Şimdi Ara

ODTÜ CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Final haftası sıkıldığım için böyle bir başlık açasım geldi. Soru sorarım sorulanı cevaplarım falan. Bizimkileri de etiketleyeyim.

@Aleksey Ivanovich @YaralıPanda

Örnek, COW'daki 'Bölümde Çalışamamak' gönderisi, 35 beğeni, cevap yok.

ODTÜ CENG nasıl olmalı sorusunu cevaplamak zor ama bu şekilde olmamalı, o açık.

Konuşmak isteyen varsa konu bulmak kolay, birkaçı:

- Yüksek lisans. Dersler, tez süreci, çalışırken yl yapmak. Yurt dışı?

- Son gelişmeler ile birlikte bölümde 'AI' yeri. Claude Code açıp kullanan hoca var mı,

Vibe Coding adı geçiyor mu, Software Engineering dersinde Prompt/Context Engineering yer aldı mı...

- Staj, mezuniyet sonrası tam zamanlı iş konusu. İyiye mi gidiyor kötüye mi? Staj tecrübesi

Genç insanlar lazım ya, yaş olarak değil, 'mindset' olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 30 Aralık 2025; 18:30:32 >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • 3e gelip bitse de gitsek modunda olmayan var mı, gerçi ben hazırlıktan böyle diyordum da xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Aralık 2025; 21:5:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

Hocam sizinle bu muhabbeti ara sıra döndürüyorduk fakat en hızlı geçen dönem bu dönem oldu bence.

Şu COW postu tekrar okudum yine bir "sinir"(doğru tabir olacak ise) geldi. WhatsApp gruplardaki mesajları da koydum üstüne

Üzücü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt
    Hocam nedense ben de öyle hissediyorum, hani bakınca çok yoğun ve tekrar edici bir dönemdi tüm döngüm kütüphane çalışma ev arasındaydı, ama bakınca önceki yıllara göre aşırı hızlı geçip gitti artık alıştığımızdan mıdır nedir bilmiyorum inşallah kazasız belasız bitiririz.

Bir de gerçekten okuduğun bölümün asıl tadını 3 4te alıyormuşsun onu anladım o açıdan çok keyifli ve bölümle alakalı şehir efsanelerinin doğru olmadığını gördüğüm bir dönem oldu

Amin hocam, inşallah.

İTÜ MİMARLIK
    7 yıl önce açıldı
    İÜ Ceng Vs Bilkent Ctis
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Cow'daki post olayını tam anlamadaım ben

O post örnek de demek istediğim,

ODTÜ CENG en iyi, 2. değil direkt 1., şartları sağlaması gerekirken "sınıfta kalan" tarafları var ve bu beni düşündürüyor. Beklentilerim yükseldi ve son sene/mezuniyet ile bölüme bakış açım çok değişti. Oturdu da denebilir, 4 sene deneyim, mezun sonrası dışarıdan bakış ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer
    METU CENG '25
  • Aselsan a3 yetenek sanırım 3. sınıfta bulabileceğim en iyi part timelardan biri. Bütün bölüm olarak herkes bunun sınavını çözüyor

ben buna başvurmadım başvurucam diyip, sınavı ne bunun tyt falan tarzı bişi mi

genel yetenek (tyt)

case study(Baya boş bişey)

Teknik mülakat

İlk aşamayı geçtim bakalım 2.ye de çözdüm sonuç bekliyoz

neredeyse garanti staj ve part time devam etme ihtimalinin daha güçlü olması etkili sanırım. ve bence de öyle duruyor. tübitak'ta bile şu ocaktan itibaren part time alacaklarının yarısı (abarttım, ama tübitak'a giren kim varsa hep bi yaz stajı oluyor adamlarda) daha önceden ulusal stajla içeri girmiş. bir de asgari/2 ödüyorlarmış sanırım a3'te tek gün için (?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 12 Ocak 2026; 21:50:54 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.