Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.366
Cevap
19
Favori
81.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: weneorn

quote:

Orijinalden alıntı: aydinozsoy

quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Samsungun kendi recovery programini kullan ssdye kurmak icin(harici bir kutu lazim ama sanirim ssdyi takmak icin)...

@wenworn
    kafamda ışığı çaktığın için çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi Sammsungun kendi recovery ile hallettim. Fakat resimde göründüğü gibi 30gb alan gitti. Ben uefi bios ile win7 kurmak istiyordum kısmet bunaymış. hemen test ettim. değerler sizce nasıldır.

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü

Onu da soyle cozuyorsun. O recovery kismina(ama once recovery kismini yine samsung recovery ile baska bir diske yedekle, ama bence en iyisi orjinal hdddeki recovery kismini silmemek, boylece bir sorun ciktiginda direk o hdd ile pcyi baslatabilirsin) format atiyorsun. Sonrada mesela minitool partition wizard gibi bir program ile o kismi senin ana kisim ile birlestiriyorsun(program ile yapinca verilerin kaybolmuyor merak etme, yani ana kisma format atilmamis oluyor). Ben boyle yapmistim...

Aynen dediğiniz gibi yaptım.
    c den sonra olan 28 gb ve 1 gb recovery bölümlerini minitool partition wizard ile sildim. Merge özelliğini kullanmak için yani o alanı c ile birleştirmek için full sürüm olması gerekiyor. onuda halledeceğim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: emreial

gençler benim bilgisayarda bu ssd'nin 256gb lık modeli takılı; sürekli mavi ekran hatası almaktan şikayetçiyim bilgisayardan. SSD kaynaklı mı bilemiyorum ama ilginç bir tespitim var SSD li bilgisayarıma ram terfisi yaptım 2x4 gb ram aldım onları takınca mavi ekran hatası daha sık veriyor her nedense ramleri çıkardığımda pek nadir görüyorum mavi ekran hatasını. işin ilginç tarafı ramler takılı iken google chrome ile internette gezinirken sürekli chrome çöküyor sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum. ramler takılı değil iken neredeyse hiç almıyorum boyle bir hatayı. benim düşüncem SSD sorunlu, ramleri de takınca pc daha da mı kafayı yiyor bilmiyorum ama mutlaka işi daha da tetikleyen bişe var ortada. bu konuda bna yardımcı olabilecek birisi var mı. paraya kıyıp ram aldım bi kenarda yatıyor ramlerim 4gb bellekle kullanıyorum bilgisayarı şuan.

mavi ekran hatasını şöyle veriyor: internette gezinirken bi kasma oluyor ekran donuyor 1 sn sonra mavi ekran geliyor. bir çok kez windows aero işlemi kendiliğinden duruyor pcye bi haller oluyor, ayrıca chrome tarayıcıyı kullanırken sık sık flash eklenti çöküyor. ramleri çıkartınca pek sıkıntı vermiyor hatta neredeyse hiç hata vermiyor. ama ramler takılı iken bazen pc tam açıldıktan hemen sonra mavi ekrana gidiyor. ssdye format attım bir kere işe yaramadı aynı mavi ekran yine gelmeye devam ediyor.

biosun güncel değilse güncelle ramleri Memtest86 la bi dos ortamında tarat, ssdnin fw 1.5 değilse güncelle son olarakta smart bilgilerinde sorunvarmı bak.

Memtest86
    http://www.memtest86.com/download.html

bios güncel, ssd 1.5 güncel, memtest86 işine bi bakayım bir de smart bilgileri nedir onu bilmiyorum
    edit memtestte de bişe bulmadı ramler sağlam görünüyor ama yine mavi ekran hatası aldım açtıktan snra kafayı yicem 650tl para verip ssd aldık doyasıya kullanamıyorz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreial -- 18 Ocak 2013; 23:17:25 >

Intel Core i7-2630QM || 12 GB DDR3 1333 MHz RAM || 2 GB nVidia GeForce GT 550M || 15.6" Full-HD|| Bang & Olufsen ICEpower
    || 256 GB OCZ VERTEX 4 SOLID STATE DRIVE || Blu-Ray DVD Combo || Windows 8 PRO ||

• quote:

quote:

quote:

gençler benim bilgisayarda bu ssd'nin 256gb lık modeli takılı; sürekli mavi ekran hatası almaktan şikayetçiyim bilgisayardan. SSD kaynaklı mı bilemiyorum ama ilginç bir tespitim var SSD li bilgisayarıma ram terfisi yaptım 2x4 gb ram aldım onları takınca mavi ekran hatası daha sık veriyor her nedense ramleri çıkardığımda pek nadir görüyorum mavi ekran hatasını. işin ilginç tarafı ramler takılı iken google chrome ile internette gezinirken sürekli chrome çöküyor sayfayı yenilemek zorunda kalıyorum. ramler takılı değil iken neredeyse hiç almıyorum boyle bir hatayı. benim düşüncem SSD sorunlu, ramleri de takınca pc daha da mı kafayı yiyor bilmiyorum ama mutlaka işi daha da tetikleyen bişe var ortada. bu konuda bna yardımcı olabilecek birisi var mı. paraya kıyıp ram aldım bi kenarda yatıyor ramlerim 4gb bellekle kullanıyorum bilgisayarı şuan.

mavi ekran hatasını şöyle veriyor: internette gezinirken bi kasma oluyor ekran donuyor 1 sn sonra mavi ekran geliyor. bir çok kez windows aero işlemi kendiliğinden duruyor pcye bi haller oluyor, ayrıca chrome tarayıcıyı kullanırken sık sık flash eklenti çöküyor. ramleri çıkartınca pek sıkıntı vermiyor hatta neredeyse hiç hata vermiyor. ama ramler takılı iken bazen pc tam açıldıktan hemen sonra mavi ekrana gidiyor. ssdye format attım bir kere işe yaramadı aynı mavi ekran yine gelmeye devam ediyor.

biosun güncel değilse güncelle ramleri Memtest86 la bi dos ortamında tarat, ssdnin fw 1.5 değilse güncelle son olarakta smart bilgilerinde sorunvarmı bak.

Memtest86

bios güncel, ssd 1.5 güncel, memtest86 işine bi bakayım bir de smart bilgileri nedir onu bilmiyorum
    edit memtestte de bişe bulmadı ramler sağlam görünüyor ama yine mavi ekran hatası aldım açtıktan snra kafayı yicem 650tl para verip ssd aldık doyasıya kullanamıyorz ya

OCZ Toolbox la smart bilgilerine bak bad sector filan yoksa uyumsuzdur iade edip başka ürün alın ocz disp rü aynı zamanda corsair disp de durumu bildirip corsair n gtx alın ama başka ssd lede sorusuz çalışacağının bi garantisi yok deneyeceksiniz artık.
    http://www.ocztechnology.com/files/ssd_tools/OCZToolbox_v4.2.0.3480_win32.zip

birde şunu bi dene
    biosatan c-state kapat ayar varsa tabi
    ssd ahci moddadır zaten
    intel rst drv kur ve chipset drv da kur diğer drv larınıda güncelle. belki düzelir.
    rst
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22194
    Intel® HD Graphics Driver
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldId=22375
    Intel® Chipset
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22152

sorun devam ederse iadeden başka şansınyok tabi asus abildirip N53SN-SZ002V için biosda isteye bilirsiniz çünkü o chipsetle sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 19 Ocak 2013; 0:13:11 >

• @emreial
    İşletim sistemini w8 olarak denemeni öneririm, belki işine yarar yada yaramaz, hpg6'da ssd yok iken win7 home basic yüklü idi inan bana 1 ay geçmeden her 1-2 günde mavi ekran restart almaya başlamıştım,"aynen yazdığın gibi ağır program çalışmıyor, nette gezerken hatta youtube videolarında aniden çökme, birebir aynı şeyleri yaşadım" sonrasnda yükseltme ile w8 e ve ssd'ye terfi ettim, şuana kadar hiçbir mavi ekran, şişme yahut restart görmedim, naçizane tavsiye belki işine yarar bu bilgi.

edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmgnd -- 19 Ocak 2013; 3:33:00 >
  • Merhaba arkadaşlar. Eski vertex 3 ve yeni vertex 4 kullanıcısı olarak aranızdayım. Vertex 3 kullanırken hızından çok memnundum ancak başlarken diski görmeyip açılmamaya başladı. Bende iade edip vertex 4 aldım. Ama kullanımda hissedecek derecede performans düşüklüğü hissediyorum. 550mb/500mb hızları atto bench ile görebiliyordum.

Başka bir sorun da biosun information kısmında disk gözükmüyor ancak boot kısmında görünüyor. Son bios yüklü. Sizce bu bir sorun yaratırmı?

Test sonuçlarım aşağıdaki gibi. sizce ters bir durum varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 19 Ocak 2013; 17:33:10 >

• merhaba arkadaşlar. ben toshiba laptopuma taktım vertex 4 ü. laptopun hddsini söktüm. odd bölümüne akasa nstor dönüştürücüyle beraber taktım. hdd bölümüne ise vertex 4 ü taktım. ahci modda win 7 64 bit kurdum. işlemcim. windows derecelendirmesi 7.9 verdi birincil sabit disk değerini. zaten en yüksek değer bu o yüzden bi sorunum yok. fakat bana as ssd benchmark sonuçları biraz düşük gibi geldi. daha doğrusu okuma hızı düşük gibi geldi. resim aşağıda. sizce bu değerler normal midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrolevent -- 19 Ocak 2013; 21:44:13 >

quote:

quote:

quote:

Memtest86

OCZ Toolbox la smart bilgilerine bak bad sector filan yoksa uyumsuzdur iade edip başka ürün alın ocz disp rü aynı zamanda corsair disp de durumu bildirip corsair n gtx alın ama başka ssd lede sorusuz çalışacağının bi garantisi yok deneyeceksiniz artık.
    http://www.ocztechnology.com/files/ssd_tools/OCZToolbox_v4.2.0.3480_win32.zip

birde şunu bi dene
    biosatan c-state kapat ayar varsa tabi
    ssd ahci moddadır zaten
    intel rst drv kur ve chipset drv da kur diğer drv larınıda güncelle. belki düzelir.
    rst
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22194
    Intel® HD Graphics Driver
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldId=22375
    Intel® Chipset
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22152

sorun devam ederse iadeden başka şansınyok tabi asus abildirip N53SN-SZ002V için biosda isteye bilirsiniz çünkü o chipsetle sorunsuz çalışıyor.

smart bilgilerini şu şekilde buldu sorun yok sanırım

onun dışında nacizane kendi fikrim: sorun ne ramde ne de ssdde sorun ram yükselişi olarak geliyor bana. şuan o yeni aldığım 4gb gskill 1333mhz tek modül takılı mavi ekran almadım hiç, bilgisayarın orjinalinde olduğu gibi 2x elphida ram takılı iken de hata almıyorum. ama dual 4+4 gskill ramlari takınca yahut 4+4+2+2 şeklnde takınca hatalar geliyor sürekli masaüstünde bişeler çöküyor windows basic görünümüne geçiyor araç çubuğu vs, nette dolaşırken ağır sitelerde flash çöküyor, ağır olmasına da gerek yok tam google bir yazıorum ki pc mavi ekran veriyor, 3-5 tane yotube klip açınca bilgisayarı biraz kasmaya çalışınca yine mavi ekrana gidiyor. ram artışı nasıl böyle bir sıkıntı yapar ki anlamıyorum. acaba taktığımız ramin hafızası kadar ssd'den kaybederiz diye bir zımbırtı vardı onunla ilgili birşey mi acaba bilemiyorum .s ramler takılı değilken bilgisayarı kullanabiliyorum ama takınca bişeler oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreial -- 19 Ocak 2013; 23:09:52 >

Intel Core i7-2630QM || 12 GB DDR3 1333 MHz RAM || 2 GB nVidia GeForce GT 550M || 15.6" Full-HD|| Bang & Olufsen ICEpower
    || 256 GB OCZ VERTEX 4 SOLID STATE DRIVE || Blu-Ray DVD Combo || Windows 8 PRO ||

• quote:

Orijinalden alıntı: tmgnd

@emreial
    İşletim sistemini w8 olarak denemeni öneririm, belki işine yarar yada yaramaz, hpg6'da ssd yok iken win7 home basic yüklü idi inan bana 1 ay geçmeden her 1-2 günde mavi ekran restart almaya başlamıştım,"aynen yazdığın gibi ağır program çalışmıyor, nette gezerken hatta youtube videolarında aniden çökme, birebir aynı şeyleri yaşadım" sonrasnda yükseltme ile w8 e ve ssd'ye terfi ettim, şuana kadar hiçbir mavi ekran, şişme yahut restart görmedim, naçizane tavsiye belki işine yarar bu bilgi.

hocam windows 8i de nerden bulup da uğraşcam bilemiyorum ki şimdi internette sağlam w8 varmı araştırmadım da hiç

• quote:

quote:

@emreial

hocam windows 8i de nerden bulup da uğraşcam bilemiyorum ki şimdi internette sağlam w8 varmı araştırmadım da hiç

Forumdaş tıpış tıpış gidip vertexi aldığım bmx benzeri ismi olan teknoloji marketten satın aldım, hemide kredi kartım olmadığından 130 tl bayılarak, hulasa başka yollara tevessül etmeden bu işi gördüm artık siz nasıl denersiniz o ayrı bir tez konusu olur herhal, ancak tüm samimiyetimle aynı şeyler sizin laptop olduğunu tahminen ve imzanızda home premium olduğunu gördüğümden yazdım, yinede bir şekilde deneyin, yahut daha bilgili arkadaşlardan tavsiye bekleyin.
    Unutmadan anakartınızın o ramlerin megahertzh değerini destekleyip, desteklemediklerini'de ayrıca denetleyin derim saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: astrolevent

merhaba arkadaşlar. ben toshiba laptopuma taktım vertex 4 ü. laptopun hddsini söktüm. odd bölümüne akasa nstor dönüştürücüyle beraber taktım. hdd bölümüne ise vertex 4 ü taktım. ahci modda win 7 64 bit kurdum. işlemcim. windows derecelendirmesi 7.9 verdi birincil sabit disk değerini. zaten en yüksek değer bu o yüzden bi sorunum yok. fakat bana as ssd benchmark sonuçları biraz düşük gibi geldi. daha doğrusu okuma hızı düşük gibi geldi. resim aşağıda. sizce bu değerler normal midir ?

Şuan resim ekleyemiyorum ama puanlamada win 8 de 8.0 alan pc kullanıyoruz.

acer marka laptop

hm77 chip set + i7 3630qm + 8 gm 1600 ram

450-430 okuma ve yazma performansı alıyor. Cok fazla ince ayar yapılmadan durum bu. Puanlamalara bakarsanız en yuksek win 8 olarak yanlış hatırlamıyorsam 9.x a kadar cıkabiliyor.

• Sistemde 5 adet disk bulunmakta bunlarda üçü

x3 500GB Caviar black SATA II RAID 0 olarak kullanılmakta,

x1 OCZ Vertex 2 60GB

X1 OCZ Vertex 4 128 GB (Win8 bu sürücüye yüklü)

sistemde win8 pro yüklü ve sistem vertex 4'e kurulu , yüklerken vertex 2 'ye önbellek atamış olacakki 100mb ı sistem için kullanmış gözüküyor format atıldığında ; şimdi gelelim soruna vertex 2 olması gereken çok çok yavaş test sonuçları aşağıda

en güncel firmware'ler yüklü ssd'lerde..

• quote:

quote:

@emreial

BlueScreenView isimli programı google da aratırsan mavi ekranın tam olarak sebebini bulabilirsin.

• Merhabalar. Sizce bu diskte sorun varmıdır? Bana sorunlu gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 1 Şubat 2013; 20:14:13 >

Orijinalden alıntı: hakaniko

Merhabalar. Sizce bu diskte sorun varmıdır? Bana sorunlu gibi geldi

reallocated sector count bad sector habercisi. elinde kalabilir her an disk. SSDlerde smart verileri vs. mekanik diskler gibi mi acaba. bad sector oluşuyomuş demek bunlarda da

ek: fabrika formatı dedikleri secure erase ile formatlamanı öneririm. yazılımsalsa sorun gider ancak halâ gitmezse donanımsaldır garantiye yolla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 22 Ocak 2013; 21:47:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEUS__

reallocated sector count bad sector habercisi. elinde kalabilir her an disk. SSDlerde smart verileri vs. mekanik diskler gibi mi acaba. bad sector oluşuyomuş demek bunlarda da

ek: fabrika formatı dedikleri secure erase ile formatlamanı öneririm. yazılımsalsa sorun gider ancak halâ gitmezse donanımsaldır garantiye yolla.

Hızlar da düşük geldi. bi yüzüm gülmedi ocz den. vertex 3 ün hızı güzeldi. ama bi süre sonra açılmadı elimde patladı. geri verdim bunu aldım. bunda da bad sector çıktı daha 1 ayda.

USB disk olarak secure erase yapamıyoruz değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 22 Ocak 2013; 21:50:00 >

quote:

Hızlar da düşük geldi. bi yüzüm gülmedi ocz den. vertex 3 ün hızı güzeldi. ama bi süre sonra açılmadı elimde patladı. geri verdim bunu aldım. bunda da bad sector çıktı daha 1 ayda.

USB disk olarak secure erase yapamıyoruz değilmi?

maalesef bilmiyorum usbden secure erase olur mu, ne desem yalan olur şimdi. ssd yok maalesef bende, denemede yapamadım. konu favorilerimde benim. ssdye terfi etmeyim planlıyorum ve gözüm vertex 4 te ama veri kaybı yaşamaktan korktuğum için gözüm yemiyor

test sonuçları iyi gibi ancak reallocated hatası yüzünden diskin kullanım sırasında performansında da sıkıntı çıkar.

• quote:

maalesef bilmiyorum usbden secure erase olur mu, ne desem yalan olur şimdi. ssd yok maalesef bende, denemede yapamadım. konu favorilerimde benim. ssdye terfi etmeyim planlıyorum ve gözüm vertex 4 te ama veri kaybı yaşamaktan korktuğum için gözüm yemiyor

test sonuçları iyi gibi ancak reallocated hatası yüzünden diskin kullanım sırasında performansında da sıkıntı çıkar.

evet sıkıntı çıkıyor kullanımda. o bakımdan memnun değilim. artık bi hal çaresine bakıcaz.

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

vertex 2 eski kulandığın ssd mi yıpranmışa benziyor Secure Erase at kendine gelsin.

bence hiç uğraşma garantiye ver sorunu göster yenisini iste.

yok uraşacam dersen reallocated sector count hatası hep orada yazacak silinmez.

OCZ Bootable Toolbox - PC Edition la Secure Erase atabilirsin pc yi bununla boot edecen.
    https://dl.dropbox.com/u/1582804/ocz_files/PC_BootableTools_v4.3.03740.zip

Secure Erase atınca ssd deki herşey silinir söylememe gerekyok ama yazayım yedeğini al.

burda anlatımı mevcut
    http://www.ocztechnolog****.com/forum/showthread.php?105168-NEW!!-OCZ-Bootable-Toolbox-PC-Edition-%28REBUILD%29
    y forum olan yere **** yazın bitişik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 22 Ocak 2013; 23:39:05 >

• quote:

quote:

bence hiç uğraşma garantiye ver sorunu göster yenisini iste.

yok uraşacam dersen reallocated sector count hatası hep orada yazacak silinmez.

OCZ Bootable Toolbox - PC Edition la Secure Erase atabilirsin pc yi bununla boot edecen.
    https://dl.dropbox.com/u/1582804/ocz_files/PC_BootableTools_v4.3.03740.zip

Secure Erase atınca ssd deki herşey silinir söylememe gerekyok ama yazayım yedeğini al.

burda anlatımı mevcut
    http://www.ocztechnolog****.com/forum/showthread.php?105168-NEW!!-OCZ-Bootable-Toolbox-PC-Edition-%28REBUILD%29
    **** olan yere forum yazın

Peki garantiye verirken ne deyip vericem. Sorun yok deyip geri vermesinler?

Şuan tüm sistemin imajını alıyorum acronis ile.

Bu dosyayı usb bellekten boot edebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 22 Ocak 2013; 22:41:57 >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.