Türkiyenin ingilizce eğitim yapanen iyi iki devlet üniversitesinden hangisinin daha iyi olduğunu tartışmaya açmak istedim.Bunu bu sitede yapmamın nedeni sitenin kitlesinin genç-okumuş insanlardan oluşmuş olması.Umarım bu tartışmamız ÖSS de tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olur.
Ben mühendislik eğitiminde ODTÜ nün olanaklarının BOĞAZİÇİnden daha iyi olduğunu savınıyorum.
Siz ne dersiniz ?
darılma ama yaptığının hiç bir anlamı yok.gereksiz yere tartışmaya da hiç gerek yok.
Bence Boğaziçi. Çünkü ODTÜ'nün boğaz manzarası kötü. Hatta yok denebilir.
Mühendislikte ODTU
BUrası bir bilişim platformu.Türkiye'nin genç beyinlerinin fikirlerini almak Üniversite çağındakiler için önemli olabilir.
çalışmak istediğin yerin de önemi var... istanbulda iş bulmak istiyorsan boğaziçi üniversitesinden çıkman daha avantajlı olacaktır...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i> <br />Bence Boğaziçi. Çünkü ODTÜ'nün boğaz manzarası kötü. Hatta yok denebilir. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Verilen eğitimden çok senin aldığın eğitim önemlidir.
demek istediğim de tam buydu işte..ağzına sağlık don corleone
Lisedeyken hep isterdik işte güzel bir üniversitede okuyup, güzel bir iş sahibi olmak.Yani bir şekilde hayattan yırtmak ve zorlukları başkasına bırakmak.Aslında demek istediğim şu gerek odtü olsun gerekse de boğaziçi olsun ikisi de biribirinden güzel uniler ama bu demek değil ki bunun haricindekiler ya da biri diğerinden daha iyi.Unutma ki önemli olan sensin.Senin neler yapabileceğindir.İngilizceye gelince, ingilizce öğrenmenin sadece grammerdan ibaret olmadığını her şeyin speakingde bittiğini anlayacaksın.Neyse konuyu saptırmayalım.Ha birde şunu hatırlatayım orta düzeydeki bir uniyi birinci olarak bitirmek odtüyü bitirmekten daha iyidir.Proflar 3,50 üstüne referanslar veriyor.Yine de hatırlatmakta fayda var diyeceğim bir şeyde türkiyenin tüm unilerinde mesela ben iktisat okuyorum.Tüm unilerde aynı bilgilerin olduğu kitaplar okutuluyor.Yani boğaziçindeki adamla sütçüimamdaki adam da aynı bilgiye sahip oluyor burada önemli olan senin mevcut bilgileri ne şekilde yorumladığın.
don carleoNe hakLı! bu arada kampüs oLarak cukurowa'yı bayaa öwüyorLar! gaLiba ben okuLa gidiiim diye:)) basKa sehirlerden GeLen(geneLde ank. ist.) arkadasLar sizin kampüs en iyisi fiLan diyorLar! ben hic inanmıyorum waLLa:)))
Her zaman Boğaziçi...!!! Soğuk bir şehirin soğuk bir üniversitesinde kim okumak ister...? Boğaziçi Üni'yi gez ve Odtü ile karşılaştır... Şüphen bile kalmaz.
"Tüm unilerde aynı bilgilerin olduğu kitaplar okutuluyor.Yani boğaziçindeki adamla sütçüimamdaki adam da aynı bilgiye sahip oluyor burada önemli olan senin mevcut bilgileri ne şekilde yorumladığın"
bogazicindeki adamla diger bir univ'deki adam ayni bilgiye sahip olmuyor, olamiyor yazik ki. ismi lazim olmayan bir universitedeki ins. muh. ogrencisi arkadasimin bir senelik ders notlarini (ki hocanin notlaridir) ben 2 ayda okudugumu bilirim. 700 sayfalik kitabin uzerine 2 kitaptan daha calismak zorunda oldugumuz dersleri de hatirliyorum. hatta ve hatta son sinifta aldigim advanced soil mechanics dersinin notlarini amerikan ordusunun PDF'lerinden cekiyorduk ki her haftaya ortalama 200 sayfa okuma dusuyordu (tek bir dersten). okulun ortami da onemli tabi. hocalarin davranislarindan tut, ders isleme sekline kadar tum etkenler okulun kalitesini etkiler. gene ismi lazim olmayan bir universitede makine muh. arkadasimin mukavemet dersinde hoca oradaki "genc beyinler"e "cocuk gibi konusmayin disari atarim" diye bagirmisti ve ben sok olup "yuh artik" diyerek disari cikmistim. odtu'de de ogrencilerin bu turlu davranislari oldugunu biliyorum. hocanin odasina bir ust makama giriyormuscasina ellerin onde basin egik girdigin bir "universiteden" ne beklersin ki? ama dersen ki "bunlar o universiteden cikan herkesin kaliteli oldugunu gosterir mi?", tabii ki hayir derim. cook konusmak gerek coookk...
Önemli olan insanın hayattan ne beklediğini bilmesidir. Bunu bilmeyen birine hiçbir üniversite yardımcı olamaz. Hayattaki amacını saptamış biri içinse üniversite bir aksesuar olabilir ama şart değildir. (Bakınız Bill Gates, Michael Dell)
Soruna gelince bu iki üniversite arasında Ankara'yı sıkıcı bulduğum için-bürokrat şehri, her yerde resmi arabalar, o müdürlüğü, bu bilmemnesi- İstanbul'u tercih ederdim. Yoksa olayın ODTÜ, BÜ ile ilgisi yoktur.
Lisedeki arkadaşlara da tavsiyem kendi hedeflerini kendilerinin belirlemesidir; anne-babalar, rehber öğretmenler de artık bu arkadaşların seçimlerine çok karışmasınlar.
Son olarak eğer ABD'ye falan gitmeye niyetiniz varsa önemli olan hangi okulu bitirdiğiniz değil, okulu bitirme derecenizdir. Yoksa adamlar İÜ, ODTÜ, BÜ, İTÜ, AÜ, EÜ diye seçim yapmıyor.
ben ankara ü. bitirdim şindi boğağaziçinde mast.yapıyorum,ankarada okuduğum için odtüye sık sık gider idik,şimdiki tecrübemden boğaziçinin lisans için odtü,itü gibi okulların yüksek yapmak için daha elverişli olduğu.
odtu derim.
ODTU tabiki bir numara ama arkadan gelenlere dikkat
arkadaslar neden odtu?
bence niğde üniversitesi ikisinden de iyi:)))
ya neyi kimi yarıstırıyoruz yaa...sınava girecek arkadaslar zaten yeterince aydınlatılıyor rehber hocaları tarafından, en azından bu sekilde olması gerekiyor...