Şimdi Ara

YTÜ Hazırlık Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En merak ettigim sorularda n biri

• Öğrencileri çok kasmayan bir hazırlık sistemi vardır proficiency sınavı baz alınır eylülde 60 alırsan geçersin yoksa hazırlığa kalırsın 3 kura bölünür.Genelde 2 kur sabahçı 1 kur öğlenci olur. A ve B kurları beginner C kuru ise pre intermediate seviyesinden başlar. Hiç bilmeyen biri düzgün çalışmayla haziranda sınavı geçebilir.Bütün sene yatarsanız geçemezsiniz. İlk dönem ağırlıklı olarak grammar öğretilir yavaş yavaş da paragraf yazma öğretilir. 2.dönem ise essay ağırlıklıdır. Speaking clubları vardır konuşma pratiği için gidebilirsiniz genelde çoğu kişi gitmez ama native speaker hocalarla kendinizi geliştirebilirsiniz.

Özetle aman aman bi ingilizce öğrenmezsiniz ama bölümde size yetecek kadar öğrenebilirsiniz tabi sizin de çabanız önemli. yeterlilik sınavı geçilemediği taktirde(Özellikle Haziran) kabus olur. Ne yapıp edip haziranda geçin hatta ileri ingilizceyi de atlayacak puanı alarak geçmeye çalışın çünkü gerçekten bölüme başlayınca ingilizce dersleri çekilmez oluyor arkadaşlarımdan biliyorum :) Zaten iş hayatı için ingilizce gibi seçmeli dersiniz var onu alırsınız.

İngilizceniz yeterli ama dinlenmek için kalmak istiyorsanız da kalabilirsiniz farklı bölümlerden arkadaşlarınız olur. Ama benim gibi sıkılma ihtimalini göz önüne alarak kalın :) ben ara dönemde hazırlıktan sıkılıp bölüme geçtim fakat irregular öğrenci olma zorluğu yaşadım bölüme başlamak güzel fakat herkes ilk dönemden kaynaymış oluyor aralarına girmek zor. Kafa dengi bir arkadaşınız varsa bölümde geçmeyi tavsiye ederim irregularlık da ayrı bir tecrübe oluyor :)

Biraz uzattım kusura bakmayın okulla ilgili herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım...

• gorkem05 G kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim cevabınız için :))

Şimdi benim İng orta düzeyde ama yine de hazırlık okumak istiyorum eylul'deki sınavda ne yapmam gerek?

Bir de hocam kampüs, yurt, ulaşım vs. nasıl bunlar çok önemli. İktisadi idari bilimlerin yeri vs? Cevaplarsan çok sevinirim

• Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    orta düzey diyorsan C ya da B kurunu öneririm Bde belki sıkılırsın ama ortalama yapman daha kolay olur beginnerdan başlarlar. Eylüldeki sınavda tahmini olarak söylüyorum
    25-40 arası alırsan b kuru
    40-59 arası alırsan c kuru olursun internette örnek sınavlar vardır onlara göz gezdirebilirsin.
    Davutpaşa kampüsünde kyk yurdu var üst girişinde onun dışında kampüs güzeldir girişteki yokuş biraz sıkıntı :)
    Okul ringlerinde bu sene sıkıntılar yaşandı biraz ama düzeltilir diye umut ediyorum
    Metro var zaten okula metrobüste çok uzak değil ulaşım anlamında pek sıkıntı yaşamazsın ama okulun çevresi tabii ki pek güzel değil vaktin kampüste geçer büyük oranda kafeler vs güzeldir meşhur ortabahçesi var zaten

İİBF kampüsün merkezine göre hafif ters kalıyor girişten yürüyerek ulaşmak biraz zorlar ve vakit alır ring ya da otobüs kullanmak zorunda kalırsın ama ders çıkışı vs durumlarda çok problem olmaz kafelere ortabahçeye ulaşım kolay sağlanır.

• gorkem05 G kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar hakkında bilginiz? Tavsiye?

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem05

Öğrencileri çok kasmayan bir hazırlık sistemi vardır proficiency sınavı baz alınır eylülde 60 alırsan geçersin yoksa hazırlığa kalırsın 3 kura bölünür.Genelde 2 kur sabahçı 1 kur öğlenci olur. A ve B kurları beginner C kuru ise pre intermediate seviyesinden başlar. Hiç bilmeyen biri düzgün çalışmayla haziranda sınavı geçebilir.Bütün sene yatarsanız geçemezsiniz. İlk dönem ağırlıklı olarak grammar öğretilir yavaş yavaş da paragraf yazma öğretilir. 2.dönem ise essay ağırlıklıdır. Speaking clubları vardır konuşma pratiği için gidebilirsiniz genelde çoğu kişi gitmez ama native speaker hocalarla kendinizi geliştirebilirsiniz.

Özetle aman aman bi ingilizce öğrenmezsiniz ama bölümde size yetecek kadar öğrenebilirsiniz tabi sizin de çabanız önemli. yeterlilik sınavı geçilemediği taktirde(Özellikle Haziran) kabus olur. Ne yapıp edip haziranda geçin hatta ileri ingilizceyi de atlayacak puanı alarak geçmeye çalışın çünkü gerçekten bölüme başlayınca ingilizce dersleri çekilmez oluyor arkadaşlarımdan biliyorum :) Zaten iş hayatı için ingilizce gibi seçmeli dersiniz var onu alırsınız.

İngilizceniz yeterli ama dinlenmek için kalmak istiyorsanız da kalabilirsiniz farklı bölümlerden arkadaşlarınız olur. Ama benim gibi sıkılma ihtimalini göz önüne alarak kalın :) ben ara dönemde hazırlıktan sıkılıp bölüme geçtim fakat irregular öğrenci olma zorluğu yaşadım bölüme başlamak güzel fakat herkes ilk dönemden kaynaymış oluyor aralarına girmek zor. Kafa dengi bir arkadaşınız varsa bölümde geçmeyi tavsiye ederim irregularlık da ayrı bir tecrübe oluyor :)

Biraz uzattım kusura bakmayın okulla ilgili herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım...

Hocam merhaba sanırım siz de Amasyalısınız neyse soruma geçeyim.

Endüstri veya Bilgisayar istiyorum. 1 sene hazırlık okumak istiyorum ama hazırlık sınavıni geçebilecek düzeyde ingilizcem var. 1 sene tatilimsi bi yıl olsun diye hazırlık var aklımda. Siz ne diyorsunuz? Ozellikle bu hazırlık konusunda çok bilgisizim, aydınlatırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hazırlık nasıl??
    geçen yıl önce açıldı
    Ytü kimya müh mezunu var mı?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EclipseIV E kullanıcısına yanıt
    Hazırlık için yazdıklarım aynen geçerli. Bölüm Elektrik-Elektronik fakültesinde bulunuyor fakültesi gayet güzel ve merkezi yerde yine okula girişte yaya şekilde ulaşım uzun sürebilir. fakültelerin bazılarında kantin bile yokken hemen altında güzel bir kafesi var.
    Eğitim olarak da iyidir itü ile aynı kitap vs. üzerinden gidilir okuyan arkadaşlarım var tavsiye ederim .
  • skbMoony kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam Amasyalı değilim 05.05 doğum tarihim ve 5 sayısının uğur getirdiğine inanırım o yüzden nicke koymuştum alışkanlık işte :)

Eğer mezun değilsen hazırlık okuyabilirsin tabii ki düzeyiniz iyiyse pek bir şey katmaz ama iyi arkadaş edinirsiniz. Ara dönemde geçmeyi pek tavsiye etmem zorlanırsın geçersen. Hazırlık gerçekten tatil gibi olur çok fazla çalışma gerektirmez ilk dönem hafif bir tempoyla gezip tozmayla rahat atlatırsınız yine de hazırlık ortalaması önemli 70in altına düşürmemeye çalışın zaten yıl içindeki sınavlar zor değil.
    Seviyen iyi olduğu için 40-59 arası alırsan en üst seviyeden başlarsın daha iyi olur.
    Bilgisayar mühendisliği iyidir okuyan arkadaşım var tavsiye ederim.
    Endüstri de beşiktaş kampüsünde her sene bir taşınma mevzusu oluyor sıkıntılar yaşanıyo bu sene özellikle çok olay oldu bu mevzu şu an için 1 2 sene gündemde yok sanırım ama belli olmuyor onu göz alarak yazın bir anda kendinizi davutpaşa ya da alakasız bir yerde bulabilirsiniz :)

• Hocam eger orta seviye bir ingilizceniz varsa ytu de hazirlik falan okumayin gerek yok. Turkiyede iyi bir dil egitimini sadece bogazici bilkent koc ted vs. okullar iyi bir sekilde veriyor. Odtu ve ituyu bile bu okullarin arasina yazmiyorum cunku bu okullarda bile hazirlik okuyan biri profu verse bile ne ydss den 60-70den fazla puan alamaz ne de toefl falan veremez. Dedigim gibi iyi kotu bi ingilizcen varsa(ytu de havuz derslerini ingilizce olarak alirsin) bence gitmene gerek yok havuz derslerini verebilirsin. Inan bana hazirlik okuman bir sene kayip olacaktir bu durumda. Ben itu de okuyorum aldigim hazirlik egitimi bana hic bir sey katmadi maalesef:(

• Debrogliee kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın hocam ama ben hazırlığı biraz da kafa dinlemek adına okumak istiyorum :)

Zaten dediğin gibi ODTÜ Boğaziçi dışında İng ogrenmek.zor ben zaten o yıl kendi başıma geliştirmeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Eder_Zaha

Çok haklısın hocam ama ben hazırlığı biraz da kafa dinlemek adına okumak istiyorum :)

Zaten dediğin gibi ODTÜ Boğaziçi dışında İng ogrenmek.zor ben zaten o yıl kendi başıma geliştirmeyi düşünüyorum

Kafa dinlemek için okuma hiç gerek yok. Ben mi çok şanssızım bilmiyorum ama benim denk geldiğim ve takıldığım kadrıyla öprenci profili çok zayıf okulun. Çok fazla boş kalırsın hazırlıkta canın sıkılır. Benim sınıfımdakiler gerçekten hiçbir kulübe ve çoğu etkinliğe gelmeyen hiçbir uğraşları olmayan insanlardı. Böyle bi sınıfa denk gelirsen ve sen de çok girişken değilsen bir senen çöp olur. Şöyle anlatayım yirmi kişilik sınıf ve hiçbirinin birbirine birşeyler anlatacak etkinliği yok. Böyle bi sınıfla ayların nasıl geçer. Eski arkadaşlarla falan yurtta kalıyosn haftada bir görüşeceksin muhtemelen. Gerisi bu elemanlarla.

He şöyle. Gidince yapacak işim var müzik yapcam sanat yapcam işe gircem. İletişim yeteneğim yüksek kendi ortamımı kurarım ya da ortama ihtiyacım yok gamer takılırım diyosan ytü hazırlık şahane.

Ayrıca ingilizce falan öğrenemezsiniz konudaki diğer arkadaşlar yani çok bireysel çalışman lazım okul dışı etkinlik yapman lazım benim okuduğum ilk dönem okul bu konuda yetersizdi. Bizim yirmi kişilik sınıftan dört kişi geçti. Üç dört kişi yarı dönemde okulu bıraktı ben gibi. Geri kalan da anlamsız bi şekilde okula gidip geldi.

Öznel ve taraflı bi yazıdır. Ben kafayı yedim yazdıklarımdan dolayı. Dikkate al.

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi bölüm senin? Dediklerine kısmen katılıyorum yani ODTÜ, Boğaziçi , Hacettepe, Ege, vb. uniler dışında diğer üniversiteler de bence anlattığına göre YTÜ den farksız. Yani burada iş öğrencide bitiyor aslında yeni nesil böyle her şey önüne hazır gelsin girişimci ruhu yok ama ben kendimi bu neslin dışında tutuyorum. Tiyatro vb. ilgi alanlarım var o konuda sıkıntı çekme gibi ama anlattigin gibi YTÜ de okuyanlardan çok duydum sosyal ortam olarak zayıf kaliyormus. Tabii bu kıyaslama Odtuye göre..

Bilgilendirme için teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Eder_Zaha

Hocam hangi bölüm senin? Dediklerine kısmen katılıyorum yani ODTÜ, Boğaziçi , Hacettepe, Ege, vb. uniler dışında diğer üniversiteler de bence anlattığına göre YTÜ den farksız. Yani burada iş öğrencide bitiyor aslında yeni nesil böyle her şey önüne hazır gelsin girişimci ruhu yok ama ben kendimi bu neslin dışında tutuyorum. Tiyatro vb. ilgi alanlarım var o konuda sıkıntı çekme gibi ama anlattigin gibi YTÜ de okuyanlardan çok duydum sosyal ortam olarak zayıf kaliyormus. Tabii bu kıyaslama Odtuye göre..

Bilgilendirme için teşekkür ederim :)

Gemi makine işl. Müh

Hayalimdeki bölüm. Üniforma saçmalığı yüzünden itüyü yazmadım. Yıldıza birinci girdim.

Ama şimdi boğaziçine geçmeyi düşünüyorum.

Geçmiş olsun bir senem geçti gitti. He tabi çok şey kazandım. Boş insan olarak devam etmiyorum hayatıma. Öyle insanlarla takıla takıla kendimden iğrendim. Ben de mi böyleyim diye diye. Aslında güzel de olmuş.d

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.