Arkadaşlar OCZ2SOE8002GK bu kiti kullanıyorum ve GA-P35 DS3R bu anakartı.Sistem imzamda da yazmaktan sorun ise şu,ramleri takıyorum sistem açılıyor herşey güzel gibi görünüyor.Ama BurnInTest programı ile sistemi bi test edeyim diyorum.Ram hatası alıyorum. "error verifying data in RAM" Şimdi 2,0 V 5-5-5-12@ 800MHZ 2,2 V 4-4-4-12 @ 900 MHZ 2,2 V 4-4-4-15 @ 885 MHZ 2,2V anakart otomatik ayarları @ 900 MHZ herşey otomatikk ve default @ 800 mhz
Hepsini denedim. yukarıdakilerin sürekli alıyorum aynı hatayı.
MSI Neo-F de 2,2 V 4-4-4-12 @ 900 MHZ deniyorum hiç sorunsuz test tamamlanıyor. Mesela dvd yazıyorum doğru yazdımı diye kontrol ederken sektor hatası çıkıyor ama dvd sağlam gibi görünüyor. Vista kurdum sanırım biraz sorun çıkmış kurarken dxdiag dediğimde directx penceresi gelmiyor. bir dll hatası veriyor. Şimdiye kadar bu 2 sorun gözüme çarptı sistemde ve test esnasında ramlerin sorunlu gözükmesiyle bir bağlantısı var mı diye düşünüyorum.Ayrıca aynı sisteme 800 mhz lik kingston düz ram takıyorum.BurnInTest programı hiç hata vermeden tamamlıyor işlemi.Ne yapmalıyım sizce arkadaşlar? Advenced memory timings lerde mi bişiler yapmak lazım acaba biosta?Ama onlarıda nasıl ayarlayacağım bilmiyorum auto da sürekli.
bence uyumsuzluk söz konusu olabilir eğer yeni bios varsa onu yükle derim belki düzelir (bende aynı ramlari kullanıyorum)
@oktaylust epey özel bir durum seninki. işine yarar mı bilmem ama bazı RAM'ler otomatik olarak ayarlanamıyor bios'da. yani onların zamanlama ayarlarını elden yapmak gerekiyor. aynı şey voltaj için de geçerli olabilir.
ayrıca senin kullandığın ram'leri Gigabyte'ın "Qualified Vendors List (QVL)" listesinde bulamadım bu anakart için...
Ne yazık ki, p35 çipsetle ocz ramlar arasında uyum sorunu varmış. Bende MSI Neo2 P35 FIR var Ocz ramlerle pcyi hiç açamadım, değiştirmek zorunda kaldım.
@WoraZ hepsinle var mı bilmiyorum fakat Gigabyte'ın tavsiye listesinde OCZ ram'ler çok çok az sayıda.
@woraz hepsinde yok sanırım çünküben MSI P35 Neo-F son güncel bios ile açtım makinayı hatta 2,2V ile 4-4-4-12@900 mhz de testleri bile sorunsuz tamamladım.
@sahafiec hocam bencede kesinlikle senin dediğin gibi olay elle ayarlamam gerekiyor ama şu var.Normal cas değerleri yetmiyor bence ayar için yukarıda yaptığım ayarları yazdım size onlarla olmadı,bence biostaki advenced memory timings ileride ayarlamak lazım ama onları nasıl yapacağım hiç bir fikrim yok.Bu konuda yardım edebiliecek var mı? Ve biosun en güncel olan,daha yeni update ettim.
arkadaşlar bir ramin tüm timings,advanced timings çalışma değerlerini veren bir program var mı? MSI neo-f e takıp eğer varsa böyle bir program çalıştırıp bu değerleri bir yere not edeyim sonra aynılarını GA-p35 ds3r de uygulayayım ne dersiniz? Varmı böyle bir program?
@woraz hepsinde yok sanırım çünküben MSI P35 Neo-F son güncel bios ile açtım makinayı hatta 2,2V ile 4-4-4-12@900 mhz de testleri bile sorunsuz tamamladım.
@sahafiec hocam bencede kesinlikle senin dediğin gibi olay elle ayarlamam gerekiyor ama şu var.Normal cas değerleri yetmiyor bence ayar için yukarıda yaptığım ayarları yazdım size onlarla olmadı,bence biostaki advenced memory timings ileride ayarlamak lazım ama onları nasıl yapacağım hiç bir fikrim yok.Bu konuda yardım edebiliecek var mı? Ve biosun en güncel olan,daha yeni update ettim.
bende p35 FIR var, bios güncellemesi yapsam bunları kullanabilir miyim sorunsuz yani?
dediğim gibi bende son bios güncellemesi vardı ve bahsi geçen ramleri sorunsuz kullandım bence bir deneyin bios update etmeyi.Zararı olmaz.
Bir hafta oldu alalı OCZ2SOE8002GK satıyorum arkadaşlar alacak var mı? Benim anakartla olmayacak sanırım bu OCZ sevdası.
arkaşımraler ve anakartımız aynı gibi acaba anakartın biosunu güncelledinmi bana ilk geldiğinde anakartta f9 versiyonu yüklü idi ben ona f11 versiyonunu yükledim kullandıgım ra mbu
tek sorunun ramin belirtilen degerde kullanamamam daha iç o/c denemedim
Bu kaçıncı duyduğum ocz faciası... Corsair al bence hem ucuz hem kalite.
dostum neden satıyorsun ramleri paketle götür iyade et kendin diyosun 1 hafta oldu alalı diye.
quote:
Orjinalden alıntı: emreq
Bu kaçıncı duyduğum ocz faciası... Corsair al bence hem ucuz hem kalite.
corsair in hangi modelini onerirsiniz arkadaşlar? ne link verebilir misiniz alabilieceğim bi yer
quote:
Orjinalden alıntı: kimiferhat
dostum neden satıyorsun ramleri paketle götür iyade et kendin diyosun 1 hafta oldu alalı diye.
özel getirttim ramleri aldığım yerde normalde sürekli satılan bir model olmadığı için sanırım geri veremeyeceğim.
uyum sorunu falan olmadı bendede p35 dq6 var köpek gibi çalışyo remler
oktaylust, özel de getirtsen tüketici hakkın var. UYUMSUZ ÇIKAN MALI GERİ ALACAKLAR, ZORLA ALACAKLAR! Aynı muameleyi bana da yapmaya kalktılar, neymis özel getirtmiş.. Üstlerine git abicim, gerekirse tüketici haklarına falan şikayet ederim de..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme