Şimdi Ara

Ocz Vertex2 60gb Testlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler herkese, 2gün önce forumdan @tworule isimli üyemizden aldığım ürün dün elime geçti ve bir kaç ufak test yaptım.
    İnternette araştırıp bulduğum ayarları ssd üzerinde yaptıktan sonraki testleri paylaşıyorum şimdi.
    Ek olarak sistemimde yedekleme amaçlı kullandığım Seagate ST3500418AS 500gb'ın testlerinide ekledim.
    Kullanılan sistem Windows 7 x64 Ultimate, Ssd üzerinde Prefetch, SuperFetch, yazma önbelleği gibi ayarları anladığım kadarıyla yaptım. Sistemde TRIM ve AHCI moduda açıktır.
    Performans açısından önceden kullandığım Seagate ST3500320AS 500gb modelden sonra gözle görülür farklar var. Program açılış süreleri ve kurma süreleri, windows açılış süresi ve özellikle kapanış süresi görmeye değer :)

Ocz vertex2 60gb CrystalDiskMark

Seagate ST3500418AS 500gb CrystalDiskMark

Ocz vertex2 60gb HDtune Read test

Seagate ST3500418AS 500gb HDtune Read Test

Ocz vertex2 60gb ATTO test

Seagate ST3500418AS 500gb Atto Test

Ocz vertex2 60gb HDTune HDtune Health

Ocz vertex2 60gb HDTune RandomAccess

gördüğüm üzere Ocz vertex2 için testlerdeki değerler normal gibi, fakat HDtune read testinde nedende büyük bi düşüş gözüküo, nedenini bulamadım ve HDtune Health testinde galiba ufak bi sector hatası yada onun gibi bişi mevcut. Forumlarda baktığım kadarıyla diğer bir çok kişide bu tür hatalar ilk günden gözükebiliyormuş.

Eğer yapmam gereken testler ya da yaptığım testler hakkında yorum yapabilirseniz çok sevinirim iyi/kötü anlamda.
    Birde bildiğiniz ve yapmam gereken ayarlar konusunda bilgilendirebilirseniz çok iyi olur.
    Teşekkürler.

Bu arada Windows 7 puanı Seagate ST3500320AS 500gb'da 5.9 iken, Ocz Vertex2 ile 7.7'e yükselmiş durumda.

• Yazma farkı cok yok gibi ama Access time süper ya. Yok gibi.Farkı da bu yaratıyor. Paylaşımın için tşk.
  • hd tune testleriindeki kata sandforce çipinden kaynaklanıyor. aynı hataları aynı okuma değerlerini bende alıyorum. dikkate alacağın tek test atto olsun. diğerleri doğru okuyamıyor. Ancak çok fazla test yapma senin zararına olur. bi kere yaptın artık çok yapma. ssd nin zararına çok fazla test yapmak...
  • evet testlerin ssd üzerinde olumsuz etki yaptığını bir kaç yerde okumuştum. peki kullandığım ssd için güncel driver yüklemek nasıl olur? driver'a baktığım zaman windows 7nin kendisinin mevcut okadar.
    http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/OCZ_Vertex_2,_Vertex_LE,_Agility_2/
    galiba bu siteden yükleyeceğim fakat güncelleştirmeden önce back up alın diye uyarı yazmışlar. güncelleştirme sırasında bir sorun yaşarmıyım +/- leri neler olur?
  • ben herhangi bir sorun yaşamamıştım. son versiyon 1.11 sanırım... ama update programını sağ tık yönetici olarak çalıştır şeklinde başlatın yoksa ssd yi görmüyor...

pardon 1.23 çıkmış.... bak bende senin sayende gördüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 23 Ekim 2010; 15:15:09 >
  • teşekkürler, ozaman ben update ediyim güncel sürümle daha iyi optimize olacaktır büyük ihtimalle :)

Birde Ocz Toolbox hakkında bir şeyler biliyormusunuz? nedir ne işe yarar diye, bir kaç forumda koymuşlardı fakat tam bir bilgi edinemedim
    http://www.legitreviews.com/article/1299/3/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UniqueX -- 23 Ekim 2010; 15:31:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UniqueX

teşekkürler, ozaman ben update ediyim güncel sürümle daha iyi optimize olacaktır büyük ihtimalle :)

Birde Ocz Toolbox hakkında bir şeyler biliyormusunuz? nedir ne işe yarar diye, bir kaç forumda koymuşlardı fakat tam bir bilgi edinemedim

ilk defa senden duydum :) kullanmadım hiç ama bakalım yararlı birşeyse kullanırız :) bir de intel in rapid storage programı vardı. tworule bana kullanmamı söylemişti. iyi olur demişti...

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18859&ProdId=2101&lang=eng

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KINGSTON A400 240GB SSD
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • değerler çok iyi görünüyor, hayırlı olsun.

sisteminizin diğer bileşenleri nedir, özellikle anakart?

HDTune dahil birçok program SSD'lerin SMART bilgilerini doğru algılayamamakta, kafanıza takmayın.
  • Teşekkür ederim :)
    Anakart: Dfi Lanparty x48
    Cpu= İntel Q9450 2.66Ghz
    RAM= Team 4GB (2x2GB) Xtreem Dark DDR2 1066Mhz
    Ekran Kartı= Sapphire 2x HD4850 Crossfire

Tüm bileşenler windows 7'de 7.2 puan almış durumda. Ssd sayesinde HDD puanım 5.9'dan 7.7 olmuş durumda.

@alprkrkmz; dediğiniz intelin programı ne işe yarıyor peki biraz bahsedebilir misin kullandığın kadarıyla? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UniqueX -- 23 Ekim 2010; 17:52:16 >
  • hocam intel in bir programı vardı bilir misin matrix storage manager diye onun yeni versiyonu. sata kontrolcüsü gibi bir program yanılmıyorsam...
    quote:

Teşekkür ederim :)
    Anakart: Dfi Lanparty x48
    Cpu= İntel Q9450 2.66Ghz
    RAM= Team 4GB (2x2GB) Xtreem Dark DDR2 1066Mhz
    Ekran Kartı= Sapphire 2x HD4850 Crossfire

Tüm bileşenler windows 7'de 7.2 puan almış durumda. Ssd sayesinde HDD puanım 5.9'dan 7.7 olmuş durumda.

@alprkrkmz; dediğiniz intelin programı ne işe yarıyor peki biraz bahsedebilir misin kullandığın kadarıyla? :)
  • SSD için bayaa bir win7 tweak'i mevcut, prefect kapatma, indexleme kapatma gibi , detaylarına bir yerlerde rastlamış yapmıştım ingilizce sitelerin (bende de agility 2 60) var daha önce OCZ LE ile testlerimi daha önce burada yayınlamıştım. asıl olan testlerden öte canl performans, indexleme kapalıyken diskte birşey search et normal diskte dakkalar süren iş SSD'de saniyeler sürüyo + oyun yüklemelerim inanılmaz kısaldı. sentetik testlere çok kafa yormamak lazım bence

şurada bak güzel uzun uzun yazmışlar win7 tweaklerini ssd için

http://www.mydellmini.com/forum/windows-7/2441-windows-7-ultimate-solid-state-drive-speed-tweaks.html

• quote:

teşekkürler, ozaman ben update ediyim güncel sürümle daha iyi optimize olacaktır büyük ihtimalle :)

Ssd'n hayırlı olsun.
    Firmware 1.21'i paylaşıma vermeden doğrudan yeni ssd'lere yüklemişlerdi, o nedenle getirisi nedir bilemiyorum ama 1.23'te sadece uyku modundaki ve güvensiz kapanıştaki iki hata giderilmiş. Bilinen ama giderilemeyen hatalar ise şunlar:
    •SMART command B0 occasionally returns incorrect status.
    •Trim command response times are longer than desired.
    •Can't write-same the whole drive.
    •Resetting SMART PHY event counters has no effect.
    •Whitmore Lake (Intel 3100) Chipset Compatibility.
    •Drive may fail during power cycling test with rapid and short cycles.
    •Compatibility issue during Red Hat 5.4 Linux boot on nVidia MCP55 chipset
    •Sleep followed by non-data commands can sometimes cause the drive to fail to respond to the nondata command.

Toolbox'ın çıkışını takip etmeme rağmen atlamışım, sayende farkettim. Toolbox'ın en önemli özelliği "secure erase", bunun dışında firmware güncellemesi, ssd ile ilgili smart ve diğer bilgilerine ulaşabilme imkanı sağlıyor. Zaten hepsi verdiğin linkteki resimlerde gözüküyor. Toolbox'ı yükleyeceksen aşağıdaki linkten indir çünkü senin linkteki biraz eski versiyon.
    http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?79667-OCZ-Toolbox-for-Sandforce-based-SSD-drives.-%28Agility2-Vertex2-Vertex2-Pro-Vertex-LE%29

• çok teşekkürler iyi oldu bunları yazmanız, biraz şu toolboxa bakıyım ben en iyisi güzel birşeye benziyor :)
  • Rica ederim. Secure erase hdd'lerdeki düşük seviye formata benzer, şimdilik ihtiyacında yok ama yapacaksanda biraz araştırdıktan sonra yap.
  • Üstadım yaptığınız testlerde yazma düşük çıkmamış mı ?

OCZ nin verdiği değerler

* Max Read: up to 285MB/s
    * Max Write: up to 275MB/s
    * Sustained Write: up to 250MB/s
    * Random Write 4KB (Aligned): 50,000 IOPS

bunlar değilmi eğer bunlarsa sizin yazma neden düşük ?
  • Diğer arkadaşların dedikleri gibi atto testine bakıldığında değerler normal duruyor. fakat iops hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim ama diğer forumlardaki değerlerle karşılaştırıldığında aldığım değerlerin normal olduğuna karar verdim (hd tune testi niye öle onu bilmiyorum, ama yorumlardan normal olduğunu çıkartıyorum). herşeye rağmen performanstan çok memnunum :)
  • gelen bir özel mesaj üzerine yazdıklarımı burada da paylaşmak istedim, umarım alacak arkadaşlara biraz olsun yardımcı olur :)

yani performansından şuanda gayet memnunum, pc açılış süresinin kısaldığını çok rahat hissedebiliyorsunuz. yani tam açılış süresini şuanda hatırlamıyorum, ama pc açık iken yeniden başlat dediğimde, pcnin kapanıp tekrar masaüstünü görmem 50-55sn almıştı. tabi performans artışının gözle görülür şekilde arttığı gözlemlemek şuanda kullandığınız harddisklede ilgili biraz. benim eski harddiskim seagate barracuda 500gbtı, gerekli bikaç ufak testide konuma koymuştum zaten. eğer mesela kullandığınız harddisk 2-3 senelik filan ise performans çook hoşunuza gidicektir :) ama zaten yeni model harddisklerden kullanıyorsanızda ozaman bu birazda size kalmış. eğer maddi durumunuz müsait ise almanızı tavsiye ederim. yanlız unutmadan forumlardan baya bi araştırma yapmanızı tavsiye ederim, çünkü ssd kullanıcıları için pc üzerinden bikaç (ben bi 6-7tane yapmışımdır) ayar yapmak gerekiyor.
    açılış süresine ek olarak: pcnin başındaki bios ekranı zaten normaldir yani yeni harddisk ile onu hızlandırmak pek mümkün değil diye biliyorum. ama açılıştaki windowsun dolma süresi yaklaşık 5-6sn olmalı. en hoşuma giden şey ise windows açıldıktan sonra gelen mavi ekranın 1snden az süre sonra kaybolup masaüstümün hemen kullanılır hale gelmesi. normalde masaüstü geldikten sonra programların açılması(virüs programı, msn vs) ve kullanıma hazır hale gelmesi çok uzunken, ssd'den sonra masaüstü gözüktükten sonra kullanıma hazır hale gelmesi =)
    biraz uzun oldu ama aklıma gelenleri yazayım dedim :D

• Gule gule kullanin hd . Birsey soracaktim bende ayni hd dun aldim 120 gb olanini ama okumasi sizinkine gore baya dusuk neden olabilir birde siz ( Sistemde TRIM ve AHCI moduda açıktır) demissiniz bunu anlamadim ben sistemde hicbirsey acmadim acmammi gerekirdi imzamdaki sistemim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1974 -- 26 Kasım 2010; 20:44:52 >
  • Trim zaten açıktır ama kontrol etmek istiyorsan; Komut satırını (cmd) yönetici onayı ile açıp aşağıdaki satırı yaz ve enter'a bas. Gelen satır disabledeletenotify=0 ise trim açık, 1 ise kapalı demektir.
    fsutil behavior query disabledeletenotify

Ahci ise biostan açılıyor ama öncesinde windows registry kaydının değiştirilmesi lazım.
  • ocz vertex2 de trim desteği mevcut şekilde geliyor, ve ssd kullanımı için AHCI mode tercih ediliyor. ahciyi açmak içinde windowsu kurmadan bios ayarlarından yapman gerekiyor, yada sistemi kurduysan @cmt 'nin dediği gibi registry ayarlarından oynama yaparak açılabiliyordu.
    şuanda, araştırıp bulduğum ssd için gerekli olan ayarların olduğu siteleri hatırlamıyorum ama googledan "ssd için gerekli olan ayarlar" gibi şeyler yazarak yapılması gereken bazı ayarları görebilirsin. eğer ingilizcen yeterliyse ingilizce aratmanıda tavsiye ederim. ben tüm denilen ayarları yaptım şuanda bi sorun yaşamıyorum :)
    not: ayarlar dediğimizse: trim, ahci, 2-3tane registry ayarı daha, sistem içinden defrag ve indexlemeyi kapatma, ve bunun gibi 1-2 birşey daha.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.