Şimdi Ara

ODTÜ EEE vs SABANCI MDBF (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İstanbul Erkek hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: monamo

Sabancıya söven arkadaşlardan birisi kocaeli üni bilgisayar 2. Öğretim öğrencisi diğeri de aşağıya bırakacağım konudan hatırlayabileceğiniz 72 tyt ile mf 800 yapan arkadaş. İkisi de söz konusu okullarda okumuyorlar yani. Diğer bir taraftan stewartteoremi isimli abi ise yanılmıyorsam odtü eee’de okuyor. Görebileceğiniz gibi ne kadar temkinli cevap veriyor, iyi eğitimin getirdikleri işte. 600 ile malzeme ve mekatronik düşündüğüm için ben sabancı yazmaya karar verdim. EE için bi yorum yapamasam da kendi istediğim bölümler için en uygun olan burası gibi geldi bana. Bi araştır derim ben, mezun ve öğrencilerin yanında bence başka okullarda okuyan veya mezun olmuş insanlara sor bence, onların tarafsız yorumlarını dinlemek iyi olacaktır. Bi de sempatizanlardan kaçın.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144720102

0

2

Arkadaş hem ismini değiştirmiş hem de geçmişi vs kapatmış ama benden kaçamaz
    quote:

Sabancıya söven arkadaşlardan birisi kocaeli üni bilgisayar 2. Öğretim öğrencisi

Birisi hakkında araştırma yapıp buraya yazacaksan en azından araştırmanı iyi yapmalısın. Kocaeli Üniversitesi 2. öğretim öğrencisi değilim, mezunuyum. Şu an yüksek lisans yapıyorum.

quote:

İkisi de söz konusu okullarda okumuyorlar yani.

Okuyorum da dememişim zaten.

quote:

Görebileceğiniz gibi ne kadar temkinli cevap veriyor, iyi eğitimin getirdikleri işte.

Arkadaş ODTÜ ve Sabancı için bir karşılaştırma istemiş.

ODTÜ de okuyan yakın bir arkadaşım yok ama ODTÜ öğrencileri ve ÖDTÜ mezunları ile karşılaşıp aldıkları eğitim ve bölümleri hakkında dinledim. Sabancı'da da ise lise dönemlerinden bir arkadaşım okuyor. Onunla ve diğer Sabancı öğrencileri ve mezunları ile eğitimleri ve bölümleri hakkında da konuştum.
    Bu iki üniversite dışında da başka üniversiteden insanlarla, alanda çalışanlarla ve işe alım yapan kişilerle de konuştum.
    Ülkede olan biteni takip ettiğimden, zaman zaman ihtiyaç ve merak duyduğumdan ve genel olarak işlerin oluşu dolayısıyla üniversitelerde olup biten ve halleri ile ilgili yıllar boyunca defalarca okudum.
    Bir üniversitede ne aranması gerektiğini ve bir üniversitenin bir diğeri ile nasıl karşılaştırılabileceğini üç aşağı beş yukarı öğrendiğimi düşünüyorum.

Dolayısıyla ben de deneyim ve bilgilerimden konuşarak, herhangi bir ön yargım olmadan düşündüklerimi yazdım. Odtü EEE okuyan arkadaşa tebrikler, ne tarz bir kariyer planlıyorsa umarım başarılı olur ama bu "eğitimin getirdikleri" değil. Birisinin yazdığını sevmediğiniz zaman yorum tarihine gidip eski yorumlarını aramanız ve yorumun kendisine karşı çıkmak yerine eski yorumları üzerinden kişiye saldırmanız tartışma konusundaki deneyimsizliğini veya başarısızlığınızı gösterir.

quote:

600 ile malzeme ve mekatronik düşündüğüm için ben sabancı yazmaya karar verdim

Hala liseli veya mezunsunuz yani. 2-3 yılınızı harcayıp iyi bir okul ve istediğiniz bölüm uğrunu çalışıyorsunuz. İyi okula girmek kafanızdaki ilk düşünce oluyor. DH'nin bu forumu gibi rekabetçi yerlere gelip o kafanızdaki düşünce ve düşünceye varmak için ne yapacağınız ile ilgili konuşuyorsunuz. Bunlar yüzünden etrafınızdaki insanları mezun oldukları/okudukları/hedefledikleri okullar ile karşılaştırıyorsunuz. Sağlıklı bir düşünce değil ama şu an sizi ayakta tutan şeylerden birisi. Ancak, üniversiteye geçtikten ve insanlar kısa sürede bu kafadan kurtulup başka şeylere odaklandıktan sonra bu tarz düşünceye rastlanmıyor.

Edit: Konuyu okurken fark ettiğim kadarıyla çocuksu bir tavrınız var. Kararınızı Sabancı'dan yana yapmışsınız ve hakkında bir yorum veya eleştiri dinlemek yerine düşüncenizi destekleyecek şeyler duymak istiyorsunuz. Okulunuz hayırlı olsun, umarım seçiminizden memnun kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 31 Temmuz 2020; 21:19:20 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.