Şimdi Ara

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU] (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8.108
Cevap
179
Favori
423.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: kerimcem

otli olduğu donem 50 de kullandım hocam yoğuşmalı ama hem petekler fırın gibi oldu hemde kombi çok geç devreye girerek evdekilerde üşüme hissi yaptı bende 43 almıştım..

Yoğuşmalıyı zaten düşükte kullanabilirsin kerimcem.
    Her zaman yüksekte kullanın dediğimiz yoğuşmasızlar biliyorsun.

Ben eRelax da kombi kazan sıcaklığını 50 ayarladım. Modülasyonlu eRelax la sınır 50 de kalıyor geçmiyor. İçerdeki set değer ihityacına göre 36-50 arasında kombi kendi kendine ayarlıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkrgl -- 11 Mart 2017; 14:8:53 >
  • Teşekkürler .Ben ilk kullandığımda fabrika çıkışlı 0.2 idi sonra sistem 2.6 yaptı oturma odasında termostat 20 C de ısıyı arttırıyorum kombi kazan sıcaklığı 40 dan yukarı çıkmıyınca ısıtma eğrisi ile bağlantılı olduğunu düşündüm ıs.eğri değerini yükseltince kombi kazan sıcaklığı yükseldi .Bende sizin gi 50 de kullanıyorum.Bunu sıfırlama yokmu ot. evin ısı ihtiyacını yeniden belirlese .
  • Arkadaslar;BOSC condense 2500 kombım var..oda termostadı..TRZ 130 aldım kablolu.Tesisat hazır.Ancak termostad üzerinde T X bağlantı çikişi var oraya bağlantı yapılacak mı.Anlatan olursa sevinirim.En ıyı oda termostadı hangisi.?Boc condese 2500
    e uyan
    Üçüncü parti yazılım kısmı

***ODA TERMOSTATI***[ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talipb -- 14 Mart 2017; 1:40:13 >

• talipb kullanıcısına yanıt
    Paylaştığın için teşekkürler. ifttt kullanmasını bilene çok faydalı bir uygulama.Buradan derece ayarlama yapabiliyor muyuz ve raporlama görebiliyor muyuz?
    Tam olarak bilmiyorum yeni buldum .Zannedersem cihazın yazılımına uygun paket uygulamalar yapılıyor ve baylaşılıyor .Bazı API paketleri netatmo yada neşter denilen ciazlarauygun örneğin gaz sızıntısı olursa cihazı kapatması gibi. İncelemek gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Marka bağımsızlığına dikkat etmeye çalışıyorum.
    Ama siz de takdir edersiniz ki bazen ayarı kaçırabiliyoruz.
    içerden mantolamalı, dıştan mantolama yok.evimize geçtiğimiz yaz çift camlı ( ısıcam sinerji) pvc pencere yeni takıldı.istanbul fatihte yaşıyoruz.bu kış max.225 tl doğalgaz faturası geldi.iki kişi yaşıyoruz.kış aylarında 41-42 derecelerde sürekli açık kombi,hiç kapatmıyoruz.

bu durumda iken oda termostat cihazını yenice arkadşımdan duydum ve araştırmalarıma başladım.tecrübeli arkadaşlar ne tür bişi tavsiye ederler? ya da tavsiye eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 29 Mart 2017; 18:5:2 >
  • Öncelikle hayırlı olsun hocam. Ederiz tabi en basiti bile hiç olmamasından iyidir. Ancak almışken uzaktan da kontrol sağlayabildiğiniz bir ürün alın. Fiyat aralığınızı belirtebilirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışalım.

PSN: SAVIARs
    Gamertag: SAVIARs
    Steam: SAVIARs
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

Öncelikle hayırlı olsun hocam. Ederiz tabi en basiti bile hiç olmamasından iyidir. Ancak almışken uzaktan da kontrol sağlayabildiğiniz bir ürün alın. Fiyat aralığınızı belirtebilirseniz daha detaylı yardımcı olmaya çalışalım.

teşekkür ederim hocam,sağolun.fiyat olarak çok yüksek olmayan ama mümkünse kablosuz bir model olsa çok iyi olur.mesela fiyatına göre birkaç model de tavsiye edebilirsiniz,hani bu mal daha iyi ama şu kadar fiyatı gibi.çünkü ne kadar performans alacağım cihazdan,ne kadar sürede maliyet kotarılacak hiç bir fikrim yok

sizce yüzdesel olarak ne kadar bir verim olur/olabilir ?

• aliexpress.com
    US $15.49 45% OFF|Floureon BYC07.H3 Thermoregulator Touch Screen Heating Thermostat for Warm Floor,Electric Heating System Temperature Controller-in Temperature Instruments from Tools on AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/BYC07-H3-Thermoregulator-Touch-Screen-Heating-Thermostat-for-Warm-Floor-Water-Electric-Heating-System-Temperature-Controller/32791753380.html?spm=2114.13010208.99999999.8.xUYx7f

Bu cihaz doğalgaza uygun mu?Tavsiye eden var mı?ALınır mı?Fiyatı iyi geldi.

• plusmania35 kullanıcısına yanıt
    Kombiye bağlanmaz.
    Elektrikle çalışan ısıtıcılarda kullanılabilir.
    Kombide kullanmak istenirse, içindeki röle bağlantısına müdahale etmek gerekir.
    Aman haaa.

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Selam.

Ben in-therm kablosuz programlanabilir oda termostati aldim.

Fakat alette sinyal gonderme sorunu var.

Alali 10 gun kadar oldu.

Koridorda duruyordu.

Ev yeni bina yalitimli.

Sabah 6.30 da evden cikiyoruz esimle beraber.

Calisma olarak şöyle;

06.15 - 18.5

16.30 - 21.5

23.30 - 20

04.45 - 21.5

Bu şekilde.

Fakat koridordan sinyal gonderemedi.

Sabah kalktığımızda ev buz gibiysi 04.45 de calismasi gerekirken kombiye ac komutu vermemis.

Hadi dedim olur oyle yakınlaştırdim sıkıntı kalmadi.

Fakat bu sabah yine sinyal gondermemis.

El terminanlinde kombi yaniyor gosteriyor fakar off konumda kombi.

N11 den aldigim saticiya mesaj attım geri gonderin bakalim dediler. Almadan öncede sordum arastirmalarima gore sinyal sorunu varmis ürünlerin dedim öyle birsey yok dediler.

Simdi benden fatura istediler.

Fakat faturayi bulamıyorum kutusu duruyor.

İade etmek istiyorum dedim bakalim ne cevap verecekler.

Alicida kombida balkonda.

Acaba soguktan dolayi sinyal alamiyor olabilir mi alici?

Arkadaşlarım honeywell al biraz daha para ver pisman olursun alma intherm dediler dinlemedik.

Oyle de oldu.

Maalesef aynı sorun bende de var. İkinci kışı bitirdik.
    Ev dublex. Kombi mutfakta dolabın içinde. Evin birkaç yerinden denedim ancak ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.
    Salon mutfakla bitişik. Ortak duvara yakın masanın üzerinde buldum yerini. Orda sorunsuz çalışıyor. Ancak salonun uzak köşelerinde problem olabiliyor. Türk malıdır alalım destek olalım dedim ama pişman olmadım değil. Malzeme kaliteside iyi değil ayrıca. Zaten kombiyi değiştirmeyi düşünüyorum. Orjinal kaliteli termostatı olan bir marka tercih edeceğim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İn-Therm urunlerinde cekim problemi var bu kesinlikle doğru. Bir kac arkadaşımı uyarmama ragmen aldilar geri iade ettiler. Bende dahil.

Ben Honeywell aldim kablosuz programlanabilir.

Evin heryerinden çekiyor. 3+1 147 m2

Biraz pahali (400 TL) ama degiyor bu paraya.

İn-Therm yaninda oyuncak gibi kaliyor.

Malzeme kalitesi, cekim kalitesi müthiş.

Kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhaba. Önümüzdeki yıl için, 4 yıldır sorunsuz kullandığım Demirdöküm PR 5005 kablolu termostatımı değiştirmeyi düşünüyorum. Aslında termostatımdan çok memnunum. Gerek malzeme kalitesi,gerekse özellikleri bakımından şu an piyasadaki birçok termostattan daha iyi bile diyebilirim ancak tek handikabı 0,5 hassasiyetli olması. Bu da konfor açısından tatmin edici değil maalesef. Bu yüzden 0,1 derece hassasiyete sahip modelleri araştırıyorum. Malum kablolu model alacağım için fiyatlar makul ancak siemens rev 24 pahalı oldugu için piyasadaki tek seçenek in therm mrl 300 TM modeli. Kablolu modelinde sorun olmadığını yorumlardan anlıyorum. Fiyatı da makul ancak malzeme kalitesi beni şüpheye düşürüyor. Bu yüzden kullandığınız modelin kablolu modeli olan CMT 707 bana daha mantıklı görünüyor. Acaba TPI modu denilen öğrenme modu aktifken bu termostat nasıl çalışıyor. Yani sıcaklık dalgalanması 0,1-0,2 aralığında mı oluyor yoksa kitapçığında belirtilen sıcaklık ayar aralığı gibi 0,5 mi? Yani örneğin 22,5 dereceye ayarlandığı da 22 de açıp 23 de kapatıyor mu? Toplamda 1 derecelik bir ısı dalgalanması mı oluyor? Eğer böyle ise mevcut termostatımı değiştirmeden kullanmaya devam edeyim.

• Hayir şöyle oluyor gözlemlediğim kadari ile;

22.5 dereceye ayarlandiysa, 22,5 oldugu zaman kombi devreden cikiyor. Peteklerin sicakligiyla bi sure sonra yalitim iyiyse 23 u görüyor. Tekrar 22.5 a düştüğünde kombiye yan emri gidiyor.

Ben 1 derecelik farki gormedim ve yaşamadım.

Gayet konforlu.

İn-Therm in 0.1 hassasiyeti iyi degil.

Kombi devamli dur-kalk yapiyor bi devreye giriyor bi çıkıyor. Kombi icin zararli.

0.3 ile 0.5 hassasiyet gayet ideal.

İsi algoritmasi denen birsey var bu termostatta TPİ dedikleri.

Bu yüzden 1 derecelik bir fark olmuyor. Modulasyon gibi birsey. Orasini tam cozemedim, cozmeye calisiyorum. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.