkadaşlar.

istanbul, marmara, ankara ve deü'de tanıdığım hukuk öğrencileri haklı olarak aşırı karamsarlar. eskiden olsa bu bölümü havada karada yazmanızı söylerdim ben de, ama arkadaşlarımdan da gördüğüm üzere durum felaket.
    bu bölüm bir yılda kaç mezun veriyo bi bakın... benim girdiğim yıl sadece istanbul hukuk 1200 öğrenci alıyodu. bir yılda 10bin mezun çıkarsa bi kısmı hiç iş bulamaz, büyük kısmı da piyasada var olan işi kapabilmek için fiyat kırar, işsiz kalmamak için 1000-1500 liraya başka avukatların yanında kölelik yapmaya razı olur malesef.

bunları yazıyorum, ama yerine önereceğim bi bölüm de yok. onu yazmayın şunu yazın demek için gelmedim. ancak rüyada olan arkadaşlar uyansınlar ve her bölüm için gerçekçi bi değerlendirme yapsınlar. 4 yıl sonra aynı anda 15bin kişiyle (daha azı ya da daha fazlası, ortalama olarak sallıyorum) mezun olunca, ordu kurup ülke fethetmeye başlayabilirsiniz :D

-----------------------------------------------------

EDİT: arkadaşlar, piyasayı bilen bir avukat arkadaşımızın tecrübelerini de buraya editliyorum. mesajı çok gerilerde kaldı, en başta görülmesi hukuk tercihi yapacak arkadaşlar için faydalı olur.
    ------------------------------------------------------

"
    Merhaba,

Ben de yeni mezun sayılabilecek bir avukatım. Onlarca iş görüşmesi yaptım. Piyasayı çok iyi biliyorum ve isteyen olursa diye aktarayım:

Türkiye'de halihazırda 70.000 avukat var. Hukuk fakültelerinde ise yaklaşık 85.000 öğrenci var. Yani 4 yıl içerisinde Türkiye'deki avukat sayısının 70.000'den 150.000'e çıkması bekleniyor. 10 yıl içerisinde ise 250-300.000'i bulması.

Mezun olur olmaz staja başlamanız lazım. Diğer mesleklerden farklı olarak staj süresince kazancağınız para aylık 700-1000 TL arasında değişiyor. 700'den aşağı ve hatta bedavaya çalıştıran yerler de var, ama 1000 TL'den fazla veren yer çok çok zor. Yol için de bazı yerler aylık öğrenci akbili paranızı verir, bazıları ise vermez. Yemek olarak da günlük 7-8 liraya karşılık yemek parası veren yerler var. Ama genelde "burada ofisteysen, bizimle yersin" deniliyor. Bunun dışında da çok sancılı bir süreç. Adam yerine koymuyorlar sizi. Adliyede kıçı kırık, adalet myo mezunu katip sizi adam yerine koymuyor. Ego tatmini yapıyor sizin üstünüzden. Diyor ki "havale nedir bilmiyor hahahaha". Sanane de diyemiyorsunuz. İki gram usuli hukuk bilgisini tüm hukuku bilmek olarak sanıyor. Siz de onu bilmediğiniz için sizi de "hiçbişey bilmiyor bu yeaa" olarak tanımlıyor. Bunun dışında fotokopi çekmek, yemek almaya gitmek, kargoya uğramak vs de çok koyuyor insana. Ben bunların hiç birini yapmadım, ama stajyer arkadaşlar ekseriyetle bunları yapıyorlar. Ben bunu yapmam diyen çıkmıyor. Öyle olunca da avukatlar da sizden bunları yapmanızı bekliyor. Önemli olan kendinizi ezdirmemek, ama ipin ucunu da kaçırmamak.

Staj kısmı bitince "ben bir yıllık avukatım" diyemiyorsunuz. Staj bitince yeni mezun avukat deniyor sizin için. "Yeni mezun avukata" ödenen para ortalama 2000 TL, ama avukat arayan bir yer bulmak çok zor. Olan da ayak işleri için 1500 liraya lise mezunu çalıştıracağıma 2000'e avukat çalıştırırım daha iyi diyor. ama 2000'e de iş bulmak çok zor. ÇÜNKÜ ORTALIK MAL DOLU. Tam sen bu iş oldu diyorsun, adam arıyor "1500'e kabul eden birisini buldum kusura bakma" diyor. Zaten iş görüşmesine 20 kişi çağırıyorlar, içeri her girene "bak senden önceki 2000'e çalışırım dedi, sen ne diyorsun" diyor. Sen de çaresizce 1500'e çalışırım diyorsun. En az 3 sene bu fiyatlara çalışmanız lazım.

Ben yüksek lisans yapıyorum. Anadilim gibi ingilizce konuşuyorum ve gerçekten tecrübesiz olmama rağmen çok okuduğum için donanımlı olduğumu düşünüyorum. Bu şartlar altında geçen hafta bir iş buldum. Aylık yaklaşık 3000 TL verecek adam. Ancak gerçekten istisnai bir durumdu bu. adam da söyledi zaten 2000 verecektim diye. Zira aynı anda 3 yerden kabul almıştım ve ben bunu bürolara karşı kullanarak fiyat yükselttim.

Stajı bitirir bitirmez ofis açan bir arkadaşım vardı. O da kapatıp askere gitti. Çünkü ofisin kirasını (600 TL) bile zar zor çıkarabiliyordu.

Önemli olan kendinizi geliştirmek. 5 yıllık donanımlı avukatlara 6-8 bin lira para ödüyorlar. Ancak kendi büronuzu açmanız çok zor. Zira her köşeyi bir grup kapmış durumda. Piyasada bir 50 tane falan büro var. her işi bunlar alıyor. zaten vergi rekortmenleri listelerine bakarsanız kimler olduklarını da görürsünüz. Ama iyi tarafından bakarsanız, diğer alanlarda iş bulamıyorken, hukukta ucuza da olsa en azından bir iş bulabiliyorsunuz. Bir de unutmayın: İcra, ceza, boşanma öğrenerek vaktinizi harcamayın. İhtisas sahibi olun. Rekabet Hukuku, Bilişim Hukuku, Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku, Marka/Patent, Regülasyon, Kamu İhaleleri, Vergi Hukuku gibi alanlara yönelin. Ben mesela 2 yıldır hiç icra takibi açmadım ve nasıl yapılır bilmiyorum. Ama bunu bilen bir sürü insan var. O alanlarda harcamayın kendinizi.
    "

-------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı bir -- 7 Temmuz 2014; 13:40:41 >

• Slm beyler. Konunun tümünü okumadım ama bir avukat olarak bazı yanlışları düzeltme gereği duydum.

Hukuk yazacak arkadaşlar öncelikle ağlamaktan vazgecsin ve üzerlerindeki karamsarlıktan kurtulsun.

Pdrci arkadaş ve adliyede memur olarak calisan arkadaşların anlattıklarının birçoğu gerçeklerden tamamen uzaktır.

Günümüz Türkiyesinde "tamam artık kapağı hukuk fakültesine attım daha da sırtım yere gelmez" seklinde bir düşünce yapisina sahip olan arkadaş kaldigina inanmıyorum. Bu düşünce tabi ki yanlis bir düşüncedir. Ancak eşit agirliktan bir bolum secilecekse ve Boğaziçi, koç, Sabancı, bilkent gibi ünivlere girilemiyorsa yazilmasi en ideal bolum hala hukuk bölümüdür.

Çünkü hukuk fakültesini bitirdiginizde kolunuzda altin bir bilezik olur. Bu altin bilezik meslek sahibi olmak tir. Diğer bölümler size boyle bir avantaj sağlamaz. Hukuk bitirirseniz hukukçu olursunuz ve fakülteden sonra 1 yil staj yaparak avukat olursunuz. Yani çok para kazanamasaniz da bir mesleğiniz olur. Bu çok önemli bir etkendir.

Bunun dişinda hukuk önemlidir. Diğer bölümler soyut bilgilerle doluyken hukuk hayatin tam içindedir. İnsanların ömür boyunca ihtiyaç duyacakları bilgilerin sahibi olursunuz. Bu da size toplum nezdinde bir karizma sağlar. İnsanların doktorlara oldugu gibi hayatlarinin her aninda ihtiyaç duyacaklari kişi siz olursunuz. Bir işletmeciye iktisatciya ve hatta muhendise ise sadece şirketler ihtiyaç duyarlar.

Simdi mobil de olduğum için çok fazla ayrinti olmasina rağmen bunlara girmiycem. Ancak hukuk yazacaklara tavsiyelerimi söyliyim. Devlet üniversitesinde hukuk okuyanların en büyük eksiği İngilizce bilmiyor olmaları. Özel univlerden mezun olanlar hem hazirlik okuyarak hem de yurtdisina cikma imkanları genelde daha çok olduğu için bu aciklarini kapatabiliyorlar. Eğer hukuk okuyacaksaniz İngilizce ogrenmeniz şart. Piyasada dil bilen çok avukat olmadigi için daha prestijli yerlerde iş bulma şansiniz artacaktır.

Bir de kendinizi surekli gelistireceksiniz. Hukuku iyi ogrenip derneklere seminerlere konferanslara katılarak hem cevre edinmek hem de kendinizi geliştirmek zorundasiniz. Bunları yaparsanız baslangicta az kazansaniz bile ileride degeriniz anlasilacak ve daha fazla kazanmaya baslayacaksiniz.

Evet mezun olduktan sonra staj döneminde iş öğrenebilmek için karin tokluğuna 1 sene calisacaksiniz ama sonrasında bu özelliklere sahipseniz kazanirsiniz. Zaten rizik kaygisina kapilmak gibi bir hataya düşmeyin siz yapmak istediğiniz işi en iyi şekilde yapin kiymetiniz de bilinir para da kazanirsiniz memlekette acliktan ölen adam yok zaten.

Son yillarda hukuk mezunu sayisi cok artti evet ama yeni duzenlemelerle avukat ve hakim savci olma ayrica noter olma sartlarinda duzenlemeye gidilecek. Bu alanda duzenlemeye gidilmesi zorunlu devlet bu alani es gecemez. Barolar bu isin surekli pesinde ve sartlar mecburen duzeltilecektir. Hukuksuz bir devlet dusunulemez.

Elestiren arkadaslara gelince, pdrci arkadasa pdr mezunlarinin ne iş yaptigini sorun. Diger esit agirlik bolumu mezunlarinin ne is yaptiklarini sorun bakalim hukuk mezunlarindan daha iyi sartlarda mi calisiyorlarmis.

Adliyede calisan arkadas da kaleme gelen avukatlarla biraz daha fazla sohbet etsin cunku hicbir seyden haberi yok. Gordugum kadariyla 300-500 lira falan vekalet ucreti yazmis. Avukatlar müvekkille istedigi fiyata anlasmakta serbesttirler. İstedigi işi alip almamakta da serbesttirler. Asagiya asgari ucret tarifesinin bir kismini koyucam.

Hukuk mezunu olmayi ve avukatligi dar acidan dusunmeyin. Emin olun bu meslek cok cesitli imkanlara ve saymakla bitmeyecek iş alanlarina sahip. Simdilik mobilden bu kadar yaziyim sorulariniz olursa yanitlarim.

Rağbet azalabilir lakin asla tükenmez. Çünkü Tıp ve Hukuk alanına olan ihtiyaç asla bitmez.

Şunu belirtmek isterim ki burada yazılanlar her meslek için geçerlidir. Eğer kişi bir üniversiteye gidip sadece sınavları geçmek için derslere giriyorsa mezun olunca pek bir şey beklememelidir. Lakin üniversite okurken puan ortalamasını 3.80+ tutar(şaka yapmıyorum 4.00 yazacaktım. Bu gözler 4.00 ile üniversite bitiren öğrenci de gördü.) girişken bir öğrenci olursa, hocaları ile yakın olursa hatta beraber proje dahi yürütebilme imkanına erişebilirse hukuk'un verdiği nimetlerden sonuna kadar faydalanabilir. Nitekim bunları yapan biri son senesinde paşa paşa Yüksek Lisans için Oxford'a/Harvard'a -vs.- başvuru yapar (Burs dahil). Ve inanın reddedilmez. Gerisi de gelir zaten. Örnekleri internette çoktur. Bu adam bunları yaptıktan sonra havada kapılır zaten. Gerisini siz düşünün. Bütün meslekler için aynı şey geçerlidir.

Edit: Ders çalışın, alanınızda en iyisi olun gerisi gelir dediğim için eksi aldım. Vay be.
    Zaten adam akıllı insan gelip burda meslekler konusunda sidik yarıştırmaz. inşaat mühendisliği hakkında da bi sürü şey yazılıyor görüyorum ama cevap bile yazmıyorum. böyle karamsarlıklara kapılmayın arkadaşlar. tekrar ediyorum işi gücü olan aklı başında adam gelip burada klavye yarıştırmaz.
  • Hukuk mezunun sadece avukat olabildigini sanan kisi vol.337362627838392726

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle düşünürsek okunası hiçbir bölüm kalmıyor.Aynısını PDR içinde diyorlar ama ben yinede yazacağım.Ülkenin durumunu ya da iş imkanlarını düşünürsek hiçbirimiz gidecek okul bulamayız.

• Canım benim zaten direk mezun olan kişiye 2000 kimse vermez
    Kişi kendini geliştirirse her türlü yolunu bulur burda böyle şeyler yazıp insanların hayallerini yıkmayın.

• Mezun olduktan sonra sahip olacagimiz pozisyon tamamen universite boyunca harvayacagimiz efora kendimizi gelistirmemize bagli bence evet mezun cok ama hukuka kapagi attim deyip yalnizca sinif gecme amaciyla okursak zaten konumumuzu kendimiz belirlemis oluruz. Ayrica dedigin seyler tum bolumler icin gecerli hangi bolumde olursaniz olun is kendinizi gelistirmekten gecer

• katılıyorum sana babamın cok ıyı bır cevresı cok ıyı bır avukat olmasına ragmen ısımın hazır olmasına ragmen bende tırsıyorum bu durumdan herkesınde tırsrması lazım pıyasa avuakat hukuk mezunu doldu cok zor dedıgın gıbı 1000 kişiden 10 u umdugunu bulacak ne yazık ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecem-stnc

Böyle düşünürsek okunası hiçbir bölüm kalmıyor.Aynısını PDR içinde diyorlar ama ben yinede yazacağım.Ülkenin durumunu ya da iş imkanlarını düşünürsek hiçbirimiz gidecek okul bulamayız.

ben bu yazıyı bölümü tercih etmeyin diye yazmadım. bölümü kazanıp ilk yılın heyecanını attıktan sonraki olası gerçekçi değerlendirmede çok büyük hayal kırıklığına uğramasınlar diye yazdım.

yoksa evet, hukuk yazmasın da iktisat mı yazsın millet :D

ama gözünü kapayıp "oooo hukuuuk" diyen arkadaşlar mezun olmaya yakın tutuşacak ve malesef hayal kırıklığına uğrayacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: artı bir

quote:

Orijinalden alıntı: ecem-stnc

Böyle düşünürsek okunası hiçbir bölüm kalmıyor.Aynısını PDR içinde diyorlar ama ben yinede yazacağım.Ülkenin durumunu ya da iş imkanlarını düşünürsek hiçbirimiz gidecek okul bulamayız.

ben bu yazıyı bölümü tercih etmeyin diye yazmadım. bölümü kazanıp ilk yılın heyecanını attıktan sonraki olası gerçekçi değerlendirmede çok büyük hayal kırıklığına uğramasınlar diye yazdım.

yoksa evet, hukuk yazmasın da iktisat mı yazsın millet :D

ama gözünü kapayıp "oooo hukuuuk" diyen arkadaşlar mezun olmaya yakın tutuşacak ve malesef hayal kırıklığına uğrayacak.

Bende hukuğu baz aldığın için dedim yoksa hukuk yazacak değilim.Her bölüm için geçerli söylediklerin.Kaldı ki hukukta kendini geliştirebildikleri müddetçe çok başarılı olabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mete.y33

Hukuk mezunun sadece avukat olabildigini sanan kisi vol.337362627838392726

evet sadece avukat olabildiklerini sanıyorum malesef :(
  • quote:

quote:

olsun en azından avukatlık seçeneği anlaşıldı. diğerlerini de biz düşünelim.
  • quote:

quote:

Helal sana

• Yazdıklarınıza ben de katılıyorum ancak biz ne yazacağız ki o zaman? Size hukuk yerine bölüm öneremem demişsiniz kendiniz bile, e biz açıkta mı kalalım o zaman, en iyisi o gibi görünüyor çünkü. Ben hukuku çok istedim, bu yüzden okulumu bırakıp tekrar hazırlandım ama şu sıralar acayip bir karamsarlık sardı etrafımı. Hukuk zaten zor bir bölüm geleceği de hiç aydınlık değil, ne yapalım peki ne öneriyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: izobar

Yazdıklarınıza ben de katılıyorum ancak biz ne yazacağız ki o zaman? Size hukuk yerine bölüm öneremem demişsiniz kendiniz bile, e biz açıkta mı kalalım o zaman, en iyisi o gibi görünüyor çünkü. Ben hukuku çok istedim, bu yüzden okulumu bırakıp tekrar hazırlandım ama şu sıralar acayip bir karamsarlık sardı etrafımı. Hukuk zaten zor bir bölüm geleceği de hiç aydınlık değil, ne yapalım peki ne öneriyorsunuz?

evet yerine başka bölüm önermiyorum. hukuk yazın ya da yazmayın da demiyorum. alttaki mesajlarda açıklamıştım zaten. hukuk yazın gidin tabii hedefiniz buysa, hedefinizde olmayan bi bölüme niye gidesiniz ki zaten. kaldı ki çoğu bölüm hukukun şimdiki haline yıllar önce düştü.

benim derdim hukuka gittikten sonra rüyadan uyanıp hayal kırıklığına uğramayı engellemek.

bakın mesela iktisat bölümü diyince hepimiz diyoruz ki "milyon tane mezunu var o bölümün, rekabet çok, işsiz kalmak ya da hak ettiğinden daha az kazanmak olası"...
    bunu kanıksadık artık. biliyoruz. ama hukuk bölümünün kaderi de iktisat gibi olacak, diğer bölümlerin yaşadığını yaşayacak/yaşamaya başladı diyince hukuk tercihi yapacak arkadaşlar gözünü kapatıp sövmeye başlıyo. işte bu arkadaşlar biraz gerçeği görsün, piyasayı anlasın diye açtım ben bu konuyu. hukuk okuyunca bi çok öğrenci okula başlamadan önce kurduğu hayallerin yanına yaklaşamayacak...

bölümün piyasasını araştırıp gerçekeçi değerlendirenlere bi şey demiyorum zaten.

ama hukukun da yavaş yavaş patlayacağının görülmesi, buna göre hukuk okurken de önlem alınması ve gerçekçi davranılması lazım diyorum. yoksa hukuk okuyun tabii, onu okuma bunu okuma ne okuyacaksınız :D

eşit ağırlığın görece daha gözde bölümlerinden hukuk-psikoloji ve pdr, hükümetin muhteşem politikaları yüzünden ayağa düşecek diyorum. en önce ve en fazla etkilenen de en fazla rağbet gören hukuk olacak bana göre. bu tespiti sadece ben yapmıyorum, gerçekçi düşünen hukuk son sınıf öğrencilerine ve mezunlarına sorsanız beklediklerini bulalamadıklarını söyleyecek bi çoğu.

ama gel de burdaki arkadaşlara anlat.

adam "hukuk bölümünü avukatlık ibaret sanıyosun" diyo. muhtemelen hukuk yazacak ya da okuyo, ego savunma mekanizmasına başvuruyo :D biz bi şeyi seçtiğimiz zaman onun daha iyi, daha yararlı oldugunu düşünürüz, seçimimizin daha doğru oldugunu düşünürüz ilk etapta. psikolojik sağlığımızı böyle koruruz bazen. ta ki gerçeklerle yüzleşene kadar.

• Maalesef durum şundan ibaret, çoğu tmci puanına, gelen yerlere falan bakmadan direk hukuk da hukuk diye tutturup bölüme atlıyorlar. Hukuk çok güzel bir disiplin ve bireye katkısı yadsınamaz ama gelgelelim ki ülke durumları da ortada. Heryere hukuk fakültesi açıldı, artıl hukukta da sıyrılmak önemli. Bir de şu yanılgı var, hukuk mezunları kpssde her kuruma başvurabilir. Evet başvurabilir ama kaç kişinin kpssde 120 puan türü olduğundan ve her kuruma girmek için derslerin katsayılarının değiştiğinin farkında? Yani atıyorum a kurumuna da hukuk başvurabilir ama iktisata önem verir kurum. Kaç hukuk mezunu adam gibi iktisat çözebiliyor? Aynı şekilde kaç iktisat mezunu adam gibi hukuk çözebiliyor?
    Hukuk yazmayın demiyorum, yazın, ben de yazabilirim hatta ama bazı şeylerin farkında olarak yazın. Bunu 2011 mezunu ve bu sene tekrar sınava giren bir kardeşiniz olaraki en içtenliğimle söylüyorum.

• Benim kendi adıma zaten öyle 'kırıcam parayı, zengin olucam' falan gibi hayallerim yok hukukla ilgili. Ancak sizin söylediğiniz şeyleri sık sık duymaya, okumaya başladım bu da doğal olarak beni biraz bölümden soğuttu. Zengin olma hayalleri kurmuyorum evet ama yaşamımı sürdürebilecek kadar da para kazanabilmek istiyorum. Köle olmak istemiyorum. Zor bir bölümü bitirmiş olacağım, olacağız kim köle olmak ister ki?

O, hukuku ölümüne savunanları da anlıyorum ben, hak da veriyorum. Yalnız üslup biraz yanlış o kadar. Bazen ben de çok kızıyorum hukukla ilgili böyle şeyleri yazanları görünce ama bunların gerçekler olduğunu ne kadar istemesem de kabul ediyorum. Bunun yanında ben, ileri de hayat şartlarının daha iyi olacağını umut etmek istiyorum sadece. Pollyannacılık oynayacağım yani. Yapacak başka bir şeyim yok bu bölümü kazanmak için feda ettiğim şeyler oldu, bunun karşılığını da almak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: izobar

Benim kendi adıma zaten öyle 'kırıcam parayı, zengin olucam' falan gibi hayallerim yok hukukla ilgili. Ancak sizin söylediğiniz şeyleri sık sık duymaya, okumaya başladım bu da doğal olarak beni biraz bölümden soğuttu. Zengin olma hayalleri kurmuyorum evet ama yaşamımı sürdürebilecek kadar da para kazanabilmek istiyorum. Köle olmak istemiyorum. Zor bir bölümü bitirmiş olacağım, olacağız kim köle olmak ister ki?

O, hukuku ölümüne savunanları da anlıyorum ben, hak da veriyorum. Yalnız üslup biraz yanlış o kadar. Bazen ben de çok kızıyorum hukukla ilgili böyle şeyleri yazanları görünce ama bunların gerçekler olduğunu ne kadar istemesem de kabul ediyorum. Bunun yanında ben, ileri de hayat şartlarının daha iyi olacağını umut etmek istiyorum sadece. Pollyannacılık oynayacağım yani. Yapacak başka bir şeyim yok bu bölümü kazanmak için feda ettiğim şeyler oldu, bunun karşılığını da almak istiyorum.

bak senle güzelce konuşulabiliyo, çünkü durumdan, ülke gerçeklerinden haberin var.

ben hukuk fanatiklerinin ileride çok üzüleceğini söylüyorum. fanatik arkadaşlar konuda da kendini belli etti. olanı değil, görmek istediklerini görüyolar.

sen enine boyuna düşünmüşsün, belli. ben de buradaki arkadaşları enine boyuna düşünüp öyle karar vermeye çağırdım. "benim dayım avukat mütüş para kazanıyo, hukukçular parayı kırar" şeklinde yorumda bulunan adam, kusura bakmasın ama gerizekalıdır. düşünmeden iş yapar, sonrasında da kafasını duvarlara vurması olasıdır.

siz emek vermişsiniz ve hedefinize ulaşıyosunuz. bölümle ilgili her şeyin bilincindesiniz. bu çok güzel bi şey. olması gereken budur zaten. bölümden vazgeçirmeye çalışmadığımı yukarıdaki başka arkadaşlara da söyledim, sadece bilinçli bi şekilde hukuk seçmeleri halinde olası hayal kırıklığını önleyeceklerini anlattım.

bu arada tebrikler, muhtemelen iyi puan yapmışsınız ve hedeflediğiniz yere bilinçli bi şekilde gidiyosunuz. bravo

• Benim babam hukukcu 2700 tl civarı alıyor. Özel üniversiteden hukuk mezunu .

• quote:

Orijinalden alıntı: zirvenet

Benim babam hukukcu 2700 tl civarı alıyor. Özel üniversiteden hukuk mezunu .

kaç yıllık avukat? ve kendi bürosunu açmayı düşünmüyor mu mesela?
  • Arkadaşlar bunlar rakip elemeye çalışıyo inanmayın hukuk guzel bolumdur kendını gelıstırende ıyı yere gelır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zirvenet

Benim babam hukukcu 2700 tl civarı alıyor. Özel üniversiteden hukuk mezunu .

kaç yıllık avukat? ve kendi bürosunu açmayı düşünmüyor mu mesela?

8 yıllık avukat iş yeri açmak için birikim yapıyor fakat iş yeri açmak da mantıklı değil diye düşünüyor. Büro açalım dedik bir sürü sıkıntı çıktı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.