Şimdi Ara

ODTÜ HAZIRLIK O KADAR MI ZOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
6
Favori
7.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam normal dönemde zorluyorlar ama yaz okuluna kalıp geçmek daha kolay oluyor.

• Ya hazırlığın zorluğunu şöyle izah edeyim sana. Eğer Başlangıç kurlarındansan (Beginner-Elementary) okulda işlediğin konular dönem bitimine son 2 ay kalaya kadar falan fazla zorlamıyor. Sonra aniden vites arttırıyorlar son 2 ay biraz zorlanıyorsun ama o da çok sıkıntı değil yani her türlü 65 üstü ortalamayla bitirir düzenli çalışanlar. 65 üstü ortalamayla bitirdiğin takdirde final sınavına yani EPE'ye giriyorsun. Asıl önemli nokta da şu ki okulda gösterilenle EPE'de çıkan sorularda seviye farkı çok oluyor. EPE int-upper int arası yani B2-C1 arası bir sınav ve sen daha o seviyelere çıkamamışken bu sınava giriyorsun. Haliyle zorlanıyor başlangıç kurlarında başlayan insanların birçoğu. Ancak bu demek değildir ki herkes kalıyor, sen de kesin kalacaksın vs... Eğer sene başından beri düzenli çalışıp, okulun verdiği ödevleri, hafta sonu için verilen whwleri yaparsan, bir de kendi başına okuldan bağımsız olarak reading ve listening çalışırsan muhtemelen geçersin. Günde 2-3 saatini ayırsan hazırlığın başından beri, sene sonuna makine olursun. Ancak, okulla yetinmemen ekstra reading çözmen lazım öbür türlüsü zor olur. Ben sene başında gittim en zor reading kitabını (more to read 2) aldım. Sene başında bir parça 2 saat falan sürüyordu her kelimeyi çevirip ezberliyordum vs... Sonra sene sonlarında artık o parçaların 4 tanesini 55dk de yapar hale geldim. Readinge sene başından beri belirli oranda vakit ayırdım. Hocaların ödev vermediği boş günlerde dahi 2 saat falan reading yaptım. Sınavda da beni reading kurtardı zaten. Writingi okulla beraber yürütmeye çalıştım o kısımdan geçmeme yetecek kadar puan anca geldi mesela. Bence online Epe'de en önemlisi reading, yüzyüze Epe'de ise listening ve reading. Bunları çözdüğün takdirde geçiyorsun zaten. Bizim online olduğu için listeningi iptal edip sınavı biraz traşlamışlardı. 60 puan Reading 30 Writing 10 Vocab vardı. Bizim sınav 100 dakikaydı. Şimdi yüzyüzede sizin sınav 4 saat falan olacak. O yüzden senin listeninge de ekstra önem vermen lazım ama yapılmayacak iş değil inan. Hiç salmadan günde 2 3 saat düzenli çalışır, bir de sene içinde sürekli ingilizceyle muhattap olursan geçersin bence

EDİT:HAZIRLIK BU SENE DE ONLİNE OLACAKMIŞ. O ZAMAN YÜZYÜZE İÇİN DEDİKLERİMİ DİKKATE ALMA HOCAM. VARINI YOĞUNU READINGE YATIR DERİM SANA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 3 Eylül 2021; 17:37:12 >

• Hazırlığı geçemeyenlerin istisnasız hepsi (evet beginner'lar dahil) çalışmadıkları için geçemiyor. Odtü'nün hazırlığı zor falan değil, geçmek için çok üst düzey bir İngilizce de istenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

Nasıl çalışmalıyım? En azından 2. kurdan başlamak istiyorum hazırlığa.

• O da mı zor ya. Ben b1-b2 arasındayım zorlanır mıyım acaba

• DeanWinchester54 kullanıcısına yanıt
    Pre int ya da int başlarsın ve ufak bir çalışmayla tekte geçersin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuyu okumadım.

Zor olduğunu düşünmüyorum.

Bilkent zor denir ok ama ODTÜ I don't think so

• DeanWinchester54 kullanıcısına yanıt

Hocam yani . Lütfen

Ben A2 bile olduğumu düşünmüyorum.

• ez

• 11 yaşımda ingilizce skyrim oynardım 

• Benden de up İngilizcem A2-B1 arası

• Güncel

• 5 kur var. Beginner, elementary başlarsan %95 repeat atacaksın. Diğer kurlarda da garantin yok. Ben tekte geçtim yaz okuluna kalmadan ama önceden de ingilizcem b1 falandı hazırlık bittiğinde c1 ayarına falan geldi. Eğer kazanırsanız ve ingilizcenize çok güvenmiyorsanız yaz tatilinizi ingilizce kasarak geçirin en azından yüksek kur başlayıp EPE'yi tekte geçersini en kötü yaz okulunda geçersiniz.

Odtü'de hazırlığı bir kere okumak şans, 2 kere okumak zaman kaybıdır.

• Yorumlara bak hacettepede kalmak ve tekrar yapmak geçmekten daha zordur büyük ihtimal (en üst kurda).

C1 olamasam da B2 olduğumu düşünüyorum zaten verilen eğitim de o

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Hocam dersleri anlamak zor oluyor mu

• Yok pek değil, hocalar öyle sistematik ve robot gibi değil anlaşılır konuşuyorlar, insanlar grammerde zorlanıyor ama biraz temeliniz varsa göz geçirmeyle halledebilirsiniz.

Ödevler de çok nadiren veriliyor ve sunum, konuşma tarzı şeyler oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 6 Haziran 2023; 10:25:58 >
  • Ben zamanında direk atladım.O ne öyle Lise 5 gibi.Zaten lisede de bizim dönemimizde 1 yıl ingilizce hazırlık sınıfı vardı.

Bu arada sınav kolaydır.Zor geliyorsa Odtü'de okumayın.Çünkü eğitim dili ingilizce malumunuz.Pek bazı akademisyenler ingilizce anlaşılabilir konuşamasada.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.