Şimdi Ara

Odtü' den mektup (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Evime biri 3600 polis ve bilmem kaç tane panzerle gelseydi kusura bakmayın o gelen şey misafir olmazdı.

Şimdi şöyle bir durum var: Nasreddin hoca bir gün Timurla berabermiş.. Timurun kapıkulları o zaman içeri bir suçlu getirmiş.. Timur yargıyı koymuş: 300 sopa vurun... O öyle diyince Nasreddin Hocanın gülesi tutmuş. Timur Nasreddin hocaya sormuş: Bre dalgamı geçiyorsun ne gülüyorsun demiş. Nasreddin hoca da durur mu? Basmış cevabı. Hakanım demiş ya sen saymayı bilmiyorsun ya da dayak yememişsin. 300 sopa ne demektir biliyor musun sen demiş...

Şimdi ya sayı saymayı bilmeyenler ya da dayak yememişler için söyleyeyim. 3600 polis ne demek biliyor musunuz? 3600 polis kollarını iki yana açıp el ele tutuşup halka oluştursaydı bütün odtü kampüsünü bir tur dönerlerdi demek.
    iyorsa
    Başbakan mahalleden (teşkilattan) adam toplayıp olay çıkarmaya gitmiş belli. Bunun lamı cimi yok.
    Niyeti olay çıkarmak olmasaydı polis sürüsünün hızını alamaması sonucu çıkan o olaylardan sonra bir açıklama yapıp polisi azıcık kınar ve töhmeti de üzerinden atardı. İhale bu olayların asıl sorumlusu olan polis teşkilatına kalırdı ve başbakan bu olaydan çok da güzel sıyrılırdı. Kimse başbakanı konuşmazdı sadece olayların sorumlusu o polisi konuşurdu. Ama niyet o değil işte... Bu yüzden kimse kusura bakmasın odtüdeki sol öğrenci gruplarından ben de hazzetmiyorum fakat başbakanın burada savunulacak hiç bi şeyi yok... İyi geceler...

Korumalardan başka o kadar polisin oraya gitmesinin gerekmesi ayrı bir garabet.

Ne yani sokakta 100 polis görsen evinin önünde taşlamak mı lazım. Göstericilerin siyasi amaçla bunu yaptıklarını saklamayalım.

Yahu bırak Allah aşkına. Başbakan hangi üniversiteye giderse gitsin protesto edilecektir. Protesto etmek haktır. Bu ülke yumurta atan öğrenciye gülerek karşılık veren bakanı da gördü. İstenince yapılabiliyormuş. Elalemin başbakanına boya ile saldırınca espiri ile karşılık veriyor. Üniversite başka yere benzemez, üniversite denilen kurumda her görüş ve varsa protesto özgürce gösterilebilir normal olan budur eğer altını çizerek söylüyorum aşırıya kaçmamak şartıyla.
    Fakat oraya ufak bir ordu ile gidiliyorsa orada olay çıkarılmaya gidiliyordur. Bu olay polisin ilk vukuatı değil daha önce Taksim olaylarında veya geçen senenin Fenerbahçe-Galatasaray maçında da oldu. 6 kişi kavga ediyor diye 150 polis saldırırsa orada tabiki savaş çıkar. Olaylardan kaçmaya çalışan gruba ki bu grup çoluk çocuktan oluşurken üst üste gaz bombası atarsan, baba ölüyorum ben diye ağlayan çocuğun önüne gaz bombası atıp o çocuğun bilincini kaybetmesine sebep olursan kimse devlet memuru falan dinlemez kafanı gözünü kırar. Benim gibi olaylar ile hiç alakası olmayan kişiler kaçmaya çalışırken 3 kişi sıkıştırıp vurma çantamda laptop var kırılacak yapma benim alakam yok diye bağırmama rağmen hepinizi geberteceğiz diyerek yüzüme biber gazı sıkıp coplarsan suratının ortasına yumruğu yersin.
    Polis, şiddeti önlemek ile görevlidir. Elindeki güce güvenip hırsını vatandaştan çıkaramaz. Yaklaşık 20 sene önce meşhur Ümraniye olaylarında polisin halkı kışkırtması yüzünden neredeyse felaket yaşanıyordu. Son anda asker araya girip düzeni sağladı da o halk en büyük asker bizim asker yandaş polis s.. gitsin diye bağırmaya başladı.
    Kısacası kimse bana burada gelipte çıkan olaylarda öğrenciler suçludur falan demesin.

Proteto etsin tabii. Bunun için uygun yollar da bulabilir diye yazdım dikkatli okumadınız sanırım.

Kılıçdaroğluna da olsa bu yapılan ayıptır. Anlaşılmıştır umarım.

Konuyu açan arkadaş madem öğrencilerin içinde biz sakince protesto ediyorduk ve kaba muameleye uğradık polis gereksiz yere saldırdı diyebiliyor mu acaba?

Kimin saldırdığı önemli burada.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Evime biri 3600 polis ve bilmem kaç tane panzerle gelseydi kusura bakmayın o gelen şey misafir olmazdı.

Şimdi şöyle bir durum var: Nasreddin hoca bir gün Timurla berabermiş.. Timurun kapıkulları o zaman içeri bir suçlu getirmiş.. Timur yargıyı koymuş: 300 sopa vurun... O öyle diyince Nasreddin Hocanın gülesi tutmuş. Timur Nasreddin hocaya sormuş: Bre dalgamı geçiyorsun ne gülüyorsun demiş. Nasreddin hoca da durur mu? Basmış cevabı. Hakanım demiş ya sen saymayı bilmiyorsun ya da dayak yememişsin. 300 sopa ne demektir biliyor musun sen demiş...

Şimdi ya sayı saymayı bilmeyenler ya da dayak yememişler için söyleyeyim. 3600 polis ne demek biliyor musunuz? 3600 polis kollarını iki yana açıp el ele tutuşup halka oluştursaydı bütün odtü kampüsünü bir tur dönerlerdi demek.
    iyorsa
    Başbakan mahalleden (teşkilattan) adam toplayıp olay çıkarmaya gitmiş belli. Bunun lamı cimi yok.
    Niyeti olay çıkarmak olmasaydı polis sürüsünün hızını alamaması sonucu çıkan o olaylardan sonra bir açıklama yapıp polisi azıcık kınar ve töhmeti de üzerinden atardı. İhale bu olayların asıl sorumlusu olan polis teşkilatına kalırdı ve başbakan bu olaydan çok da güzel sıyrılırdı. Kimse başbakanı konuşmazdı sadece olayların sorumlusu o polisi konuşurdu. Ama niyet o değil işte... Bu yüzden kimse kusura bakmasın odtüdeki sol öğrenci gruplarından ben de hazzetmiyorum fakat başbakanın burada savunulacak hiç bi şeyi yok... İyi geceler...

Korumalardan başka o kadar polisin oraya gitmesinin gerekmesi ayrı bir garabet.

Ne yani sokakta 100 polis görsen evinin önünde taşlamak mı lazım. Göstericilerin siyasi amaçla bunu yaptıklarını saklamayalım.

Yahu bırak Allah aşkına. Başbakan hangi üniversiteye giderse gitsin protesto edilecektir. Protesto etmek haktır. Bu ülke yumurta atan öğrenciye gülerek karşılık veren bakanı da gördü. İstenince yapılabiliyormuş. Elalemin başbakanına boya ile saldırınca espiri ile karşılık veriyor. Üniversite başka yere benzemez, üniversite denilen kurumda her görüş ve varsa protesto özgürce gösterilebilir normal olan budur eğer altını çizerek söylüyorum aşırıya kaçmamak şartıyla.
    Fakat oraya ufak bir ordu ile gidiliyorsa orada olay çıkarılmaya gidiliyordur. Bu olay polisin ilk vukuatı değil daha önce Taksim olaylarında veya geçen senenin Fenerbahçe-Galatasaray maçında da oldu. 6 kişi kavga ediyor diye 150 polis saldırırsa orada tabiki savaş çıkar. Olaylardan kaçmaya çalışan gruba ki bu grup çoluk çocuktan oluşurken üst üste gaz bombası atarsan, baba ölüyorum ben diye ağlayan çocuğun önüne gaz bombası atıp o çocuğun bilincini kaybetmesine sebep olursan kimse devlet memuru falan dinlemez kafanı gözünü kırar. Benim gibi olaylar ile hiç alakası olmayan kişiler kaçmaya çalışırken 3 kişi sıkıştırıp vurma çantamda laptop var kırılacak yapma benim alakam yok diye bağırmama rağmen hepinizi geberteceğiz diyerek yüzüme biber gazı sıkıp coplarsan suratının ortasına yumruğu yersin.
    Polis, şiddeti önlemek ile görevlidir. Elindeki güce güvenip hırsını vatandaştan çıkaramaz. Yaklaşık 20 sene önce meşhur Ümraniye olaylarında polisin halkı kışkırtması yüzünden neredeyse felaket yaşanıyordu. Son anda asker araya girip düzeni sağladı da o halk en büyük asker bizim asker yandaş polis s.. gitsin diye bağırmaya başladı.
    Kısacası kimse bana burada gelipte çıkan olaylarda öğrenciler suçludur falan demesin.

Proteto etsin tabii. Bunun için uygun yollar da bulabilir diye yazdım dikkatli okumadınız sanırım.

Kılıçdaroğluna da olsa bu yapılan ayıptır. Anlaşılmıştır umarım.

Konuyu açan arkadaş madem öğrencilerin içinde biz sakince protesto ediyorduk ve kaba muameleye uğradık polis gereksiz yere saldırdı diyebiliyor mu acaba?

Kimin saldırdığı önemli burada.

Dikkatsiz okumuş değilim lakin öğrencileri suçluyorsun sürekli. Bende diyorum ki öğrenciler aşırıya kaçmış olabilir fakat bunun sebebi polistir. Başbakan sadece fırsattan istifade etmektedir.
    Oraya o kadar polis gider ve zaten protesto yapacak olan ve yapacağı bilinen öğrencileri provoke edersen haliyle savaş çıkar. Yukarıda çeşitli örnekler verdim. En güzel örnek Ümraniye olayları örneğidir. Orada olanlar doğrudur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın fakat çok güzel açıklamakta olayı. Olayların tırmanmasına sebep olup az kalsın çok büyük bir felakete sebep olacak olan polisi durduran asker olmuş ve gerisin geriye tepeleyerek araya girmiştir o tarihte çekilmiş videolardan gözüküyor bu. Askerin araya girerek polisin aklını başına getirmesini gören halk en büyük asker bizim asker, yandaş polis s... gitsin diye bağırmıştır.
    Benim söylemek istediğim bu, yani polis olayın bokunu çıkarmıştır ve ne yazık ki bu ülkenin başbakanı ile onun yalakçıları bu olaydan çıkar sağlamaya çalışmaktadır.

Bu arada belirtmek isterim mesajımın siyasi amaç ile uzaktan yakından alakası yoktur. Beni tanıyanların bileceği üzere siyasetten zerre hazzetmem.

• Kraven Karadeniz kıyısında bir ilçede başbakanın konvoyunu taşlamışlardı. Polis sayısı az gelmiş jandarma müdahale etmemişti. Gerektiği yerde gereken polis sayısı bulunmalıdır.

Polis çok olursa provake olacaklarına öğrencilere sebepsiz polis saldırırsa provake denilebilir.

Ha şunu da söyleyeyim öğrenciler bundan halk gözünde prim kazanamışlarken diğer taraf prim kazanmıştır.

Kraven Karadeniz kıyısında bir ilçede başbakanın konvoyunu taşlamışlardı. Polis sayısı az gelmiş jandarma müdahale etmemişti. Gerektiği yerde gereken polis sayısı bulunmalıdır.

Polis çok olursa provake olacaklarına öğrencilere sebepsiz polis saldırırsa provake denilebilir.

Ha şunu da söyleyeyim öğrenciler bundan halk gözünde prim kazanamışlarken diğer taraf prim kazanmıştır.

Yahu iki olay arasında ne alaka var, oradan oraya çekmeye çalışma olayı. Gerektiği yerde gereken savunma gücü bulunmalıdır, hele seyahat durumunda tabiki savunma gücü bulunması gerekli. Ama bu durumun konuştuğumuz konu ile hiç alakası yoktur.
    ODTÜ’de olaylar çıktı
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22186623.asp

quote:

Polis tarafından yapılan uyarılara rağmen barikatı aşmaya çalışan gruptakiler, güvenlik güçlerine taş ve sopalar attı. Bunun üzerine güvenlik güçleri gruptakilere biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Bazı öğrencilerin çöp kutularını ateşe verdiği olaylarda, tazyikli su ve gaz bombasından etkilenenler oldu. Atılan taşların isabet ettiği bazı polisler de yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Hürriyette saldıranlar öğrenciler görülüyor. Öğrenci de taş sopa ne arar ya. Molotofda bahsediliyor haberlerde. Niçin bunlar. Kaç kişi odtülü bir de buna bakın haberlerde.

Provakasyon kokmuyor mu malzemelerde.

Tabii poliste biber gazı nolaki bu da provakasyon diyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 30 Aralık 2012; 2:01:21 >

• Tamam güzel kardeşim, polisin kabahati yoktur. Bütün suç öğrencide, yaşasın padişahımız kahrolsun öğrenciler kahrolsun sesini çıkarmaya çalışınca kafasına sopa yiyenler.

Gece gece daha fazla uğraşamayacağım.
    Bazı harcamaları kısabilirsin. Ama sağlık, gıda, ısınma vb.
    kısman mümkün değildir. Sadece bu yüzden hükümete
    özellikle de başbakana tepkili birçok kişi var.
    Sorunumuz, tepki gösterememek.
    Çünkü o gaz ve cop pek hoş değil. Bir de üstüne
    basınçlı su yedin mi -tamam...

Böyle bir görüntüde tepki gösterebilmek için cesur olmak
    ve başına gelebileceklere hazırlıklı olmak gerekiyor.

(Yukarıdaki cümleyi sonradan okuyunca korktum;
    sanki başka bir ülkeden bahsediyorum...)

Bizler bu kadar süre, bir yığın sıkıntı yaşarken,
    dışişleri sırıtarak Libya'ya nakit para götürüyordu.

Bu yalnızca görüneni. Kimbilir daha ne astronomik harcamalar var.

Birikmiş tonla hınç var, sinir var. Var da var.

Ve gençler. ODTÜ'lüler. Tepki gösterince ayıp oluyor öyle mi.

Başbakan hayranları kusura bakmasın;
    o gençler o gün, orada olmadığımız halde, birçoğumuzu temsil ettiler.

• valla benim bildiğim odtü demek isyan demektir. özellikle de iktidar sahiplerinin odtü'ye girerken protesto edilmeyi göze almaları lazım.
    genel olarak bizler hep etliye sütlüye dokunmayan, terbiyeli, iyi aile çocukları olarak yetiştirildiğimiz için "isyan, muhalefet" gibi kavramlar zihin dünyamızda yok. ters geliyor bize bu kavramlar. videolarda gördüğüm kadarıyla öğrenciler pankart açmış yürüyorlar. ne zaman ki karşılarına barikat çıkıyor ve anonslarla uyarılıyorlar işte o zaman kıyamet kopuyor. işte o barikat olmamalı değerli büyüklerim.

ama yakındır odtü'de zararlı unsurlar temizlenip değerlerimize saygılı, ulu'l-emre itaat eden, pek edepli, pek terbiyeli çocuklar yetiştirilecetir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 30 Aralık 2012; 2:35:02 >

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

AŞK OLSUN SANA BE BAŞBAKAN!

"uçakları tarafından halkı bombalanan" derken neyi kastediyosun ?
  • quote:

quote:

Tabii rahatsız olacaklar. Türksat 1A vardı. Onda da vardı izleme görüntüleme cihazları.

Burada öğrenciler uydu dan rahatsız olmuyor. Mekanlarına gelen misafire nezaketsizlik yapıyorlar. Hem de siyaset adına. Çok yazık.

O misafir neden 2500 polis eşliğinde gidiyor oraya? Bana bunun cevabını ver.

Bir fotoğrafla sana neden 2500 polisle geldiğini ispatlayabilirdim ama şuan bulamadım. Fotoğrafta ODTÜ'nün geçen seneki (galiba) bahar şenliklerindeki PKK sempatizanlarının yaptığı eylemler vardı. Başbakan ODTÜ'deki öğrencilerden dolayı değil, teröristlerden dolayı o kadar polisle gitti.

NOT: AKP'Lİ DEĞİLİM

• quote:

Orijinalden alıntı: ISIS

Bu ülkede birçok sorun var, özellikle de ekonomik.
    Bazı harcamaları kısabilirsin. Ama sağlık, gıda, ısınma vb.
    kısman mümkün değildir. Sadece bu yüzden hükümete
    özellikle de başbakana tepkili birçok kişi var.
    Sorunumuz, tepki gösterememek.
    Çünkü o gaz ve cop pek hoş değil. Bir de üstüne
    basınçlı su yedin mi -tamam...

Böyle bir görüntüde tepki gösterebilmek için cesur olmak
    ve başına gelebileceklere hazırlıklı olmak gerekiyor.

(Yukarıdaki cümleyi sonradan okuyunca korktum;
    sanki başka bir ülkeden bahsediyorum...)

Bizler bu kadar süre, bir yığın sıkıntı yaşarken,
    dışişleri sırıtarak Libya'ya nakit para götürüyordu.

Bu yalnızca görüneni. Kimbilir daha ne astronomik harcamalar var.

Birikmiş tonla hınç var, sinir var. Var da var.

Ve gençler. ODTÜ'lüler. Tepki gösterince ayıp oluyor öyle mi.

Başbakan hayranları kusura bakmasın;
    o gençler o gün, orada olmadığımız halde, birçoğumuzu temsil ettiler.

Hazırlık olarak taş sopa molotof ne yeter?

Üstte Hürriyet haberinde basınçlı su gaz sıkılmadan öğrencilerin saldırıya geçtikleri yazıyor.

• quote:

Tamam güzel kardeşim, polisin kabahati yoktur. Bütün suç öğrencide, yaşasın padişahımız kahrolsun öğrenciler kahrolsun sesini çıkarmaya çalışınca kafasına sopa yiyenler.

Sizle anlaşamadığımız şu. Saldıran kim. Polis seslerini çıkarmaya çalışan öğrencilere saldırdı mı, yoksa öğrenciler taş sopa vs belki molotof la saldırdılar mı?

Bakın CHP sözcüsü bile öğrencileri desteklerken polis saldırdı demiyor.

Şimdi polis merkeze yakın bir noktada güvenlik tedbiri almamalı mı?

Burada bile kimse polis saldırdı diyemiyor.
  • Sadece tartışmayı genişletmek amacıyla soruyorum bu soruyu. Olaylı geçen 1 Mayıs'larda olay çıkartanlar göstericiler midir? Polisin katılmadığı veyahut izin verdiği 1 Mayıs'larda neden olay çıkmamaktadır?

@ar_tryk Ben de 3000 kişilik bir ordunun gaz bombalarıyla, panzerlerle, biber gazıyla üzerime geldiğini duysam taş, sopa vb şeyleri hazırlardım.

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

quote:

Tabii rahatsız olacaklar. Türksat 1A vardı. Onda da vardı izleme görüntüleme cihazları.

Burada öğrenciler uydu dan rahatsız olmuyor. Mekanlarına gelen misafire nezaketsizlik yapıyorlar. Hem de siyaset adına. Çok yazık.

O misafir neden 2500 polis eşliğinde gidiyor oraya? Bana bunun cevabını ver.

Bir fotoğrafla sana neden 2500 polisle geldiğini ispatlayabilirdim ama şuan bulamadım. Fotoğrafta ODTÜ'nün geçen seneki (galiba) bahar şenliklerindeki PKK sempatizanlarının yaptığı eylemler vardı. Başbakan ODTÜ'deki öğrencilerden dolayı değil, teröristlerden dolayı o kadar polisle gitti.

NOT: AKP'Lİ DEĞİLİM

Bu son mesajım olsun. Terörist olmasa da polis gerekli. Geçim sıkıntısı çeken öğrenciler olsa tamam. Ama siyasi bir grup saldırdı mı polis gerekli. Ben öğrenci saldırısının siyasi olmadığını kendiliğinden olduğunu sanmıyorum. Marjinallerin işi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Sadece tartışmayı genişletmek amacıyla soruyorum bu soruyu. Olaylı geçen 1 Mayıs'larda olay çıkartanlar göstericiler midir? Polisin katılmadığı veyahut izin verdiği 1 Mayıs'larda neden olay çıkmamaktadır?

@ar_tryk Ben de 3000 kişilik bir ordunun gaz bombalarıyla, panzerlerle, biber gazıyla üzerime geldiğini duysam taş, sopa vb şeyleri hazırlardım.

Son demiştim ama adım geçmiş. Cevaplayayım da son olsun Tamam da üzerlerine gelinen öğrenciler değil polisler. Kimse tersini söylemiyor. Merkezi koruyan polislere saldırmışlar apaçık.
    Kılıçdaroğlu da olsa aynı şeyleri yazardım.

• quote:

quote:

Tamam güzel kardeşim, polisin kabahati yoktur. Bütün suç öğrencide, yaşasın padişahımız kahrolsun öğrenciler kahrolsun sesini çıkarmaya çalışınca kafasına sopa yiyenler.

Sizle anlaşamadığımız şu. Saldıran kim. Polis seslerini çıkarmaya çalışan öğrencilere saldırdı mı, yoksa öğrenciler taş sopa vs belki molotof la saldırdılar mı?

Bakın CHP sözcüsü bile öğrencileri desteklerken polis saldırdı demiyor.

Şimdi polis merkeze yakın bir noktada güvenlik tedbiri almamalı mı?

Burada bile kimse polis saldırdı diyemiyor.

Halen anlamıyorsun.
    Provoke etmek demek olduğu yerde duran öğrenciye saldırmak demek değildir. Zaten protesto olacağı bilinen bir yere arkanda tam teçhizat ufak bir ordu ile gidersen zaten gergin olan ortamda polisin en ufak yanlışı ile ipleri koparır ve savaş çıkartırsın.
    Eğer elinde bir ihbar vs. var ise gerekli yerlere stratejik şekilde güvenlik güçlerini yerleştirirsin. Buna kimse ses çıkaramaz, oraya giden adam ne olursa olsun iyi veya kötü bu ülkenin başbakanıdır. Dangalağın biri çıkar olmadık bir hareket yapar, rezalet çıkar.
    Polis şiddeti önlemek zorundadır bu onun görevidir, yeri gelir karşısındakinin kafasını gözünü kırar ona kimse ses çıkarmaz ve çıkarmıyor zaten. Ama polis elinde güç olduğu için gergin olan ortama bir ordu ile gidip ortamın daha da gerilmesine sebep olursa hatalı olan polistir. Neticede polisin teşkilat olarak kimin elinde olduğu bellidir. Bu 20 sene öncede böyleydi, geçen sene de böyleydi, şu anda da böyledir.
    Anlaşamadığımız nokta senin belirttiğin nokta değil. Kimin ilk saldırdığı önemli değil. Eğer sen beni tahrik edersen ben sana saldırırım. Benim sana ilk olarak saldırmış olmam bunun sebebinin sen olduğu gerçeğini değiştirmez. İşte anlaşamadığımız nokta burası.
    Sana birebir örneğini verdim. Maç sonrası çıkan olaylar ile hiç alakam yokken beni tahrik edip kaçmaya çalışırken direk olarak suratıma biber gazı sıkan polisin suratına yumruğu indirip onun ağzını burnunu kırmış olmam benim hatam mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Sadece tartışmayı genişletmek amacıyla soruyorum bu soruyu. Olaylı geçen 1 Mayıs'larda olay çıkartanlar göstericiler midir? Polisin katılmadığı veyahut izin verdiği 1 Mayıs'larda neden olay çıkmamaktadır?

Son demiştim ama adım geçmiş. Cevaplayayım da son olsun Tamam da üzerlerine gelinen öğrenciler değil polisler. Kimse tersini söylemiyor. Merkezi koruyan polislere saldırmışlar apaçık.
    Kılıçdaroğlu da olsa aynı şeyleri yazardım.

Odtü'ye gelen polislerden bahsediyorum. Olayı kimin başlattığı bilinmiyor. Polis saldırdı demeyen de bilmediği için demiyor.

• Diğer konuda da aynısını söyledim: Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım, o görüntüler ODTÜ'ye ve ODTÜ'lülere hiç yakışmadı!

Bilim yuvası terör yuvası haline gelmiş maalesef... Bizim öğrencilik zamanımızda ODTÜ böyle değildi... Yazık!

Hazırlık olarak taş sopa molotof ne yeter?

Üstte Hürriyet haberinde basınçlı su gaz sıkılmadan öğrencilerin saldırıya geçtikleri yazıyor.

İnan bana öğrenciler çok insaflı davranmışlar.
    Eğer bana kalsaydı ..... ; aklımdan geçenleri bilmek istemezsin.

Olayları neden hala anlamak istemiyorsun?
    29 Ekim'i yasaklayan bir zihniyetin karanlığında ilerlemeye çalışıyoruz.
    Dünyada böyle birşey var mıdır, akıl alır gibi değil.
    İnsanlarda kin birikti, nefret birikti; patlayacak yer arıyor.
    Bu durumu çözmeye çalışmak yerine
    "biraz daha sabredin biz sizi biraz daha sömürelim"
    diyen bir hükümet var.
    Olayın aslı bu noktada, sen daha "ama önce onlar" deyip duruyorsun.
    Belli ki, durumun iyi.
    Boş yere denmemiş : "tok, açın halinden anlamaz....."

Bana hürriyet gazetesinin haberini söylüyorsun.
    Ben sana ne diyeyim ki.
    Gazete olmaktan çıkmış, ana sayfası fotolinkler ve webtv ile doldurulmuş,
    içi bomboş bir Hürriyet.

Yazıktır arkadaş; çık da biraz esnafla, manavla, bakkalla konuş.
    Bak bakalım ne diyorlar. Herşey o afilli-pomponlu gazetelerde yazmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.