Şimdi Ara

ODTÜ Hazırlık Atlanmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene mezun senemdi, ODTÜ kazandım. İngilizcem Cambridge'in sınavında c1 çıkmıştı, hazırlık okumanın ingilizceme pek bir faydası olacağını sanmıyorum olsa bile 1 yılı vermeye değecek kadar olmaz zaten mezun olarak yıl da kaybettim sizce hazırlığı atlamalı mıyım? İngilizce dışında ne gibi bir faydası olur hazırlık okumanın.

• Hocam ben de ODTÜ kazandım, dilime de aşırı güveniyorum ama yine de hazırlık okuyacağım. Üst dönemlerle de konuştum bizim dönemdekilerle de, herkes oku diyor bence okuyun eğer maddi veya ailevi bir sıkıntı olmayacaksa.
  • Sosyallik diyorlar bölümlerine geçtiklerinde hazırlıktaki arkadaşları unutuyorlar
    1 sene rahat takılayım diyorlar ödevlerle, devamsızlıkla, sınavlarla boğuşuyorlar
  • Aynı durumdayız. Hatta ben bir yaş daha büyüğüm. Ben okuyacağım ama. Sebeplerim şöyle:

-Bir sene kafa dinlerim. Sosyal anlamda da kendimi geliştiririm. Kulüpler vs. ile.
    -Hazırlıkta her bölümden arkadaş edinilebiliyor. Ayrıca atlarsam, birinci sınıfa geldiğimde sınıftakiler önceden arkadaş ortamlarını kurmuş olabilirler.
    -Hem gerçekten C1 olduğuma pek inanmıyorum. O bir sene İngilizce'yi çok ilerletebilirim. Derslerde falan da İngilizce konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamak istemiyorum. Sosyal bilimci olacağım için hem başka bir dil öğrenmem gerekecek, hem de derslerdeki İngilizce mühendisliklere göre daha zor olacak. İngilizce tamam olmazsa sorun olabilir yani.
    -ODTÜ'den kime sorsam, yaş konusunun sıkıntı olmadığını ve hazırlık okumamın yararlı olacağı cevabını aldım. Hazırlığı atla diyen hiç olmadı.

Ama upper intermediate kurundan başlamak lazımmış. Bu kurda günde sadece üç saat ders oluyormuş, daha düşük kurlar daha ağırmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lord Henry L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Ama şöyle kideğişim programlarına falan gidince de yıl kaybediliyor tıp kadar okumuş oluyoruz o zaman zaten bir yıl da kaybettim hazırlanırken bir de ailenin maddi durumu da belli şimdi bana annem babam bunları söyleyince onlara cevap verebilmek için açtım konuyu biraz da.
  • Tats T kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam. Bizim ODTÜ grupları kuruldu WP'de siz de belki içindesinizdir. Neredeyse herkes hazırlığı tavsiye ediyor dediğim gibi, ama değişim programına da katılacaksanız düşündürür biraz. Ben de katılacağım ama ilk senemde girdim onun için o sene kaybını kabul edebiliyorum, sizin için sıkıntı olabilir bilemedim.
  • Abime sormuştum kesinlikle oku demişti hazırlıkta kazanacağınız ortam tecrübe vb okurken yaşayamazsınız şans verilse tekrar hazırlık bile okur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİVERSİTE OKUMAK ŞART MI ?
    7 yıl önce açıldı
    İTÜ HAZIRLIK HAKKINDA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hazirlik atlama degil de kur belirleme sinavina girin mumkun olan en iyi puani yapin en ust kur ne ise upper veya advance ondan baslayin ingilizceniz ne kadar iyi olsada sonucta hayatinizda hic duymadigini tarzslda kelimeler ve anlatim tarzi ve ifadeler barindiran makaleler okuyacaksiniz ders dinleyip sinifta sunum yapacak yabanci hocaniz olursa ofis saatinde hocanin odasinda tek basiniza derdinizi anlatacaksiniz bunlar guzel elbette ama bir miktar zor da seyler ne kadar iyi ingilizceniz olursa okul o kadar erken biter bunu unutmayin yil kaybetmek gibi dusunmeyin

• Kardeşim sosyal biriysen atla ama biz çok gördük hazırlık atladım pişmanım kimseyle takılamıyorum vb diyen ama sen birilerini bulurum diyorsan atla boşa 1 senen geçer odtünün hazırlığı kötü yata yata geçersin upperlar zaten habire film falan izliyordu derste 3 saat dersleri vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BleedingMee -- 7 Ağustos 2019; 22:10:11 >
  • İngilizceniz iyi ise teofla yada pte academice girer belgenizi alir ogrenci islerine de danistiktan sonra gerekirse derse gitmez yaz donemi belgeyi okula verir 6 ay yatar bolum derslerine go atar tatil yapar yada memlekete gider ogrenim kredisini biriktitr donuste harcar kafaniza gore takilirsiniz bunlarda alternatif yapanlar var biyle seyler ama okul ogrenci isleri burs ofisi yirt dekanlik falan bunlardan kesinti sinifta kalma burs iotali olmayacaninin garantisini aldiktan sonra yapmakta fayda var

• mesutuzun M kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yazık ki teofl için param yok.
  • ODTÜ hazırlık ip mi de atlayacaksın?

• quote:

Orijinalden alıntı: deBroglie0

ODTÜ hazırlık ip mi de atlayacaksın?
    mi-mi-mizahşörden mizahshow
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.