Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.366
Cevap
19
Favori
81.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: htekbas
    2.AIDA64 görüntüsü

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü

hatıcı h61 diye sallamış ozaman tam trial yazısınıda yerine koymuşlar chief river chipset olduğuna göre HM76/QM77 ikisinden biri 2 2 SATA 6.0 Gb/s var sende msata ssd var birde ona baksana şu rst den 30gb olana bak SATA 6.0 Gb/s yazıyorsa sata 3 oraya yani msata olana vermiştir hdd yunvasına sata 2 vermiş budurumda yapacak birşeyyok senin sitem için en mantıklısı 30 gb msata çıkartıp oaraya 120gb bir msata ssd takmak hdd yuvasına gine mekanik bi 750 1tb hdd takmak olur 120 olana win kurmak.

30gb olan cache olarakmı çalışıyor win kurulmuyormu hızı nedir casper sitesine hiçbi deyay yazmamış.

burda birşeyler var o 30 gb için win kurmuş bi incele
    http://forum.notebookreview.com/asus/672616-guide-ux32vd-how-install-windows-7-integrated-32gb-ssd.html

vertexi aldığın yere götür sorunu belirt ver deyişime çıktı yenisi verilecek denince paraiadesi iste veya masaüstü sistemin varsa onda kulan dizüstüne şu 30 gb olana kurulabiliyorsa bi win kurmayı dene olmadı seni o msata 6.0 Gb/s sa msta ssd bakarrın kapasitesi yüksek senin sisteme normal ssd le işin yok.
    şunun gibi msata
    http://www.ebay.com/itm/Mushkin-Atlas-120GB-SSD-mSATA-SATA3-MKNSSDAT120GB-DX-mini-SATA-/140874962620?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item20cccd56bc

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: htekbas
    2.AIDA64 görüntüsü

hatıcı h61 diye sallamış ozaman tam trial yazısınıda yerine koymuşlar chief river chipset olduğuna göre HM76/QM77 ikisinden biri 2 2 SATA 6.0 Gb/s var sende msata ssd var birde ona baksana şu rst den 30gb olana bak SATA 6.0 Gb/s yazıyorsa sata 3 oraya yani msata olana vermiştir hdd yunvasına sata 2 vermiş budurumda yapacak birşeyyok senin sitem için en mantıklısı 30 gb msata çıkartıp oaraya 120gb bir msata ssd takmak hdd yuvasına gine mekanik bi 750 1tb hdd takmak olur 120 olana win kurmak.

30gb olan cache olarakmı çalışıyor win kurulmuyormu hızı nedir casper sitesine hiçbi deyay yazmamış.

burda birşeyler var o 30 gb için win kurmuş bi incele
    http://forum.notebookreview.com/asus/672616-guide-ux32vd-how-install-windows-7-integrated-32gb-ssd.html

vertexi aldığın yere götür sorunu belirt ver deyişime çıktı yenisi verilecek denince paraiadesi iste veya masaüstü sistemin varsa onda kulan dizüstüne şu 30 gb olana kurulabiliyorsa bi win kurmayı dene olmadı seni o msata 6.0 Gb/s sa msta ssd bakarrın kapasitesi yüksek senin sisteme normal ssd le işin yok.
    şunun gibi msata
    http://www.ebay.com/itm/Mushkin-Atlas-120GB-SSD-mSATA-SATA3-MKNSSDAT120GB-DX-mini-SATA-/140874962620?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item20cccd56bc

Alıntıları Göster
    İyi akşamlar
    AIDA64 orijinal yapınca görüntü geldi hocam :)
    maalesf sata mssd takılan ikinci portta da "SATA aktarım hızı 3 GB/s" yazıyor sanırım şimdilik SATA3 hayellerime son vereceğim ama ocz için değişim talep edeceğim ama ssd diski takarken kutuyu vidalardan sökmek zorunda kaldım çünkü kutulu halde yuvasına kalın geldi ultrabooklarda genel bir sorun sanırım ama tekrar kutusuna yerleştirebilirm bu değişimde kutu açılmış diye bir sıkıntıya sebep olurmu

• nasib ve mūyesser olursa bende bu diski alacagim yarin insallah. bir türlü karar veremedim normal kullanimda arada sirada oyun kurarak ve genelde ufak tefek isler yaparak arada sirada video ceviri falan gibi islerde cok bir fark gorür müyüm acaba. hangisini almaliyim. ileriye dönük gta 5 ve büyük oyunlarda sikinti olmamasi acisindan ve normal kullanimda pek fark olmayacagini dusundugumdwn dolayi su cihaza parayi kiyip almak istiyorum ustadlar. ne dersiniz.www.vatanbilgisayar.com/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417. bumu yoksa. www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905. hangisini tavsiye edersiniz. tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 30 Aralık 2012; 0:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hacker_127

nasib ve mūyesser olursa bende bu diski alacagim yarin insallah. bir türlü karar veremedim normal kullanimda arada sirada oyun kurarak ve genelde ufak tefek isler yaparak arada sirada video ceviri falan gibi islerde cok bir fark gorür müyüm acaba. hangisini almaliyim. ileriye dönük gta 5 ve büyük oyunlarda sikinti olmamasi acisindan ve normal kullanimda pek fark olmayacagini dusundugumdwn dolayi su cihaza parayi kiyip almak istiyorum ustadlar. ne dersiniz.www.vatanbilgisayar.com/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417. bumu yoksa. www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905. hangisini tavsiye edersiniz. tesekkurler

Bu ikisi de performans bakımından ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, fiyatları birbirine pek yakın:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2ct240a4k592297-240gb-335-serisi-sata-30-ssd-(500mb-okuma--450mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63059

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

quote:

nasib ve mūyesser olursa bende bu diski alacagim yarin insallah. bir türlü karar veremedim normal kullanimda arada sirada oyun kurarak ve genelde ufak tefek isler yaparak arada sirada video ceviri falan gibi islerde cok bir fark gorür müyüm acaba. hangisini almaliyim. ileriye dönük gta 5 ve büyük oyunlarda sikinti olmamasi acisindan ve normal kullanimda pek fark olmayacagini dusundugumdwn dolayi su cihaza parayi kiyip almak istiyorum ustadlar. ne dersiniz.www.vatanbilgisayar.com/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd-(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417. bumu yoksa. www.vatanbilgisayar.com/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905. hangisini tavsiye edersiniz. tesekkurler

Bu ikisi de performans bakımından ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, fiyatları birbirine pek yakın:

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/intel-ssdsc2ct240a4k592297-240gb-335-serisi-sata-30-ssd-(500mb-okuma--450mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=63059

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdx-240g-g25-240gb-extreme-sata-30-ssd-(okuma-550mb---yazma-520mb)/productdetails.aspx?I_ID=58905

Alıntıları Göster
    peki arkadaşlar bu ssd (128x2)için en iyi performansı en iyi hangi anakartla alabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

quote:

tesekkurler ocz vertex 4 ten yana kullandim terchimi digerleri tükenmisti. hayirlisi bakalim

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

quote:

Vertex 4 almak isteyen arkadaşlara rehberlik olur, şöyle bir video çektim. P67 çipsetli anakartım olduğu için boot olarak windows 8 desteği yok, o yüzden boot süresi biraz uzun oluyor.

"boot olarak windows 8 desteği yok" derken uefi veya dizüstülerdeki gibi EFI bios diyorsan o win8 özelliği değil açtığın zaman biostan win7 de aynı hızda açılıyor biyosu hızlı geçerek. sendeki efi katmışsın sanırım ondan yavaş geçiyo biosu.
    f8 biosun var güncel
    Hybrid EFI var sendede biosdan Advanced BIOS Features altında Quick Boot açtığın zaman hızlı geçmiyormu, daha hızlı geçmesi lazım biosu.

Denedim, maalesef hiç bir şey değişmedi hocam.

Yeni anakart aldım. Asrock Z77 OC Formula Edition.

Şimdi ki durum;

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vertex 4 almak isteyen arkadaşlara rehberlik olur, şöyle bir video çektim. P67 çipsetli anakartım olduğu için boot olarak windows 8 desteği yok, o yüzden boot süresi biraz uzun oluyor.

"boot olarak windows 8 desteği yok" derken uefi veya dizüstülerdeki gibi EFI bios diyorsan o win8 özelliği değil açtığın zaman biostan win7 de aynı hızda açılıyor biyosu hızlı geçerek. sendeki efi katmışsın sanırım ondan yavaş geçiyo biosu.
    f8 biosun var güncel
    Hybrid EFI var sendede biosdan Advanced BIOS Features altında Quick Boot açtığın zaman hızlı geçmiyormu, daha hızlı geçmesi lazım biosu.

Şimdi ki durum;

Alıntıları Göster
    laptopunuzun odd bölümündeki harddiskin durumu nedir? sanki bilgisayarı kaparken aniden harddisk kendini kapatıyor.bilinçli çalışmıyormuş gibi.mesela harici 3.5 hdd aldınız ve çalışırken aniden adaptörünü çektiniz.sizde aynı durumu fark ettiniz mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

f8 biosun var güncel

Şimdi ki durum;

bu sanki benim soruma yanıt olmuş :yeni anakartınız hayırlı olsun. son videodan sonra biraz araştırdım as rock anakart fiyatına göre iyi gözüküyor almayı düşünüyorum yanlız vatanda as rock yok onu eksen bilgisayar diye bi yerde buldum sizce burası güvenilir mi? fiyatı 604 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: dc106

quote:

quote:

quote:

quote:

f8 biosun var güncel

Şimdi ki durum;

bu sanki benim soruma yanıt olmuş :yeni anakartınız hayırlı olsun. son videodan sonra biraz araştırdım as rock anakart fiyatına göre iyi gözüküyor almayı düşünüyorum yanlız vatanda as rock yok onu eksen bilgisayar diye bi yerde buldum sizce burası güvenilir mi? fiyatı 604 tl

Alıntıları Göster
    Tabii ki guvenilir, ben de oradan aldim. En ucuzu orasi.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||

• quote:

Tabii ki guvenilir, ben de oradan aldim. En ucuzu orasi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bütün konuyu okuyamadım kusura kalmayın bikaç sorum olacak,

Hala bu %51' doluluktan sonra yavaşlama mevzusu devam ediyormu yoksa fw update ile çözüldümü?
    Ürünü muhtemelen baya dolu kullanacağım 80GB civarı default yüklemem var.

Corsiar Force GT 3 mü alayım Vertex 4 mü alayım karar veremedim, cevabını sebebiyle verirseniz sevinirim.

quote:

Orijinalden alıntı: datox

Hala bu %51' doluluktan sonra yavaşlama mevzusu devam ediyormu yoksa fw update ile çözüldümü?

Corsiar Force GT 3 mü alayım Vertex 4 mü alayım karar veremedim, cevabını sebebiyle verirseniz sevinirim.

Datox bu degeri 80gb/120gb dolulukla aldim. Tum sistemim guncel ve en son ocz firmware yuklu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 5 Ocak 2013; 20:13:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Daha once bench vermemistim simdi onu da vereyim tam olsun. Sistemim Samsung NP350V5C-T02US, sanirim degerler bi laptop icin fena degildir...

quote:

Orijinalden alıntı: datox

Datox bu degeri 80gb/120gb dolulukla aldim. Tum sistemim guncel ve en son ocz firmware yuklu...

Alıntıları Göster
    iki hafta önce 2tane 128gb vertex4 aldım bilgisayarım durduk yere çalışırken kitlendi sonra ardından restart attı açıldıktan sonra kasmaya başladı bende hd tune ile scan yaptım sonuç bu. vatandan almıştım ne yapmam gerekiyor faturası falan duruyor?

• quote:

iki hafta önce 2tane 128gb vertex4 aldım bilgisayarım durduk yere çalışırken kitlendi sonra ardından restart attı açıldıktan sonra kasmaya başladı bende hd tune ile scan yaptım sonuç bu. vatandan almıştım ne yapmam gerekiyor faturası falan duruyor?

Vertex 4lerin 5 yil garantisi var bildigim kadariyla. hangi disk sorunluysa direk garantiye gonderin...

• quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

quote:

Vertex 4lerin 5 yil garantisi var bildigim kadariyla. hangi disk sorunluysa direk garantiye gonderin...

Alıntıları Göster
    geceden beri uğraşıyorum bu hatadan sonra 2 ssdyede format attım yeni sata ve güç kablosu taktım ,tekrar tekrar hd tune ve benzeri programlarla error scan yaptım bir daha hiç hata bulmadı yanlız hd sentinelde bir şey dikkatimi çekti hata veren ssd nin healthi%99 a düşmüş gözüküyor smarta tıklayınca bir ssdinin remanin life ı 100 iken diğeri 99 çıkıyor aynısıni hd tune pro ve ocz toolbox ilede gördüm sizce ssddeki sorun bumu? ayrıca write testte yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dc106 -- 7 Ocak 2013; 11:20:20 >

• quote:

geceden beri uğraşıyorum bu hatadan sonra 2 ssdyede format attım yeni sata ve güç kablosu taktım ,tekrar tekrar hd tune ve benzeri programlarla error scan yaptım bir daha hiç hata bulmadı yanlız hd sentinelde bir şey dikkatimi çekti hata veren ssd nin healthi%99 a düşmüş gözüküyor smarta tıklayınca bir ssdinin remanin life ı 100 iken diğeri 99 çıkıyor aynısıni hd tune pro ve ocz toolbox ilede gördüm sizce ssddeki sorun bumu? ayrıca write testte yaptım

Alıntıları Göster

bu sonuçlar nasıl arkadaşlar

ocz 128gb vertex 4

1 firmwire update e gerek yoktur heralde yeni ssd ?

2 firmware sürümünü nerden görebilirim acaba ?

3 trim özelliğinin açık olup olmadığına nasıl bakabilirim ?

ha birde sanırım bir program vardı SSD nin ömrünü uzatmak için yazılan yeni verileri ssd e eşit şekilde yayıyor gibi birşeyler duymuştum

acemiliğim için kusura bakmayın

tüyolara açığım arkadaş verimli ve uzun ömürlü kullanım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaxson -- 8 Ocak 2013; 0:01:33 >

ASUS - Republic OF Gamers Kullanıcıları Kulübü

Asus Maximus V Formula I7 3770k Coolermaster Haf X 942 Akasa Venom Voodoo OCZ Vertex 4 128gb Gigabyte GTX 670 OC Corsair 2x8gb 1600mhz Seasonic X 850w 80+ Gold Asus VK279Q 27''

• Merhabalar bilgisayarimdan disk birlestirmeye girdiğimde ssd nin %11parcalanmis oldugunu goruyorum.tabikide disk birlestirme yapmadim.fakat bu parcalanma %30lara ulastiginda durum sizcede kotu degil mi? Diski birlestirmeden incelemeye aldiginizda ne kadari parcalanmis buraya yazabilir misiniZ? Ve bunun cozumu nedir

Orijinalden alıntı: wboard

Merhabalar bilgisayarimdan disk birlestirmeye girdiğimde ssd nin %11parcalanmis oldugunu goruyorum.tabikide disk birlestirme yapmadim.fakat bu parcalanma %30lara ulastiginda durum sizcede kotu degil mi? Diski birlestirmeden incelemeye aldiginizda ne kadari parcalanmis buraya yazabilir misiniZ? Ve bunun cozumu nedir

Disk birleştirmenin mahsurlu bir yönümü var? zira ben çözümleme yapmadan windows8 işletim sisteminde (o seçenek aktif bile değil) 76/128 doluluktaki diski sadece 2-3 saniyede birleştirmenin nirvanasına ulaştım, 5400rpm diskin birleşmesini düşünün.

DİĞER TARAFTAN , BİRTAKIM SORULAR ASKIDA KALMIŞ ARKADAŞLAR DUYARLI OLALIM LÜTFEN:p
  • arkadaşlar merhaba bilindiği gibi windovs 8 de disk birleştirme olayı ssdlerde otomatik olarak kapatılıyor.sadece hdd lerde yapıyor birlestirme ssdlerde ise elle bile komut verdiginizde w8 ssdyi otomatik algılayıp sadece siz iyilestir dediginizde manuel olarak trim yapmis oluyorsunuz bilginize w8 ssd konusunda daha hassas..

Orijinalden alıntı: Jaxson

bu sonuçlar nasıl arkadaşlar

ocz 128gb vertex 4

1 firmwire update e gerek yoktur heralde yeni ssd ?

2 firmware sürümünü nerden görebilirim acaba ?

3 trim özelliğinin açık olup olmadığına nasıl bakabilirim ?

ha birde sanırım bir program vardı SSD nin ömrünü uzatmak için yazılan yeni verileri ssd e eşit şekilde yayıyor gibi birşeyler duymuştum

acemiliğim için kusura bakmayın

tüyolara açığım arkadaş verimli ve uzun ömürlü kullanım için

Cep telefon modelini flanda yazsaydın resime , yada arabanın markasını

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.