Şimdi Ara

ODTÜ EE VS BİLKENT EE VS BOĞAZİÇİ EE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
4.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 🔊Boğaziçi alır ODTÜ 200 kişi orda özel deilsin Bilkent özel 30 binden de adam alıyomuş kampüs ii deil ama bi Boğaziçi öyle mi ? Boğaziçili olmaktan bahsediyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla uzun uzun okuduğum yorumlara göre ben şunu anladım : bilkent ve boğaziçi ağır teorik eğitim + para + yurtdışı garantisi vererek yetiştiriyor ve yurt dışında mühendislik tamamlanıyor. çünkü boğaziçinden mezun olup da ortalama yapamadığı için türkiyede kalanlar (düşün ilk 200 e giren adam bu) ya işletmeci ya da akademisyen oluyorlar. ama odtü itü gibi okullar bu işi uygulamasıyla tekniğiyle beraber veriyor. tam bir mühendis oluyorsun yani. lakin yurtdışı olayı daha kısıtlı ve teorik eğitimde çok fazla sınıf içi rekabet yok.

ayrıca odtü hariç bu eem lerde yüksek gerilim tekniği ve diğer elektrik dersleri pek verilemiyor. odtü de de ne kadar veriliyor bilmiyorum .

benim bu sıralar araştırdığımda bulduğum şeyler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaip kuarkk -- 2 Ağustos 2014; 23:40:48 >
  • hangisine gidersen git 3 de süper üni
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

acaba bilkent diyenler neden bilkent açabilir mi? yurtdışı için bilkent en iyisi diyorlar 1 dönemde kaç kişi stanford mit berkeley gibi yerlere gidiyor net bilgisi olan var mı ?

bölüm birincisi net stanforda burslu gidiyomuş. bu hiç değişmemiş senelerdir. MIT berkeley Ucla da her sene ortalama 2şer kişi alıyormuş bilkent eemden. Bunlar tabi top okullar. diğer amerikan okullarına giden de bi ton insan var. Ortalama her sene 25-30 kişi amerikaya gider demişti bölüm başkanı tanıtımda. 20-25 kişi falan da avrupa ve asya ülkelerin gidiyomuş. geri kalanlar da ya türkiyede master ya da özel sektör kasıyomuş. bölüm 50 tamburslu 20 yarı burslu 90 paralı olmak üzere 160 kişi bu arada.

bana boğaziçi odtü koç (yani hepsi) gelmesine rağmen bilkenti seçtim bu sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommonSense12 -- 8 Ağustos 2014; 21:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: decoder5

quote:

acaba bilkent diyenler neden bilkent açabilir mi? yurtdışı için bilkent en iyisi diyorlar 1 dönemde kaç kişi stanford mit berkeley gibi yerlere gidiyor net bilgisi olan var mı ?

bölüm birincisi net stanforda burslu gidiyomuş. bu hiç değişmemiş senelerdir. MIT berkeley Ucla da her sene ortalama 2şer kişi alıyormuş bilkent eemden. Bunlar tabi top okullar. diğer amerikan okullarına giden de bi ton insan var. Ortalama her sene 25-30 kişi amerikaya gider demişti bölüm başkanı tanıtımda. 20-25 kişi falan da avrupa ve asya ülkelerin gidiyomuş. geri kalanlar da ya türkiyede master ya da özel sektör kasıyomuş. bölüm 50 tamburslu 20 yarı burslu 90 paralı olmak üzere 160 kişi bu arada.

bana boğaziçi odtü koç (yani hepsi) gelmesine rağmen bilkenti seçtim bu sene.

hocam bana pm den ulaşabilir misin?

• up

dostum bu o döneme bakar bir adam 4 ortalama yapar ama hiçbir konu hakkında fikri yoktur bu adamı top okullar kabul etmez abd'de ama adam 3.60 ortalamayla proje yapmıştır makale yazmıştır bir araştırma konusu vardır gayet kabul alır o yüzden sayı vermek yanlış ama çok sayıda kişi abdnin en iyi okullarına gidiyor ben kıyas işini sevmem ama diğer iki okuldan daha sağlam referansın olacağı kesin bilkentte ama ortamı sevmiyorum ben gezicem tozucam diyorsan onu bilemem

• Itü makina tabiki soru mu bu ?

Orijinalden alıntı: Guest-CEA426D8F

Bilmeden konuştuğun burdan belli.İTÜ'de ee yok elektronik haberleşme var

hocam itüde ehb kom ve elk var bunlardan hangisini tercih ederdin? odtü bilkent ve boğaziçi öğrencileri genelde hangi alana yöneliyor?

Üniversite sınavına o kadar önemsemeyin hocam 10 bin dediğiniz sıralama kötü değil zaten nedir ki 4-5 çoktan seçmeli soru eksik yapması kapasitesini düşürmez. YKS sıralmasıyla bölümdeki başarı doğru orantılı gitmiyor. Nereden biliyorum çünkü bilkent EE'deyim ben tam bursluyum ama ücretli ve yarı bursluların tam burslulardan aşağı kalır yanı yok kapasite ve çalışma olarak oda arkadaşım ücretli girdi neredeyse aynı ortalamayı yaptı çoğu burslu öğrenciden de çok daha başarılı şu an. Diğer bölümlerde de çok farklı değil durum, parayla bir yere geliyorlar demişsiniz sanki parsyı basıp 4.00 satın alıp stanford'a mı gidiyor bu adamlar gece gündüz çalışmak zorundalar bölümse gayet de hak etmiş olurlar o durumda.

Orijinalden alıntı: caissabasgan

Üniversite sınavına o kadar önemsemeyin hocam 10 bin dediğiniz sıralama kötü değil zaten nedir ki 4-5 çoktan seçmeli soru eksik yapması kapasitesini düşürmez. YKS sıralmasıyla bölümdeki başarı doğru orantılı gitmiyor. Nereden biliyorum çünkü bilkent EE'deyim ben tam bursluyum ama ücretli ve yarı bursluların tam burslulardan aşağı kalır yanı yok kapasite ve çalışma olarak oda arkadaşım ücretli girdi neredeyse aynı ortalamayı yaptı çoğu burslu öğrenciden de çok daha başarılı şu an. Diğer bölümlerde de çok farklı değil durum, parayla bir yere geliyorlar demişsiniz sanki parsyı basıp 4.00 satın alıp stanford'a mı gidiyor bu adamlar gece gündüz çalışmak zorundalar bölümse gayet de hak etmiş olurlar o durumda.
    kardeşim aradan 5 yıl geçmiş ben üniversiteyi bitirdim :)

• bilkent ee de 1 numaradır markadır.

odtü makinada 1 numaradır.

boğaziçi endüstride 1 numaradır.

itü inşaatda 1 numaradır.

Ash Burz-Durbagu burzum-ishi
    Daghburz-ishi makha gulshu darulu.
    Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
    ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul
  • bilkent demek ee demek zaten. odtü ee de gayrıresmi olarak bilkent ee'nin babasıdır. boun yerine buraya koç ee konsaydı daha mantıklı bir kıyas olabilirdi, zira boun mühendis değil ingilizce bilen "kültürlü" işletmeci yetiştirir.

pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.