Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Müh. (bilgi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
8
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanıtım vdeosu:http://www.youtube.com/watch?v=xs8SPUJnpM4&feature=youtu.be

Maaşlar ve iş olanakları:http://tanitim.ceng.metu.edu.tr/sektor

ODTÜ bilgisayar müh en iyi bilgisayar müh midir bilinmez ama lk 3 e girebilecek bir bölümdür. Maaş ve iş olanaları yukarıdaki gibidir ancak onlar ortalama değerlerdir. Yani ben ortalamanın üstünde olurum dersniz çok daha fazla maaşla başlayabilirsiniz.

nerelerde iş bulunur:

Mesela size canlı bir mezun örneği :http://forum.donanimhaber.com/m_51288949/f_//tm.htm#51288949

Öncelikle Amerikada iyi Üniversitelerde doktora yüksek lisans olanakları çok fazladır.
    KOD yazma da yetenekli kişiler Microsoft gibi sayılı şirketlerde iş bulabilirler.( 5 bin dolar gibi bir başlangıçla)
    ODTÜ de yüksek lisansa devam etmek isteyenler teknokentte 2.5-3 bin tl gibi bir maaşla işe girip hızlı yükselişlerle 2 sene tecrübe kazanıp ve yüksek mühends olarak çok daha iyi yerlere geçeblirler.
    Aynı şekilde Aselsan Tübitak Havelsan gibi şirketlerde de 3.500-4500 tl maaşla işe girileblir. Maaş artması daha yavaşdır ama yine aynı anda yüksek lisansı yapıp bırakabilirsiniz.

Somut örnek açısından maaşla başladım çünkü en merak edilen budur. Malum kapitalist dünyada hayatta kalma

Onun haricinde ODTÜ de daha çok bilim önde tutularak mühendislik öğretilir yani mühendislik bilim içindir der ODTÜ.

Kız olarak videoya bakmayın 100den fazla erkek 14 kız var bizim dönemde :D

Kampüste. 17 tenis kortu açık kapalı yüzme havusuzu , 9bin kapasitelik 10 küsür yurt, spor salonları , sayısız öğrenci grupları bulunur .İçersi zaten şehr gibidir dışarıya çıkma greksinimi nerdeyse hiç yok :) spor olaraksa her şey var nerdeyse
    amerkan futbolu
    eskrim
    tekvando
    judo
    karate
    aikido
    kart oyunlarının bile takımları var :)

Çok kalabalık bir okuldur yemekhanede çok sıra olur. Yemek ücreti 1.95 dir. Onun haricinde çatı , arkabahçe gibi tartılarak yemek alınan yerler vardır.(açık sevis)(iyice doycam derseniz 8-9tl kahvaltıda çatı gerçekten bir numaradır. Kendi seçtiğiniz malzemelerinizle size omlet yaparlar) Odtü çarşı da her türlü restourant vardır burger king bile vardır. Yine Şok var yurtta da yemek yapablirsniz . Her yurtta da tabiki kantinler bulunur.

Hazırlıkta ingilizce eğitimi çok iyi ve rahattır. Saat 12.30 da biter elementry kurunun mesela sonra boşsunuz :) İngilizce gerçekten gelişiyor Daha ilk dönemdeyim ona rağmen bayağı geliştiğinin farkındayım. Akıcı şekilde konuşuyorum diyebilirim.

Siyasi olaylar: Akademisyenler ve öğrenciler genelde sol görüşlüdür. Ama fikirlere saygı duyulur. Namaz kılmak istereniz 2 cami ve mescitler mevcut. Cuma namazı da kılınıyor hatta bir kere gittim :) Öğrenciler bence daha sorgulayıcı ve çok itaatkar değil. Olması gerekende bence bu.

Yok ODTÜ de olay var falan diye hergün çıkan haberlere bakmayın odtünün bir yerinde olay olsa %95 lik alanın haberi bile olmaz ki o kadar fazla da olay olmuyor millet ders alışma derdinde.

PKK lıların saçma eylemlerini görebilirsiniz mesela.
    bunlar aklıma gelenler

Ama ANKARA güzel bir şehir değil malesef.
    Bir de melih gökcek var :D

İStanbuldan gelmeye çekinenler için çok ucuz fiyatlara 50-60 uçak biletleri mevcut 40 dk havada kalış süresi var.

Puan alarak. 2010 2011 2012 de 5.500 lerde alırken bu yıl 4.800 filan almıştır en son. Eski yıllarda ilk 1.000i alan bir bölüm sonra tıp fırladı tabi. Tekrar ykselşe geçecek gibibu yıl da 4.500-5.000 arası görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thereisnoway -- 8 Ocak 2014; 17:02:33 >

• o adamın mülakat sürecini okumuştum ondan sonra odtü olarak değiştirdim hedefimi :D
    bir de satranç kulübü var mı
  • ODTÜ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen sene tutturamadım ama bu sene gidicem inşallah

• ya işte bu be Allah razı olsun şöyle bir konu arıyordum bende.
  • Çok teşşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mageozik

ya işte bu be Allah razı olsun şöyle bir konu arıyordum bende.

Kardeş neden avatarımı çaldın :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok orijinal konu teşekkürler. Böyle birbkonu arıyordum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reis gelmiş
  • Obp'm kırık olmayacaktı şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten odtü,boğaziçi, itü gibi yerleri bitiripte iş bulamayan görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

o adamın mülakat sürecini okumuştum ondan sonra odtü olarak değiştirdim hedefimi :D
    bir de satranç kulübü var mı

var tabi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KullanıcıAdı_

Zaten odtü,boğaziçi, itü gibi yerleri bitiripte iş bulamayan görmedim

iş var iş var :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

quote:

Orijinalden alıntı: KullanıcıAdı_

Zaten odtü,boğaziçi, itü gibi yerleri bitiripte iş bulamayan görmedim

iş var iş var :D

çok sorun olduysa değişeyim hacı abi. ben genel bi avatar sandım.
  • Cerndemuhendis in de avatar böyleydi o da mı ODTÜ Bilgisayara gitmişti hmmm

Hedeflediğim tek tercih burası, eğer olmazsa seneye hazırlanmak istiyorum. Size başarılar, bu araştırma içinse teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogisay -- 8 Ocak 2014; 22:09:30 >
  • keşke ODTÜ istanbulda olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

keşke ODTÜ istanbulda olsaydı.

o zaman boun gibi bir şey olurdu ilk 1k yı alırdı
  • Teşekkürler

• paylasım için sagol cok faydalı bir iş cıkartmıssın..
    Odtulu olmak guzel sey olsa gerek bu sene bızede nasıp olur inş...
  • Ankarada olduğu için çöp

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.