Şimdi Ara

Vodafone 700 MHz frekans kullanıma açılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Üstteki mesajımda bu dediğiniz iddia için yanıt vermiştim.

  • tekst79 T kullanıcısına yanıt

    Birçok yerde ULAK sahalarından hizmet veriyorlar o yüzden.


    https://forum.donanimhaber.com/milli-baz-istasyonu-projesi-ulak-ana-konu--133093376

  • NegroBlanco kullanıcısına yanıt

    Öylede bir fark var ki tabii ki vodafone’un da hizli olduğu yerler var fakat genel olarak cok yavas whatsapp mesajlari gitmeyecek kadar yavas olan cok yere denk geldim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cesitli sehir ve lokasyonlarda bankacilik , navigasyon ve diger internet islemlerini sesli arama aranma her ikisinide kullandim hem Turkcell hem Vodafone hic bir fark yok speedtest defalarca denedim evet Turkcell cok hizli gozukuyor ama bu hiz buyuk bir fark yaratmiyor yalnizca hizli hatta Vodafone kapsama sinyal cekiminde farklari var demek Vodafone A tipi bant lisansi alsa neler yapacak elindeki banti cok iyi kullaniyor tabi bunda yurt disi yazlim ve tecrubesi oldugu asikar.

  • ckm kullanıcısına yanıt
    Vodafone’un gittiğim ülkelerde en berbat şebekesi olan ülke Türkiye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Demek oluyor ki biz en kalitel frekanslar için para bayılmicaz en hızlı frekansları almak gibi niyetimiz yok elimizdeki çöp frekanslar bizi kurtarmıyor kullanıma kapalı olan dahada çöp frekansları açında onlarıda alıp en azıdan kaliteli çöp olalım.Ayrıca türkcel ve tt 5g de baz istasyonlarının %60 ını 5g uyumlu hale getirmişken sen neyin teşvikinden bahsediyorsun.Baz istasyonlarının % kaçı 5g uyumlu ? önce kendin altyapını düzelt sonra sağa sola salla.Elindeki 4g frekans ile 4g de 10 mbit hız vermeye utanmıyor sonra teşvik diyor.Hadi git ingilterede 4g ile 10 mbit hız ver bak adamı en kaliteli dergilerden tv kanllarına kadar reklam edip nasıl linçliyorlar eee burası türkiye atı olan koşturur ağzı olan konuşur İNDİREGANDİİİİİİİİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rameowerr R kullanıcısına yanıt
    Aslında Vodafone'un şuan isteği bir tercih değil mecburiyet. Şuan LTE için 700Mhz haricinde açılabilecek spektrum kalmadı. Ellerindeki B38 dahil hepsini kullanıyor Vodafone ancak gerek elindeki band genişliğinin düşük olması gerekse de donanım zaafiyeti sebebiyle yine de yetmiyor, sineğin yağını çıkartmak zorunda kaldıkları için aslında 5G için planlanan Band 28'i (700Mhz FDD) LTE için kullanmak istiyorlar. Ancak BTK'nın buna onay vereceğini zannetmiyorum zira B28 LTE kullanımına açılırsa 5G başladığında refarming yapılması yani bu bandın LTE'den boşaltılıp 5G'ye tahsis edilmesi gerekecek bu da masraf ve zaman kaybı demek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cm989 C kullanıcısına yanıt
    Ulak mı? Siz Cumhurbaşkanı'nın 5G'ye yerli donanımla geçelim dediğine bakmayın, kendisine brifing verenleri kırmıyor sadece :) Ulak elbette 5G ürün geliştirebilirse 5G altyapısında kendisine yer bulacaktır ancak yine 5G altyapısında Nokia, Ericsson ve eğer ban gelmezse Huawei'i göreceğiz. Ulak eğer 5G ürün geliştirebilirse en azından bir süre için kırsalda ve Evrensel sahalarında tercih edilecektir.


    5G'nin ülkemzide faaliyete geçmesinin önünde hiç bir teknik engel yok. Yegane engel finansal. Telco'lar 5G hizmeti sunabilmek için devletten lisans ve spektrum satın almak zorundalar. LTE ihalesinde kabaca 4 Milyar EUR lisans bedeli ödedi telco'lar. O dönemde de telco'ların bunu kendi kaynakları ile finanse etme gücü yoktu, ağırlıkla döviz cinsinden borçlandılar, takip eden senelerde de Lira'nın istikrarsızlaşması telco'ların finansallarını çok etkiledi, borçları Lira cinsinden fırlattı. Bugünse telco'lar reel bazda oldukça düşük ARPU'lara sahipler, gelirleri düşük yani. Bu durumda tekrar yabancı para cinsinden borçlanarak kaymaklı lisans bedelleri ödeyemezler. BTK, Maliye Bakanlığı ve telco'lar oturup bir orta yol bulmalı. Eğer lisans ve spektrum satışını halledebilirlerse teknik kısım çok kolay. Henüz ihale yapılmadı, ufukta da gözükmüyor maalesef kısa vadede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 6 Eylül 2023; 20:16:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle yerli futbolcuya döviz öderiz , yerli ihaleler döviz cinsinden yapılır , yapılan köprü , yapılaşma vs döviz cinsinden anlaşarak yapılır.Devletin en kritik kurumları dahi kendi aralarında dövizle anlaşıyor..
    Daha sonrada tv de TL nin değerini yükseltmeye çalışıyoruz diye boş yapan godomanlar (YERSEN)

    Ulak mevuzusuna gelirsek dünyada 5g nin sunmuş olduğu kaliteli teknolojinin çoğu çin huawei veya abd nin elinde.Baz istasyonlarıda yayın yapan modemdir işin özünde.Abd çine ambargo uyguladığı için kendi telefonlarına bile doğru düzgün 5g modem koyamadı huawei.Yani yerli 5g baz istasyonu demek fazlasıyla teknoloji geliştirmek yada fikri mülkiyet yani telif satın almakla olacak...Eğer yerli mühendislerimiz , diğer 5g istasyonlar gibi sağlığa en az zararsız ve enerji maliyet , verimlilik açısından diğerleri ile yarışabilecek bir teknoloji keşfederse amenna kimseden telif almayıp ambargo sıkıntısına gerek kalmadan üretilir...Ama bu durum zor gibi gözüküyor, 5g konusunda keşfedilmiş bilinen çoğu teknoloji huawei, nokia, ve abd li şirketlerde ...Seri baz istasyonu demek çin ile sağlam pazarlık yapılacak demek bence.Dağlarımızda Ulak lar olacak ama en kritik parçaları huawei den gelecek gibi duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.