Şimdi Ara

ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eğitim ve yaşam kalitesi olarak nasıl kıyaslanırlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabancıya söven arkadaşlardan birisi kocaeli üni bilgisayar 2. Öğretim öğrencisi diğeri de aşağıya bırakacağım konudan hatırlayabileceğiniz 72 tyt ile mf 800 yapan arkadaş. İkisi de söz konusu okullarda okumuyorlar yani. Diğer bir taraftan stewartteoremi isimli abi ise yanılmıyorsam odtü eee’de okuyor. Görebileceğiniz gibi ne kadar temkinli cevap veriyor, iyi eğitimin getirdikleri işte. 600 ile malzeme ve mekatronik düşündüğüm için ben sabancı yazmaya karar verdim. EE için bi yorum yapamasam da kendi istediğim bölümler için en uygun olan burası gibi geldi bana. Bi araştır derim ben, mezun ve öğrencilerin yanında bence başka okullarda okuyan veya mezun olmuş insanlara sor bence, onların tarafsız yorumlarını dinlemek iyi olacaktır. Bi de sempatizanlardan kaçın.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144720102

0

2

Arkadaş hem ismini değiştirmiş hem de geçmişi vs kapatmış ama benden kaçamaz
    Sabancı, eğitim ve prestij olarak ODTÜ ile karşılaştırılabilecek bir üniversite değil, uçuk ücretleri ve aldığı bir sürü burssuz ve %25 burslu öğrencisi ile bir para basma makinesi. 2010'ların başında Koç ve Bilkent ile ismi bir anılıyordu ama artık yakınlarından geçmez, Yeditepe de Sabancı'nın üstünü konulur artık.
    Stewartteoremi adlı arkadaşıma katiliyorum. Bu okullarda okumayan arkadaşların perspektifleri çok sıkıntılı.

O da ODTÜ EEE hakkında yeterli açıklamayı yapacaktır, ama ben Sabancı'da okuyan biri olarak kendi perspektifimden yeterli açıklamayı yapayım.

ODTÜ ve Sabancı eğitim kalitesi açısından çok benzer okullar. Öncelikle şunla başlayayım. Bence bu sorunun cevabı okumak istediğin bölüme göre değişir. ODTÜ EEE'nin Sabancı EE'den daha kaliteli ve EE açısından daha başarılı bir eğitimi olduğunu düşünüyorum, ha Sabancı'nın EE eğitiminin şöyle bir avantajı olabilir ders açısından inanılmaz bir avantajı var. EE üzerine farklı dallardan mühendislik dersleri alabilirsin. CS ve Endüstri açısından Sabancı'yı ODTU'nun bir tık önünde goruyorum. Nedeni Sabancı'nın CS programının ciddi anlamda çok çok iyi olması. ODTU'nun CENG programında bence bu dal için çok da gerekli olmayan bazı dersler var. Ancak Sabancı'da bu konuda da mükemmel bir serbestlik var. Yaşam kalitesi olarak elbette ODTÜ, Sabancı'dan çok daha ucuz. Buradaki insanlara kesinlikle bakma ikisinin de mezunları çok iyi yerlerde. Ekstra olarak ODTU'de çap yapmak ciddi anlamda zor, kontenjanlar az. Ancak Sabancı'da böyle bir avantajın da olacaktır. Soruyu senin açından şöyle basite indirgeyeyim.

P.S : Bilgi ve Yeditepe'yi küçümsemeyeyim ama bu ülkede Bilkent, Sabancı ve Koç'un vakıf üniversiteleri arasındaki seviyesi çok farklıdır.

EE istiyorsan ODTÜ, CS istiyorsan Sabancı.
    Açılın sabancı cs ci geldi. 3 e geçtim. Ben sabancıyı secerken bölüm seçme özgürlüğü için seçmiştim. Okul güzel ama pdtü öğrenci kalitesi olarak bence çok önde bizim okulda öğrenci kalitedi çok kötü ve her yıl okul zamlanıyor. Keşke odtüye gitseydim diye yakınmıyor değilim. Öğrenci kalitesi çok önemli arkadaşlar bence ee cs odtü öndedir. Ama endüstride boun koçtan sonra gelir end isteyen rahatlıkla seçebilir ama ee cs kesinlikle odtü derdim. Rahat yaşıyım diyorsan iyi burs veriyor sabancı ama öğrenci kalitesi düşük.
    Sabancı geçtiğimiz yıla kadar burslu burssuz politikasi Bilkent'ten sonra en iyi okuldu. İlk 6000'dekilere 75 burs sayısalda ilk 20.000'e 50 eşit ağırlık ilk 40.000'e de 50 burs. Eğer öğrenci seviyesi diyerek bahsettiğiniz şey burs ise (ki bence kesinlikle ama kesinlikle alakası yok) Sabancı bu konuda Bilkent'ten sonra en iyi okul. Bu sene YOK yüzünden değişti bu. Yapacak hiçbir şey yok bu konuda.
    Birbirinizi ne yemişsiniz ya. Öğle yemeğinde bi açtım telefonu bi bastım maile basmaz olaydım Kimse de ODTÜ EEE’yi konuşmamış.

Şimdi öncelike koç sabancı boun bilkent mezunu/okuyan arkadaşlar kusura bakmasınlar, ODTÜ EEE bir markadır. Eğitimi daha iyidir, imkanları daha geniştir falan filan demiyorum. Markadır, türkiyede en zekiler buraya gider, herkesi de mezun etmez. İmajı budur. Diğer okullar kötü mü, hayır hepsi aynı seviyede ama imaj farklı bir durum. İmkan demişken en son ODTÜ EEE’nin 6 tane binası vardı o farklı bi mesele Ama zaten birbirine çok yakın olan top 5 okulda birkaç küçük faktör ayrılık yaratıyor. En büyüğü bence özelden devlete yatay geçiş yapılabilirken devletten özele burslu geçiş yapılamaması. Ben EEE’de Erdal Arıkan farkıyla bilkenti öne koysam da aslında kalite anlamında bir farkları yok. Belki vakıfların sağladığı bazı avantajlar vardır, bu kadar. Ha elektronikte aslında her okulun daha iyi olduğu bazı alanlar var, örneğin koç fotonikte çok iyiyken sabancı devre tasarımında türkiyenin en iyisi. Bu lisans düzeyini ilgilendirir mi? Hayır, kesinlikle ilgilendirmez. Ek olanaklara, şehire ve burslara bakın derim, farklılıklar oralarda var. Dediğim gibi tercihin yönünü en çok değiştirebilecek şey Sabancıyı beğenmezsen odtüye geçebilecek olman. Geçen sene Tesla ile sohbet etmiştik, bilkent ve odtü arasındaydı ona da aynı şeyleri söyledim. Bilkenti seçti, demek ki mantıklı geldi. Tabi şöyle bir durum var, EEEyi seçerken dikkatli olmakta fayda var. Nefret ederseniz kolay bitecek bir bölüm değil. Burda yine koç sabancı esneklik sağlayabilir size.

Sabancı konusundaki bazı eleştiriler katılsam da biraz abaetıldığını düşünüyorum. Okulum çok büyük (%70-80 civarı) kısmı ek burslar sayesinde ilk 25kdan idi geçen seneye kadar. Ama bu seneki politika üzücü, çok kötü olmuş muhtemelen seneye çok büyük ölçüde değiştirirler.
  • Hocam sıralama kaç?

• bateren kullanıcısına yanıt
    1.6k

• kral köklüküs K kullanıcısına yanıt
    Benimde 1,2k Ben de mühendislik olarak bu 2'si arasındayım.Ama Odtünün eğitimi çok kaliteli ama aşırı sosyal. Çok sosyal biri değilsen uyum sıkıntısı yaşayabilirsin. Ben çok da sosyal değilim açıkçası. Yarı sosyalim.Ayrıca Büyük ihtimal iş imkanından dolayı riske atmayıp ve çevre baskısı ile tıp yazacağım.

• Sabancı, eğitim ve prestij olarak ODTÜ ile karşılaştırılabilecek bir üniversite değil, uçuk ücretleri ve aldığı bir sürü burssuz ve %25 burslu öğrencisi ile bir para basma makinesi. 2010'ların başında Koç ve Bilkent ile ismi bir anılıyordu ama artık yakınlarından geçmez, Yeditepe de Sabancı'nın üstünü konulur artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 31 Temmuz 2020; 10:36:43 >
  • teddybear01 kullanıcısına yanıt
    ben hep eğitim olarak Türkiye'nin en iyi okullarından diye duymuştum, o kadar mı ya

• Odtuyude sabanciyla kiyaslamazsin yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam buradan araştırma yapmayın derim yanıltıcı olur, mezunlarla veya öğrencilerle görüşün

• quote:

Orijinalden alıntı: kral köklüküs

ben hep eğitim olarak Türkiye'nin en iyi okullarından diye duymuştum, o kadar mı ya
    Eskiden denilen öyleydi ama artık öyle değiller. Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla en azından 2010'ların ortalarından ve belki de daha öncesinden itibaren okulun eğitiminde, öğrenci kalitesinde ve dolayısı ile prestijinde bir düşüş var. Sabancı da dahil olmak üzere bir çok okula giden, gerek kendi alanımda(bilgisayar mühendisliği) gerekse de başka alanda, arkadaşlarım veya tanıştığım kişiler oldu. Bu kişileri gözlemleyerek veya konuşarak elde ettiğim bilgiler de gördüğümü ve okuduğumu destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 31 Temmuz 2020; 10:56:53 >
  • Odtu ile sabanciyi karsilastiramassin hocam. Sabanci bilgi, bahcesehir ayarinda bir universite. Sen adamlara nakit para saglarsin onlar da sana diploma verir.

• Baya sabanci hypeliyordum, vazgectim suan tesekkurler
  • Sabancıya söven arkadaşlardan birisi kocaeli üni bilgisayar 2. Öğretim öğrencisi diğeri de aşağıya bırakacağım konudan hatırlayabileceğiniz 72 tyt ile mf 800 yapan arkadaş. İkisi de söz konusu okullarda okumuyorlar yani. Diğer bir taraftan stewartteoremi isimli abi ise yanılmıyorsam odtü eee’de okuyor. Görebileceğiniz gibi ne kadar temkinli cevap veriyor, iyi eğitimin getirdikleri işte. 600 ile malzeme ve mekatronik düşündüğüm için ben sabancı yazmaya karar verdim. EE için bi yorum yapamasam da kendi istediğim bölümler için en uygun olan burası gibi geldi bana. Bi araştır derim ben, mezun ve öğrencilerin yanında bence başka okullarda okuyan veya mezun olmuş insanlara sor bence, onların tarafsız yorumlarını dinlemek iyi olacaktır. Bi de sempatizanlardan kaçın.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144720102

ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF0

ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF2

Arkadaş hem ismini değiştirmiş hem de geçmişi vs kapatmış ama benden kaçamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monamo -- 31 Temmuz 2020; 10:19:39 >

• Forumda ee kötülenmeye başladı abi şaka gibi neyse ceng yazın yazın ki biz iş bilen ee cilerle çalışıp kanser olmayalım kariyerimizde popülariteden adamın x bölümü yazıp hiçbir şey öğrenemeden mezun olacağını bişmeyen yoktur heralde bu işler ilgi alaka işidir ee bir disiplindir bu disiplini de başka hiçbir yerde alamazsın.(Konu sahibine demiyorum yanlış anlamasın bence odtu ee yi bu karşılasmaya sokmak biraz hakaret olur.)
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Stewartteoremi adlı arkadaşıma katiliyorum. Bu okullarda okumayan arkadaşların perspektifleri çok sıkıntılı.

O da ODTÜ EEE hakkında yeterli açıklamayı yapacaktır, ama ben Sabancı'da okuyan biri olarak kendi perspektifimden yeterli açıklamayı yapayım.

ODTÜ ve Sabancı eğitim kalitesi açısından çok benzer okullar. Öncelikle şunla başlayayım. Bence bu sorunun cevabı okumak istediğin bölüme göre değişir. ODTÜ EEE'nin Sabancı EE'den daha kaliteli ve EE açısından daha başarılı bir eğitimi olduğunu düşünüyorum, ha Sabancı'nın EE eğitiminin şöyle bir avantajı olabilir ders açısından inanılmaz bir avantajı var. EE üzerine farklı dallardan mühendislik dersleri alabilirsin. CS ve Endüstri açısından Sabancı'yı ODTU'nun bir tık önünde goruyorum. Nedeni Sabancı'nın CS programının ciddi anlamda çok çok iyi olması. ODTU'nun CENG programında bence bu dal için çok da gerekli olmayan bazı dersler var. Ancak Sabancı'da bu konuda da mükemmel bir serbestlik var. Yaşam kalitesi olarak elbette ODTÜ, Sabancı'dan çok daha ucuz. Buradaki insanlara kesinlikle bakma ikisinin de mezunları çok iyi yerlerde. Ekstra olarak ODTU'de çap yapmak ciddi anlamda zor, kontenjanlar az. Ancak Sabancı'da böyle bir avantajın da olacaktır. Soruyu senin açından şöyle basite indirgeyeyim.

P.S : Bilgi ve Yeditepe'yi küçümsemeyeyim ama bu ülkede Bilkent, Sabancı ve Koç'un vakıf üniversiteleri arasındaki seviyesi çok farklıdır.

EE istiyorsan ODTÜ, CS istiyorsan Sabancı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravitist -- 31 Temmuz 2020; 11:31:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sabancı, koç ve bilkentle denk olan bir okul. Burada 17-18 yaşında insanların dediklerine inanmayın, daha çocuk kendi gelişimini tamamlayamamış başkalarıyla laf salatasına giriyor.

Elektrik elektronik üstüne daha yeni nano teknoloji labı açmışlardı, sitesinden bakabilirsin

• monamo M kullanıcısına yanıt
    Bende bu yıkık nerde diyodum kayboldu sınav sonuçları açıklanınca 600. Oldum demiş bir de kardeş sen buna bakma bana çok takık ağır rezil ettim bunu ben a desem b diyecek. Farzetki bu eleman troll değil her dediği doğru sabancıda 250-300 binlik zengin adamla yan yana ders işleyecek, milletin giyimini, arabasını, yediğini içtiğini gördükçe tripten tribe girecek. Ondan sonraki sene naklini ister zaten. Sen mezunlara danış buradaki yıkıklara aldanma. Mesajını görünce bloğu kaldırdım avel ne demiş merak ettim. Bunlar sabancı odtu hakkında yorum yapabilecek adamlar değil. Okulun tanıtımına bile masraf olur diye gitmeyen insanlar evde dört köşe odasında sallıyor sallayabildiği kadar. Max 800 demiştim 700deyim. Yerleştirme sonuçlarını bekle odanda da bir yer ayır sonuçlarım için biliyosun sana azim lazım malum seneye tekrar hazırlanıcan

• Hahsjsjsja. Üstteki dangalağı boşverirsek benim Sabancının içime sinmesini sağlayan en önemli şeyi atıyım. Bilkent koç sabancı’nın seviyesi hakkında konuşan arkadaşlar da bakarlarsa işlerine yarayabilir.
    ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF
    ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF
    ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF
    ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF

Enstitü, myo, yo’ları çıkarırsak görebileceğiniz gibi Sabancı tüm gelirini 3 fakülte arasına bölüyor. Bilkent ise gelirini 8 fakülteye, Koç 7 fakülteye dağıtmakta. Bütçe toplamında bilkent ve koç’un çok fazla görünmesinin nedeni yine çok sayıda bölüm ve fakülte bulundurması olsa da muhtemelen mühendislik bölümü başına düşen mebla üçünde de aynı. Aynı şekilde öğrenci başına düşen giderde de koç ve sabancı bilkentin çok önünde görünse de bu öğrenci sayısıyla alakalı. Yani muhtemelen öğrenci başına düşen gider de mühendislikler için eşit. Kadrolu öğretim görevlisi sayısı da bölüm/fakülte oranı yapıldığında eşit geliyordur muhtemelen (koç önde de olabilir) Yani görebileceğiniz gibi istatistiki olarak denk okullar bunlar. Bu üçlüye en yakın görülen okul özyeğin ve özyeğinin durumu da ortada, arada uçurum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monamo -- 31 Temmuz 2020; 10:58:53 >

• monamo M kullanıcısına yanıt
    Sabancı öğrenciden para basıyo diyen arkadaşlara da iyi cevap olmuş Öğrenciler gelirin sadece %42sini oluşturuyomuş demek. Koçta %39, Bilkentte %64. Ne diyelim şimdi bilkent öğrenciden para kazanıyo, parayla diploma veriyo mu Öyle olmadığını biliyoruz ama koç ve sabancı öğrencilerin parasını almaya bakıyo görüşünün de ne kadar komik olduğunu göstermiş oluyor bu istatistik. Devasa bütçeler döniyor bu iki okulda da. Yararlanmasını bilene tabi Bu arada özyeğine çok şaşırdım. Vakıf hiç para vermiyor mu ya. Adamların araştırma, kütüphane vs giderleri yok denecek kadar az bi de gelirin %92sini öğrencilerden topluyor. Asıl bu okula parayla diploma veriyor denebilir.

• Açılın sabancı cs ci geldi. 3 e geçtim. Ben sabancıyı secerken bölüm seçme özgürlüğü için seçmiştim. Okul güzel ama pdtü öğrenci kalitesi olarak bence çok önde bizim okulda öğrenci kalitedi çok kötü ve her yıl okul zamlanıyor. Keşke odtüye gitseydim diye yakınmıyor değilim. Öğrenci kalitesi çok önemli arkadaşlar bence ee cs odtü öndedir. Ama endüstride boun koçtan sonra gelir end isteyen rahatlıkla seçebilir ama ee cs kesinlikle odtü derdim. Rahat yaşıyım diyorsan iyi burs veriyor sabancı ama öğrenci kalitesi düşük.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.