Şimdi Ara

Ödenmeyen senet hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bır arkadasım 3000tl cıvarında senete ımza atmıs
    4 aylık bolunmus olarak.

odenmemıs senetler hakkında nasıl bır yaptırım yapılıyor acaba?
    odenmedıgı takdırde ne olabılır
    arkadasın ustune mal varlıgı vs yok.
    faızı varmıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsosyalBilgisayar -- 25 Şubat 2017; 0:46:33 >

• Icra takibi yapılır. Aralarındaki ilişkiye göre vade tarihlerinden itibaren faiz işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Icra takibi yapılır. Aralarındaki ilişkiye göre vade tarihlerinden itibaren faiz işler

İcrada üstğne bişey cıkmazsa sger? Sürermi faizi yoksa bırakırlarmı takıbı bi süre sonra

Mal mülk yok üstğne

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl peşini bırakmazlar

• senetlerde 3 yıl işlem yapılmazsa zamanaşımı sebebiyle takip yapılamaz. arkadaşınızın sigortalı çalıştığı işi varsa , üstüne araç veya taşınmaz varsa , bankada parası varsa , ikamet adresine haciz uygulama yoluyla bu parayı tahsil edebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selvetarm

senetlerde 3 yıl işlem yapılmazsa zamanaşımı sebebiyle takip yapılamaz. arkadaşınızın sigortalı çalıştığı işi varsa , üstüne araç veya taşınmaz varsa , bankada parası varsa , ikamet adresine haciz uygulama yoluyla bu parayı tahsil edebilirler.

ogrencı oldugu ıcın ne tasınmazı ne arabası ne bankada parası var aılesı ıle yasıyor.
    kyksı var bı tek her ay yatan onun harıcınde yok mal varlıgı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

quote:

senetlerde 3 yıl işlem yapılmazsa zamanaşımı sebebiyle takip yapılamaz. arkadaşınızın sigortalı çalıştığı işi varsa , üstüne araç veya taşınmaz varsa , bankada parası varsa , ikamet adresine haciz uygulama yoluyla bu parayı tahsil edebilirler.

ogrencı oldugu ıcın ne tasınmazı ne arabası ne bankada parası var aılesı ıle yasıyor.

Mal varlığı bugün yok seneye yok, peki 4 sene sonra? 4 sene sonra da sigortalı bir işe girmemiş mi olur? Ya da araba almayı düşünmez mi? Ya da 7 sene sonra bir ev?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

quote:

Mal varlığı bugün yok seneye yok, peki 4 sene sonra? 4 sene sonra da sigortalı bir işe girmemiş mi olur? Ya da araba almayı düşünmez mi? Ya da 7 sene sonra bir ev?

senedi işleme koydukları zaman ara ara yokluyorlarmı nabıyorlar bır sure sonra bu hüküm kalkmıyormu
    olene kadar duracakmı mesela o senet odemesı ustunde_?

• Normal bir takipte evet ara ara sorgular yapılır. Hele ki avukat ile takip yapılmışsa 3 ay sonra vazgeçmelerini beklemeyin.

• ben şahıs olan borçluların takiplerini hiç boş bırakmam çünkü bir şirketin silinmesi kolaydır ama bir insan illaki hayatını idame ettirmeye çalışacaktır.birde bu bahsettiğiniz kişi öğrenciymiş üniversitede yani geleceğin beyaz yakalısı olacak hayatta bırakmam. hatta ben olsam çoktan ailesinin ikametine hacze gitmiştim. 3 bin liralık borç için bu kadar uğraşmaya gerek yok. karşı tarafla konuşup taksitle ödeme yapsın.
  • Borç gerçekten var mı yok mu belirtmemişsiniz ama borç varsa bu kadar takla atacağına ödemenin yollarını arasın.

• konuyu dirilteceğim ama şöyle bir durum var. arkadaşa kredi çektim ihtiyacı için belli bir süre ödedikten sonra daha sonra ödeyemedi. ( artık kumar falan ne pisliğe bulaştıysa )
    Kredi bitmek üzere neredeyse tamamını ben ödedim. Onun da kredi çekme durumu yok senet yapsak tahsil edebilir miyim? maaşı var memur.

not: arkadaş dediğime bakmayın eskidendi.
  • kefilin rücu hakkı var. senet almadanda tahsil etme şansınız var. bununla ilgili hukuki işlemi başlatmanız lazım. senet alırsanız biraz işin pisliği olarak hem senet yoluyla hemde dava yolula işlem yapmanızda mümkün. bir avukat ile işlemi takip etmenizi öneririm.
  • senet alırsanız hemen takip yaparsınız, adamın mal varlığı ve maaşının haciz altında olmaması durumlarına göre bedeli tahsil edersiniz. her ay 1/4 maaş sizin dosyaya yatar
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    evet ben de öyle düşünüyorum zaten şuan hacizde maaşı 3 banka sırada bekliyor ama maaşın 4te biri benim için çok az yani 4 yılda ancak biter. Haliyle yeniden kredi çeksem notere gitsek orada da senet yaptırsam sağlam olur mu? 40bin civarı borcu var.
  • temiz bir taşınmaza 1. sıradan ipotek koydurmadığınız müddetçe hiç bir şey sağlam değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.