< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (276. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: takıntım
Santek e ilave olarak Honeywell t3r yada bosch 36 rf en uygun fiyatlı problemsiz kablosuz netatmo dan sonra en kaliteli cihazlar sayılabilir_____________________________ * MSI X470 GAMING PRO * MSI GTX 1070 GAMING X 8GB * RYZEN 5 2600X * ADATA DDR4 16GB(8*2) 3000MHZ XPG D41 SPECTRIX * AEROCOOL P7-L240 sıvı soğutma * AEROCOOL Quartz Rgb 3 * SAMSUNG 970 EVO 250 GB NVME M.2 SSD * ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms * Corsair Scimitar Pro RGB * Cooler Master Masterkeys Lite -
https://generallife.com.tr/tr/akilli-oda-termostatlari/ht500-set
https://generallife.com.tr/tr/kablosuz-oda-termostatlari/ht300-set
bu iki ürünü kullanan deneyen oldu mu ?
_____________________________ * MSI X470 GAMING PRO * MSI GTX 1070 GAMING X 8GB * RYZEN 5 2600X * ADATA DDR4 16GB(8*2) 3000MHZ XPG D41 SPECTRIX * AEROCOOL P7-L240 sıvı soğutma * AEROCOOL Quartz Rgb 3 * SAMSUNG 970 EVO 250 GB NVME M.2 SSD * ViewSonic VX2458-C-mhd 24" 144Hz 1ms * Corsair Scimitar Pro RGB * Cooler Master Masterkeys Lite -
Tavsiye edilen sorunsuz cihazlar sürekli forumda yazılıyor biraz vakit ayırıp konuları okumanızı tavsiye ediyorum .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bosch tr36 rf 600 tl
Honeywell t3r 650 tl
Netatmo 899 apple da h.b 1050 tl
Güncel fiyatlar
Bir konuda kafam karıştı. Bosch 2300i modülasyonlu kombim var. Honeywelle mail attim. Modülasyonlu olan modeller benim kombimle uyumlu gözükmüyor dedim. Alidigim cevap ise kombimin opentherm protokolünü desteklememesiymis. Opentherm dediğimiz şey zaten modülasyon değil mi? Eğer opentherm desteklemiyorsa boschun modülasyonlu oda termostatlari uyumlu gözüküyor benim kombimle. Konuyla ilgili bilgisi olan var mıdır? Ya da ben modülasyonlu bir ot kullanmak istiyorsam opentherm desteklemedigi için sadece boschun modülasyonlu oda termostatlarini mi kullanmak zorunda kalacağım?
Modulasyon çok farklı bişey, iletişim protokolü çok farklı bişey. Opentherm bir iletişim protokolüdür, hem kombi hem termostat opentherm destekliyorsa birbirleri ile haberleşebilirler. ayrıca modulasyon sadece termostat ile yapılmaz, kombinin kendi zaten dönüş suyuna göre modulasyon yapıyor, kombi modulasyonu alevi kısabilme özelliğidir, modulayonlu termostat kombinin bu özelliğini üzerine alır ve oda sıcaklığına göre alev boyutunun ne olacağını kombiye iletir. Yani kombi dönüş suyuna göre değil oda sıcaklığına göre modulasyon yapmaya başlamış olur. Kombinin dönüş suyuna göre değil oda sıcaklığına göre modulasyon yapmasının en büyük avantaji kombi başlarken alev boyutunu ne kadar gerekliyse o kadar yakarak başlamasıdır. Dönüş suyuna göre modulasyonda genellikle kombi direk tam alev boyutu ile başlayıp dönüş suyu ısındıkça alev boyutunu kısar.
_____________________________ -
Peki o zaman, modülasyonlu ot sadece bosch olarak almam gerekiyor demek oluyor bu sanırım. Diğer markaların ki opentherm ile destekliyordu. Bir soru daha sormak istiyorum. Öğrenen bir termostat nasıl hareket ediyor? Mesela honeywellin öğrenen termostatı var, bunun çalışma mantığı nasıl oluyor? Opentherm gibi bir özelliği yakalayabilir mi yoksa kombiyi kaça ayarladiysam o ısıda yanar ve oda istenilen sicakliga geldiği zaman kapar mi kendini? Benim yürüttüğüm mantığa göre bir iletişim protokolü olmadığı için kombiye aç kapadan başka hiç bir komut gonderemeyecek o zaman, yani alev düşür alevi arttır vs gibi bir işlevi olmayacak. O zaman bunun öğrenme kısmı sadece oda 23e ayarliysa, oda 22ye geldiğinde kombiye kapat dicek dolanan sıcak suyla oda 23e çıkacak fazlasına çıkıp sarfiyatı artmayacak, normal bir termostat 22de tekrar aktif olacakken öğrenen termostat ise 22.5e düştüğünde farkedip hemen devreye mi giricek gibi? Yoksa daha farklı bir sistemi mi var işin?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Öğrenme özelliği olan termostadlar belli algoritmalar kullanarak evin ne kadar zamanda ısınıp, ne kadar zamanda soğuduğunu sürekli takip ederek gerekirse ayarlanan sıcaklığa gelmeden aç kapa emri verebiliyor, Hatta programlı kullanıyorsunuz diyelim; saat x de 23 derece diye ayarladığımızda modulasyonlu olanlar o saat gelmeden açmazken, öğrenme özelliği olanlar o odanın ne kadar sürede o sıcaklığa geldiğini sürekli takip ettiği için ayarlanan saatten önce yak emri verebiliyor. Bu şekilde algoritmları iyi ayarlanmış bir aç/kapa termostat modulasyonlu bir termostatdan bile daha konforlu ısınmanızı sağlayabilir.
Merhaba arkadaşlar maximum 1000 TL ye yerden ısıtma eca proteus premium 28 kW kombime oda Termostatı önerirmisiniz?
Cosa v4 çok kafamı kurcalıyor bağlantı kopmaları çok yaşanıyormuş o yüzden.
Netatmo nunda hassasiyet ayarı 0,5 olduğu için vazgeçtim.
Lütfen yardımcı olum çok zor bu iş 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Netatmonun hassasiyeti 0.1 derecedir, ayar dilimleri 0.5 derecedir onuda kalibrasyon ayarıyla istediğiniz şekil ayarlarsınız
Netatmo alın demiyorum yanlışı düzeltiyorum sadece :)
Anladım sanırım
Ayar yaparken 0,5 ilk yaptırıyor
Hassasiyet olarak 0,1 ölçüyor
Yani 23 e ayarladık diyelim 22,9 -23,1 arası çalışacak öyle mi?
Evinizi öğrendiğinde sadece sette çalışır 0.1 oynamasını beklemez, ama geçen sezon sonunda oluşan bi güncelleme sorunu var esnek çalışmaya başladı bazı cihazlar, bekliyoruz düzelecek diye
Forumda konusu var Netatmo nun takip edip geçmiş yorumlardan bilgi edinebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayıboyu11 -- 6 Kasım 2020; 22:11:27 >
Anladım hocam teşekkür ederim şimdi o konuyu buldum inceliyorum. Başka bir ürün tavsiyeniz varsa çok memnun olurum
Ben bosch tr36rf aldim. Kombim bosch class 6000w 28kw.
Kombi en dusuk 40da calisiyor. Bir hafta once 24 saatlik tuketim 8.70 8.90 meteekup arasindayken termostat bagladiktan sonra 24 saat 23 set degeri ile 6.30 6.40 metrekup yakmaya basladi. Ben istedigim tasarrufa ulastim. Ev 200 metrekare ve dublex. Bosch tr6rf yi tavsiye ederim 595 tlye aldim.
Bu arada kombim normalde en dusuk 40 derecede calisirken suyu 47ye kadar isitip durur 35 dereceye dusunce tekrardan calisirdi.
Termostat baglantisindan sonra kazan 40 derecede olmasina ragmen 41 42 derecelerde hem kombiyi hemde sirkulasyon pompasini kapiyor. Kazan sicakligi 35 36 derecelerde kaliyor ve hemen hemen 10 dakika calismiyor. Tasarrufu yaptiran bu bence
quote:
Orijinalden alıntı: logizoom
Ben bosch tr36rf aldim. Kombim bosch class 6000w 28kw.
Kombi en dusuk 40da calisiyor. Bir hafta once 24 saatlik tuketim 8.70 8.90 meteekup arasindayken termostat bagladiktan sonra 24 saat 23 set degeri ile 6.30 6.40 metrekup yakmaya basladi. Ben istedigim tasarrufa ulastim. Ev 200 metrekare ve dublex. Bosch tr6rf yi tavsiye ederim 595 tlye aldim.
Bu arada kombim normalde en dusuk 40 derecede calisirken suyu 47ye kadar isitip durur 35 dereceye dusunce tekrardan calisirdi.
Termostat baglantisindan sonra kazan 40 derecede olmasina ragmen 41 42 derecelerde hem kombiyi hemde sirkulasyon pompasini kapiyor. Kazan sicakligi 35 36 derecelerde kaliyor ve hemen hemen 10 dakika calismiyor. Tasarrufu yaptiran bu benceBenim için iyi bir örnek oldunuz aynı kombiye sahibiz. Evim dublex olmasa bile sert soğuklarda sizinki kadar zor ısındığına eminim :) söylediğiniz termostatı araştıracağım. Şu an 43 derece ayarda en soğuk oda 22 derece dış sıcaklık 8 derece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Yine forumda hasanemmi nicli arkadaşın kendi üretimi santek var kullananlar memnun
Kesinlikle tavsiye ederim. Binada yalitim varsa cok cok iyi tasarruf ettirebilir. Benim suanda evim ankara da havalar daha sogumasina ragmen 2 ile 2.50 metrekup gunluk kazancim var buda bana yeter zaten
Merhaba. Bende de classic plus kombi var garantisi olduğu için bosch dışında termostat takamıyprum aslında honeywell marka uzaktan kontrol daha mantıklı. Siz kendiniz mi taktınız servis mi taktı?
netatmo fabrika ayarlarina nasil. dönebilirim? resetledim ve tel app'ini silip geri yukledim wifi ayarlarini yaparak ama eski ayarlarim çıktı yine. ogrenme modunu yeni baştan tekrarlamam icin ne yapabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt